Inlägg

Inlägg som Xian har skrivit i forumet
Av Xian
Skrivet av ZyntaX:

Ser man svaren är det svårt att tro att det här är ett teknikinriktat forum
Jag byter nästan varje år. För att jag är en tekniknörd som gillar det senaste.

Beror ju på hur man ser på det. Jag är en tekniknörd som gillar att få mina prylar att leva kvar så länge som möjligt. Varför inte liksom, om jag ändå har den tekniska kunskapen för att göra så.

Av Xian

När den slutar få LOS support eller reservdelar inte finns, med tanke på att min gamla OP1 fortfarande får uppdateringar (tyvärr bara säkerhets till 18.1) så tror jag att min OP5T kan leva kvar en ganska bra stund till.

Av Xian
Skrivet av Joppis:

När jag spelade igenom storyn i Fallout 76 så dök jag på en bugg där jag fastnade i terrängen. Inte mer än så. Dock var det inte på releasedagen utan långt senare när det fanns i rea-backen. Så de kan ju göra buggfria spelupplevelser redan om de får tiden att putsa.

Det är roligt nog inte samma spelstudio du talar om som gjort Fallout 76, det är ett helt annat team än dom som gör singleplayer spelen. Tror mer i 76 fall att dom är illa tvungna att fixa det själva för moddare kan ju inte riktigt laga ett always online spel.

Kollar du t.ex Unofficial Patch för Skyrim SE, oundvikligen deras populäraste titel, så är listan med bugs som communityt löst enorm speciellt jämfört med många andra spel. Sedan tror jag det beror mycket på att spelen är lätta att modifiera och populära, men det är ändå.. Ja, buggigt.

Patchens buglist: https://www.afkmods.com/Unofficial%20Skyrim%20Special%20Editi...

Av Xian
Skrivet av rampjesus:

Vilken spelmotor används för Starfield? Bethesdas egna som de använt (och uppgraderat allt eftersom) för många av deras spel eller har de gått över till Unreal?

Kan inte föreställa mig att dom använder något annat än modifierad Gamebryo denna gången heller. Vid detta laget är Bethesdas spel synonymt med att communityt enkelt kan göra content till spelen, såpass att konsolerna till och med har stöd för det. Hade dom bytt till Unreal tror jag dom hade stött ifrån en ganska stor del av modding communityt som hade behövt lära om sig allt.

Även ifall Creation Engine är en trasig röra som hålls ihop av silvertejp, så är det väldigt modulärt.

Av Xian

Android.

Valet hade kunnat vara iPhone, men jag köper tyvärr lur utefter community support och hur lätt den är att laga / få tag på delar till. Så som det ser ut nu kommer min OP5T säkert få leva kvar i 3 - 4 år om jag har tur. 🙂

Av Xian
Skrivet av TobbeH94:

Lite historielöst perspektiv. Skulle säga att PC-portarna är sanslöst mycket bättre idag än under Xbox 360 och PS3-eran. Snarare ett sundhetstecken att det blir liv när spel släpps i ett uselt skick till PC!

Detta här.
Jag upplevde Xbox 360 och PS3 tiden som the dark ages utav PC portar. Jag minns verkligen hur GTA4, Fallout 3 Mass Effect 2 och liknande spel ifrån 2006 - 2009 hade helt urusla portar jämfört med sina konsol alternativ. Det blev ju visserligen bättre med åren för de flesta spelen, men det kändes som om det var ett klart större problem då än idag.

Av Xian

Är glad över att jag köpte min OP5T vid lanseringsdagen, den lanserades ju otroligt nog med instruktioner utav OnePlus själva om hur man rootar den med mera, synd att dom svängt av helt ifrån det community fokuserade företaget dom en gång var.

Aja, den kommer i alla fall användas så länge LineageOS stöd finns kvar.

Av Xian

Annonsen är avslutad

Av Xian
Skrivet av ZaInT:

Skriv om du hittar nå kul mobo, har lite random CPUer här men inte ett dugg ITX tyvärr

Will do!

Av Xian

Använder mig utav slumpade bakgrundsbilder tack vare feh.
Så varje gång xorg startar en ny session, så körs

feh --no-fehbg --bg-fill --randomize ~/Pictures/wallpapers/*

Alla följer väl liknande tema, lite berg och sådant trevligt.

Av Xian

Köper ITX delar till server: MOBO, CPU, RAM.

Hejsan Swec!

Söker delar till ett nytt server bygge som ska platsa i ett SilverStone SST-DS380B.

Söker bland annat:

  • Moderkort, det enda kravet är att det är ITX och har minst en PCIe x8 port.

  • CPU, tar lite vad som som är minst 4c och gärna HT. Ska givetvis passa till moderkort som erbjuds

  • Ram, minst 32GB DDR4, helst 16GB stickor.

  • 3 stycken Noctua NF-F12, spelar ingen roll om det är iPPC-3000 eller inte.

Priset får ni komma fram med själva så får jag avgöra ifall jag tycker det är rimligt.
Jag kan hämta i Göteborg men föredrar ifall det skickas med post.

Läs hela annonsen här

Av Xian

1300kr + frakt.

Av Xian
Skrivet av baggz143:

Min bios ser inte ut sådär- Går jag in på Settings och sen Boot menu och väljer USB som primär startar datorn med felmeddelande då det kräver Secure boot och vara avstängd . Sökt i timmar och hittar inte denna. Kollar Youtube och många med samma dator har det alternativet men inte jag!

http://elefolder.weebly.com/uploads/1/2/6/7/126718172/289490075_orig.jpg

Har ej tillgång till en annan Stationär dator. Bara laptob för tillfället.

Ja alltså, det där är inget OEM moderkort ifrån HP utan ett MSI moderkort, förmodligen någon variant dom bara slängt in i en pre-built. Det var oklart ifrån ditt inlägg.

Du kan börja med att söka på modellnamnet utav datorn du har, sedan kolla vad för moderkort som finns i den. Därefter bör du hitta manualen.
Eller bara googla runt och kolla hur manualer för MSI's Z77 moderkort i allmänhet, de borde alla se snarlika ut.

EDIT: Googlade BIOS versionen du har, verkar ju vara något utav dessa: https://us.msi.com/search/MS-7751/product/1/
Laddade ner manualen för Z77A-GD65 och det ser exakt ut som det du har. Börja där.

Av Xian
Skrivet av jnsson:

Vart stänger du av det? Jag kan inte minnas att jag stängt av det och jag får ingen reklam (förutom de få appar när man installerat Windows första gången) i startmenyn. Kan inte ens minnas att jag fått det under de 6 år jag använt Windows 10. Du får gärna visa den så kallade reklamen du påstår finns.

Finns en print screen i inlägget du citerade.
Snabb sökning ger även: https://www.howtogeek.com/269331/how-to-disable-all-of-window...
Det uppfyller definitionen utav reklam enligt Wikipedia artikeln länkad ovan. Sedan ifall man stör sig på det eller inte är väl en annan femma.

Av Xian

Jag hade testat att följa denna artikeln om du inte gjort så ännu: https://support.hp.com/in-en/document/c04784866

Verkar ju som att båda dessa inställningar bör finnas.

Av Xian
Skrivet av Gainsgoblin:

@Xian vad av det där är reklam?

Candy Crush, Minecraft, Disney spel med mera. Eller ja.. Beror väl på vad man definierar som reklam. Det är ju trots allt förinstallerat på systemet.

Av Xian
Skrivet av jnsson:

Visas ingen reklam i min startmeny

Det finns tyvärr. Såvida du inte aktivt stänger av eller tar bort det. Vilket är lite tråkigt för ett OS som till och med har en prislapp.

Något jag stör mig ännu mer på är dom förinstallerade spelen och programmen. Snacka om att trycka ned skräp i halsen på en.

https://filestore.community.support.microsoft.com/api/images/42d...

Av Xian
Skrivet av Hucke:

Vill inte dra ut på budgivning i onödan Har skickat PM till @Rockybruz

Äsch så vart man sekunden för sent.
Satt och kollade reviews på vägen hem och nu ser man detta.

Skulle Rockybruz ändra sig så kan jag tänka mig haffa det för 8700 + frakt.

Av Xian
Skrivet av GuuFi:

Med tull och alla andra avgifter? Nope.

Hur gör man om det är DOA eller går sönder inom garantiperioden om man ens får garanti på dem, inte värt det.

Bättre att betala några hundringar extra för allt ovanstående, här kan du hämta lite inspiration för olika modeller:

https://youtu.be/0w1_zOiWQiE

Skrivet av Laxpudding:

Nischen som koreaskärmar fyllde för på den tiden var att de inte kostade så mycket och kunde överklockas bortom 60 Hz. En på pappret snarlik IPS från en etablerad tillverkare höll sig till 60 Hz och kostade ofta ett par tusenlappar till. Men det var ofta med blandat resultat man körde koreaskärmen i kanske 96 eller 120 Hz. Det var också blandad kvalitet på övriga delar. Mycket andrasortering och paneler med medioker kvalitet. Men man fick något som inte fanns någon annanstans på den tiden.

Idag är ju 2560x1440 med 144+ Hz stapelvara och håller en mycket högre snittkvalitet, köps under svenska konsumentlagstiftning och utan att kosta särskilt mycket mer än va Koreaskärmarna en gång gjorde.

Ah, för jag kollade nyligen på en video ifrån Level1techs och skärmarna verkar ju lovande annars, får kolla vidare. Är mest nyfiken eftersom att byta ut 3 stycken skärmar till liknande modeller är ganska dyrt ifall man vill hoppa upp ifrån 1080p till 1440p IPS i samma veva. Ska man ha 3 stycken LG UltraGear så går det på en 15 000kr vilket är ganska saftigt. Men det kanske är den prislappen man får betala helt enkelt.

Alternativet är iof att skaffa två billigare monitorer i samma upplösning, det löser ju problemet delvis.

Av Xian

Koreaskärmar värt mödan i 2020?

Det är nu äntligen dags för mig att byta mina 3 billiga 1080p skärmar mot något fräsigare. Jag kollade runt på inet och komplett, det verkar som att konsensus är att köpa någon form utav LG display för 1440p eller Acer (resterande är förmodligen samma paneler misstänker jag, men någon form utav rebrand t.ex Asus).

Men så kom jag in på displayer ifrån Korea som vart poppis för att par år sedan, är det fortfarande relevant för oss här i väst att importera? Eftersom jag ändå ska ersätta 3 displayer så är det ju en kostnad bara där och hört att man ofta kan få samma display kvalité för en bra mycket mindre peng ifall man importerar skärmarna.

Någon som dykit i detta träsket nyligen? Tanken är alltså att hitta 1440p IPS paneler som klarar 144Hz.