Inlägg

Inlägg som Barnstormer har skrivit i forumet
Av Barnstormer
Skrivet av moire:

G3an måste vara riktigt billig om den ska sälja.

Vi har ju i och för sig inte sett äkta prestanda-siffror på någon av de kommande hårddiskarna, men jag misstänker att du menar att andra märken (framför allt de med SF2000) har angett högre hastigheter.

Faktum är att de flesta personerna på detta forum inte skulle kunna skilja på en OCZ Vertex 2 E, en Intel X25-M G2, en Crucial RealSSD C300 eller en Corsair Force Series i ett blindtest. Med det menar jag att det skulle vara stor spridning på vilken hårddisk som skulle utpekas som snabbast. Trots detta envisas folk med att lägga stor vikt på benchmarks när de väljer hårddisk.

För egen del är tilllförlitlighet och energiförbrukning båda viktigare faktorer än de små hastighetsskillnaderna som finns mellan märkena. Pris ligger ganska långt ner på min lista.

Av Barnstormer
Skrivet av CSM101:

Var på nyheterna om att det skulle gå att göra vinst på att hyra ut sin lägenhet i andra hand, de skulle tillåta en ökning på några procent. Bra timing där...

Jag tror att du menar att schablonavdraget höjts, d.v.s. det belopp av inkomsten som ska betraktas som skattefritt.

Det finns inget som förbjuder att man gör vinst på andrahandsuthyrning. Däremot kan uthyraren blir skyldig att återbetala den hyra som överstiger "skälig" hyra samt ränta på beloppet om anmälan görs till Hyresnämnden senast tre månader efter hyreskontraktets upphörande, dock maximalt 12 månadshyror.

Tittar du på hyresannonserna på t.ex. Blocket avseende Stockholms innerstad så är det rätt uppenbart att hyrorna där inte är "skäliga" i förhållande till hyresrättens bruksvärde, vilket är vad som avses i detta fall. Däremot så är hyrorna säkert marknadsmässiga eftersom det uppenbarligen finns folk som är beredde att betala dessa hyror.

Av Barnstormer
Skrivet av jan-banan:

Om du lägger på moms och tull så är du uppe i ~10 kr per dollar

Snarare ~8,5 kr per dollar. Poängen är att det blir båda snabbare och billigare med nästa generations SSD, inte bara från Intel. Hur mycket snabbare och hur mycket billigare det blir vet vi inte än. Jag tror inte att det är ett misstag att köpa en andra generationens SSD nu om man har behov av en sådan, men om man kan vänta på nästa generation så är det ju klart bättre. Därav det stora intresset.

Nu tycker jag att jag har gått tillräckligt off-topic och släpper denna tråd tills det kommer något nytt som faktiskt handlar om Intel X25-M G3.

Av Barnstormer
Skrivet av jan-banan:

$1.611 per GB blir i Sverige ca 16kr per gb vilket är nästa exakt på öret vad intel g2 120gb kostar (16,13 per gb enligt prisjakt)

128GB at $210 för c400

Förstår inte vad som skulle vara så märkvärdigt med detta pris?

Hur räknar du nu? 1 dollar kostar cirka 6,80 kronor. Dock går det ju inte att få fram det svenska slutpriset genom att räkna om valutan.

En bättre jämförelse är att Intels nämnda SSD kostar cirka $235 i USA ($244 på Amazon, $230 på newegg). Då ska man också tänka på att priserna i artikeln säkert är Microns "rekommenderade priser" vilket brukar ligga högre än lägsta slutpris.

Jag ser inte heller någon "revolution" med nästa generations sdd, men för oss som fortfarande sitter på hdd och är på väg att byta upp oss till sdd så är det självklart positivt att de blir (uppskattningsvis) 10-20 procent billigare och ungefär lika mycket snabbare. Sedan tror jag generellt att folk alltid väntar sig för mycket när det kommer en ny generation hårdvara.

Av Barnstormer

Intel pratade bara om Sandy Bridge. Vi får se om det kommer något om G3 under resten av mässan. Man kan ju tycka att det är läge med tanke på att andra tillverkare kommit med information om sin nästa generation SSD.

Av Barnstormer
Skrivet av sgtspiff:

Skulle kunna va kl 19 oxå. (tidszoner är inte alltid enkelt)

Jag tror att du har rätt. Det är nog kl. 19 "svensk" tid.

Andra intressanta nyheter om 25nm-diskar: http://www.anandtech.com/show/4086/microns-realssd-c400-uses-...

Av Barnstormer
Skrivet av Imme:

CES börjar iofs inte förrän på torsdag, men det är riktigt att Intel håller sin presskonferens inför CES imorgon kl. 18 (med viss reservation för felräkning på tidszoner).

Återstår att se om de kommer att säga något om G3 vid detta tillfälle.

Av Barnstormer
Skrivet av Haseman:

Vidare så har jag inte kollat upp reglerna på senare år men gjorde det för ungefär 4-5 år sedan. Då gällde att man fick inte ta ut en krona mer om lägenheten var omöblerad och upp till 10% extra om lägenheten var möblerad. Så de bitarna är reglerade.

Hyran ska vara skälig vilket den inte är om den är påtagligt högre än hyran för lägenheter med likvärdigt bruksvärde. Både lägenheter som ligger i hus som ägs och förvaltas av kommunala (allmännyttiga) bostadsföretag och lägenheter som ägs och förvaltas av privata hyresvärdar kan ligga till grund för jämförelsen.

Den som hyr ut sin lägenhet helt eller delvis möblerad har rätt att göra ett påslag på hyran, men det finns ingen uttrycklig lagregel som anger hur mycket man får lägga på. Hyresnämnden har ofta godtagit ett hyrespåslag på cirka 10-15 procent för en fullt möblerad lägenhet, men det är viktigt att komma ihåg att nämnden bedömer detta från fall till fall. Utöver möbler ingår ibland även till exempel fri hushållsel, betald tv-licens och p-plats som förstahandshyresgästen hyr separat. Upplåtaren har då rätt att lägga på en summa som motsvarar de faktiska kostnaderna.

Av Barnstormer
Skrivet av hakke87:

Du behöver inte oroa dig för att det ska vara krångligt, en extern hdd funkar precis som ett usb minne fast med 2 sladdar emmellan bara (en ström en usb) ska du bara ha disken till backup så tycker jag det itne verkar så nödvändigt att köpa en usb3 disk då dom är mkt dyrare och du ska inte föra över data så ofta. och återigen, ska den bara vara för backup så kommer den mest att stå oanvänd gissar jag på och då spelar det väl ingen större roll vad för märke och så du tar på disken/kabinetet.

hoppas du fått några svar

Jag håller inte med. Här är ett par exempel på överföring av filer.

1 file totalling 3Gb, via USB2 > 1 min 47 sec… via USB3 > 30 sec
71 files totalling 2.25Gb, via USB2 > 1 min 37 sec… via USB3 > 34 sec

Ganska stor skillnad i hastighet alltså, särskilt om man ska överföra mycket/ofta.

Prisskillnaden, tja, 1 145 kostar Western Digital My Book Essential Edition 3.0 2TB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=737615

Allt detta förutsätter iofs att man har USB3-portar på sin dator...

Av Barnstormer
Skrivet av Smithy:

De här nya Intel SSD diskarna som kommer i Februari, någon som har en uppfattning om pris samt vilken skillnad i prestanda / kvalitet det kommer vara mot nuvarande generationen?

En gissning är att Intel kommer att lämna mer information på CES 2011 (6-9 januari).

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djjokke
Tror du menar 1,5 TB

Men du kan nog få en 5 lax för hela faderullan på Blocket

Hoppsan. Det är klart att jag menar det. Bra att du såg det innan jag slängde ut en annons.

Vill bli av med den innan jag flyttar från Uppsala, så jag slänger nog ut den på Blocket för 2 500 kr. Tack för hjälpen.

Av Barnstormer

Värdering av gammal HTPC

Hej!

Jag tänkte göra mig av med min gamla HTPC. Vad kan vara en rimlig prisnivå för att få den såld hyfsat snabbt utan att sälja för billigt? Den har följande komponenter:

Chassi: Zalman HD160 HTPC-Chassi Silver

Moderkort: Asus P5K-E/WiFi-AP P35 DDR2 WiFi S-775 ATX

Processor: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB FSB1333 Boxed Socket 775

Minne: Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400C4 4-4-4-2 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz

Hårddiskar: 3x Samsung HD501LJ 500GB 7200rpm 16MB SATA2 (tot. 1.5GB)

Grafikkort: Asus Extreme GeForce 8600GTS SILENT 256MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express

Nätaggregat: Seasonic S12 Nätaggregat 430W, 120mm fläkt, 4xSATA, ATX/EPS, PCI-E, 20/24pin

Fjärrkontroll: Microsoft Fjärrkontroll Windows Media Center

Mus: Microsoft Wireless Laser Mouse 5000

Tangentbord: Microsoft Remote Keyboard för Windows Media Center (Bulk)

DVD-brännare: Samsung SH-S182M DVD±R/RW DL LS 18X IDE

Kablar: Supra HDMI–DVI-D 1.0M, Supra BILINE–MP 3,5MM TILL 2 RCA 1.0M

Ljudkort: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic Bulk

Operativsystem: Microsoft Windows Vista Home Premium - Svensk (32-bit) (OEM)

Av Barnstormer

Svar har egentligen redan givits, men eftersom det har varit olika bud.

Såsom gärningen är beskriven kommer värdet på det tillgripna godset avgöra om det rubriceras som stöld eller snatteri. Gränsen är alltjämt 800 kr. Påföljden för snatteri är i princip alltid dagsböter (penningböter om värdet är mindre än 50 kr). För att du ska komma upp i fängelsenivå krävs väldigt mycket.

Om du i polisförhör uppgett att du är beredd att ta emot ett strafföreläggande så är detta troligaste handläggningssättet. Om du inte betalar ditt strafföreläggande i tid så kommer ärendet att gå till domstol, oavsett om du erkänner eller inte och oavsett om du betalar i ett senare skede. Om du betalat i ett senare skede har du möjlighet att få tillbaka dessa pengar i ett senare skede.

Om du inte velat motta ett strafföreläggande så är det troligaste, under förutsättning att åtal väcks, att det blir rättegång. Det finns dock sedan den 1 november 2008 möjlighet att avgöra brottmål utan rättegång. Detta förutsätter dock att ingen vittnesbevisning krävs, t.ex. om du erkänner ett brott, eller om det finns ett analysbesked som styrker den påstådda gärningen.

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swuppo
Det är min erfarenhet av db.com också.

Mycket vänlig kundtjänst och vill verkligen bemöta kunden snabbt och på ett bra sätt så båda parter är överens.

Tycker DBmannen här borde få medalj.

Nej jag jobbar inte på db, känner ingen där heller. Men jag tycker deras kundtjänst är skitbra.

/ Swuppo

Problemet är ju att kundtjänsten är värdelös. Det är många som måste skriva om sina problem här på sweclockers innan de får hjälp av dbmannen.

"Skitbra" var ordet, i dess rätta bemärkelse. Skit m.a.o.

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Nej jag menade till Topic. Han frågade efter den bästa 22" LCD. Jag ville bara informera honom att då får han titta på alla LCD utom TN om han ska ha den bästa LCD.

Ditt andra inlägg var lika menlöst som ditt första. Jag säger inte att du har fel, men om du påstår att något är dåligt så ska du naturligtvis berätta varför.

Kazurk: Jag tycker att en genomsnittlig "gamer" klarar sig bra med en TN-panel. Om man, som din kompis, bara vet vilken storlek man vill ha på sin skärm är oddsen goda för att man INTE har någon glädje av den "bästa" skärmen (även om det är topic för tråden).

Själv är jag mycket nöjd med min HP W2207 (som har en TN-panel) men alla har ju olika krav på sin skärm. Det tråkiga, men mest korrekta svaret, är att din kompis skall släpa sig iväg till närmaste datoraffär och testa skärmarna innan han köper nåt.

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Inte brottsligt att någon skulle skicka med fel värde. Jag som köpare kan inte hjälpa om butiken skriver ner det. Antingen får man tulla rätt eller fel värde. Och de flesta asiatiska butiker på ebay gör så utan att man ens ber om det. Är det brottsligt att rekommendera ebay då?

Som du mycket väl förstår är det brottsligt att undsmita skatt, vilket moms är. Att det sedan är en enorm skillnad på teori och praktik är en annan sak.

Det här med att handla från utlandet för att göra "klipp" dyker upp varje vecka. Slutsatsen är att det är lite av ett lotteri. Jag betalar hellre lite mer och vet vad jag får (och vet med 100% säkerhet vad jag kommer att få betala).

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datorbutiken.com
Barnstormer - Har vi missat är det bara att korrigera, maila mig så får du godis så det räcker ett tag.. Berätta gärna hur du upplevde emballaget, finns utrymme för förbättringar så lita på att jag tar detta till mig.

Efter trist bemötande från er kundservice har jag bestämt mig för att bara sluta beställa från er ett bra tag. Hade jag inte varit så lat och så ivrig att komma igång med mina datorbyggen så hade jag utnyttjat min ångerrätt och beställt om varorna från dustin.

All heder för ett bra bemötande här, men det uppväger inte den obefintliga känslan för kundservice inom företaget i stort.

Av Barnstormer

Lär er att packa era varor så att förpackningarna inte är skadade när de kommer fram och lova inte "extragodis" för att sedan skicka fyra (4) usliga karameller.

Billigt DB. Jag lär inte beställa från er igen eller fortsätta rekommendera er på forumet.

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toxie
Jag räknar med Ultra och ATIs kort.
8800GTS 320 kommer snart ha för lite minne. = Ganska dåligt kort.

Alla har vi ju olika definitioner på vad dåligt är...

Av Barnstormer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Måste du surfa på TV'n? om du bara kan undvika det så är en Plasma TV totalt överlägsen för film och TV tittande. I prisklassen du tittar på kan man dessutom få en 50" plasma.

Barnstormer: varför i hela helvete köpte du då en LCD?

1. Jag ville inte ha en 1024x768-skärm (vilket i princip alla 42-tummare är i dagsläget)
2. En 50-tumsplasma med lika bra bild som min kostar cirka 5 000 kr mer än det (super)pris jag fick på tv:n.
3. Eftersom jag har comhem så är det praktiskt att inte behöva en extra digitalbox (även om det lär bli en box när hdtv (som f.ö. är 720p) slår igenom.)
4. När full-HD-formatet slår igenom på allvar så kommer både LCD och plasma vara föråldrad teknik, åtminstone i dagens tappning.

Ska jag fortsätta?

Det du säger om att Plasma är överlägsen LCD gäller framförallt tidigare generationer, men vill man ägna sig åt ett barnsligt LCD vs. Plasma-krig så kan man gå till forumet på minhembio.com.