Inlägg

Inlägg som Vectovox har skrivit i forumet
Av Vectovox

Annonsen avslutad!

Av Vectovox

P8P67 PRO + 2500K + 750W Silver PSU + 8GB DDR3

Städar lite i förrådet och skulle vilja bli av med lite komponenter från förra bygget. Önskar inget speciellt pris men det vore schysst med lite matpengar i alla fall!

Moderkort: ASUS P8P67 PRO
Processor: Intel i5 2500K
Minne: 8GB Corsair Vengeance
Nätdel: XFX 750W Silver. Troligen detta.
Kylning: Någon Thermalright historia (se bild). En fläkt, kylfläns och montering. Fäste är redan monterat på moderkortet

Allt som saknas är väl ett schassi egentligen och ett grafikkort då P8P67 PRO inte stödjer integrerad grafik.

Villkor
Upphämtning i Göteborg. För omnejd kan vi säkert lista ut något smidigt. Hade helst sett att alla delar togs men jag är öppen om något inte passar.

Låter annonsen ligga över midsommar då jag är otillgänglig men kollar Swec då och då. Högst, men framförallt smidigast vinner! 🤭

Trevlig midsommar!

Läs hela annonsen här

Av Vectovox

Har tagit ett bud. Tack alla för intresset. Får använda marknaden mer framöver tror jag! 😊

Av Vectovox

ASUS GeForce GTX 970 DCII OC 4GB GDDR5

Vill bli av med min gamla favorit då den bara ligger och dammar i förrådet sedan 2019. Kortet fungerar prima och har inget coil whine. Det hara bara suttit i en maskin och köptes nytt vid lansering.

Tyvärr ser det ut som att jag gjort mig av med originalförpackningen och har haft den i bubbelplast i en omärkt kartong.

Du kan se specifikationer här

Väljer köpare fritt och vill ha upphämtning i Göteborg (eller om något smidigt alternativ skulle dyka upp). Jag är inte tillgänglig fr.o.m Tors (24/6) eftermiddag, över midsommar, men detta kanske går snabbt? 😁

Läs hela annonsen här

Av Vectovox

Antagligen är det bakdörrar och spyware som installeras genom Windows Update, inte fixar av systemfunktionalitet. Dags att gå tillbaka till Windows 98 för jag, precis som ni, har alltid läst KB-artiklarna för uppdateringar och att inte kunna se något i denna gör mig väldigt upprörd.

Åter igen en klickfiskande ickenyhet av Sweclockers, vilket blev sista strået för min del.

Av Vectovox
Skrivet av TheSlicker:

Kul teknik med eye trackingen, ser fram emot till när de stora aktörerna implementerar det om, vadå? 2-3 år? Ett steg närmre ett bra nog VR-headset.

Helt realistiskt tror jag inte att VR kommer vara värt att köpa inom de närmsta 5 åren (om inte hårdvarutillverkarna kan få in något magiskt stöd som minskar belastningen enormt).

Det är lite roligt att du tar upp belastningsproblemet, för just Eye-Tracking kan användas för att avlasta GPUn genom att man renderar det man kollar på i högre kvalitet än det man inte kollar på. Detta görs exempelvis i studien av Guenter et al. [1], men då på vanliga monitorer. Ska bli mycket spännande att se ifall det blir något av detta!

[1] http://research.microsoft.com/apps/pubs/default.aspx?id=17661...

Av Vectovox
Skrivet av kevve1:

När jag läste rubriken blev jag rädd att det skulle vara någon dyr specialutgåva som riktade sig till gamers men så verkade inte vara fallet. Skönt!

Haha. Windows 10 Legendary Collector's Edition med medföljande Kernelkarta i tyg, bronsstaty över Windowsloggan, en USB med alla ljudeffekter, samt en musmatta med Bill Gates ansikte på.

Well, det fungerar ju i spelindustrin så det kanske är det logiska steget för alla produkter? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Av Vectovox
Skrivet av NoNamesWayne:

Äntligen kom recensionen!
Fick både bra omdöme av Feber och av er. Då blir det att packa upp min Surface 3a jag köpte i torsdags.

Haha, du köpte den alltså innan men inväntade recension innan du bestämde ifall du skulle lämna tillbaka? Oavsett är jag lite avundsjuk då den ser ut att slå min Pro 2 i de användningsområden jag har!

Av Vectovox
Skrivet av )ExecutoR(:

Tror skillnaden är hur mycket pengar man kan tänkas lägga på sin SSD.

Well, medicinska undersökningar är inte bara ett par RAW filer från godtycklig systemkamera in i ett photoshop-projekt. I stället använder man hyfsat högupplösta bilder i tre eller fyra dimensioner, populariserats som voxlar, så vi pratar alltså hundratals GB per undersökning.

Av Vectovox
Skrivet av merdique:

Fläktlös och jag köper dirr! Jag tappar tom hellre lite prestanda än lyssnar på en hårfön. Kom ihåg att det gjorts tidigare med haswell (http://www.sweclockers.com/recension/18588-hp-spectre-x2-13-h...). Sen är väl inte prestandan jämförbar man fläktlöshet var fullt möjligt redan med haswell. Ska dom vänta på Skylake blir väl en lansering framflyttad typ ett halvår.

Ska man vara rättvis så är det inte direkt som att föregångarna låter något de heller. Min SP2 är helt tyst om jag inte spelar på den, vilket jag inte gör, och även då är den mycket tystare än godtycklig desktopkylning. Det är snarare så att en fläktlös design ger att modellen kan göras i tunnare dimension.

Av Vectovox

Ooh! Tack för den länken. Kör visserligen 8.1 igen men var det något jag inte var supernöjd med i 10 TP så var det ikonerna. Gillar att de försöker med olika stilar och jag hade själv kunnat tänka mig det som finns på den bilden!

Av Vectovox

Åååh! Jag var inte bara en funktionär på mässan utan såg även Emil och Jacob! Starstruck som en tonårsflicka kunde jag givetvis inte med att, som en vuxen man, hälsa på grabbarna. :3

Av Vectovox
Skrivet av linusberg:

Okej, Hur låter musik som typ lugna gitarrlåtar? Har du ngn referens eller är du bara nöjd med dom ? Tack för svaret

En tid efter sitter jag i samma situation så jag undrar hur det gick med ditt köp? Valde du någon av de föreslagna högtalarna?

Av Vectovox
Skrivet av leafbranch:

Det var tider det! Nu är det andra tider

Håller tummarna att min Xbox One som kommer 22:e är felfri.... Nått säger mig att MS har tänkt till denna gång men återstår att se!

Lite nyfiken. Bor du i utlandet eller importerar du den med expressfart till Sverige?

Av Vectovox
Skrivet av Xcym:

Den lockar extremt att inhandla, Vet dock inte om det är värt det när man har en stationär "superdator" och en laptop bra nog att spela BF3 på.. dock är laptopen knappast bärbar, snarare släpbar med 17" skärm..

Tycker du det är värt? och behöver man tänka på att lägga extra pengar på SSD storlek? hur mycket tar OS och drivrutiner på disken?

Jag antar att värdet beror på vilka behov man har och givetvis vilken budget man kan röra sig med. Min laptop håller i 10 minuter (på sin höjd!), överhettar, och är allmänt bedrövligt seg och tung, så det var dags för mig att komplettera min stationära med något jag både kan resa med och arbeta på. Det jag fick var en x86_64 maskin som är väldigt lätt att ta med sig och håller upp till 8 timmar i webbsurfande och dokumentskrivande, så det är helt klart en gigantisk kontrast mot min gamla laptop (vilket kan påverka mitt omdöme).

Ifall du inte känner ett behov av extra rörelsefrihet med din maskin vet jag inte om det riktigt är värt pengarna. SP2 klarar ju inte direkt att spela mer krävande spel på mer än minimumnivå (även om det är riktigt imponerande för formfaktorn), och den tillför inte mycket mer på konsumptionssidan än vad andra tablets gör vad gället möjligheter att se på youtube, läsa Sweclockers, etc. Med det sagt så är maskinen mycket allsidig, precis som recensionen pekar på, och kvaliten är väldigt bra i allt den gör (utom kanske kameran). Den känns dessutom väldigt framtidssäker för vad MS kan tänkas hitta på i kommande iterationer av sitt operativsystem, så man börjar ju se fram emot vad de kommer göra härnäst.

Vad gäller plats tror jag 128GB modellen räcker för de flesta. Jag har installerat Steam + Civ V (ungefär 7GB) samt lite annat krimskrams och har 80.5GB utrymme kvar; jag ser inte att jag kommer använda utrymmet i större utsträckning då jag främst använder streamingtjänster för film och musik.

Sammanfattat så är det en mycket kompetent maskin med bra skärm och inbyggt ljud. Hårdvaran driver runt operativsystemet riktigt bra och detsamma gäller för webbsidor och desktop som "metro" applikationer. Ett stort plus är att man aldrig behöver stänga av den då viloläget tar någon sekund att ta sig ur (gentemot några sekunder från avstängd) och håller mycket länge. Jag är verkligen supernöjd med den: Jag kan chilla i sängen innan läggdags för att sedan slå ihop den utan att bry mig om någon avstängning eller dylikt, varpå jag nästa morgon slänger in den i väskan för att använda som arbetsreskap under dagen. Bäst av allt är att jag bara laddar den ett par (två) timmar hemma ifall jag använt den i större utsträckning och aldrig har med mig adaptern till campus då batteriet räcker så länge. Vid behov spelar jag på min stationära.

Som sagt är jag säkerligen något färgad av att mitt köp var ett riktigt bra byte mot min gamla maskin, men oavsett så är jag riktigt nöjd då samtliga av mina behov täcks av SP2! Hoppas min wall-of-text hjälpte dig lite

Av Vectovox

Roligt! Mycket nöjd med min 128GB Surface Pro 2 själv och tycker betyget är passande. Inte bara fungerar den bra som arbetsmaskin, men den är även väldigt trevlig att läsa och slösurfa på i sängen/soffan. (:

Av Vectovox

Ska bli sjukt kul att se hur detta blir. Kan säkert bli ett sådant bygge någon gång i framtiden när man har både vardagsrum och någon form av "familj" (katt räknas väl?). För tillfället använder jag knappt min PC för spel, så att basera hela min upplevelse kring Steam känns lite onödigt (särskilt då jag inte är helt nöjd med hur Valve hanterar sin tjänst och underhåll av mjukvaran).

Undrar ifall MS kommer se det som lite av ett skott från Valve's håll och ifall de kommer att ge något svar genom Windows.

Kul!

Av Vectovox
Skrivet av xyllian:

Ni säger att det är orimligt att ha det opå skatten för att då skulle hushåll med flera vuxna få betala flera gånger om? Tycker det låter ganska rimligt att varje person ska betala för sig istället för varje hus. Om man är tre personer som tittar på TVn är det väl fullkomligt rimligt att man ska betala tre gångert mer?

Håller med. Förstår inte hur man kan argumentera för att en ensam student med dator skall betala lika mycket som ett par med medelinkomst. Hur fan de tänker vet jag då rakt inte.

Av Vectovox
Skrivet av djaxxo:

Ni som vill att Spotify skall funka på WP8, det kommer nog inte hända på ett tag.... tyvärr. Spotify verkar skita i WP8 i ett bra tag. Iaf om man läser på spotify forumet..

Wimp har svarat på min fråga om deras app funkar som det skall och det ska den
Så ni som inte vill använda xbox music så testa Wimp

Well, den skall vara på väg åtminstonde enligt: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2412028,00.asp. Vilket känns betryggande jämfört med hur det var på WP7, när Spotify-appen verkade helt övergiven ett bra tag.

Av Vectovox
Skrivet av alejon:

Jag har kört Android, iOS och WP7.5.

Jag skulle säga såhär, Android är för den som gillar att pilla med precis allting, nörden helt enkelt. iOS är för den som vill att allt ska fungera med hjälp av olika appar. WP är helt annorlunda, det är mycket mer centrerat kring kommunikation mellan människor, sociala nätverk etc. Det mesta är ju inbyggt för att man snabbt ska kunna få en överblick över läget och sedan gå vidare med sitt riktiga liv.. Nästan allt kan ju fästas som en tile, spellistor, album, you name it. Sedan jag bytte till WP har jag nära nog slutat gå in via olika appar för att göra det jag vill. Helt underbart.

OnT, Var ute och sökte efter en gul 920 idag, men gick bet. Gråter inga floder över det, har en Lumia 800 idag som jag fortfarande tycker är helt suverän, men 920 lockar ändå enormt.

Bästa beskrivningen jag hört angående telefontyperna. Noterar för framtida användning ;P