Inlägg

Inlägg som Anthraxious har skrivit i forumet
Av Anthraxious

Simpelt. När jag började game:a med polarna och vi var på LAN, behövde jag tänka ut ett namn. Det är ju lätt att börja med ens eget och mixtra med det, men detta var simpelt och lätt att lägga på minnet (Anthrax). Sen finns det tydligen ett band med deta namn som alla frågar om jag gillar (Ingen aning, aldrig lyssnat).

Pga. att det ibland är taget har jag helt enkelt spunnit vidare på det, så det blev Anthraxious. Väldigt logisk utveckling utan för mycket "fantasi" egentligen men jag gillar det så det duger :P.

Av Anthraxious
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tänker också mycket på bästa tiden att uppgradera. Tiden har en tendens att bli kortare ju äldre man är, så vänta 6 månader är för mig egentligen en försumbar tid.

Men samtidigt det dröjer troligen jättelänge innan ddr5 har blivit billigt och bra.

Det som har förstört mitt teknikintresse just nu är:
* Svårt att få tag på produkter, mycket slutsålt
* DDR5. Alla DDR4 system känns bara förlegade.
* Mobilskärmar, snart inget megatstort hål i dem för kamera. De vikbara blir bättre och billigare.
* Bluetooth Le Audio

Lite lägre fram
* Arm ta över, detta dröjer nog länge.
* Solid state batterier som kan utklassa de vanliga

De 2 sista kan dröja länge, men de 4st första kanske redan inom detta året.

*Att det är svårt att få tag i saker förstår jag gör det hela tråkigare, där är jag helt med.
*Att DDR4 känns förlegat är precis det; en känsla och det är därför man bör försöka vara mer objektiv. Jag känner likadant själv, men inser att det är mer ett spel med våra känslor, precis som att det varje år kommer nya mobiler fast de kanske inte alls bidrar med något märkvärt för medelsvensson. TV likadant, etc.
*Var själv aldrig en som brydde sig mycket om mobiler i modern tid. Compact user här! xD

Det finns klart större kliv vissa gånger än andra när ny teknik kommer. T.ex. för oss PC nördar så kanske vissa inte uppgradera från 10XX till 20XX utan väntade på 30XX vilket var mer logiskt både i pris och prestanda. Detta är lite av en "min/maxin" som man gör och det är väl helt OK egentligen. Men rent tekniskt, om man kollar processorer så finns det 5-10år gamla sådana som fortfarande funkar i 90% av applikationerna man använder en PC till idag. Ändå får man känslan att senaste Ryzen 5000 redan nu börjar bli förlegad fast det precis släpptes och 99% av de som köper ändå inte kommer utnyttja den fullt ut till 100%.

intressant rent psykologiskt hur lättstyrda människor är. Inkluderar mig själv i detta såklart men ibland försöker man "sova på saken" eller tänka till lite innan man väljer.

Av Anthraxious

Det är coolt med museum och häftigt, men just att bara "titta" på ett kort ger väl inte en uppskattning för hur det förändrats? Måste man inte ha lite mer info som typ chipnummer etc? Det är inte direkt som att chip blir väldigt förändrade i form eller färg utan snarare "under the hood" med transistorer etc. Kan tänka att det är kul info, men inte det bästa att strosa runt och kolla på då det ser väldigt likt ut oavsett var man vänder sig (med modifikation såklart).

Jämför med typ flora och fauna. Där har du sjuk diversitet åtminstone.

Menar inget speciellt med detta men det lär bli begränsat intresse egentligen. De som vet lite om elektroniken och tekniken. Det är vad jag tror iaf. Kul grej ändå!

Av Anthraxious

Alla försöker tajma in "bästa tiden" att uppgradera. Många tänker "DDR5 yiss!". Dock har det oftast varit så att nyaste DDR steget vid första släpp inte varit bättre än sista i förra generationen. Alltså DDR4 som är skitbra nu kommer förmodligen fortfarande vara bättre än DDR5 vid första släpp. Bara en teori såklart men historien visar på detta.

Med det i åtanke, och sen att det hela tiden är ny teknologi runt hörnet och så fort du köper ngt så är det redan "gammalt" så blir det svårt att få in bästa tiden för uppgradering.

Personligen maxar jag nu. Chillar tills DDR5 blir norm och kanske tom. Ryzen 8000 hinner ut innan jag ens tänker uppgradering. Lite sugen på 3D-cahcen på dessa, men å andra sidan finns idag inget jag gör med en dator som behöver de där extra sekunderna av vad det nu ger.

Jag är lika mycket hype och tekniknörd som andra, men varje gång jag byggt färdigt och tänkt "nice, helt klar nu!" så blir man genast sugen på nästa godsak och tänker i säljtankar, lol.

Av Anthraxious
Skrivet av marcusOCZ:

Du säger nått där....har inte Sony och Microsoft redan "fastsatta" priser? Allting är ju relativt och kan ändras beroende på vad som händer med istid, drivis, hemlängtan och sånt, men utan att ha sett historien på konsoller, har tillverkarna höjt officiella priset på grund av liknande förr?

Jag tror, inte säker, att de har fasta priser i batcher. Alltså att de får ett visst pris avtalat, men att det kan finnas lite "wiggleroom" för båda parter beroende på situation och tid som gått. Kan förstås ha fel .Upphandlingar ska vara lite som kontrakt dock.

Av Anthraxious

Du har PM vännen

Av Anthraxious

@sju

Jag hör av mig när jag vet att jag har tillgång till bilen (om pappa tagit den till jobbet blir det lite senare). Hojtar!

Av Anthraxious
Skrivet av sju:

Det är i första hand avhämtning, så om @Anthraxious kan hämta så får det förtur

Noice, avvaktar tills den andre är säker på att de inte kan hämta så jag inte tränger mig före.

Av Anthraxious

Om hen inte kan hämta är jag på!

Av Anthraxious
Skrivet av Loddgrimner:

Man kanske tycker det är lite drygt att betala 50% skatt på lönen inkl arbetsgivaravgiften medans andra ska ha inkomster som är obeskattade.

Syftar du till att höginkomstpersoner betalar 50% och de som tjänar typ 20000 per år (eller vad nu gränsen går på ) betalar 0%? Är det hemskt menar du? Vill inte svara förrns jag vet att det är just detta du är missnöjd med.

Skrivet av Loddgrimner:

Sen vill ju alla såklart gärna vara på den vinnande sidan av den ekvationen.

Nej, alla vill inte det. Jag hade inte haft några som helst problem att betala 50% eller mer om jag tjänadfe miljoner. Fan ska jag med flera mer än flera miljoner egentligen när så många andra har det skit? Hade känt mig som ett äckel om jag hoardade pengar på det sättet men det är jag. Finns säkert några till som känner likadant. Det vi alla vill är att vara FRIA och inte behöva tänka på pengar varje gång vi handlar mat eller andra nödvändiga saker för överlevnad. Det är lite skillnad där.

Skrivet av Loddgrimner:

De högsta maktskikten kommer ju alltid se till att vara det dock, skatt är ju till sin natur en manifestation av att den starke tar av den svage, med massa floskler och rationaliseringar ovanpå för att låtsas som något annat.

Tror du har det om bakfoten der där med skatt och "den starke" men jag är ingen expert på finans så ska inte säga att jag har alla svar. Jag vet bara att miljardärer inte bör finnas för en sådan grovt skev fördelning av resurser (vilket pengar slutligen är) är inte bra oavsett vilken värld man lever i. Oetiskt skulle många säga men som sagt, inte expert på området.

Av Anthraxious

Som vanligt när "medelsvensson" börjar tjäna pengar så måste man jaga med högafflar och spjut men rika miljardärer kan lätt komma undan. Så jävla patetisk värld vi lever i.

Självklart ska krypto skattas, precis som aktiehandeln (tror det redan är 30% på det) men det är alltid snabba och extreme åtgärder och ramaskri när några medelklassare lyckas få lite extra i kassan. Aldrig när mångmiljonföretagen kommer undan med sina kryphål.

Av Anthraxious
Av Anthraxious
Skrivet av rools:

De är från min civilingenjörsutbildning i datateknik. De tre översta böckerna berör matematik och fysik som nog är vanliga i andra ingenjörsinriktningar också.

Om någon är i akut behov får de gå före, men annars tar jag de gärna.

Av Anthraxious

Kan absolut vara intresserad! Tänkte sjhälv något åt det snart. Något specifikt program för just dessa eller generell ingenjörslinje?

Av Anthraxious
Skrivet av mrSvamp:

Startar gameboyet?

Om du kollar bilderna är den igång i två stycken.

Av Anthraxious

Om du är villig att posta den tar jag gärna

Av Anthraxious

Kan buda 8700kr

Av Anthraxious

Har en polare med ett 6900XT som vill byta till ett 3080-liknande kort. Intresse?

Av Anthraxious

Kan väl kicka igång med 11000 bud. Så rullar iaf bollen nu.

Av Anthraxious

Tror att en trådlös laddare ska vara tillgänglig fortfarande. Tar gärna den!