Inlägg

Inlägg som adamxyz har skrivit i forumet
Av adamxyz
Skrivet av NUKEGREEN:

Jag provade med Chatgpt, fick den att gissa på flera filmer. Det verkar som AIn hittar på att just den scenen finns i flera olika filmer utan att den faktiskt gör det. Bad jag den beskriva scenen ur den föreslagna filmer erkände AIn att det blivit knas och att just den scenen inte alls fanns med i den föreslagna filmen. Sedan gav Chatgpt upp och gav mig detta svaret: "you might consider reaching out to movie forums or communities where enthusiasts may help identify the scene based on the provided information"

Tror att Sweclockers är bättre än Chatgpt ändå! You rock

Haha, jaha ChatGPT yrar även i det fallet alltså. Ja, jag tänkte också på det efteråt att det är kanske nästan otrevligt att börja dra in GenAI-verktyg i denna tråd, det är ju mycket trevligare med Swecare som hjälper varandra och kan tipsa om annat än just det man frågar om.

Av adamxyz
Skrivet av NUKEGREEN:

Det är inte Gran Torino. Jag tror eventuellt att filmen är äldre än 2008.

Jag provade på engelska och skrev in ditt tillägg ovan också, fick då nytt förslag:

The scene you described is from the movie "Shooter" (2007), directed by Antoine Fuqua. In the film, the protagonist, played by Mark Wahlberg, seeks refuge with an elderly man who paints model soldiers. The older man assists in treating the hero's injuries.

Confidence level: High.

Source: IMDb - Shooter (2007)

Jaja, du kan prova chatta själv med ChatGPT om du vill

Av adamxyz
Skrivet av NUKEGREEN:

Tjena Swecerz,

Jag letar efter en film där följande scen utspelar sig: Vår hjälte kommer in skadad (ev. skottskadad) till en äldre man som sitter och målar modellfigurer i sin källare, vill minnas att det är små soldater. Den äldre mannen plåstrar om hjältens skador....

Jag har sökt med ljus och lykta efter vilken film scenen tillhör men utan framgång.

Någon här kanske vet?

Tack för hjälpen,

Mathias

Jag provade att fråga ChatGPT, vad tror du, kan det stämma med Gran Torino (2008)?

Av adamxyz

Hej!

Jag har 2 st NF-A12x15. Har även en NF-A12x15 Chromax.Black.Swap. Oöppnade kartonger.

Jag har också precis byggt i en NR200P, köpte massa fläktar, slutade med att jag bara har en NF-A12x25 i toppen... men jag kör utan grafikkort och ska ställa in lätt underklockning, du kanske ska fläska på mer och med glassidan?

/Adam

Av adamxyz
Skrivet av Swegatron:

Hej, sålde nyss slim fans och söker enbart angivna fläktmodell. Vad hade du tänkt för de två du har? Inkl. Frakt eller om du finns i Göteborg.

600 kr plus frakt (74 kr, borde räcka med upp till 1 kg säger jag utan att ha vägt lådorna), låter det rimligt?

Av adamxyz
Skrivet av loefet:

Gör som jag alltid har gjort, brer på ett tunt lager med ett plastkort.

Har alltid också gjort så tidigare, men nu med LGA1700 så följde jag Noctuas rekommendation som kom med NH-C14S: klick-korset (om jag fattade alternativet rätt ): https://youtu.be/iBS2SfB4wB0?list=PL7mu-R_JW864-kbCBFNu-X0-bHdhJg_I-&t=53

Edit: några sekunder tidigare i den videon, när han gör "clean the CPU", jag får ju panik över hur dåligt rengjort det blev, hänger ju ut pasta-skägg över kanten på processorn 😱 Själv är jag helt överdriven och putsar med isopropanol tills allt glänser mer än nytt. Kanske nästa Veckans fråga: hur tar du bort kylpastan?

Av adamxyz

Hej! Jag har inte 4 st NF-A12x25, men väl 2 st NF-A12x25 samt 2 st NF-A12x15. Har även en NF-A12x15 Chromax.Black.Swap.

Allt i oöppnade kartonger, jag var lite väl fläkt-entusiastisk när jag beställde till senaste bygget

Pris... jag vet inte, ska vi säga 1000 kr jämt för de vanliga Noctua-fläktarna så är det 236 kr bättre än billigast på Prisjakt (från Inet)? Och säg 300 kr för Chromax om du skulle vara intresserad av den.

Av adamxyz

Annonsen är avslutad

Av adamxyz

Glaspanel till NR200P

Någon som vill ha glas-sidan till NR200P (vit, men glaset är väl samma oavsett chassifärg?)?

Blev över då jag kör med mesh-panelerna. Känns synd att kasta en nytillverkad pryl, och då jag aldrig kommer använda den vore det toppen om någon annan skulle vilja ha den. Kan skicka den mot fraktkostnad, eller hämtas på plats i centrala Norrköping.

Läs hela annonsen här

Av adamxyz

Annonsen är avslutad

Av adamxyz
Skrivet av Golvspaden:

Till att börja med har jag ingen själv, men jag vill minnas att när GN gjorde en video så fanns det väl ett par alternativ att välja på? Finns väl inte bara en enda sort? Dbauer släppte en (något dyrare men ändå) sen fanns det på typ kinesiska sidor och lite annat. Finns det verkligen ingenstans?

Ja precis, det var den videon som fick mig att välja just Thermalright-varianten. Den andra som han jämförde med (förutom vanliga ILM:en) var Thermal Grizzly. Webbhallen har den också men den kostar 499 kr istället för 129 kr, men framförallt var den inte riktigt lika bra i testet. Och så har jag sett kommentarer om att Thermal Grizzly kan ha problem med olika tjocklek på moderkortet.

Skrivet av Swedishchef_90:

Finns på amazon?
https://amzn.eu/d/0lCAGyL

De har även billigare varianterna för 90kr från nonames

Nja, det där är nåt annat va, är det ett kylarmonterings-kit? Men ja det finns ju såklart andra no-name-varianter men det är jag inte intresserad av, vill ju ha nåt som det finns testdata på

Skrivet av kibatronic:

Jag skaffade denna från Amazon. Funkade perfekt for min 13700KF. Dock verkar den vara dyrare nu.

https://www.amazon.se/ElecGear-Fixeringssp%C3%A4nne-Aluminium...

Jag har inte hittat nåt test av den mer än en italiensk YT-video och den enda kommentaren nämner "är det normalt att CPU:n kan lyftas 1-3 mm inuti ramen" och det låter ju inte bra!

Men tack för hjälpen så långt! Jag har fått ett PM så kanske har en Thermalright på gång, men tar gärna emot fler erbjudanden.

Av adamxyz

Thermalright CPU Contact Frame LGA 1700 så mitt bygge blir klart nån gång

Söker en Thermalright CPU Contact Frame LGA 1700!

Min beställning på komponenter från Webbhallen har nu väntat mer än en månad på att denna produkt ska komma i lager, och det har skjutits fram vecka efter vecka... Lite surt att prylar för 15 000 kr väntar på en plastbit för 129 kr, men jag vill gärna ha denna Contact Frame när jag ändå ska bygga ihop alla prylar.

Så jag vänder mig till SweClockers, hoppas någon har en som jag skulle kunna köpa.

Läs hela annonsen här

Av adamxyz
Skrivet av adamxyz:

Syrran letar en bärbar för lite spelande till sin dotter, max 5000 kr. Är den till försäljning ännu?

Syrran köpte annan dator så du behöver inte svara mig åtminstone

Av adamxyz
Skrivet av Toivo83:

men hur funkar main bruschen ?
Den som sitter i för mig är helt i gummi och ingen borste på.
Undra om den kommer bli ett hinder för min lång lugg matta, tanke på att dammsugaren klarar den nu utan några som helst problem.

Skrivet av Choy:

Du får köpa rätt variant. Du har förmodligen denna.

Ja precis, den med borste var den som följde med min S5 Max så jag har kört på likadan. Produkterna jag länkade var exempel på vad just jag köpt till min, jag vet inte vilken modell av robotdammsugare du har men en S7 eller Q7 alltså?

Jag kanske kan byta till en modell helt i gummi, finns väl för- och nackdelar men jag är nöjd med min variant. Jag har mattor men de har inte lugg eller är jättefluffiga så det har gått bra. Snarare så att sidoborsten puttar omkring mindre mattor eller viker mattkanten, snarare än att main brushen äter upp mattan.

Av adamxyz

Jag har beställt originaldelar två gånger från Proshop till vår S5 Max, smidigt med allt från samma ställe och jag vägrar Amazon. Knappast lika billigt men grejerna räcker nåt år eller mer så inget jag bekymrar mig över.

Roborock Main Brush Removable 199 kr https://www.proshop.se/2954655
Roborock Hepa filter SKV4040TY 328 kr https://www.proshop.se/2730127
Roborock Side Brush Rubber 162 kr https://www.proshop.se/2883789
Roborock Mop 2pcs 180 kr https://www.proshop.se/2696014

Av adamxyz

Syrran letar en bärbar för lite spelande till sin dotter, max 5000 kr. Är den till försäljning ännu?

Av adamxyz

Köpes: moderkort mini-ITX, CPU och RAM. Intel typ gen 10 eller nyare.

Hej!

Trotjänaren 4770k/HD7970 gav i veckan upp efter 10 år. Chassit, ett NR200P, till den nya datorn har legat på vinden i 2 år i väntan på vettiga priser på grafikkort. Så jag väljer att se möjligheterna och tänker att varför inte prova köpa begagnat!

Jag har alltså redan köpt ett NR200P (mini-ITX-chassi), SF750 och div Noctua-fläktar. Har gluttat på typ Asus ROG Strix B760-I, i5 13500 och Noctua NH-C14S. Siktar på en tyst och sval burk. Grafikkort får ev. komma senare, för mitt primära användningsområde (gamla spel, Lightroom och streaming) duger integrerade grafikdelen tills vidare.

Så om någon har mini-ITX-grejer till övers kanske jag är intresserad:
- moderkort
- CPU
- RAM

Moderkort måste inte ha wifi. Helst Intel men kan väl tänka mig röda laget också. Inte nåt lastgammalt utan typ gen 10-13 och mer åt mellanprestandasegmentet (i5:or) då jag inte vill ha jättevarma grejer.

Ska bli kul att se vad som finns på begagnatfronten här på SweC och prisjämföra mot att för en gångs skull kanske inte köpa det senaste.

Läs hela annonsen här

Av adamxyz
Av adamxyz
Skrivet av Xverminator:

På Mall of Scandinavia i sthlm, så finns GameZone, där finns en del arkadmaskiner.

Googlade och hittade dessa länkar där man kan se lite

https://youtu.be/V0iJ8PwVXB4?t=331

Kolla längre ner i denna länk tex
https://familjeparker.se/blogg/olearys-restaurang-game-event-...

Jag provade GameZone på MoS i somras. Var horribelt, inte alls nostalgiskt och trevligt som att mata mynt i arkad/flipper. Man fick köpa tokens i kassa eller på en webbsida, arkadspelen var nån sorts bisarro-plast-version av spelserier, och som käkade credits (eller så var jag ovanligt kass). Ingen skön feeling alls på personalen, lokalen eller spelen. Fanns några flipperspel inne på... var det O'Learys? som var lite bättre åtminstone. Jättekonstigt ställe tyckte jag.

Av adamxyz

GlobalFoundries logotyp

Noterade idag att GlobalFoundries logga har stora likheter med Svensk Fastighetsförmedlings. Visade det åt sambon som sa att även Svenssons i Lammhult har liknande logga.

Måste vara en konspiration!

GlobalFoundries

https://gf.com/wp-content/themes/gfcom/imgs/logo-gf-horizontal.s...

Svensk Fastighetsförmedling

https://su.sfcdn.se/ui/images/sf_logo.svg

Svenssons i Lammhult

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/griffelstatic.wm3.se/sites/8/...