Inlägg

Inlägg som FredrikMH har skrivit i forumet
Av FredrikMH
Skrivet av Jumpcut:

Vad är det som är ironiskt? Dom går med sinnessjuk förlust. Höja priserna gör dom för att på något sätt mildra förlusten. Sen att det sannolikt är att skjuta sig själv ytterligare i foten på lång sikt är kanske något ironiskt. Men dom är ett börsbolag med allt vad det innebär, kvartalsrapporten hägrar.

Min kommentar anspelade bara lite enkelt på ytterligare höjningar skulle lösa biffen (eftersom de precis gjort kraftiga höjningar för att rädda siffrorna). Det är ironi att det är lösningen på deras problem.

Jag förstår såklart vad de hoppas ska få ut av att mjölka sina kunder på pengarna de dribblat bort i sina expansionssatsningar. Men det är ordagrant snordyra paket de säljer och de kommer tappa kunder. Endast de som har gott ställt och högt intresse kommer behålla abonnemang. Andra kommer säga upp sina avtal eller börja dela på kostnaden (kompisgäng som ser matcher tillsammans t.ex.). Intresset för IPTV lär också öka.

Av FredrikMH

De behöver höja priserna för att täcka förlusterna.

ironi

Dold text
Av FredrikMH
Skrivet av Mizccc:

Jag tycker tvärtemot att hens inlägg är otroligt klartsynt och har väldigt svårt att hitta några som helst hål i hens argumentation.
Såklart finns möjligtheten att vi utvecklas i en positiv riktning under dom kommande 1000 åren men det är inte mycket som pekar på det.

Jag tolkade det som ren rappakalja utan förankring i verkligheten. Rejält kryddat med faktafel

I ena stycket är vi mest destruktiva, i andra är vi inte unika och i nästa är det bäst att AI dödar oss så det ger plats till mer avancerade arter. Vilket är en intressant tanke då vi haft "liv" på jorden i säg 3,5 miljarder år och solen har energi kvar i 4,5 miljarder år. Vad vi vet är vi den enda arten som utvecklat intelligens i den nivån vi besitter i hela universum.

Även de små påståenden som "Tom virus och bakterier klarar av att utvecklas utan att rasera sin livsmiljö." har felaktiga antydningar. Det är sant i sig, men samma sak gäller för oss. Och virus och bakterier kan också utvecklas för att döda sin värd och sig själva. Många arter kan utrota andra arter. Samtidigt kan bakterier omvandla en hel planet över tid, vilket har hänt på jorden. Och inga andra arter på jorden kan utveckla mediciner för att hjälpa sig själv eller andra arter.

"Ingen mänsklig civilisation sen 50000 år tillbaka har lyckats överleva sig själva. Alla har förstört sitt eget habitat förr eller senare. Det är vi ensamma om av alla arter." - Inga andra arter har civilisationer som människan. Inga andra arter för vidare kunskap på det sättet som vi gör mellan generationer. Det gör att vi utvecklas och det som tidigare varit inte längre passar. Det är lite som att säga "inga andra arter på jorden har skjutit varandra till döds". No shit!?

Slutpoängen att människan möjligtvis är ett större hot mot oss själva än AI kanske stämmer. Men författaren kan omöjligt veta det. Det är en subjektiv gissning som framförs som fakta och signerat med "Etolog/psykolog/IT ingenjör".

Samtidigt existerar vi idag och AI är något nytt som vi skapar. Det är således konstigt att lägga en dimridå på den debatten genom att försöka argumentera att vi själva är farligast för oss/planeten. Indirekt är det ju så oavsett eftersom det är vi som skapar AI:n.

Av FredrikMH
Skrivet av Jarfr:

Sanningen är att människan är den minst framgångsrika av alla kända arter på jorden, evolutionsmässigt. Tom virus och bakterier klarar av att utvecklas utan att rasera sin livsmiljö. Ingen annan art har existerat så kort tid på Jorden som vi och ändå har vi lyckats med att snart utrota oss själva, för att inte tala om alla andra arter på Jorden, genom att inte förstå att vi är en del av naturen och att naturen styr oss hur mycket vi än vill tro att vi är intelligenta och kan kringgå det, och att vi skulle vara överlägsna alla andra arter, vilket vår historia motbevisar.

Evolutionen testar olika lösningar genom att skapa genetiska mutationer och ibland så ger dessa mutationer en fördel i överlevnad och ibland en nackdel. Fördel och denna mutation förs vidare och arten blir starkare, nackdel och dessa avkommor blir svagare och mutationen dör ut.

Människans särdeles utvecklade hjärna är den mutation som evolutionen provat med oss, och det är bevisligen den minst lyckade av alla arters olika överlevnadsmutationer. Vi är inte intelligenta nog att förstå vad vi gör, till stor p.g.a. vår egoism, och vi är inte dumma nog att kunna leva i samklang med naturen. Alla arter är på sätt och vis egoistiska, men alla andra arter har inte en hjärna som vår som ställer till det så vansinnigt. Alla andra +8 miljoner arter kan i sin "egoism" ändå leva i samklang med alla andra arter. Vi kan inte det. Vi tar död på oss själva, förutom egoistiskt nog alla andra mer än 8 miljoner arter. Får bara hoppas att vi inte hinner flytta ut i rymden så vi kan förstöra fler planeter och döda fler arter på andra ställen i Universum. Ingen mänsklig civilisation sen 50000 år tillbaka har lyckats överleva sig själva. Alla har förstört sitt eget habitat förr eller senare. Det är vi ensamma om av alla arter.

Vi har försökt hitta något som vi kan se oss själva som unika med gentemot alla andra arter, men gång på gång lär vi oss att det finns andra arter med samma kvalifikationer. Vi ÄR inte unika, alla arter är skapade med exakt samma förutsättningar men bara med olika områden vi är särskilt starkt utvecklade i.

Intelligens i sig har inget överlevnadsvärde. Intelligens är bara destruktivt om man inte kan tänka, tänka konstruktivt och kreativt kring alla följder av handlandet.
I fråga om intelligens, vilket vi människor så gärna bröstar oss om att vi är så speciella med, så kan jag rekommendera er som inte läst böcker om multipla dimensioner att läsa såna. Kan rekommendera Michio Kakus Hyperspace om 10 dimensioner eller någon bok om "flatland" så blir det lättare att förstå hur simpla vi är och hur lite vi förstår, och det gör oss destruktiva och farliga. Det finns fler liknande böcker om fler dimensioner också.

Någon skrev något om att döda ting (antar att personen menar att en robot är dött ting) kan inte ha känslor.
Visst kan vi få till det till att en robot har känslor. Känslor, och mycket annat, är inget annat en kemiska processer i hjärnan och kroppen, den koden kommer vi säkert lösa framöver.

Vad jag egentligen vill komma till är att AI är inte något av de större hoten mot oss, eller andra, det är vi själva. Och skulle AI i framtiden utrota oss tidigare än vi själva utrotar oss så är det till fördel för vår planet och andra mycket mer utvecklade arter i Universum. Försvinner vi så kanske det kommer fram en art här på Jorden med bättre hjärna än vår.

Etolog/psykolog/IT ingenjör

En bra början är att vara ödmjuk och inte naiv. Du svamlar om så många saker på ett "stensäkert" sätt och skriver under med dina titlar trots att du uppenbarligen inte har kvalifikationerna i ämnet.

Välkommen till SweClockers förresten. Intressant första inlägg

Av FredrikMH
Skrivet av Mizccc:

Medelsvenssons sparar pengar genom att slippa betala med pengar för underhållningen på youtube.

Det kan väl inte ha undgått någon att Youtube har blivit totalt översvämmat av reklam? Dem har ju tidigare gjort vinst genom att ha en kort reklamsnutt i början av klippen, nu är många videos totalt överösta av reklam och det är nästan mer reklam än innehåll vissa gånger.

Sen snackar vi inte om ett företag som står på ruinens brant utan ett av dom största bolagen i hela världen som försöker krama ur mer pengar ur vanligt folk. Hade dom inte haft nära på monopol på marknaden så hade dom aldrig försökt sig på dessa fulingar.

Det är det äldsta tricket i gangstrarnas handbok = ta över marknaden och höj sedan priset när folk "inte har" något alternativ.

Reklamen i videos styrs väl främst av kreatörerna själva (om det nu avbryter videon mitt i). Standard är väl att du får reklam inför en video och efter videon är klar.

Om du tittar på en producent som har mycket reklam mitt i så är det nog deras önskemål för att tjäna mer pengar. Gillar man inte det kan man köpa Premium eller välja att underhålla sig på andra sätt. Valmöjligheterna finns där.

Företag driver inte subventionerade tjänster utan vill såklart göra vinst. Ja Google tjänar mycket pengar, men långt ifrån YouTube som drar in det. Det var under många år förlustdrivande i sig.

Folk verkar tro att när företag går bra med mycket vinst så försvinner pengarna ner i något svart hål. Så fungerar det inte. Pengar rör på sig hela tiden och varje gång de byter hand tas normalt sett skatt ut, pengar som i de flesta västerländska länder gör det bättre för vanligt folk.

Av FredrikMH
Skrivet av Mizccc:

Alphabet gick alltså plus med över 20 000 000 000 dollar förra kvartalet. Men de e nog lite för dåligt, mer pengar åt dom rikaste o mindre åt medelsvensson är alltid trevligt.

Och det är ju inte som att åtta män äger mer än de 3,6 miljarder människor som utgör den fattigaste hälften av jordens befolkning

Berätta gärna hur medelsvenssons eller fattiga får mer pengar om Adblock fungerar.

Du som medelsvensson kan ju skapa ett företag och marknadsföra dig på plattformen så att du kan tjäna pengar på ditt företag. Om det inte syns reklam kommer ingen tjäna pengar och tjänsten stängas ner.

Av FredrikMH
Skrivet av gurkburk92:

Sambon gissar på att dom slopar World of Warcraft och kör all-in på Warcraft Rumble Kaaanske i en lite oseriös ton.

Blir väl de vanliga. Visar trailer till nästa Wow expansionen, förmodligen QoL patch announce till Diablo 4(kanske content med?).

Hoppas "Classic" stannar i WOTLK & de hittar på något nytt, såsom Classic+ istället för att bara gå på nästa expansion.

Har väl redan läckt information om Cataclysm?

De tjänar mer pengar på att släppa ny exp än att stanna. Så det lär hända.

Den stora nyheten vore Classic+ och vad det nu skulle kunna inbära. Retail WoW är helt ointressant för mig iaf.

Av FredrikMH
Skrivet av trudelutt:

Och jag tror folk äntligen inser att Internet är en fluga och börjar ägna sig åt viktiga saker istället.

Exakt min tanke.

Det är möjligt att det varit en hype och att det ska lugna ner sig lite. Men det är i så fall bara innan nästa större våg.

Av FredrikMH
Skrivet av Aleshi:

Sen är ju frågan vad man beställde och hur det utfördes. Inte riktigt så att styrelsen lägger sig i sådant de anser vara detaljer.
Sedan ger de ju ett visst förtroende och litar på att VDn vet vad han pratar om. Och i fall som dessa så har de nog gjort en liten missbedömning så att säga.

Ja, långt ifrån alla i en styrelse har djup förståelse av vad marknaden behöver och förväntar sig. De kan absolut bli "lurade" om fel information når toppen. Det har nog inte hjälpt att Unity känt ekonomisk press och att någon förändring måste ske. Det kan lätt ge tunnelseende för den här typen av beslut.

Av FredrikMH

Idag är Postnord klart bättre.

Det fanns en tid innan hemleveranserna era att de satt i system att märka ut en som "inte anträffbar vid leverans". Det var uppenbart något som spreds mellan chaufförerna om det var en adress lite jobbigare att nå än att bara parkera framför ytterdörren.

Flera gånger man satt hemma utan ljud och bara väntade på att inte missa budet som aldrig kom och så fick man själv skiten för det.

Av FredrikMH
Skrivet av Tangoo:

Prisjakt har faktiskt kategorier på den nya designen.
Du kan hitta den längst upp till vänster. Där ser man en fyrkant med små vita fyrkanter bredvid loggan.
Klicka på den så hittar du alla möjliga kategorier.

Givetvis har dem egna sidor för en mängd produkter. Det har de väl haft sedan start. Men för vissa nischade produkter finns de inte samlade då ingen grupp/kategori skapats för dem. Inte helt ovanligt så har däremot Pricerunner en grupp för dem.

Av FredrikMH

För något år sedan hade jag en konversation med deras utvecklare efter att jag skickat in feedback om deras nya version då den nya gav klart sämre översikt av produkter. Varje rad tog upp mycket mer plats och det fick plats mindre information. De verkade genuint bry sig men någonstans ovanför har beslut tagits att skita i det.

Jag tycker den nya Prisjakt är klart sämre. Så pass mycket sämre att Pricerunner blir ett riktigt alternativ. De har dessutom kategorier som Prisjakt helt saknar.

Schibstedkonto är drygt och påminner mig om Aftonblaskan. Hela idéen med att allt ska samlas under ett paraply för så olika sidor stör mig.

Men kommer säkert finnas tillfällen då jag använder Prisjakt med.

Edit: Har manuellt tagit bort alla bra recensioner jag skrivit på Prisjakt och bett dem radera mitt konto (vill inte att de får för sig att behålla recensionerna under anonymt bidrag). Många entusiaster har varit med och byggt upp deras webbplats och bidragit till specifikationer. De sitter inte på någon mobiltelefon i soffan och gör det. Så inte så svårt att föreställa sig vart Prisjakt är på väg.

Av FredrikMH
Skrivet av ducedo:

Skummade studien och tror att upplägget varit en viktig del i resultatet.

Det handlar om distansutbildningen sommarprogrammering.se som enligt sajten inte ger högskolepoäng eller CSN-stöd och där nästan en tredjedel försvann innan studien ens började. Av de som faktiskt påbörjade utbildning så hoppade 57% av från den svenska kursen och hela 71% från den engelska kursen. Intressant var även att t.o.m. de som ansåg sig vara bättre på engelska än svenska presterade sämre i EMI-gruppen. Kravnivån var B1 vilket ska motsvara betygsnivån E i årskurs 9 men enligt Skolvärlden så når inga nationella prov i E-nivå över A2.

Helt klart intressanta resultat värda en diskussion men tror som sagt att kurs och urval spelat en viktig roll.

Ja, och kan man inte svenska så blir det ju lockande med den engelska kursen. Men det betyder ju inte att man kan det språket bra heller. Statistik i all ära men här känns det som de presenterat något de inte egentligen kan dra slutsatser om.

Av FredrikMH

Äh, det är väl bara att köpa Playstation och Xbox. Tillsammans kostar de ungefär som ett halvt grafikkort.

Och fler konsoler i vardagsrummet är som fler gifflar i Pågens påse. Det blir bara bättre!

Av FredrikMH

All in på kattbilder...

Av FredrikMH

Pango!

(short for Pangolier)

Av FredrikMH

Härligt med confirmation bias höjt i kvadrat.

Bara för du köpt ett spel och det "flyter" för dig, så innebär det varken att spelet är bra optimerat eller att det inte finns stora problem för andra. Man måste inte heller försvara köpet varje chans man får. Det är okej att bara ducka och spela vidare.

Av FredrikMH

Ser för många brister i spelet som jag hade stört mig på så jag rör inte det (än). Antingen får de fixa det med patches eller så får moddare lösa det med tiden.

Starfield är väl egentligen inget jag har sett fram emot men skulle säkert kunna tycka det var kul. Bristerna gör mig dock orolig kring ES6.

Allt ifrån inventory till hur AI reagerar på t.ex. vapen och andra småsaker blir för mig en betydelsefull aspekt. Här misslyckas det hårt imo.

Av FredrikMH
Skrivet av Danzan:

Logitech har sämst kvalitet, det är uppenbart att de ser till så att de ska gå sönder efter ett tag. Kommer aldrig köpa Logitech igen.

Ja uppenbart att det är satt i system också för att man ska köpa ny mus av dem. Kritiken har funnits där i över 5 år.

Lite synd att jag inte hittat några alternativ som känns som bra ersättare. Men man blir snabbt van/kräsen efter en modell som liknar det man vant sig vid.

Av FredrikMH

Den stora frågan är väl om sidoknapparna håller.

Jag har ätit mig igenom 3 av den äldre modellen och bakåtknappen lägger av till sist. Först som dubbelklick och sen som trippel innan man helt tappar förståndet och köper en ny.

1000 kr för en bra mus som håller ca 18-24 mån kan jag dock leva med. Detta är dock lite saftigare om samma dåliga knappar sitter där.