Inlägg

Inlägg som Dwightschrute har skrivit i forumet
Av Dwightschrute
Skrivet av zhrooms:

Vad ska dom annars testa det på? Monkey Island?

Har du någonssin provat TrackIR så vet du att det är värdelöst i FPS när du kontrollerar ett vapen, du förlorar sådan enorm precision det helt enkelt blir värdelöst, exakt samma sak med Oculus, kommer aldrig gå.

Som sagt, "om" nu DICE verkligen gör det så måste man kunna stänga av så fort man kliver ur fixed position, går det inte så att man endast kan spela med head tracking hela tiden kommer det vara värdelöst, och det är inte direkt så att man behöver det när man flyger, banorna är så enormt små så det skulle knappt göra någon nytta.

Däremot för t.ex. Mirrors Edge 2, där man ej kontrollerar vapen så är det en helt annan grej, där skulle det fungera, speciellt om djupet blir optimerat perfekt så skulle man nästan bli höjdrädd.

Bara för att en Dev provspelar med en Oculus betyder inte att dom plötsligt implementerar det till alla spelen, vi får helt enkelt se, jag skulle iallafall aldrig vilja spela BF3 med Oculus, skulle bli ägd av folk som inte spelade med det, varför ska då DICE(EA) lägga ner massa tid och pengar på att implementera det?

Verkar ju inte som att du själv använt trackir.

OR/TrackIR kan anpassas på många sätt. Kolla TF2 videon där de provar alla möjliga olika konfigurationer, där huvudet är separat från musen, där mus = huvud. Där mus = huvud + liten deadzone och annat.. enkla lösningar och massa olika variationer som kan passa in i spel utan problem. TF2 fungerar utmärkt med liten lös deadzone i mitten men du kontrollerar fortf huvudet med huvudet alt. musen.

Förövrigt så är problemet löst, väldigt enkelt. OR serverar..

Av Dwightschrute
Skrivet av zhrooms:

Oculus är inte till för FPS där man styr en karaktär och ett vapen, då måste man plötsligt kompletera det med Omni t.ex. och något för att simulera vapen, nu är det plötsligt ingen kul grej utan något mycket mer seriöst

Precis som TrackIR, så är det först o främst till för spel med fixed position, flygspel, bilspel, simulatorer m.m.

Detta kommer knappast slå igenom så mycket som folk tror, kommer aldrig gå att använda den till BF4 t.ex, i flygplan visst, men du skulle behöva stänga av head tracking så fort du hoppade ur planet annars skulle du knappt kunna skjuta mot fienden. Och DICE lär knappast implementera det, EA bryr sig bara om pengar, och det kostar pengar att optimera för Oculus, kommer aldrig hända.

zhrooms kastar kålhuvuden på allt.

Du har inte sett att de flesta spelen de tech'at oculus på är just FPS spel?
Kan man knappt skjuta mot fienden? Förklarar ju TrackIR varför det fungerar klockrent....fast du bor ju i din annorlunda värld.

DICE har ju redan snackat om att implementera det i BF4.

http://www.pcgamesn.com/battlefield/frostbite-support-oculus-...

Av Dwightschrute
Skrivet av zhrooms:

Problemet är inte prestandan, utan drivrutinerna, HD7970 är det bästa grafikkortet på många år, sett till antal prestanda/krona, överklockningspotential, GPGPU, Eyefinity osv.

Det som gör detta underbara kort till ett misslyckande är drivrutinerna och renderingstiderna, de flesta spel idag behöver 2st grafikkort för högsta inställningar med flyt, det betyder att du alltså måste köpa två HD7970, och då introducerar du enormt med micro stuttering vilket förstör upplevelsen, och även om det inte var micro stuttering så skulle du behöva vänta upp till flera veckor på crossfire profiler m.m. då drivrutinerna kommer alldeles för sällan.

Därför är Nvidia ett solklart val för mig, finns inget att diskutera.

Så spelar ingen roll hur bra HD 9970 4GB kan bli, får det nya drivrutiner för sällan och lider av renderingstider (Mer än Nvidia) så är det totalt köpstopp även om det har mer prestanda.

Ett Kort: HD7970 3GB vinner stort
Två Kort: GTX680 2GB vinner pga SLI profiler och betydligt lägre renderingstider
Tre Kort: GTX680 2GB vinner pga SLI profiler och betydligt lägre renderingstider

Nvidia har precis lika kassa drivrutiner. Tog över 3 månader att fixa grafikbuggen i EVE Online och nån månad att fixa problemet i BF3.

Renderingstiderna tror jag inte man direkt märker av när man väl spelar.

Var det inte Nvidia som hade urkass SLI sedan 6 serien?

Av Dwightschrute
Skrivet av Grifen:

Vad är det för enheter som kommer att ha über detaljer?

Det var ju enheter och sådant som ska ha ansiktsanimationer och annat samtidigt som man kan ha den där fåniga 3rd person vyn.

Av Dwightschrute
Skrivet av Tumnus:

Ta en titt i inställningar. Där brukar det finns "Unit details".

Ja om man vill ha 2D enheter..

Av Dwightschrute
Skrivet av GaMeR2K5:

Täcker verkligen någon försäkring detta?

Till viss del troligen.. man får kanske ut 25-50% av värdet?

Av Dwightschrute
Skrivet av tcntad:

Just webhallen har iaf lyckats gissa halvt rätt på spelreleaser. Fast 2013? Nja..

http://www.pcgamer.com/2013/08/06/left-4-dead-3-and-source-en...

nånting händer iaf

Av Dwightschrute
Skrivet av stn1337:

Sen hoppas jag verkligen att grafiken i Rome II ligger före sin tid, på samma sätt som Rome I låg före sin tid vilket gör att man än idag kan spela det 9 år senare och ändå tycka att grafiken inte är helt ospelbar, hade man anpassat spelet till low-end pc 2004 hade det varit fruktansvärt fult. Sålänge det är samma minimum-specc som Shogun 2 får max-inställningarna gärna vara hur krävande som helst imo.

Du ser väl redan nu om det är före sin tid eller inte?

Synd bara man inte kan stänga av funktionen som gör att vissa enheter får über detaljer...drar bara ner en onödig prestanda på min sida, då jag aldrig kommer använda det.

Av Dwightschrute
Skrivet av Lunait:

Har inte det mer att göra med att gravitationen är lägre på t.ex. Duna? Du får ju inte lika mycket grepp för en given massa om kraften som trycker den mot marken är lägre.

Du kan ju åka runt med en rover på månen IRL, och även Curiosity på mars, tvivlar på att de åker skridskor
I spelet så går det inte för man åker skridskor. Tar 3 år att styra då man har en svängradie likt ett tåg.

Av Dwightschrute
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Och du vet väl vad som händer när man gör ett spel? Man gör spelet och när allt är klart så fixar man prestandan i det sista slutspurten

Haha herregud...du vet mycket du...

Av Dwightschrute

De använder ju Warscape.... sedan när är den ny?

Vill förövrigt inte behöva lägga ut ytterligare 5k för endast grafikkort för att få spelet att flyta på...fast även 5k är orealistiskt.

Av Dwightschrute
Skrivet av Tumnus:

Medan att gnälla på prestandan vid tidigare spel gör det menar du?

Gör inte erat "Lalalla" heller när ni ignorerar allt negativt ang TW. Även när de tar bort saker så ser ni det positivt...herregud!

Av Dwightschrute
Skrivet av dwd:

Vad för något? Knappast allting så förklara gärna

Ser sämre ut än Modden som fortf är Alpha.

Lika clunky osv.

Av Dwightschrute
Av Dwightschrute

har de fixat friktion på planeterna än så man faktiskt kan åka runt med sina rovers? De åker ju skridskor för det mesta.

Av Dwightschrute

Malware sida.

Av Dwightschrute
Skrivet av Tumnus:

Du är som vanligt fixerad vid prestandan.. Kom ihåg att det är en flera månader gammal build och FZ.se utsände har inga som helst insikter (antagligen) i vad som finns i datorn. Du får vänta tills spelet är släppt för att du ska kunna hur prestandan är.

Klart som satan man är fixerad vid prestandan då man inte ska behöva betala ytterligare pengar så man kan spela #82 i Total War spelen som förövrigt är på samma motor som tidigare.. Och spelar ingen roll vad ni använder för ursäkter, builds /patchar fixar sällan prestanda eller förbättrar.

Och klart de sitter på Athlon 4400+ med ett 6600gt.

Av Dwightschrute
Skrivet av sQuille:

Half Life eller Black Mesa Source/HL2 med expansioner
Portal/2
Far Cry 3
Doom 3
Bioshock/Infinite
Call of Duty 4: Modern Warfare
Starcraft/Brood War/2/Heart of the swarm
Assassins Creed-spelen (Dock med Xbox 360-kontroll, sämst med tgb och mus)
Batman Arkham Asylum (Dock med Xbox 360-kontroll, sämst med tgb och mus)
Batman Arkham City (Dock med Xbox 360-kontroll, sämst med tgb och mus)
L.A. Noire
Max Payne/2/3

/ = uppföljare

Dessa är nog de spel som jag anser är tillräckligt bra för att man måste spela dom. Det är en del, men dom är riktigt schyssta allihopa.

Batman och AC fungerar utmärkt med TB/mus.

Av Dwightschrute

Och som vanligt när det gäller previews och dylikt så nämner de aldrig prestanda ;/

Av Dwightschrute
Skrivet av Maysay:

Om ni inte har sett denna video:

http://www.youtube.com/watch?v=G6VLvKHAeXQ

Där jämför de hur stor skillnaden blir i olika tester. Jag tror inte att folk kommer märka någon skillnad så länge som de inte sitter och spelar bredvid varandra med 2 tv-apparater.

Stor skillnad på 20 och 30fps.