Inlägg

Inlägg som crumpets har skrivit i forumet
Av crumpets
Skrivet av Golvspaden:

Hahaha är det sant? Hur jävla korkat är inte detta? Glad att de sänker sig själva, precis som Elon. :popcorn:

Det är nog tyvärr motsatsen till vad de gör. De vill ju inte att någon ska välja detta, därför gör de det orimligt dyrt. Så att de kan fortsätta som vanligt och gnälla till EU om att de inte bryter GDPR eftersom folk "valt" att ha det så här, trots att det var snarare ett tvång.

Av crumpets

Så du har skrivit på ett avtal och sedan direkt brutit det? Låter som att du kommer få betala 10000kr.

Av crumpets

Annonsen är avslutad

Av crumpets
Skrivet av OC&Burn:

Du verkar inte nöjd med buden antar jag? Men bättre att skriva det än att ignorera sin egen säljtråd och PM som skickas.

Hoppsan! Jag glömde bort att kolla swec och verkar inte få mailnotiser vid PM?! Hemskt ledsen det var inte snyggt.
Jag tror att marknaden var lite svag just nu, hade inte tänkt släppa grejerna för under 3500 så jag stänger nog annonsen och har kvar dem som reservdelar eller kul bygge bara. Ber om ursäkt till alla för min glömska, det var inte menat som nonchalans utan jag är bara en klant 🙏

Av crumpets

Komplett 8700K/32GB Ram kit

Grejerna har stått i ett år nu sen jag gick över till laptop, känns dumt att det är helt oanvänt.
CPU: Intel Core i7 8700K
Mobo: MSI Z370 Gaming Pro Carbon
Ram: 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4 "limited edition Torque" 4x8GB kit, men en av stickornas LED-belysning har slocknat. Inget funktionellt fel men vill du ha coola stickor att kolla på kan det vara störigt.
https://www.corsair.com/us/en/dominator-special-edition-torqu...

Alla grejerna är några år gamla och således utanför garanti men det har funkat utmärkt för mig. CPU:n gjorde 5GHz utan jättehög volt när jag testade men jag hatar fläktljud så jag har mest kört den oklockad.

Kylaren som sitter på är en Asus ROG Strix LC 120mm AIO.

Vi kör väl budgivning tills ett pris börjar kännas rimligt eller tills det helt enkelt inte finns några intresserade kvar.

Kan sälja grejerna separat eller som kit men föredrar verkligen som kit. Allt finns att hämta i Hägersten i Stockholm om man vill slippa risken med frakt osv.

Läs hela annonsen här

Av crumpets

Kul, jag gjorde EXAKT denna resa för några år sedan. Maskiningenjör inom fordon, tröttnade, bytte till utvecklare.
Det är sjukt sug efter smarta personer, vilken kort introutbildning som helst kommer landa dig ett schysst jobb och det är utifrån den erfarenheten du hoppar vidare till nästa jobb.
Jag hade mycket intresse och kontakter och kunde armbåga mig in på det viset, men i ditt fall borde du fundera på om du vill pyssla med frontend, backend eller app (grovt förenklat) och leta YH/arbetsmarknadsutbildningar. Finns ju snabbvarianter på 3 månader eller lite längre på 1-2 år. Det är sånt sinnessjukt sug nu efter folk att alla dessa kommer duga bra för att byta karriär.

Av crumpets

Säljråd! Rimligt pris

Hej allihopa, jag har bara kört laptop senaste året så gamingburken står bara och samlar damm. Har en mycket mindre arbetshörna nu där den inte riktigt får plats och är allmänt awkward, funderar på att sälja den så jag tänkte kolla vad folk tror ungefärligt marknadsvärde är idag.

Specen är enligt min signatur.
Alltså:
1tb samsung 960 nvme ssd
2080Ti
8700K som går i 5Ghz utan särskilt hög volt
32GB Dominator pro minnen, "torque" special edition, här finns dock en skavank då ett ramminnes vita LED är död.

Chassi sitter just nu i ett HTPC chassi från Silverstone, men jag har kvar min Phanteks så den skulle kunna säljas i endera konfig.

2080:t är en hyfsat kompakt modell med blowerfläkt från Inno3D, komplett namn är:
Inno3D NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Jet

Förstår att marknadspriser varierar osv och att man skulle kunna stycka upp och sälja i delar också för all del, typ ett cpu/mobo/ram paket och ett 2080Ti för sig, kanske disken för sig. Tacksam för alla förslag.

Av crumpets

Vi har sagt att vi kör hemifrån tills myndigheterna säger att det är fritt fram att åka kollektivt igen. Så länge de säger att det är olämpligt eller man bör minimera det stannar vi hemma. Rätt gött faktiskt, har kommit in i lunken totalt nu.

Av crumpets
Skrivet av Scirocco:

Centralt lol, dom behöver kolla på kartan, det är långt ner i Sverige.

Det är ju väldigt centralt mätt i befolkning. Att räkna antal meter till norrspetsen från sydspetsen blir ju rätt irrelevant när man pysslar med försäljning till konsument. Eskilstuna är nog väldigt centralt i smeten om man ser till befolkningstal.

https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Har-bor-Sver...

Av crumpets

Denna produkt börjar ju likna en muggig gammal AMD Bulldozer CPU, det är förmodligen lika värdelöst nu som då.

Av crumpets
Skrivet av Anonymous FTW:

Tanken är inte helt långsökt faktiskt. Minns när Stephen Elop var CEO hos Nokia, han ville inte att Nokias anställda skulle ha Nokiatelefoner utan ha andra mobiler istället, så att de anställda fick intryck och idéer av andra.

Ni tänker rätt men ändå fel. Det finns inte i universum att nån kommer ha den som tjänstebil, men den kommer garanterat köras av väldigt många.
Har jobbat själv med reverse engineering och benchmarking för fordonsindustrin både hemma och nere i europa, vi gjorde bland annat gen 1 Model S analysen åt VAG tidigt 2014 (slutsatsen var att bilen kanske inte är 100% mogen nu, men kan bli oerhört farlig om några år, titta vem som fick rätt såhär i efterhand... Och VAG bara pissade bort tiden).
OEM:erna själva köper gärna in bilar som ett internt benchmarkingteam får köra några veckor och skriva analys på, sedan brukar det gå ut till nyckelpersoner som har ansvar för helfordonsegenskaper som körbarhet som får köra bilen.
Ofta har man sedan kvar den för att alla små grupper ska kunna boka tid med den och kika på hur de gjort med motsvarande funktioner som man själv håller på med. Detta är intressant för i princip alla. Allt som man gör som ingenjör är byggt på avvägningar och att få kika på hur en konkurrent prioriterat och löst ett problem är väldigt givande. Särskilt om det är en best in class konkurrent som Tesla.
Den bilen lär leva kvar några år, plocka isär i atomer kommer förmodligen underleverantörer göra. Det finns ett par större företag i europa som sysslar oerhört ingående med detta. Allt ifrån analys av strategier för energianvändning och körbarhet, det var mer vår grej, till företag som pysslar bara med tillverkningstekniska och cost engineering analyser.
FEV, AVL, Ricardo pysslar mest med helfordonsnivå och egenskaper, A2MAC1 är mig veterligen nummer ett på mer teardowns och benchmarking av form, material, vikt, osv på ren hårdvara.

Av crumpets

Hur funkar en mesh extender till befintligt nätverk?

Sitter och kikar lite på meshsystem, och vissa produkter erbjuder en att koppla in en mesh extender till sitt befintliga wifi.
Bygger inte hela konceptet med mesh på att de olika noderna har kontakt med varandra och är medvetna om att de är med i samma nätverk?
Ser inte riktigt hur det fungerar rent tekniskt om man kopplar in typ en Netgear X6S till sitt befintliga nätverk med nån annan random router som inte är medveten om att den befinner sig i ett meshnätverk.
Kan nån förklara det?

Av crumpets

Marknaden är ju galet het, i princip omöjligt att gå arbetslös som utvecklare! Det måste vara tillfällig hicka pga Corona. Jag hade ridit ut den stormen, läst klart mastern och blivit klar tills viruseländet är borta.

Av crumpets

Användare: @mgmp
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish
Produkter: Xiaomi M365

Positivt: Bra kille, inga problem.

Negativt: Inget

Slutbetyg: 5/5

Av crumpets
Skrivet av ODDNAME:

Jag körde ett par Sennheiser momentum True Wireless, de var riktigt bra, men hade problem att batteriet I både case och lurar tog slut efter 1-2 dagar då de aldrig riktigt går ner I standby.

Fick reklammerat för några veckor sen och eftersom det var ett känt fel så önskade jag uppföljarna, Momentum 2, dessa älskar jag, har haft I caset nu I flera dagar och fortfarande bra kräm.

Ljudet är enligt mig bra med.

Va, får man reklamera pga det? Mina true wireless är ju grymma men batteriet dör ju efter typ 1 dygn utan användning, helt horribelt uselt. Har sett folk klaga på internet och Sennheiser verkar ju inte kunna fixa det. Om det är skäl för reklamation skickar jag tillbaka mina.

Av crumpets

Senaste bud 2400

Av crumpets
Skrivet av mgmp:

2100, hämtar!

Då leder du budgivningen. Verkar ju inte vara något överdrivet drag här så om det inte kommer fler bud snart är den din för 2100

Av crumpets

Har kikat närmare på den nu och batterihälsan är 98%, totalt miltal är 741km.

Av crumpets
Skrivet av Garvey:

Good to know. När är den inköpt?

December 18. Körd till och från till jobbet under några veckors tid i två omgångar, omkring 40 mil totalt. Förvarad laddad och aldrig djupurladdat batteriet.

Av crumpets
Skrivet av Garvey:

Kan du tänka dig budgivning eller är det fast pris?

Budgivning går bra, kommer dock inte släppa under 2000, då kan den lika gärna stå