Inlägg

Inlägg som ankattack har skrivit i forumet
Av ankattack
Skrivet av DavidtheDoom:

Tog mig flera månader att bli kund hos LF just för att jag hade Revolut. Inte för att jag handlade Crypto utan för att jag kunde handla krypto. Efter allehanda dokument där jag svor över att jag aldrig ska hålla på med crypto så fick jag bli kund hos LF. Inkluderade även kontoutdrag på alla mina bankkonton 3mån bakåt...

Alltså va i helvete? Har också haft problem med bankerna gällande direkt kryptohandel, men det här låter ju som Nordkorea. Dags att köpa mer Bitcoin.

Av ankattack

Det här är förmodligen för sent att upprepa men tänkte ändå påminna om att väldigt många produker i tipstråden har metadata kvar i länkarna, till och med referral-id. Om den här tråden drar hälften så mycket köpare som den gjorde för ett par år sedan får bolag som Amazon etc i princip både marknadsinsikt och reklamplats gratis via detta. Eftersom länkarna vidarepubliceras på sweclockers utanför forumet också får dom ännu högre clickrate, gissningsvis är väl hälften av tipsen redan smygreklam.

Aven om det är svårt att bli av med att företag utnyttjar tråden kan man iallafall hindra affiliates från att få gratis premiumplats för länkar på sweclockers bekostnad. Det är ju inte genuina tips heller, bara färre fynd, som redan nu känns ganska sällsynta.

Exempel på länk

https://​www.amazon.s​e/Sony-WH-1000XM4-Tr​%C3%A5dl%C3%B6sa-H%C3%B6rlurar​-Brusreducering /dp/B08C7KG5LP/ref=asc_df_B08C7KG5LP/?tag=shpngadsglede1&linkCode=df0&hvadid=476461751534208 &hvpos=&hvnetw=g&hvrand=1728433449062296044&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvd

Städad länk

https://www.amazon.se​/dp/B08C7KG5LP

Av ankattack

Anledningen till att klippen får bättre kvalitet på youtube när ni laddar upp i högre upplösning än 1920 x 1080 beror på att alla videor med upplösning på 1440+ triggar Youtubes bättre codec VP9 (som populära kanaler får som default oavsett upplösning). Vad ni gör i övrigt med videon spelar nog faktiskt mindre roll i det här fallet.

Värt att veta är att uppskalning inte nödvändigtvis gör bildkvalitén bättre, snarare tvärt om. Och om klippet dessutom skalas ner sen igen, så får man definitivt sämre kvalitet.

Att öka bitrate till galna nivåer har väldigt liten inverkan på slutresultatet i jämförelse med vilka algoritmer som används för att skala upp. (Tyvärr för omfattande för att gå in på men kort sagt, undvik att skala upp om det går.

Trots att "VP9-tricket" finns skulle jag nog ändå rekommendera att hålla sig till 1920 x 1080p (om originalvideon är större förstås). Undvik presets ifall ni inte vet att de är bra. Det bör finnas mer exakta riktlinjer för renderingsinställningar nånstans i Youtubes dokumentation.

Exmpel på renderings-setup - Checklista:

- Ställ in pixeldimensionerna manuellt till 1920 x 1080 (inte via preset)
- Lås pixeldimensioner (tillåt ej ändringar eller ställ in till 16:9)
- Lås framerate ifall du kör 60 fps. Output kan annars ofta bli 30 automatiskt.
- Video render quality: Best/Highest/Max (Vanligast att det står Best)
- Video Profile: High
- Ljud: AAC - Högsta bitrate möjlig.
- Video: YUV - Variabel bitrate mellan 40 och 50. Allt över 50 är overkill.

Skulle Youtube vägra visa ditt klipp i högre upplösning än vad du laddade upp kan det bero på att den anpassar videon för att passa upplösningen du använt för tidigare videor. Har inte själv råkat ut för det här men en workaround ska vara att ladda upp klippet igen på Google Drive (detta gör att klippet kan behandlas en gång till) och sedan importera på Youtube.

Hoppas detta kan spara några stackars cpu:er som står och tuggar helt i onödan.

Av ankattack

Ja det går. Du behöver bara kunna ändra DNS-inställningarna för din domän för att ställa in det. Det är oftast gratis men vet inte hur det är med FSdata. Tänk på att du nästan alltid måste förnya domänen ett år ifall du ska flytta den, kostar väl runt 100 kr per domän.

Hur man ställer in DNS finns det massor med guider om redan så det är bara att söka. FSdata har säkert en egen som går igenom det steg för steg, men om inte så kan du testa sökord nåt i stil med "setup DNS MX record forwarding gmail". ("MX record" är dns-inlägget som hanterar mail)

Av ankattack
Skrivet av xtQ:

Erbjudandet kräver att man skaffar deras webbhotell, vilket ju gör att 5kr för en domän inte är riktigt sant.

Har varit kund host Stablehost tidigare och vill rent ut sagt varna för dem. Håll er borta. Fullständigt inkompetent support, bryter mot registrar-reglerna för .se, och värst – jag har vid flera tillfällen köpt domäner av dem (som bekräftats och betalats för) so aldrig ens registrerats i mitt namn) och då hade det gått över 8-12 veckor innan jag upptäckte felet. Under samma koncern som MissGroup (Misshosting/Missdomain etc), som har visat sig lika usla.

Av ankattack
Skrivet av kotten84:

Ganska säker på att det står 24%, sen om erbjudandet inte passar dig så var det tråkigt. Säkert någon som fått nytta av det

Skickades från m.sweclockers.com

Just det här jag menar med att tråden blivit sämre. Antar att det stod 24% på inet men det är ju prisskillnaden jämfört med deras egna ordinarie pris. Återförsäljarnas ordinariepris under reor är ju inte ofta relevanta utan används mer i syfte att snygga till rabattprocenten. Men jaja, om folk nu tror dom gör klipp och är glada så är det väl bra så.

Av ankattack

@CeLL: Det var egentligen inte meningen att hoppa på dig personligen utan snarare exempel på hur tipsen ser ut numera. Men lustigt att du tycker det var värt en background-check för att hitta skit på mig, lol.

Du kan ju inte jämföra våra inlägg. Du baserar ditt tips på egen åsikt och det rör sig 200 kr rabatt på en produkt som knappt har några konkurrerande återförsäljare. Mitt tips rör var i alla fall om datorkomponenter. Mycket möjligt att chassit hade lägre procentuell rabatt än ditt tips, men Define R5 är väldigt populär och hade inte reats på månader. Visst, hade jag gjort ett inlägg bara för chassit är det ett rätt dassigt tips, men grafikkortet var nedsatt typ 25-30% och relevant mkt billigare än Webhallens highlightade rea-vara så där har du fel.

Kommer inte ta den debatten vidare eftersom det inte var syftet, anledningen till att jag kommenterade är ju för att just såna där poster gör det lättare och lättare för företagen att smyga in inlägg i marknadsföringssyfte och till slut prenumererar vi på en reklamtråd. Andelen Amazonlänkar har ökat helt galet och givetvis alla referral-taggar kvar.

Men, låter antalet gilla-röster på ditt inlägg svara på min fråga. Du har tydligen majoriteten på din sida.

Av ankattack

SWE: Frellwit's Swedish Filter​​​​​​​​​

Direktlänk till hostfile för pihole:

https://raw.githubusercontent.com/lassekongo83/Frellwits-filter-lists/master/Frellwits-Swedish-Hosts-File.txt

Används som det "officiella" filtret för svenska sidor i uBlock Origin.

Av ankattack
Skrivet av CeLL:

Inet har mobilkampanj [...]

Allvarligt talat, kan sånt här skitpostande upphöra? 8% rabatt är ju inget fynd. Den här tråden blir sämre och sämre och både postare och moderatorer struntar i reglerna.

Av ankattack

@Olsson80: Ja men det är ju helt klart, hade inte ens koll på att RTX fanns i den prisklassen. Hinner plugga lite till dess också. Tackar så mkt för svar.

Av ankattack
Skrivet av anon298854:

Är det någon som skulle kunna bidra med lite input huruvida det är värt att upgradera ett gtx 1060 3gb för kortet som tipsas om ovan? Tycker mitt 1060 känns lite vekt men har egentligen inga pengar att slänga, funderar på om det är mer värt att vänta på andra generationen RTX-kort – vad säger sweclockers-panelen? 5 giggabojs extra låter ju smaskigt...

Av ankattack
Skrivet av Jeddan:

Eftersom "Jeddan" inte postar nån prisjämförelse gör jag det: Mina senaste powerbanks på 10k mAh har kostat 99 resp 139 kr. Fungerar fortfarande helt perfekt. Har dom USB-C? Nej, behvös det, eller?

Absolut ingenting i beskrivningen säger konkret varför det skulle vara värt 699 kr ordinarie pris. Kan ha fel givetvis, men...

Av ankattack
Skrivet av Voltaire63:

Ett förslag kan ju vara att bifoga lite källor på sina påståenden och inte bara nämna "aftonbladet". Och det säger jag med samma åsikt som du. Data är nya oljan. Men du dundrar ut påståenden som sanning och fakta utan nån källa öht. Så kan vi ju inte hålla på, "en användare på sweclockers sa det".
– Ja men okej dåså, ja då måste det vara sant.

Av ankattack

28 mars

Komplett har 24h-kampanj med 60-dagars prisgaranti (givetvis superkrångligt och mellanskillnad återbetalas enbart i form av presentkort) edit: "Prislöfte gäller inte på kampanjer eller erbjudanden med ett begränsat antal."

https://www.komplett.se/kampanj/24-timmars-rea

Inget man hoppar bakåtvolter av direkt men

Fractal Design Define R5 Svart 949 kr
Standard reapris. Närmast seriösa på Prisjakt: Alina 1 190, kedjorna tar 1 290+.

Palit GeForce GTX 1070 8GB 2 999 kr
GeForce Fartnight Bundle på köpet (https://www.komplett.se/kampanj/78027/nvidia-geforce-fortnite...)
Relevant jämförelse kan vara Webhallen som just nu tar 3 490 för ASUS GeForce GTX 1070 OC 8GB (-27% medlemspris)

Av ankattack

Om det finns någon huvudansvarig för fynd-tråden skulle jag råda denne till att börja moderera lite striktare än vad det görs nu. Nästan varje länk som postas om Amazon innehåller all möjlig metadata som inte behöver vara där. Vet inte om det är så att folk som tipsar inte vet att länken inte behöver vara två kilometer lång men om detta fortsätter ökar ju risken för att det i slutändan mest är falska tips.

Skulle givetvis anta att det redan är ett och annat falskt tips (man kan ju bara gissa på hur många referrals den här tråden har totalt - och företagen vet givetvis hur effektiv den är) men man behöver ju inte rulla ut röda mattan.

Av ankattack

Gissar på att de flesta som är skeptiska mot kryptovalutor överlag helt enkelt aldrig brytt sig om sätta sig in i vad det faktiskt är och vilka fördelar teknologin faktiskt har. Detta gäller säkerligen även de som är positiva och redan äger krypto men som bara vill tjäna pengar.

För mig (och givetvis många andra) är kryptovalutornas verkliga värde teknologin bakom och det enorma användningsområdet. Detta värde är konstant och oberoende av huruvida en enskild valuta går bra eller dåligt. Dock som alltid investeras och utvecklas det ju där det finns pengar så den aspekten måste också finnas för att kunna teknologin skall kunna implementeras storskaligt och ge fördelar för fler än de som vill tjäna "snabba pengar".

Med det sagt, kryptoreklam ska givetvis inte förekomma, dels av samma anledning som att man som företag inte annonserar ut aktier i sitt bolag men också för att det ofta handlar om oseriösa aktörer, vilket då långsiktigt ger krypto dåligt rykte.

Av ankattack

2m micro-usb för 49 kr. Pimpad i guld.

Ingen aning om kvalitet men räknar ändå aldrig med lång livslängd.
Cdon och Clas Ohlson tar 199..

https://www.audiovideo.se/telefon-och-gps/mobiltillbehor/kabe...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3656691

Av ankattack
Skrivet av SUMITOMO:

De har ändrat priset till 1566kr nu.

Jag beställde 02:20 och fick orderbekräftelse men antar väl att det inte går igenom då.

Av ankattack

MSI Z270 Gaming Pro Carbon 1499 kr på elgiganten (1309 kr efter cashback)

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4095759

Av ankattack

Ny dator för bildbehandling och spel - flexibel budget

Haft samma dator sedan 2009, med byte av grafikkort vid jämna mellanrum, men nu börjar det lukta ålderdomshem så dags för nytt.

Behov
Jobbar mycket i Photoshop (ofta gigantiska filer) och till viss del i After Effects, försöker också lära mig Unity och planerar därmed att ta mig an någon 3d-programvara.

Spelar en del Overwatch för tillfället också, men det flyter på utan problem, i och med grafikkortet (1060 3GB).

Min nuvarande burk

  • Corsair TX 750W PSU
    ATX 12V V2.2, 80 Plus, Standard. 4x 6+2-pin PCIe, 8x SATA, 140mm Fläkt

  • Asus P6T Deluxe, X58, Socket-1366
    DDR3, ATX, SLI&CrossFireX, Firewire, 2xGbLAN, 3xPCI-Ex(2.0)x16

  • Intel Core i7-920 Processor
    Socket-LGA1366, Quad Core, 2.66Ghz, 8MB, 130W, QPI: 4,8GT/sec

  • Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9
    Kit w/3x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Core i7

  • Gainward GeForce GTX 1060 3GB
    Grafikkort, PCI-Express 3.0, 3GB GDDR5, DL-DVI, HDMI 2.0, 3xDP, Pascal

+ En massa terabyte mekaniska hårdiskar som jag inte vågar lita på längre. OS ligger på en 250 gb ssd som jag väl kan ta med mig, köper jag en till och kör en RAID 0 kan jag kanske spara lite pengar där? Vill nog ha mer utrymme i alla fall.

Graffekortet är relativt nyinköpt så det tänkte jag ta med mig. Har även en ny BeQuiet Pure Rock CPU-kylare som jag också hoppas kunna använda.

Vad gäller skärm så sitter jag just nu på två stycken 24" Dell U2412M Ultrasharp (8ms / 60hz / E-IPS ) som jag också gärna uppgraderar, åtminstone en av dem. Vore trevligt att bumpa upp några tum, med lite fler pixlar och högre hz. IPS känns väl som ett måste(?) i och med att jag bildbehandlar mycket, men jag vill ju gärna att den ska fungera för spel också, även om jag förmodligen inte är så kräsen eftersom jag spelat på en 8ms 60hz så länge.

  1. Hur funkar det med nätagg, kan jag använda mitt gamla? Vad skiljer äldre och nyare modeller åt?

  2. Hur står sig min i7 920 idag? Hur mycket gladare blir jag av en i7 7700K 4.2 GHz 8MB?

  3. Ny skärm? Mest prisvärda skärmen för bildbehandling OCH spel just nu?

  4. Övriga köptips gällande moderkort och RAM. Har ingen koll alls vad som gäller. Gissar att jag borde satsa på rejält med RAM eftersom Photoshop har en tendens att slurpa i sig en hel del.

Budget är flexibel, det viktigaste är bang-for-the-buck, men det absoluta taket är nog 20k för dator, ~5k för skärm.

Tack på förhand!