Inlägg

Inlägg som jJnte har skrivit i forumet
Av jJnte

Jag hade försökt läsa på och optimera spelet så mycket som möjligt innan jag hade återupptagit kontakten med återförsäljaren i detta läge, då jag misstänker att du vill få till någon sorts kompromiss.

Skulle vara intressant att få en uppföljning om de tips du fått här ger någon prestandaskillnad.

Av jJnte

Hoppas Henry Cavill tar över rollen som Galadriel

Av jJnte

Jag har fått intresset att börja baka bröd delvis pga denna youtuber – Chain Baker.

Gillar att han inte bara säger hur man ska göra utan varför och att han har dedikerade filmer där han experimenterar med olika metoder. Finns givetvis en drös med andra filmer på brödbakeri men hans koncisa, informationspackade filmer samt lugna röst är vad som tilltalar mig.

Av jJnte

En tillsynes utmärkt (i mitt tycke) och ganska lång recension för den intresserade

Av jJnte

Precis vad jag letat efter, tack!

Av jJnte
Skrivet av BananaFace:

Om det inte var Tolkien baserat, skulle ni kunna tycka serien var bra då?

Känner att man behöver inte vara så petig. Jag har läst alla böcker och kan uppskatta serien ändå, inte för att den följer böckerna utan för att det är en underhållande serie i Tolkien världen. En egen tolkning som jag tycker är bra.

Egentligen har jag ingenting emot att de inte följer böckerna till 100% även om jag skulle föredragit det. Det som huvudsakligen förstör serien för mig är inte att de ändrar på Tolkiens verk, utan det är helt enkelt amatörmässigheten i karaktärsutveckling, dialog, världsuppbyggnad samt berättelseteknik – verkligen en tragedi för en serie som har miljardbelopp (i SEK) att överösas med.

Precis som för annan grafisk media så värdesätter jag en bra story framför exceptionella visuella spektakel vilket den här serien ändå levererar någorlunda på.

Så svar på din fråga – nej, jag hade inte tyckt serien var bra om det inte var Tolkiens stämpel på det och jag hade nog sannolikt inte sett längre än ett avsnitt, vilket jag har gjort nu bara för att se om de kunde vända serien till det bättre.

Av jJnte

Bara wow, trodde inte att de kunde förmå att slå en homerun med serien men avsnitt efter avsnitt har visat vilka stordåd Amazon är kapabla till när resurser och kompetenta personer finns att tillgå. Från början till slut har de hållt fast vid de viktiga grundpelarna i attraktivt serieskapande; representation, överflöd av "mystery boxes" och osammanhängande plats- och tidsrymder/-tempo, trollbindande!

Serieskaparna har verkligen lyckats fånga Galadriels aura som man känner igen från böckerna och filmerna. Hon var först med att ana att Sauron var i farten och i sista episoden avslöjade hon honom äntligen i rekordfart genom hennes banbrytande intelligens som ingen annan kunnat matcha. Blev tårögd när Sauron försökte manipulera henne att bli hans drottning, hoppades dock på lite bättre repliker. Det var en missad chans att nomineras till en Oscar för Halbrand-skådespelaren, allt han hade behövt säga var "Join me, and together we can rule the gal... Middle Earth"

Lite ledsen att Eminem blev en fjäril men får nöja mig med att hans musik finns att tillgå på Youtube.

Av jJnte

Jag hoppas Isildur är okej, att se Elendils tårar flöda för sin son fick mitt hjärta att blöda, så vackert och modigt berättande. Men lite oroväckande hur han talade om hur han borde lämnat Galadriel i havet, spännande intrig och jag ser framemot hur den utvecklas.
Elrond fortsätter försöken att kväsa den mörka vätskan i deras träd genom att förhandla med dvärgakungen om tillgång till Mithril. Kan se framför mig hur alverna sakta men säkert dras till Mithrilmateriat som nattfjärilar dras till en lampa — hoppas få se en remake av Sagan om Ringen där alverna klänger på Frodos skjorta som en grupp missbrukare.
Ännu ett klockrent avsnitt - 10/10

Av jJnte

Hur tror ni de kommer knyta ihop Harfoots-parodin tillsammans med de övriga berättelserna?

Av jJnte

Så inte sugen på att gå upp till 4K?

Av jJnte
Skrivet av Nozomi:

Fast vi får ju inte återbesöka Tolkiens värld. Utan Amazons värld som inte följer någonting som skrivits. Inväntar standard svaren: "Men de har ju inte rättigheterna blabla" nä då gör man en serie om det man har rättigheter till

Amazons Rings of Power kommer ju inte anses vara Canon i något fall, man tackar för det iallafall!

Enligt dig! – Stephen Colbert

Av jJnte

Jag älskar serien, förstår inte hur så många kan hata på den. Visst, den har sina brister här och där men att få återbesöka den magiska världen Tolkien skapade väger upp allt. Jag gillade hur de efter lite motstridigheter i Numenor ändå tillslut begav sig av till Middle Earth där de krossar de onda orcherna ledda av Adar. Och på vilket sätt de gör det på också, med den historiskt vedertagna kedjan man använde i fronten av kavalleriattacker, bara wow, känslan för detaljer är skyhög. Och Galadriel fick äntligen visa upp sina ridfärdigheter, som jag längtat ända sedan avsnitt 3 när man fick en inblick i hur mycket hästar betyder för henne. Det var för övrigt tack vare hennes utmärkta luktsinne de kunde precisera exakt vilken by som var under attack av orcherna.

Av jJnte

Jag har inte direkt en tjänst att rekommendera, men rekommenderar dokumentskrivning i LaTeX. Givetvis en lite brantare inlärningskurva (och ambitiösare nivå) än typiska office program men i mitt fall (mycket tekniska rapporter) är kontrollen över dokumentet värt tiden att lära sig LaTeX. Finns en uppsjö av färdiga mallar för CV:s osv. Bara ett tips

Av jJnte
Skrivet av Siimuliize:

Det är slutpelat på pc för att det nyaste och senaste är för dyrt för att inte nämna topp kort. Varför ska det vara slutspelat? Förstår inte resonemanget. Köp 4060-4070 istället eller topp kortet genaretionen innan och spela allt som alla andra.

Jag kan inte köpa Lamborghini så det är slut kört för mig. Köper en cykel istället då Lamborghini är på tok för dyr. Köpa en volvo,Audi, eller wolkwagen kommer ju inte änns på tanken.

🤦🤷

Jag håller med dig, att förvänta sig att priserna ska gå ner är att vara försjunken i drömmerier.

Av jJnte
Skrivet av PHRA:

Får se vad AMD kan komma med framöver, blir priserna på denna nivå så är det nog färdigt spelat på PC för mig

Ja hujja, inte går det att spela på äldre hårdvara

Av jJnte

Så länge du är begränsad av 2 meters längder samt 4 bitar som är längre än 1 meter så kommer totala spillet hamna på 840mm oavsett hur du kapar, det enda som du kan påverka är spillbitarnas individuella längder.

Av jJnte
Skrivet av Allexz:

Oh holy crap vad han var tung att lyssna på. Trots 1/4 av normalvolymen jag har när jag tittar youtube (knappt hörbart) så fick jag ont i öronen (Bara jag?!)

Riktigt skoj att se LTT mejseln så högt dock!

Damn!

De fick alltså era pengar, scammade er och sedan sålde designen till ett annat företag för ännu mer cash!
Trevlig företagsidé

Tur man inte behöver lyssna på honom och bara skippa fram till graferna

Av jJnte

Har du bytt nätaggregatets (om det nu är modulärt) sladdar också, dvs att du inte använder någon sladd från det gamla agget? Tyvärr är standarden på strömsladdarna inte perfekt.

Av jJnte

Får se hur de gör med servrarna vilket har varit den stora akilleshälen för de senaste spelen enligt mig. Att SP är borttaget ger mig litet hopp om att de kanske skärpt till sig lite. Hoppas förövrigt att spelet har högt tak i spelarskicklighet, men lär nog bli besviken på den punkten. Fortsätter vara något skeptisk ett tag till iallafall, blir intressant med gameplayet på söndag.

Av jJnte
Skrivet av chksix:

Vi killar och ögonmått är ju ett klassiskt ämne. En liknande "feting" gjorde en sväng in hos mig för några dar sen. Har inte kommit tillbaks.

När förväntar du dig att ta dig hem igen? xD