Inlägg

Inlägg som Jsandahl har skrivit i forumet
Av Jsandahl

Gör Läskbacken(populär uppgift som trillar in på forumet ibland) fast i en upphottad variant.

* Basklass "Soda" - har fält för färg och namn, konstruktör tar dessa 2, metoder för att hämta ut namn och färg
* CocaCola - ärver från Soda och matar in t.ex svart/brun som färg och "Coca-Cola" som namn i basklassen
* Läs in andra fördefinierade drycker från en fil och skapa upp dessa via basklassen
* Fråga användaren om den vill ha en fördefinierad läsk eller göra en egen och validera då t.ex. när man matar in färg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Tycker snajks ser rätt ut och borde göra precis det du vill få fram förutom att kod saknas i SELECT.

Om du kollar upp ordningen på hur en query exekveras så tror jag det borde klarna för dig, testa sök på "sql order of execution" på Google så lär du hitta en hel del om det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Jätte bra initiativ! Har bara skummat igenom innehållet men kan känna att tråden borde nålas eftersom det är väldigt pedagogiskt och många uttrycker att den hjälpt dem.

En sak jag såg när jag skummade igenom var tabellen för vilka loopar man ska använda, jag kan tycka att while och do while bör vara något i stil med att dom ska användas när man behöver köra något tills ett kriterium uppfylls, för man kan ju faktiskt veta hur många gånger dom kommer köras beroende på vilket kriterium man väljer. Sen vettetusan om jag är speciellt pedagogisk men tänker att man kan kosta på exempel för att förtydliga i så fall men om det är bättre formulerat ur ett lärande perspektiv som det är så kan du ju såklart behålla det 🙂
Edit: förvisso kan man ju även ha en for loop som skiter i att räkna upp också, men jag låter allt stå kvar ändå

T.ex.

while (true) { } while (i < 5) { i++; }

Sen av ren nyfikenhet så såg jag att du utgår från ett .NET Framework projekt, är det av någon speciell anledning?

Återigen, bra tråd!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Välj det språk du är bekväm i skulle jag säga, välj verktyget efter problemet. Det låter inte på din beskrivning som att det finns några direkta produktionskrav på detta så enklaste möjliga lösningen är nog att föredra. Om det finns några apier att använda så hade nog det varit att föredra.

Att tipsa om att välja enklaste möjliga språket och det du känner dig bekväm i kan kännas som ett tråkigt tips men det kommer nog tjäna dig i långa loppet om det är andra som tänkt använda din lösning också och där du vill ha minimalt med förvaltning med allt det kan innebära, för det låter inte som du är i kontroll över schemaförändringar m.m. i databasen. Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Angående uppdragsgivare-biten: Eftersom du säger att det du kodar för bedrivs utanför arbetstid och med utrustning som jag antar din arbetsgivare inte gett dig så bör det vara fritt fram, då kan dom inte uppge att det är deras så länge det inte är de som gett dig uppdrag att ta fram produkten.

Till kodandet (blev humoristiskt nog autocorrectat till "lidandet")!
Det finns en annan tråd här på forumet där det är några som erbjuder en summa för att ta fram en applikation och som helst ser att det är en svensk utvecklare, det kanske kan vara ett alternativ? Annars kan ju även opensource vara en inkomstkälla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

25 000 låter väldigt lite för det ni vill få om ni ska hålla er inom Sverige. Sen utan att se mer av kraven så bör ni nog även räkna med att om budgeten ligger där den gör så skulle jag likt någon tidigare i tråden dra ner på kraven och utvärdera funktionaliteten i omgångar, på så sätt tror jag att ni får bättre koll på eventuella specifikationsmissar som ni inte tänkt på. Om ni anlitar någon för att utveckla enligt era krav på en stram budget så lär dom utveckla utefter exakt som det står, eventuella önskemål som ni då missat hamnar då utanför kravbilden och ingår inte kostnadsfritt och att i efterhand försöka lösa en sådan sak kan bli en dyr historia eftersom dom kan tagit genvägar.

Jag skulle nog rekommendera att ni gör som tidigare sagts att vända er till olika skolor mailledes, men försök även se om ni kan närvara på eventuella mässor som dom har(kanske kan vara svårt att konkurrera med etablerade företag) och marknadsför projektet som en möjlighet till en bra C-uppsats eller liknande. Hitta då även vilka tekniker de kan nyttja i projektet som en form morot till varför dom ska välja ert projekt och så dom får något att skriva om. Om ni lyckas få till det och drar ner på kravbilden så den inte blir överväldigande så kan ni säkert få till samma sak igen vid ett senare tillfälle men där ni då utökar funktionaliteten, förvisso blir det lite längre tid för projektet att bli klart och möjligen flera olika utvecklare med olika stilar om ni inte hittar en eldsjäl som vill fortsätta med det för att kunna ta med det i sitt CV men det kanske det kan vara värt.

Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl
Skrivet av TheNewsV2:

Den buggen är en bra anledning till varför man ska testa alla funktioner minst 2 gånger innan man pushar .
Räckte med att kapsla in lite innehåll med några Divs för att få den att trasa sönder ..
*Fixad , du är välkommen att prova igen* .

Svar på klosskritik: @jsandahl
Till att börja med så ser jag dem som händelsekort/rapporter, idéen är att förmedla liknande nyhetsartiklar om dem brott som skett runt om i landet. Sen ska användaren klicka "läs mer" och tas direkt till polisrapporten för mer information.

Med bakgrunden till detta så tror jag att du förstår varför det inte är byggt på annat sätt 😊.

/ David

Om du får in e-post i din mail, hade du velat att dem presenterades likadant? Dessa är ju trotts allt också bara "händelser". Eller vad är skillnaden där?
Dessa händelser händer ju i en viss ordning, antingen om man utgår från när dom rapporterades eller när dom faktiskt hände.

Vill bara tillägga att jag inte är ute efter att provocera på något sätt utan enbart ge feedback precis som titeln begär, sen om du anser dig rikta sidan mot en annan målgrupp som uppskattar klossar så är det en annan femma. Det jag nog vill få fram är väl att bara för att man utvecklar något och ibland blir kär i sin egna lösning och blind för alternativ så betyder det inte att man valt den bästa, det är trotts allt konsumenterna av din produkt som blir det definitiva beskedet för huruvida du lyckats eller inte. Med tanke på övriga kommentarer som också finner sidan rörig så kan det kanske ligga något i det.

Sen tror jag att det finns en bugg till eller om jag inte förstått lathunden rätt, men rån är prickig(låg nivå) men också röd((hög nivå), hur ska man tolka den?

Edit: jag såg att du använder ett responsivt ramverk för presentation och testade igår sidan på mobile. Och i min mening så är sidan mycket trevligare i mobilen än på desktop just för att korten presenteras i rad snarare än efter varandra. En bidragande orsak till detta är nog att korten i sig är olika höga snarare än att dom minsta är lika stora som den största och t.ex. att när man trycker på pilen så upplevs kolossen röra på sig.

Av Jsandahl

Du verkar försöka ta bort samma nod flera gånger när man trycker på pilen vilket gör att consolen klagar.

Sen angående designen i sig så anser jag den lämnar mycket att önska.
Exempelvis så slogs jag direkt av följande frågor: Vilken ordning är klossarna? Varför är det olika ramar? Varför i hela fridens namn har han valt klossar?

Nu säger jag inte att klossar i sig är något nödvändigt ont, men jag vet inte om det är bästa sättet att presentera den information du vill presentera. T.ex. så hade jag föredragit om du haft olika listor med objekt i där varje lista är hur allvarligt brottet är. Eller varför inte en enda lång lista där varje rad är en händelse. Kanske rentav ett table istället.

För den funktion sidan fyller är ju ett frontend framför polisens api som i sin tur returnerar en lista som man i sin tur kan filtrera eller sortera, då känns det rätt logiskt att det är så den bör presenteras också. Sen är det väl bra om man självklart vågar ta ut svängarna och labba med designen för att vara lite innovativ, men det är oftast inte önskvärt när det försämrar upplevelsen för mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Känns som om metoden har ett större ansvar än den utger sig för att ha. Den heter createNewTableRow men gör koller och hanterar utskrifter. Försök att plocka isär den tills den enbart gör det den utger sig för att göra, det kommer också göra det enklare att återanvända kod i framtiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Problemet i sig är ju redan löst, men av ren nyfikenhet så undrar jag varför du kopplar samman movie.id och director.id?
Spontant så känns det som att det inte bör vara så, utan att movie eventuellt bör innehålla en kolumn som heter director_id (eller vilken namnstandard du hellre föredrar) om nu en film enbart kan ha 1 director i domänen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

När jag läste om det så har jag för mig att man på något sätt blev uthyrd efter utbildningen och att det fungerade lite som betalningen för själva utbildningen, för om du sa upp dig inom en viss tid eller så då blev du återbetalningsskyldig. Minns inte exakt men har för mig det iaf. Vill minnas att det verkade legit när jag kollade på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Tycker det ser ut att vara bra innehåll. Men som ovanstående skriver så är det väldigt inriktat på C# och .Net och personligen tycker jag det inte är något fel med det, jag jobbar själv med det och gillar det väldigt mycket! Om du däremot inte gillar det då bör du nog se dig efter ett annat program

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl

Nu har jag inte använt en do-while på länge men som perost sagt så bör det gå att nyttja bra för just detta. Tror nedan bör vara ett vettigt flöde men överlåter implementationen till dig
1. Ta fram slumptal
2. (Do) hantera gissning och varv
3. (While) feedback vid fel gissning
4. Eftersom loopen avslutas vid korrekt gissning så kan du ge feedback på korrekt gissning utanför do-while som det sista som görs

Edit: nu sitter jag inte vid en dator men känns udda med dubbla scope på do-while. Kikade lite snabbt och det ser snarare ut som om det borde vara ett scope efter do som utförs minst en gång följt av enbart ett kriteria(while). Isf borde din kod funka om du bara tar bort sista scopet vid while.
Edit 2: förutsatt att du gör som svaret i en tidigare kommentar och sparar undan inmatningen i loopen
Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl
Skrivet av widell_1992:

Ändrade om lite och satte in det i en while loop, jag får inmatning att fungera. Men varje inmatning oavsätt hur stor triggar händelsen där nummret är för lågt. Ser ut såhär nu:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApp4
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Random rng = new Random();
int random_nr = rng.Next(1, 100); // Random number generator, rng.
int lap = 0; //Håller reda på antalet varv
Console.WriteLine("Hej! Du skall nu gissa ett tal mellan 1-100, lycka till!");
string userNrText;
userNrText = Console.ReadLine();
int UserNr = int.Parse(userNrText);
while (UserNr != random_nr)
{

lap++;
Console.ReadLine();
if (UserNr > random_nr)
{
Console.WriteLine("Nej det var för högt. Försök igen!");
}
else if (UserNr < random_nr)
{
Console.WriteLine("För lågt tyvärr. Testa igen!");
}
else
{
Console.WriteLine("Helt rätt! Bra jobbat!");
}
}
Console.ReadKey();
}
}
}

Haha skriver så djävulskt långsamt på telefonen att du han göra om din lösning! Ser bättre ut men med tanke på din fråga så kan du läsa på nätet om vad ReadKey gör och vad ReadLine gör. Bra jobbat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jsandahl
Skrivet av widell_1992:

Hej! Sitter och försöker klura ut hur jag skall koda en loop som ger användaren möjlighet att gissa sig fram till en random genererat nummer. Jag har fastnat lite just nu på att få in rätt villkor i loopen, mer specifikt vet jag inte riktigt hur jag skall kunna använda Console.ReadLine inne i loopen samtidigt som den finns utanför för att då definiera vad villkoret som ligger i slutet.

Här är min kod hitils:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApp4
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Random rng = new Random();
int random_nr = rng.Next(1, 100); // Random number generator, rng.
int lap = 0; //Håller reda på antalet varv
Console.WriteLine("Hej! Du skall nu gissa ett tal mellan 1-100, lycka till!");
string userNrText;
userNrText = Console.ReadLine();
int UserNr = int.Parse(userNrText);

do
{
random_nr = rng.Next(1, 100);
lap++;
if (UserNr > random_nr)
{
Console.WriteLine("Nej det var för högt. Försök igen!");
}
else if (UserNr < random_nr)
{
Console.WriteLine("För lågt tyvärr. Testa igen!");
}
else
{
Console.WriteLine("Helt rätt! Bra jobbat!");
}
} while (UserNr != random_nr);
Console.ReadKey();
}
}
}

Är inte helt säker på att jag förstår vad du menar, men efter att ha kollat på koden så finns det lite spontana saker såsom:
* Du använder aldrig "lap" mer än till att öka den. Ska den presenteras?
* Vid varje gissning så slumpar du ett nytt tal, är det tänkt att man bara har en gissning på sig?
* Du skriver Console.ReadLine i din beskrivning men i loopen är det ReadKey

Som det är just nu så tar du fram ett slumptal, tillåter användaren att mata in en gissning, sen slumpar du ett nytt tal, ökar lap, kollar om man gissat rätt, har man inte det så får man gissa igen. Här har man slumpat fram två tal på en gissning.

Om man ska gissa på samma tal tills man gissat rätt och sen får man köra programmet igen om man vill spela så skulle jag ta bort nya slumptalet i Do-clausen om du vill behålla din kod as-is.

I det här fallet eftersom programmet är så pass litet så kan du nog dela upp det i 3 delar.

1. Ta fram slumptalet
2. (While) hantera först användarens inmatning
3. (While) ge feedback på inmatat värde

Då slipper du ha gissningslogik på mer än ett ställe och flödet följer mer användningsfallet utifrån din beskrivning. Ett tips kan vara att först lösa problemet med pseudokod, sen använder du din pseudokod som specifikation för din implementation. Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com