Inlägg

Inlägg som Cray-1 har skrivit i forumet
Av Cray-1

Supernöjd

PPT: 165
TDC: 115
EDC: 150
Curve Optimizer: All Cores, Negative, 30
CPU temp efter 10 min, (Multi Core): 61 grader

Av Cray-1
Skrivet av moire:

Eh? Var är det där för humbug

Hehe, ja ganska tungt, jag vet. Mer än två timmars lyssning om man ser alla delarna.
Det slår i alla fall TV soffan med Let´s Dance eller Mästarnas Mästare, (i mitt tycke).

Av Cray-1

Till alla er som inte vågar tro på det otroliga;

Bara döda fiskar följer strömmen

Av Cray-1
Skrivet av Dibsan:

Tja

Hade tänkt att köpa en dator men kommer nog undan billigare om jag bygger en eller om Inet bygger den rättare sagt. Syftet med det hela är att främst producera musik! Men även video redigering och spel, så ett bra grafikkort vore inte dumt.

Budgeten ligger mellan 14 000 - 20 000 kr.
Vilka komponenter behöver jag? Chassit får gärna se cool ut med lysande färger o skit, glasvägg på burken vore nice också.

Mvh Loppan

Om du ska använda burken till musikproduktion gäller följande;

Prio 1: CPU

Ju fler trådar desto bättre men minst 8.

Prio 2: Lagring
M.2 eller i alla fall SSD, ju större desto bättre. En mekanisk kan också vara ett bra komplement för alla stora filer som du säkerligen kommer att samla på dig, (en låt i formatet .wav kan lätt bli 80 till 100 MB).

Prio 3, (möjligtvis prio 2): Minne
Ska du använda stora samplingsbibliotek, via t.ex Kontakt eller EW Opus är mängden ram viktigt, (minst 16 GB). Om det istället handlar om synthar, t.ex Serum, Dune eller Vital så räcker det fortfarande med minst 8 GB.

Prio 4: Moderkort
Med bra integrerat ljudkort behöver du inget externt såvida du inte ska koppla in externa instrument. Det går också att uppgradera i efterhand.

Du kommer långt på en begagnad dator, (se min gamla trotjänare i signaturen) som jag byggde 2014 (tror jag).
Senaste låten jag gjorde låg jag som mest på ca 60 % CPU användning och 10 GB ram användning, (då med flera instanser av Kontakt).

Här är ett exempel på vad jag nyligen gjorde med den;

Av Cray-1

@Cray-1:

Hej igen CDON,

Svåra att få tag på... men snabba är ni

Pengarna är tillbaka på mitt konto.

Tackar!

Av Cray-1

Svårt att få tag på er kundservice, CDON

Hej CDON

Jag lade nyligen en beställning hos er på 2.211,20 kr.

Allt gick fint fram tills att jag betalat och väntade på en bekräftelse.
Då hoppade beställningen tillbaka till steg 1, val av adress och ingen order hade skapats.

Dessvärre hade pengarna dragits från min bank, (jag valde direktbetalning via min bank).

Jag har aldrig haft problem med beställningar hos er förut vilket då också innebär att jag aldrig insett hur svårt det är att få tag på er, inget illa menat men jag skulle verkligen vilja ha hjälp så fort som möjligt då det är ganska mycket pengar att ligga ute med och samtidigt vågar jag inte lägga en ny beställning då det känns som man riskerar att göra en dubbelorder.

Jag har en ticket id då jag skapade ett case hos er, dock under fel rubrik då det konstigt nog inte fanns något passande alternativ.

Att jag skriver här är för att det inte går att nå er på något sätt, vare sig mail, chatt eller telefon. Eller har jag missat något?

Av Cray-1
Skrivet av Awakeruad:

Men det är optimalt för den här typen av spel, eftersom det ger mycket snabbare och precisare kontroll. Om det inte är dåligt utförda konsoll-portningar, som Witcher 3 och Mass Effect Andromeda. Väldigt nonchigt av utvecklarna att inte ta fram ett interface anpassat för PC när de portar spelet till PC.

Jag är nu i Novigrad, och har moddat upp grafiken och fixat en del irritationsmoment, framförallt level lock på vapen och utrustning. Har fortfarande inte hittat någon mod för att kunna skippa förbi de minuter långa videorna som spelas varenda gång man laddar in en save.

Det är också nu rätt uppenbart att en del av anledningen till att spelet inte griper mig är att jag inte spelat de tidigare spelen -- jag möter hela tiden folk ur tidigare spel som jag förväntas känna igen och gilla/ogilla, eller i alla fall veta vilka det är.

Mitt tips är att hoppa det här spelet.

Du verkar ha övertygat dig själv om att det inte är speciellt roligt och om du redan är i Novigrad så har du förmodligen skippat förbi en hel del av handlingen. Inte för att det är fel på något sätt, men jag känner igen symptomen på en uttråkad spelare.

I mitt tycke är Witcher 3 det roligaste jag spelat och jag har kört om det flera gånger men smaken är som baken och jag tycker inte att man ska behöva plåga sig igenom ett spel.

Då är det bättre att pausa spelandet ett tag så kommer suget tillbaka efter ett tag, lagom tills något nytt och fräsht har släppts.

PS; Jag spelade med en handkontroll

Av Cray-1

The Accountant

Riktigt bra! Var lite tveksam först då Ben Affleck spelar huvudrollen... Inget fel på honom men han har gjort en del skräp, (tycker jag).

Av Cray-1
Av Cray-1

Har väntat en smärre livslängd på detta och har gått på varenda releasebluff men nu äntligen är det dags!

Den verkliga releasen att vänta på är dock det nya Creation Kit som släpps nästa år så att man kan börja modda.
För min del så är det mod vänligheten som gör Bethesda´s spel till oslagbara

Av Cray-1
Skrivet av Toimi:

Jag har aldrig ägt halvtäckande hörlurar.. Isolerar det verkligen ljudet bra?

http://www.ljudochbild.se/nyheter/horlurar/arets-basta-horlur...

Om du vill "isolera" på den prisnivån så har "Rouge of Darkness" det bästa tipset

Av Cray-1
Skrivet av ChipZ:

Enda skillnaden mellan dj och le är sladdlängd och färger...

Som sagt.. i stort sätt samma lurar.. Jag äger inte själv någon av dessa men har alltid tyckt om AKG. Själv har jag ett par AKG K242 HD och ett par AKG K240 Monitor.

Om man ska tro på den här jämförelsen, (vilket naturligtvis kan vara fel) så skiljer det lite mer än färg och sladdlängd, men du kanske vet mer än mig

http://www.ebay.co.uk/gds/AKG-K-518-LE-Vs-AKG-K-518-DJ-/10000...

Av Cray-1
Skrivet av Toimi:

Hej.
Just nu äger jag ett par Audio Technica ATH-AD500X som jag är riktigt nöjd med, det finns bara ett problem. När jag åker på t.ex LAN och framför allt när jag åker till DHW i november hör jag ingenting eftersom att de är öppna.

Jag behöver ett par slutna hörlurar som fungerar till spel, spelar för det mesta CS:GO.
Jag har redan en lösning för mikrofon.

Min budget ligger på max. 500kr, helst 300kr då jag är fattig för tillfället och behöver dem ganska akut. Jag kommer ju inte heller använda dessa lurar dagligen då jag är nöjd med mina AD500x. Jag inser att jag inte kommer att få något jättebra för <500kr, men jag letar inte riktigt efter något otroligt.

sammanfattning:
-Hörlurar
-Slutna
-Till Dreamhack Winter
-CSGO
-Ingen mikrofon behövs
-Budget 300-500kr, billigare = bättre!
-Kommer inte användas ofta.

Jag har kollat runt lite själv men tänkte att ni kanske hade några förslag.

Jag skulle kunna tänka mig in-ears, eller till och med in-ears med någon typ av hörselskydd över. Jag vill dock helst ha over-ear.

Skrivet av Laggboxx:

AKG K 518 DJ är i stort sätt samma lurar som AKG K 518 LE, (kostar lika mycket också) men LE har bättre brusredusering.
AKG är alltid ett säkert val.

Av Cray-1

Jag håller med Cp6o. Lägg till en femhundring o köp Extreme Edition. Jag köpte mitt för en tusenlapp mer och är ändå jättenöjd.

Av Cray-1
Av Cray-1

Jag tycker att det är sunt med en viss paranoia. Det är lätt att avfärda all informationsinsamling som ofarlig och ett vanligt argument är att alla gör det vilket är helt sant. Om nu Microsoft har gjort det sedan länge men först nu är mer öppna med det gör inte saken bättre utan speglar nog snarare tiden vi lever i.
Med företag som Facebook och Google har människor vant sig med företéelsen att inget är privat. Ibland känns det som det ligger prestige i att vara så lite privat som möjligt.
Ja, jag använder Google mm men vad ska man göra? Det är näst intill omöjligt att värja sig mot all reklam idag. Sedan bör ju tilläggas att Google blir en bättre söktjänst pga all inormationsinsamling, (enligt mig) så det är ju inte bara skit med allt om man nu kan acceptera att ens integritet på nätet numera är obefintlig.

Vad gäller Windows 10 så måste jag säga att jag förväntade mig mer efter all feedback som de har fått via Technical preview.

Lyssna på den här snubben om ni inte redan har gjort det. Han säger ingenting som man inte redan visste men det kan vara nyttigt med en påminnelse ibland.

Av Cray-1
Skrivet av Waoam:

Hallå!

Ni som är uppdaterade och har koll:

1. Vilken är den mest pålitliga och prisvärda 250 gigabytarn för tillfället?

Tråkig fråga kanske, men det finns ju folk med lite längre erfarenhet här än jag...

2. Om man vill vara lite konservativ med pengarna så måste det väl vara bäst att köpa 250 gigare nu och vänta till bra köplägen för att köpa upp sig på 1 tb ssd när priset sjunker lite ytterligare och man finner bra erbjudanden?

Tack på förhand, det uppskattas verkligen!

Samsung 850 Pro

Av Cray-1

CCleaner efter W10 uppdatering, vad gör dessa?

När jag skannar registret så får jag upp dessa poster och de går inte att ta bort. Vet någon vad de har för uppgift?
Om proxy´n inte längre har någon uppgift att fylla, varför återskapar den sig då? Man vill ju gärna att det inte ska finnas några "issues" efter en rensning

ActiveX/COM Issue InProcServer32\C:\Windows\SysWOW64\ConnectedStorageService.ProxyStub.dll HKCR\CLSID\{B2D2142A-9055-4C37-B3FA-EEFDD4C1DC59}

ActiveX/COM Issue InProcServer32\C:\Windows\System32\ConnectedStorageService.ProxyStub.dll HKCR\CLSID\{B2D2142A-9055-4C37-B3FA-EEFDD4C1DC59}

Har ni också samma "problem"?

Av Cray-1
Skrivet av Beginner:

Vant mig att ha ikonen för att boka win10 i aktivitetsfältet men idag försvann den!?

Har inte bokat. Tänkte att jag kan göra allt vid senare tillfälle under vintern. Windows update har fortfarande samma om att reservera win10. Trycker jag där på "reservera" bara för att testa så händer ingenting.

Som sagt. Ingen panik med uppdateringen i sig då jag tänkte vänta men blir lite fundersam på att ikonen försvann och Windows update ser likadant ut men händer zipp när jag testtrycker på reservera där.

Testa detta,

http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Av Cray-1
Skrivet av FabriciusRex:

Fick svar: "No there is nothing like that wrong with the card the reason it was "pulled" was supply vs demand issues as usual and we just need to make more cards."

Så, jag vet inte vad jag ska tro. Har i alla fall reggat mitt kort och om det blir aktuellt med någon form av återkallelse så förväntar jag mig att bli kontaktad av Asus.

Ok, jag fattar nog inte vad Asus menar med att kortet "drogs tillbaka" pga tillgång och efterfrågan "som vanligt", konstigt svar
Hur som helst så ser det ut som att två av fem värmeledningsrör, (de yttersta) INTE har direktkontakt med processorn. Värmen kan ju iallafall inte sprida sig effektivt till dessa pga gliporna.

Hur fungerar era 980Ti Strix vid belastning?