Inlägg

Inlägg som LeJoke har skrivit i forumet
Av LeJoke
Skrivet av SCORPIUS:

Så har jag med gjort.
Oavsett om du använder grafikkortet eller särskilt om du använder moderkortet så rekommenderar jag FanControl.

Tack! Använder det redan riktigt bra verktyg också!

Av LeJoke
Skrivet av SCORPIUS:

Prova först med dina två NF A14. Du behöver inte köra dom på så högt varvtal.
Montera dom och låt dom få gå till full rpm och stressa ditt grafikkort. Håll reda på vilka temps du får där.
Sen sänker du dom till ett varvtal där du är bekväm med ljudet och kollar vad du får för temp då.

Skulle dessa underprestera vid lägre varvtal så har du i alla fall provat och vet hur du ska fixa med allt när du beställt dom du ska ha.
Två st 120mm blir bra.

Ska du låta grafikkortet styra fläktarna eller ska du koppla dom till moderkortet/annat?

Jag tänkte låta GPUn styra med två såna här adaptrar: Phobya VGA fan adapter

Men jag kan såklart också låta moderkortet kontrollera, tror MSI har mjukvara för fan control beroende på GPU temp.

Av LeJoke

Deshroud och vilka fläktar att föredra?

Hej,

Har tanke att deshrouda min GPU (RTX 3080 Strix) då det går ganska varmt i dagsläget och jag skulle få rum med 25mm fläktar mellan kylflänsen och ITX chassit om jag monterade bort stockfläktarna och shrouden.

Men om jag tittar på tex Asus Noctua variant RTX 4080 så har dom 2x120mm NF A12x25. Det finns ju även NF P12 redux som jag fattat det kanske skulle vara ännu bättre pga högre statiskt tryck?

Jag skulle även få plats med ett par 140mm fläktar men undrar om det är bättre? Större fläktar=bättre? Eller bara mer dödpunkt i mitten?

Jag har 2st Noctua NF A14 IPPC 3000rpm som kan liknas med jetmotorer i både luftförflyttning och ljud men om jag kan få motsvarande prestanda men betydligt lägre ljud kanske det är värt att investera i ett par andra 140mm fläktar eller 120mm för den delen.

Ledsen om det är fel forumdel men kände att det inte var specifikt relaterat till en grafikkortstillverkare utan mer kylning.

Jocke

Av LeJoke

Mp600 1000+frakt

Av LeJoke

Om du kan tänka dig skicka börjar jag med bud på
Mp600 500kr + frakt
3600 400kr+ frakt

Av LeJoke
Nytt bud: 500 kr Börjar bud, Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av LeJoke

Annonsen är avslutad

Av LeJoke

Peerless assassin är väl go-to billig kylare i dagsläget

Av LeJoke
Skrivet av Kanadagoose:

Noterat, tänker att jag avslutar under helgen. Eller om det är heldött, tidigare än så

Av LeJoke

ASUS Prime X670-P WIFI

Schysst x670 moderkort för AM5, inköpt i oktober. Ska byta ner mig i storlek till ITX och önskar därför sälja moderkortet. Nypris idag enligt prisjakt: 2894kr

Tänker mig bud från runt 1500kr, kvitto finns.

Tyvärr har jag inte lådan kvar så avhämtning/uppmöte i Stockholmsområdet premieras kraftigt, annars står du för transportrisken!

Läs hela annonsen här

Av LeJoke
Skrivet av andersnilsson:

Ok, tack för snabbt svar!

Verkar som att det skulle vara bra att uppgradera moderkortet/CPU. Men hur vet jag vilka moderkort som passar till hans chassi? Antar att det finns olika modeller?

När vi pratar om att uppgradera en pre-build dator så är det rätt mycket att tänka på. Det ser ut som att det är ett standard ATX moderkort där, vilket bör betyda att så länge du köper ett moderkort titulerat "ATX" bör det passa. Problemen börjar istället när du sedan ska koppla in ström osv. Det är inte säkert att nätaggregatet har de kablar som krävs av ett "standard" ATX utan endast finns för det som krävs på just detta specifika OEM ATX. Det är bara en varning. Jag skulle aldrig få för mig att uppgradera en prebuild dator mer än att byta ett grafikkort. RAM brukar vara specialare, moderkort specialare, processorstöd i BIOS är ingen självklarhet med något annat än exakt det som fanns från början.

Jag förstår att man vill komma undan så billigt som möjligt men mitt egentliga tips för att få en bättre fungerande dator är att istället antingen titta på en begagnad dator med dåligt grafikkort där du kan stoppa in ditt 4060 eller alternativt bygga något nytt från scratch. Man kan komma relativt "billigt" undan iaf om det är overwatch som ska spelas.

Av LeJoke

Ska du uppgradera CPU blir det ju per automatik också en uppgradering av moderkortet. Det kommer nog kosta en slant oavsett. Jag vet inte exakt hur krävande overwatch är men jag tänker mig att det borde fungera fint på en i7 6700 och ett rtx 4060. Beror kanske på vad han spelar med för grafikinställningar och eller det kanske handlar om något nätverksstrul annars?

Av LeJoke
Skrivet av Tomcruize:

Kanske kan köpa det med, 2 fläktar eller 3? Har kommit över ett 3090 för runt 5500 kanske 😊

Ett 3090 för 5500kr är ju en otroligt bra deal iaf! Men det är ju knappast mycket svagare än ditt befintliga kort haha

Av LeJoke

Har en Nocuta DH-15s jag med och en Cooler master hyper evo black https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/...

Av LeJoke
Skrivet av Trihxeem:

Luft, jag vågar inte vatten.
En läcka och så får man lägga om parketten - inte i närheten av att vara värt det.
Min dator är så pass tyst att jag inte tänker på den och jag överklockar inte.

Du får ju ha datorn ståendes i badrummet bredvid golvbrunnen såklart!

Själv kör jag custom loop på parketten och den har klarat sig hittills iaf, bortsett från vatten i GPUn såklart!

Men det berodde inte på mina kopplingar utan istället ett läckage tre år sedan som resulterade i en nu vild tre åring med en kopp vatten 🤷🏼‍♂️

Av LeJoke

Annonsen är avslutad

Av LeJoke
Skrivet av aines:

Har du möjlighet att skicka den ? Självklart står jag för kostnaderna. Tänkte i så fall se om jag kan reparera mitt tangentbord med denna.

Mvh

Hej, jag skulle kunna skicka, har inte originalkartong kvar men kan säkert hitta något. Men jag avvaktar något om nån vill hämta

Av LeJoke

Logitech G810

Några år på nacken, full RGB med kontroll genom logitechs egna mjukvara. Går att ställa in en massa galet bläng jag aldrig använt mig av

Vissa tangenter lider av ”dubbelklick” som varit ett ganska vanligt problem för dessa modeller som jag förstått det. Annars fungerar det bra, för spel tex har jag sällan haft något problem men ska du skriva en uppsats kommer du bli galen

Kanske går att fixa med rengöring eller mjukvara, vem vet.

Finns att hämta i Täby, först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av LeJoke

Kan ta allt utom stolen, hämtar idag

Av LeJoke

Vad tycker du generellt om brädan? Har spanat lite efter AM5 Itx men kändes som denna hade lite mycket expansionskort osv? Hur har du upplevt det?