Inlägg

Inlägg som Redblaze har skrivit i forumet
Av Redblaze
Skrivet av VexedRelic:

Jasså? Vad jag minns så gav de inga löften, särskilt om multiplayer. Faktiskt så har de väldigt länge sagt att deras multiplayer är annorlunda och att de ville att andra spelare skulle lämna spår av att de varit på en planet eller sol system, typ skanna djur osv. Innan release så sa de även att man inte kunde bygga och att vad du gör på en planet, typ ändrar terrängen inte skulle sparas för andra.

Ja, det är väl kanske inte så smart att kalla det för multiplayer, eftersom de allra flesta kommer ha en viss förväntan av just det ordet. Men för mig så var spelet exakt vad jag förväntande mig, visst det är trist att vissa saker inte kom med i spelet som de hade sagt, men händer väldigt ofta i spel så är inte direkt någon förvåning. Nästan alla spel som kommer ut kan vara bättre, ha mer önskade "features" som folk vill ha.

Dock sa Sean Murray att de skulle ha varit multiplayer. Han har sagt det i flera intervjuer. Kolla på No Man's Lie på Youtube bland annat. Det jag kommer på är att Sean sade i en intervju att spelet skulle ha multiplayer som Dark Souls, att folk hoppar in i temporära lobbys som hostas av någon. Detta var vad folk trodde hände när de första spelarna träffade varandra (att de inte såg varandra p.g.a att någon av dem inte port forward:e). Folk trodde alltså att det fortfarande fanns multiplayer när spelet redan släppts! (jag också).

För övrigt har jag kontaktat steam support och hoppas på pengar tillbaka, hör av mig hur det går. Taggad på att köpa ett bra spel som förtjänar pengarna och inte dessa lögnhalsar.

Av Redblaze
Skrivet av Shudnawz:

Man undrar ju hur mycket Sony har lagt handen emellan och sagt "nu gör vi såhär, punkt".

Jo, tror också att det är Sony som är mest delaktiga i att det som har lovats är borta från slutprodukten. Mycket tråkigt

Av Redblaze
Skrivet av anon5930:

Nu flyter det på rätt bra för mig så har inte noterat någon sådan skillnad. Men att spela med en Xbox kontroller gör flygdelen betydligt smidigare på många vis.

Efter lite drygt 20 timmar håller jag nog med dig mer eller mindre helt. Det ser riktigt lovande ut vid en första anblick men börjar ganska snart märkas hur tomt spelet är på innehåll. Hello Games känns fan som lögnare och priset de inbillar sig att spelet är värt är ett hån mot såväl oss kunder, konkurrenter och branschen som helhet. Dra tillbaks skiten, halvera priset och betala tillbaks 30-40 euro vore en bra början. Risken för åtal, speciellt i USA, är nog rätt stor med.

Synd på ett spel som såg lovande ut. Köp det inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker att det är samtidigt så synd då jag verkligen gillade Sean och Hello Games innan. De verkade mycket entusiastiska på sitt spel samtidigt som de var härligt smånördiga. Nu vet jag inte vad jag tycker längre. Får väl hoppas på att de lägger till något "end game" material så att man kan klämma ut lite mer timmar ur spelet.

Av Redblaze

Nu har jag spelat i ca 30 timmar och måste säga att jag är mycket besviken. Speciellt efter att jag lästa denna reddit post: post

Jag gick inte in i spelet med tanken att detta skulle bli skyrim in space, men jävlar vad mycket utvecklarna har snackat om spelet som är rent bs. Det som slog mig mest var detta citat: "When he desired the possibility of green skies, the team had to redesign the periodic table to create atmospheric particles that would diffract light at just the right wavelength." Asså va? Kan man få det att låta mer komplicerat än sådär? Med detta menas alltså att dra upp den gröna färgen på RGB mätaren. Ett stort skämt.

Hade spelet kostat 30-40 € hade jag inte brytt mig så mycket, men just att de lovade så mycket ca 1 månad innan release är så sjukt tycker jag (samt 60€ priset). I trailern på steam används fortfarande videoklipp med material som inte finns i spelet. Köpare blir potentiellt lurade as we speak. Sen att Sean Murray vägrar svara på frågor är skrattretande också. Nu när man kollar tillbaka på videoklipp där han presenterar spelet så blir det bara pinsamt att se när han ljuger. Småsaker som typ "Normally, you would hack into those facilities, but we are going to blow up the doors". I spelet kan man inte hacka dörrarna, bara spränga upp dem. Ett annat exempel gällande ringar kring planeter: ""Yeah, we haven't shown that yet, but yeah. if it's in sci-fi and sci-fi book covers, we kinda need to do it." Svårt att visa något som inte finns.

Rekommenderar er att inte titta på länken om ni inte vill bli besvikna, för det blev jag iallafall. Juste DLCs kommer kosta pengar högst troligtvis, då Sean tog tillbaka det han sa att de skulle vara gratis.

Av Redblaze
Skrivet av Coca:

Jag förväntade mig ingenting av detta spel det börjades utvecklas, idén var för simpel för att leda till en djup spelupplevelse och efter ca 15h så har jag kommit fram till att det är precis vad som har hänt. Planeterna är så lika med olika färger och platta, vart är höga berg och djupa dalar? Hav? Öken? Djungel? osv.
Listan kan göras lång på vad som inte finns i detta spel och kort gällande vad som finns. Det finns ca 10 varianter av baser man hittar på alla planeter, ca 10st typer av obelisker och i grunden går detta spel ut på att grinda sig från punkt A till B till C osv.
Få ett bättre vapen, uppgradera det, får ett bättre skepp, uppgradera det. Där tar spelet slut. Det finns ingenting att utforska efter några timmar. Då har man sett allt som finns att se och kan bara förvänta sig mindre variationer av det.

Mitt betyg 1 av 10, årets flopp vilket tyvärr var förväntat.

Jag har stött på både hav, djupa dalar, någorlunda berg och wasteland (som jag skulle säga är nästan samma som öken). Så på den fronten tycker jag de har lyckats ganska bra, sedan att man inte tycker det är roligt att flyga runt och kolla på det är en annan visa.

Av Redblaze

Har följt spelet i ca 2 år och var riktigt taggad på det. Har spelat 10 timmar och tycker det är väldigt roligt. Jag är i och för sig någon som kan hålla mig sysselsatt i de flesta open world spel då jag följer egna mål. (Har över 1000 timmar på skyrim...) Spelet kunde flyta på bättre, fick min första crash efter 10 timmar. Om jag spelar i ca 2-3 timmar så låser sig spelet på 11 fps tills man startar om det. Inte så stort problem dock då spelet startas väldigt fort på SSD. Spelet passar mig helt klart.

Av Redblaze
Skrivet av Aiwzor:

De kan också ha spelat väldigt dåligt och inte hjälpt laget eller dödad en lagkamrat mm, det ger också ban.

Skrivet av crumpets:

Det enda rimliga tycks ju vara att de inte fattat vad som händer i ett game med andra spelare och bara sprungit runt och lajat, dragit på sig lite griefing rapporter för att deras lagkompisar tror att de medvetet förstör genom att vara överdrivet dåliga. -> minor ban för griefing.

Det kan det, men kan det ske i vanlig casual play? TS nämnde inte att de spelade rankat.

Av Redblaze
Skrivet av Triton242:

Nu förstår jag inte mycket och måste därför fråga.
Mina döttrar spelar på ett och samma konto CSGO. de är 7 respektive 9år gamla. De spelar mer eller mindre endast emot bottar och någon enstaka gång provat vanliga fritidsmatcher.
Idag när en skulle spela visar det sig att de fått VAC ban till i September på sitt konto.
Någon som har lust att hjälpa mig att förklara hur detta går till och hur ja kan finna mer information om detta.
Behöver jag ens skriva att det självklart INTE fuskar eller inte ens kan skriva på engelska så något annat verbalt är det inte heller frågan om.

CSGO bannar aldrig utan anledning. Om det är en riktig vacban så har ett fusk använts. Så är det bara, man kan inte bli bannad på grund av något annat. Är det som nämnts overwatch ban så har dina döttrar spelat ovanligt bra på sin nivå vilket fått folk att rapportera dem. Detta är dock mindre trovärdigt då de som du nämnde spelar mestadels mot bottar. Jag skulle tipsa om att kolla igenom din dator så att inga oönskvärda program körs i bakgrunden.

Av Redblaze
Skrivet av ggustavsson:

Lite oklart hur du har dina fläktar och hur du gjort i ditt chassi.

Har du kvar hårddiskburen? i så fall ta bort den åtminstånde minst den ena helst bägge.
Har du två 140mm fläktar fram, ser inte ut så, lägg till en till i så fall.

Glömde en pil där, pilarna var mer tänkta som luftvägen. Det sitter 2 fläktar fram, så kan inte lägga till fler där.

Skrivet av kettu92:

Testade och köra 2x120mm på sido panelen när jag körde msi 970 gaming i sli. Övre kortet blev ca 4 grader svalare. Jag hade då inget fönster som du, och en fläkt i fönstret ser från min synvinkel inte så jätte snyggt ut.

Jag skulle lägga en hybrid kylare före Accelero Xtreme IV, då ser man man faktist skillnad fast den är såklart kostsammare.

Har själv en 980ti referense som inte kyler väldigt bra. Har lagt fläktkurvan till gränsen för oväsen för mitt tycke. Och temp limit till 85, då kortet når 85 grader vid benchmark börjar den throttla. Den throttlar mellan 20-40mhz emellanåt. Vilket man inte märker i spelande, varken i stutter eller fps drop.

Ifall du inte vill borra hål i sidopanelen, eller byta kylare så sänk max tempen till lite behagligare och pröv ifall du märker skillnad i spel.

Testade att ha 85 grader max, men då svartnade skärmen i någon sekund innan den blev som vanligt igen, sen blev det ok. Ska testa nästa gång att sätta maxtemp på 85 grader innan jag startar Overwatch, får se hur det blir.

Vill helst inte hålla på med vattenkylning då jag inte har gjort det förut.

Av Redblaze
Skrivet av Svensktiger:

Testa först att köra utan sidopanel.
Dyker temperaturerna direkt så är det chassiventilationen du skall bättra på.
Ligger tempen kvar så är det bara att ta fram den lilla skruvmejseln och fräscha upp korten.
Fast det borde du göra ändå, IMO är det vettigt att plocka isär ungefär 1 gång per år.

Testade att ta av sidopanelen under idle och det övre kortets temperatur sjönk från 65 grader till 50, så en solklar förbättring. De som jag måste göra är alltså att montera en sidofläkt själv genom att borra i panelen och hålla på, alternativt köpa en Arctic Cooling Accelero Xtreme IV och montera på det övre kortet. Eller helt enkelt låta kortet gå i 90 grader under spelsessioner. Vet inte riktigt vad som blir bäst..

Av Redblaze
Skrivet av kettu92:

Öka fläktarna på grafikkorten eller sänka temp limit så korten börjar throttla tidigare med marginell prestanda förlust, ifall det inte stör, tror knappast det märks.

annars att byta kylpasta kan hjälpa, eller så en fläkt i sido panelen.

Mitt chassi är Fractal Design Define R4 med fönsterpanel. Funderar på att borra hål i fönstret och sätta dit en fläkt, går det? Eller kommer sidopanelens fönster gå sönder?

Av Redblaze
Skrivet av Svensktiger:

780TI är ju väldigt heta kort, bland de mest effekthungriga som nVidia har gjort.
Har du plockat av kylarna på dom nån gång ?
Om inte så kan det vara dags för ett byte av kylpasta och allmän rengöring.

F.Ö så är ett chassi med sidofläkt är väldigt trevligt när man kör SLI/CF, då kan man få luftflöde exakt där det behövs som mest

Skönt att luftflödet är ok i alla fall. Får ta och rengöra så småningom, antar att borra hål i sidan på chassit inte kommer hjälpa så mycket?

Av Redblaze
Skrivet av Dustforce:

Nedersta pilen, blåser nätagget på den nedre GPU:N?
Går GPU:N att vända?

Annars ser ju luftschemat helt okej ut!
Blåsa med luft på burk skadar ju inte..

Det finns en fläkt på botten av chasit som blåster luft till GPU. Nätagget har sin egen fläkt som blåser luften ut ur chassit på baksidan.

Tror inte GPU:n går att vända, av vad jag vet

Av Redblaze

92 grader GPU i SLI

Kör GTX 780Ti SLI och det översta kortet peakade idag på 92 grader när jag spelade Overwatch. Det andra ligger på ca 75 grader.

Såhär ser fläktarnas position och riktning ut:

https://i.gyazo.com/235170a1842718a2913b4b1049a9a03f.jpg

Frågan som jag har är om jag ska oroa mig? Ska jag köpa luft på burk och försöka rengöra GPU:erna, alternativt byta fläktars riktning/position? Dessa EVGA modeller är väl inte de bästa i SLI då de inte blåser ut luften på baksidan av datorn utan innåt, men men. Vad tror ni?

Av Redblaze
Skrivet av andreas_dock:

Prisjakt + filter...

Ställ in att den skall vara höj- och sänkbar, samt vilken storlek och pris du tänkt dig så skall du nog allt hitta något som passar!

Landande på denna! https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/21-22tum/lenovo-t...

Av Redblaze
Skrivet av Klorixx:

Min åsikt är nog tvärtom. Har mekaniskt och låter inte speciellt mycket och är väldigt skönt att skriva hela dagarna på.
Vilka brytare har du på ditt (har samma bord som du hemma och ett k70 på jobbet, röda brytare på båda).

Skärm är som tidigare nämnt inget speciellt som behövs. IPS kan vara trevligt ifall man ska stå med kollegor och kolla på kod ihop (för bra betraktningsvinklar) men annars är det inget som behöver prioriteras.

Har också röda brytare men tycker de inte är så sköna att skriva på. Försöker hitta en relativt billig skärm där foten går att höja och sänka, men hittar ingen så länge.

Av Redblaze
Skrivet av andreas_dock:

Jag har Logitech K800 på både jobbet och hemma, samt ett i reserv om de skulle sluta tillverkas eller jordens undergång är nära...

Skärm fungerar väl med vilken som helst eller?
Det är ju bara kod, så IPS paneler, hög Hz osv är overkill.

Ta en med en höj och sänkbar -fot bara så kan du få lite ergonomi

Funderar för nuvarande på apples bluetooth tangentbord, men ska kolla på k800 också!

Av Redblaze

Andra skärm och tyst tangentbord för programmering

Har tänkt börja programmera mycket och därför skulle jag behöva en till skärm och ett tyst tangentbord för programmeringssyfte. Har för närvarande en gaming-setup:

Skärm: ROG Swift
Tangentbord: Corsair K95

Tangentbordet är ju mekaniskt och låter därför mycket samtidigt som det är ganska oskönt att skriva långa rader kod med.

Alltså, skulle behöva köptips på en bra, helst så billig som möjligt skärm vars syfte är bara att visa kod på och ett tangentbord som är skönt att skriva på och är relativt tyst jämfört med mekaniska tangentbord.

Tacksam för alla tips och råd!

Av Redblaze
Skrivet av Make.Sense:

Har du sett dessa videos? Det är ett antal episoder där två killar på Paradox spelar igenom ett helt game. Det finns i nuläget bortemot 20 videos på 30-60 minuter var. Däri finns allt mellan himmel och jord, och en hel del combat och så också.

Här är episod 1: https://www.youtube.com/watch?v=shoiYDp7EEA

Alla episoder heter samma, men med olika nummer. Finns multiplayer-streams och annat på samma kanal, ParadoxExtra.
Bl.a. Episod 15 har en del strider.

Ah, hade sett de i början med av någon anledning la jag inte märket till de senare vidsen. Ska kolla på episod 15, tack så mycket!

Av Redblaze

Har kollat mycket på detta spel men hittar inte något roligt moment i någon let's play alls. Alla let's plays börjar med att förklara en massa saker kring hur man kan skräddarsy sin civilisation i början av spelet, utforska, policies etc etc. Har inte sett en enda video på combat eller vad som händer late game, allt är fokuserat kring start vilket hindrar mig att köpa spelet då jag inte vet vad som händer mid-late game. Någon som kan förklara/visa en vid på hur det ser ut?