Inlägg

Inlägg som lasseTM har skrivit i forumet
Skrivet av rstolpe:

@jonte6950: Ja precis, har precis nu installerat lite fler fläktar för insug i chassit och fick upp CPUn till 4.9GHz med en temp på 88-90c.
Och 4.8GHz droppade till 77-80c misstänker att 4.8GHz är "sweet spot" för min CPU.

Känns ju jäkligt lågt med tanke på att rätt många 9900K nådde 5Ghz

Skrivet av Karaff:

Jag har aldrig hört talas om någon som fått sina vapen stulna eller inbrott på andra vis genom att man dyrkat upp låsen. Säkerhetsskåp o kassaskåp hittar man väl ofta uppskurna på helt annan plats. Även om de väger 250kg så är det rätt enkelt att transportera bort med rätt grejor.. Jag o frugan lyfte ut ett piano själva ner för en 1 meters höjdskillnad på altanen, så behövde vi ändå vara rädda om allt runt omkring samt att vi inte är proffs... Det skulle absolut gå att göra på relativt kort tid om man ville och inte brydde sig om skador.

Nä, jag vidhåller att tjuvar till minst 95% använder ren bruteforce, jag har aldrig sett ett plåtskåp jag som amatör inte skulle kunna öppna med enkla verktyg på några minuter, då är jag inte yrkestjuv!

Ta en koppar eller blyklubba på några kilo och slå till rejält så kan du mosa sönder ganska rejäla grejor lätt.

Och jag har aldrig hört att ett gym/arbetsplats eller liknande ställe som blivit av med en hel länga med klädskåp utan då är det mycket lättare att ta ett lås i taget utan 2kg kopparklubba eller vinkelslip och istället dyrka/raka med hjälpmedel.
Jag säger inte att det är det vanligaste sättet att dyrka och givetvis krävs det bra mycket mera träning att dyrka ett lås än att lära sig lyfta och använda vinkelslip, men faktum är att gym ofta säljer lås och då av samma märke och variant.
Tittar du sedan på gymmet så kommer rätt många lås vara av den typen som gymmet säljer.
Köper du på dig 10st lås av den sorten sitter i 3 timmar och tränar och har lite skill i kroppen så klarar du sedan att dyrka låset på under 1minut ofta kortare än så om ditt gym inte säljer lås för 500:-+ vilket inget gym gör.

Men en duktig tjuv kan hantera båda situationerna givetvis.
Men idag finns det låspistoler som låser upp i stort sett alla normala hänglås på några få sekunder utan att det låter mer än din rakapparat vilket jag hade föredragit när det kommer till klädskåp, med undantag för "rotating disc lock" från Assa.

Jag hade dock också köpt Abus 88/40 som någon nämnde innan, visst det är dyrt med 400:- per lås men ska man ha något som kostar mer i låset är det värt det.

För kuriosa så började jag dyrka för några månader sedan, mitt första lås jag provade att dyrka var ett med 6 pin och det tog mig runt 3-4 min första gången jag testade att dyrka.
Sedan testade jag mitt gymlås som jag köpt på en simhall.
Det var då mitt andra lås jag försökte dyrka i mitt liv och det fick jag lätt upp på under minuten, provade min frus lås av samma skitmärke köpt på samma simhall och det fick jag upp på under 30 sekunder, idag tar jag båda på under 10 sekunder.
Skitlås helt klart men så ser marknaden ut idag innan man får lite koll.

Skrivet av Karaff:

Mycket tankar om lås osv.. Men känner att jag vill inflika en detalj..

När det gäller ett klassat säkerhetsskåp, t ex ss3492 som är godkänt för vapenförvaring i den egna bostaden i Sverige, med kraftig stålplåt, dörr som viker in på gångjärnssidan (så man inte kan säga av gångjärnen och lyfta av dörren), flera låskolvar, dyrksäkert och skyddat lås etc, så räknar man ändå tiden för ett inbrott i minuter.

Köp lås till förbannelse, ha teorier om dyrkning eller sofistikerade metoder med gallium, men en tjuv knäcker ett stabilt skåp eller dörr på mycket kort tid med ren bruteforce, det tar inte så lång tid med rejäla bräckjärn, batteridriven vinkelslip eller hydrauliska spridningsverktyg.

Så är inte alltid fallet, har man kännedom om ett lås så går det nästan alltid att dyrka på kortare tid än någon bruteforce samt att det faktiskt är ljudlöst.
Jag dyrkar lite lås mest som sport och det är inte så jäkla svårt som många tror inte när det kommer till hänglås eller de lås vi normalt ser i våran vardag.
Har man dessutom kollat på LockPickingLawyer och Bosnianbill så inser man att det väldigt ofta finns enklare vägar in än en gasbrännare eller något med hydraulcylinder.

Svårt att säga något generellt, jag har typ A i alla ämnen jag tyckte om under mina studier på KTH utan att lägga speciellt mycket tid utanför föreläsningarna och snittar C på resterande kurser.
Jag tror inte jag missade en enda föreläsning på 4,5år men jag lär mig jäkligt bra av att lyssna så ofta räcker det för mig.
Hållfen däremot fick jag jobba lite på men det gick det med, annars är det jäkligt roligt bara.
Mycket frihet, mycket fest om man vill nästan inget ansvar och mycket kontakt med människor.
Saknar att plugga ibland bara för att få träffa lite nytt folk.
Största skillnaden mot grundskolan tycker jag var att alla som inte hör hemma där droppar av efter något år så det blir lättare och lättare att plugga tillsammans för alla ligger på en ganska hög lägstanivå.

En annan sak jag och många andra som pluggade med mig tyckte var luddigt var frågan:
Vad gör en ingenjör?
Men den frågan är fortfarande svår att svara på för yrket är så jäkla brett.
Någa jag pluggade med jobbar på Ikea, någon inom det militära, jag inom mjölkindustrin osv och vi alla har olika tjänster.

Skrivet av Blomkungen:

@Aktsu: Du och tex @LasseTM har som sagt tidigare hävdat att på vintern tappar du enstaka % i räckvidd eller att det jämnar ut sig. Jag vill hävda att kyla har en markant påverkan på räckvidd. Sålänge vi är överens om det är det okej. En Model 3 LR tar sig nog 30 mil, men det är nog inte mycket mer heller skulle jag misstänka.

Det faktum att man nog bara får räkna med 55-60% av WLTP-räckvidd på vintern gör att det känns lite tråkigt att så många modeller lägger sig runt 45 mil. Funkar säkert briljant söderut och för kortare pendling men för längre pendling som jag sysslar med blir det en rejäl osäkerhet om man tar sig fram. Jag har dock inte gett upp hoppet om något vettigt eller att tesla ordnar en byggkvalite som matchar priset.

Skrivet av Aktsu:

Nej jag har aldrig hävdat att man tappar enstaka procent på vintern, jag har sagt att den stora effekten av vintern för lite bättre elbilar kommer av andra effekter än kyla, t.ex. att man inte har torr och fri asfalt (givet att vi pratar långkörning där initial uppvärmning inte har så stor effekt på totalen). Att ha ett skrovligt lager is, snö eller vätska på vägbanan gör massvis för räckvidden. Har t.ex. sett verklig förbrukning gå upp med typ 25-30% på motorväg pga ett lite större regnoväder.

Att det kan jämna ut sig lite har ju att göra med att man oftast inte kör i 130 km/h om det ligger 20 cm nysnö på vägen, bilen drar dock fortfarande mycket mer än den gjort annars i den hastigheten man kör i.

Och ja, skall man köra mycket långa sträckor i kallt väder krävs det rätt stora batterier. Själv är jag sugen på att byta min Model 3 till en Model S igen, om den får uppdaterad interiör mm snart. De har ju gjort mycket effektivitetsförbättringar senaste åren så den drar ca 20-25% mindre än när jag köpte min Model S i 2018. Får se vad WLTP hamnar på när de testar om den, i USA gick ju EPA upp en del iaf.

Precis som Aktsu skriver så är det inte kylan som drar kräm utan rullmotståndet.
Kan man dessutom värma upp bilen med kabel i så förlorar du någon % max på att hålla bilen varm, vid - 15 tror jag mil bil drar 1kw/h för att hålla bilen 23 grader vilket är under 2% av min batteri kapacitet.
Men runt 20% eller mer är det inte ovanligt att en elbil drar extra vid riktigt vått väglag eller snö.
Men detta kommer ju alla bilar drabbas av, du märker inte av det på samma sätt i en Ice bara eftersom verkningsgraden redan är så dålig.
Vinterdäck kan ju självklart också ha en negativ påverkan på räckvidden.
Det som är "positivt" är ju att man kanske inte håller lika hög hastighet vid dålig väglag så jag upplever ingen jätte förlust, 130km/h på sommaren och 110km/h på vintern på motorväg brukar jag ligga i och då sparar jag igen lite pga hastigheten.

Jag kommer runt 30 mil på sommaren när jag är gasglad med min M3 SR+ vid normala förhållanden och runt 25mil på vintern när det ligger packad snö på vägen och då har jag några % kvar i buffert.

Skrivet av DavidtheDoom:

@Naki: Jag hade undvikt Titalium låsen då aluminium går att fimpa på ett par minuter med gallium.

Jag köpte nyligen lås och då blev det ett Abus 88/40. (Ca 400 kr).
Youtube-kanalerna brukar rekommendera detta då härdat bygel inte går att klippa och cylinderlåset inte verkar gå att dyrka upp. (Inga lyckade på nätet verkar det som iaf).

Mässingskropp men ska de gå genom denna så kan de lika gärna gå genom skåpet/förrådet.

88/40 är helt klart ett bra lås men visst går det att dyrka.
Man behöver bara lite andra prylar men det finns ju alltid lättare vägar då.
Ska man in i ett sådant lås ska man veta att det finns något av speciellt värde bakom annars väljer man ett annat lås om det är flera lås vid sidan av detta.
En som dyrkar det.

https://youtu.be/mWArpGRDuvY

Som någon skrev innan så får du upp ett sådant lås med en shim på 5-10 sekunder om man vet vad man gör.
https://www.ukbumpkeys.com/collections/all/products/southord-...

Skrivet av Anonymous FTW:

Vad gäller ID.3 så får den uppdateringar OTA, tror inte kunden behöver åka till bilfirma för uppdatering av mjukvara.

VW har en massa ID.3 byggda redan, de vill nog ha ut dem till kunderna så snabbt det är möjligt.

Sist jag läste om OTA på ID3 så är den byggd för att klara OTA men VW får det inte att funka.
Så det kan mycket väl vara så att du måste in till en handlare och uppdatera tills det att dom fixat OTA.
Sedan är ju en annan fråga vad du kommer att få OTA, traditionella biltillverkare brukar ju inte direkt strössla med extrafunktioner gratis.

Skrivet av Dhanjel:

Har haft en Nissan Leaf och en Tesla Model 3, båda riktigt bra bilar, på kanske lite olika saker.
Båda försvann dock när frugan drog och jag jobbar fortfarande hårt för att kunna bo kvar i huset jag ritade åt oss

MEN, tänker lite framåt och vill gärna ha elbil igen (har tex solceller på taket, och vill ha så mycket miljötänk som möjligt).

Vad tror ni om begagnade Zoe? 41kWh versionen.. Går från 115k och uppåt verkar det som.
Det skulle kunna vara möjligt om ett halvår / år, och något att sikta mot.
MEN blir irriterad på alla bilhandlare som inte skriver ut vad batterihyran ligger på, bindingstider, om utköp av batteri blir billigare ju längre batteriet hyrs osv. Någon här som har koll?

Hade gärna haft en Leaf igen, de var precis lagom, beg är dock för dyrt (230k och uppåt). (Överväger 24 mån leasing för 3200/mån, men med mindre barn så känns det lite som att spela brännboll i en glasbutik). I.D.3 hade varit grym med, men där springer leasing-kostnaden iväg (vill inte binda upp mig på max 2 år eftersom man inte vet hur framtiden ser ut just nu)

Räkna med att alla är med batterihyra, jag har det inte på min men jag kommer vara väldigt tydlig med det i annonsen den lovar jag.

Räkna inte med att batteriet blir speciellt mycket billigare när bilen är 4-5år gammal.
Jag försökte köpa loss mitt Twizy batteri som då var 4 år gammal och jag fick en "rabatt" på runt 3000:- har jag för mig dvs runt 10% av originalkostnaden.
Dock var det ett rent helvete att ens få en offert på att köpa loss sitt batteri, jag ringde och mailade Renault 1 gång i veckan i stort sett i 6 månader innan jag fick en offert som bara var ett skämt.
Man får hoppas att de blivit bättre på denna punkt, pratade med VD för Bilia till sist och han bara beklagade sig och förstod min frustration.

Man binder batterihyran normalt på 3 år tror jag men denna följer med nästa köpare så bindningstiden är inget att bry sig om, ska du köpa loss batteriet så behöver du heller inte betala för resterande bindningstid, så var det inte i början på 2019 iaf.

Annars är Zoe en helt ok bil, känns inte premium direkt min frugan älskar sin, har man dessutom barn är den rätt ryggvänlig att lyfta in barnen i.

Skrivet av Aktsu:

Fast du har helt fel där, det kan visst vara okej. Det som skall bedömas är nämligen om personen kan utföra sitt arbete eller inte, det är här helt ointressant varför personen inte kan göra det. På alla företag jag arbetat på så har dessutom chefen släppt den bedömningen till de anställda, om man ansett att man inte kan utföra sitt arbete på ett bra och säkert sätt (eller att utförandet påverkat ens tillstånd negativt) så ville de att man skulle vara hemma.

Alltså kan man beroende på arbete vara hemma sjuk för en hel drös anledningar som att man sovit dåligt, har huvudvärk, sorg, ont i handen, tandvärk, torra ögon eller vad som helst egentligen.

T.ex. piloter kan bli sjukskrivna för minsta lilla då de har rätt höga krav på säkerhet, sådana saker som de flesta av oss inte skulle ens tänka på att vara hemma för.

Jag har helt rätt, du blandar in känslor jag baserar detta på fakta.
Sorg är aldrig en ok anledning, men sorg kan leda till annat som kan vara en ok anledning.
Min fru jobbar med frågor som dessa och jag frågade henne vad reglerna säger inget annat, och där är det glasklart att sorg inte är ett giltigt skäl.
Psykisk ohälsa som sorg kan leda till är en helt annan sak, men det är också därför jag skrev att man bör ha en dialog med chefen ang detta.
Man kan tycka vad man vill om regler osv men dom säger att sorg inte är giltigt själ.
Men en dialog är alltid det bästa, självklart kommer vissa chefer släppa tyglarna ändå men ringer du FK och säger sorg så kommer dom neka dig ersättning för detta.

Skrivet av Flygman:

Håller till stor del med men jag hade inte svarat chefen varken i SMS eller samtal efter detta. TS har sjukanmält sig och om arbetsgivaren inte gillar läget så får han förslagsvis ventilera detta till en vän eller psykolog.

@TS Beklagar katten, svälj det i några dagar och försök sedan njuta av semestern. Du kan ju även fundera på om det är dags att byta arbetsplats till en där du respekteras.

Inget fel med att ta en sjukdag när ens hälsa inte är i skick för att arbeta. Ingen skillnad på mental och fysisk hälsa.

Nu kommer jag låta som ett rövhål men jag tycker inte någon stans att chefen gjort rätt.
Men sorg är INTE ett giltigt själ att sjukanmäla sig, båda har gjort fel i detta fall.
Det man bör göra i ett sådant läge är att föra en dialog med chefen och förklara situationen och komma fram till en lösning gemensamt, kanske ta semester eller en dag utan betalt.
Men det är alltså inte ok att sjukanmäla sig över sorg tyvärr.

Skrivet av den nordiska vikingen:

För cirka 3 månader sedan frågade jag mina föräldrar om de kunde hjälpa mig att köpa aktier i AMD (20kkr) eftersom att jag är under 18. Det glömdes bort och nu 3 månader senare ser jag att aktien har ökat med 60% :/
Tror ni fortfarande att det är värt att köpa? Eller är det mindre chans att den stiger nu när den redan har gått upp så mycket??
Det känns ju iaf som att det går bra med företaget.. samarbete med Microsoft och Intel och snart kommer väl PS5. Processormarkmaden håller ju också på att jämna ut sig mellan AMD och Intel.

Du kan glädjas åt att hade du inte haft ett kapitalförsäkringskonto så hade hela vinsten ändå bara blivit skatt

Haft båda och båda är bra, gillar bahnhof pga deras integritet.
Ingen av deras support har varit varken bra eller dåliga, dock gillar jag att Bahnhof bytte ut min fiberkonverterare gratis trots att de inte behövde.
Han som ägde kåken innan hade bytt till en comhem pryl men bahnhof var de enda som inte tog typ 2500:- för att byta konverterare vilket gör mig som kund glad givetvis.

Skrivet av darrenj:

Fastnat igen under viloläge
Har startat om flera ggr, fastnat vid Windows uppstart, inloggningssida.
Gick in i bios och stängde av XMP1 profil, nu är den i gång igen
Måste kanske ladda ned flera drivrutiner från Gigabytes support

Tycker 10 serien har varit rätt buggig. Min Asus Z490-f bräda är ingen höjdare när det kommer till mjukvara.

Skrivet av snajk:

Tja, personligen är inte prestandan så fruktansvärt viktig. 0-100 på 3 eller 5 sekunder gör inte så stor skillnad i vardagen liksom. Däremot att ha en bil som sitter ihop som den ska, med trevliga material i kupén och som är bra ljudisolerad uppskattar jag varje gång jag använder den.

Men absolut kostar eldrift pengar än så länge, i inköp i alla fall. Så det kanske är orättvist att jämföra en Tesla med en bensinbil i samma prisklass, å andra sidan är Tesla rejält dyra och kvaliteten är inte ens på samma nivå som bilar som är långt billigare. Alltså, man kanske inte ska gnälla för att en Tesla för 700K inte är lika bra som en bensinbil för 700K, men kanske för att den inte är lika bra som en bensinbil för 400K?

Teslas stora fördel eller försprång är ju batterier och drivlinan (och förstås laddnätverket men det ligger liksom utanför själva bilen). Frågan är då om traditionella biltillverkare kommer att komma ikapp på de områdena innan Tesla kommer ikapp på övriga områden med kvalitet, kvalitetskänsla, ljudisolering, serviceverkstäder osv. En stor del av problemet tror jag kommer från att amerikaner inte verkar bry sig så mycket om dessa saker som övriga "västländer" och således har man inte riktigt greppat att det är ett problem för att slå igenom rejält globalt. En genomsnittlig amerikansk bil ligger ju efter en genomsnittlig europeisk eller asiatisk bil på dessa områden även om skillnaden inte är lika stor som mellan Tesla och dessa bilar. Det är ju ingen omöjlighet att snabbt få kompetens inom dessa områden, det finns massvis av bilfabriker i USA som bygger "europeiska" bilar, som är hyfsat nystartade, där kvaliteten är på samma nivå som bilar byggda här. Exempelvis Volvos fabrik i SC där S60 byggs. Så jag tror det handlar om fokus. Tesla behöver lägga resurser på dessa områden om de inte ska bli omsprungna när (om) andra biltillverkare verkligen ger sig in på elbilsmarknaden.
Vi står inte först på kön ändå, Norge är extremt långt före oss exempelvis men även andra länder har tagit stora steg som vi inte har gjort, men oavsett så behöver alla länder försöka öka andelen förnybart inom transportsektorn. Sverige ligger inte särskilt bra till om man tittar på utsläpp per person, och än mindre om man tittar på utsläpp från transporter i isolering. Vi har en förhållandevis stor, tung och törstig bilpark mycket på grund av våra regler för tjänstebilsmarknaden. Som tur är är ju tjänstebilsmarknaden mycket enklare att påverka med skatteregler och liknande, vilket vi nu försöker göra.

Jag skulle nog säga att den viktade kvalitén är högre på en Tesla eller valfri annan elbil jämfört med en ICE men kvalitetskänslan är lägre.
Kvalitetskänsla är dessutom subjektivt men jämför man istället problematiska kvalitetsproblem och viktar dessa så ligger nog Tesla bra mycket bättre än de flesta bilar speciellt om du jämför med det VW/Audi koncernen spottar ut.

Visst är det tråkigt med en panel som hänger lite snett eller ett högtalargaller som skallrar men det är ju inget jämfört med motorer som havererar efter 4000 mil eller dricker olja motsvarande 2% av din soppaförbrukning och det ändå är "ok" enligt tillverkarna.

Nu vet jag inte vilka andra elbilar du har suttit i men ingen jag har provkört har någon form av kvalitetskänsla motsvarande den prislapp bilen har tyvärr.
Våran Zoe känns ju som en bil som kostar under 100k när man tittar på kvalitetskänsla och materialval och det är ändå en bil som kostade 340k ny, samtidigt som en Clio ligger på ungefär halva priset.

Jag föredrar dock alla dagar i veckan att komma fram och inte åka runt med en oljedunk i bagaget om det andra alternativet är en dörr som har ett ojämnt glapp.
Dock hoppas jag innerligt på att andra tillverkar skulle börja närma sig Telsa så man får flera alternativ men tyvärr så ser det inte riktigt ut så idag med mjukvara, och laddnätverk.
Såg en skrämmande bild på teslaclubswedens forum innan och denna är inte fake, lite så det går när man laddar hos andra operatörer känns det som.

Skrivet av Blomkungen:

@DaBone: Du får väl tycka vad du vill men faktum är att en bil som kostar runt 700k bör ha fit and finish för 700k.
Du skulle inte acceptera dåligt byggkvalite på en annan produkt som kostar som top of the line och ursäkta det med att det är ett nytt bolag eller hur? Tar man betalt som premium ska man leverera en premium produkt.

Fast det stämmer ju inte riktigt, det finns ingen annan produkt för runt 700k idag som har motsvarande prestanda.
Hade köpt om det gällde valfri ICE men VW skulle ju sälja ID3 för mindre än en golf diesel, idag kostar billigaste modellen nästan som en GTD.
Bara att inse att man betalar för att få el och batteri, samtidigt kommer en prestanda från en bil som kostar över 1000k

Skrivet av Blomman90:

Vad trevligt att du helt förbiser hela poängen med mitt inlägg och istället hoppar på något annat du kan gå lös på. Dock har jag aldrig påstått att detta är en Polestars verkliga räckvidd, utan detta är vad deras kalkylator säger (baserad på WLTP-förburkningen).

Det är möjligt, det kan jag inte svara på. Det kändes logisk att AC innebar att man ville ha tempererat inneklimat (värme eller kyla beroende på utetemp). Den är nog inte så avancerad. Poängen kvarstår dock, räckviddstappet endast på grund av utetemperatur är inte försumbart.

Gällande dessa tester ni båda hänvisar till så skulle jag gärna ta del av vart man kan hitta dessa. Jag kan nämligen inte hitta ett enda räckviddstest med Polestar 2. Om räckvidden på motorväg endast är 25 mil (under optimala förhållanden), som påstås här ovan, så kan jag slänga tankarna på denna på tippen direkt. Vad blir då räckvidden på vintern, knappa 20 mil?

Jag ska i vart fall provköra en Polestar 2 imorgon, tyvärr räcker inte en timme till att göra några vettiga räckviddstest själv...

Har läst rapporter som är svåra att dela med sig av då de har sekretess över sig men kollar du på denna video så körde de 117km/h i snitt i 13mil och drog 48% av batteriet.
Dvs även dem fick en räckvidd runt 25-30mil på sommaren på motorväg.
https://youtu.be/o6Fpmlo2jz0
Kolla 34min in i klippet.

Förbrukningen verkar ligga 250+ på motorväg, min M3 ligger på runt 160-170 kanske.

Skrivet av Blomman90:

Angående tidigare diskussion om elbilars räckviddstapp i kyla så har Polestar släppt en räckviddskalkylator. Enligt den (samt Polestar-personal på plats i deras Polestar Space) bekräftas det att elbilar dras med ett icke försumbar räckviddstapp i kyla (om nu inte andra elbilsfabrikanter löst det på något magiskt sätt).

Enligt Polestars kalkylator så har bilen 47 mils räckvidd på landsväg vid 25 grader utomhus (alltså närmast optimala förutsättningar för batteriet).
Sjunker tempen till 5 grader minskar räckvidden till 44 mil, vid -15 grader är den 41 mil. Detta med AC avslagen i vart av fallen.

Så vid -15 ligger alltså räckviddstappet på runt 12-13% (jämfört med optimala förhållanden), utan att då ta med uppvärmning av kupén samt eventuellt sämre väglag. Om man tycker detta är mycket eller inte är upp till var och en att avgöra, men det kan nog knappas anses vara försumbart.

Det kan omöjligt stämma då de rapporter jag läst så kommer den knappt 25 mil på motorväg under optimala förhållanden vilket bör innebära 32-35 på landsväg.
Verkar knappt slå en M3 SR+ i räckvidd trots över 50% större batteri.

Tesla visar varför de har världens högsta värdering bland bilföretag.
Spelar ju ingen roll om du har ett fett batteri när bilen drar mer än en traktor.

Skrivet av H4ppy0137:

Denna kundvagn ser väldigt bra ut.. Tydligen har vi gått över budget LITE men det var okej.. men nu meddelade han att han har inget OS. om vi ska försöka spara in dom pengarna, vart gör vi det utan att sänka prestandan för hans ändamål (för mycket?)

Windows 10 Pro kostar 20-40:- på ebay

Ska ts köpa AMD köp ett par b-die minnen om man orkar pilla lite.
Annars köper corsair lpx som många andra