Inlägg

Inlägg som Daavido har skrivit i forumet
Av Daavido

Förvånar mig inte - finns så många som lägger ut sina prylar direkt emot internet. Undra hur många av dessa enheter man kan se på shodan.

Av Daavido

Schysst! Förutom att man behöver ha ett FB konto så är detta ett toppen headset!

Av Daavido

"Windows Hello multicamera support to set the default as the external camera when both external and internal Windows Hello cameras are present."

Yes! Det är detta företagen har väntat på!

Av Daavido
Skrivet av cracko:

Bytt till TIDAL redan, enkelt att flytta spellistorna.

Funderar på att göra detsamma. Hur funkar detta? Är det en inbyggd funktion eller behöver man använda sig av någon tredjepartstjänst?

Av Daavido

To the moon? 💎🙌

Av Daavido

Spelade OSRS när det kom ut och jag gick i gymnasiet. Riktikt roligt var det då. Nostalgi på hög nivå men blir mer "competitive" nu än tidigare. Har rutunerat till spelet 2-3 gånger sedan dess.

Det jag tycker är lite tråkigt nu är att det finns så mycket info om vad som är mest effektivt att göra. Så blir meratt man kalkulerar efektivitet och forskar olika guides minst lika mycket som man spelar, och precis allt har dependencies till allt så man blir aldrig klar med något.

Av Daavido
Skrivet av sharadkingboy:

Produkt: Crucial P1 CT500P1SSD8 Intern SSD, 1 TB, Svart
Länk: https://www.amazon.se/Crucial-CT500P1SSD8-Intern-SSD-Svart/dp...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4967918
Pris: 871,89 kr

Fri frakt.

Tack för tipset! Blev ett köp
Slutade på 847,77 kr för mig då det lades till någon kampanj på -29 kr i kassan.

Av Daavido
Skrivet av aedanz:

Lite coolt med en 8k-tv till det priset, men också otroligt meningslöst. 8k @ 55" - man behöver sitta typ 100 cm från TV:n för att ha en chans att se en fördel jämfört med 4k.

Jag antar att det även kommer bli sämre bild på grund av upscaling då du högst troligt inte kommer utnyttja 8K iallafall.

Av Daavido

Nytt duschdraperi kanske?

https://i.imgur.com/mhRB24G.png

Av Daavido

Känns som att ett flaggskepp idag bör ha 3 saker:
90+Hz skärm,
fingeravläsare under skärmen
ingen notch på toppen

Om jag förstår det rätt så har dessa inget av dessa tre? Men kanske är för tidigt att säga.
Känns som att apple vet att folk köper deras prylar ändå så de att de inte prioriterar inovation längre, mycket tråkigt..

Av Daavido
Skrivet av blunden:

Förmodligen fungerar det klassiska SCHWEDEN-tricket på tyska Google Store. Man anger helt enkelt sin stad som "Stad, Schweden" och ser till att betala för priority shipping (ett krav). Då kommer DHL justera landet i sina system och leverera varan. Köpte mina Pixel Buds på det sättet.

Hah! Bra knep, kanske blir att pröva

Av Daavido

"Det är en senare lansering än väntat då andra europeiska länder som Tyskland och Frankrike får Google TV-bestyckad Chromecast den 15 oktober år 2020"

Trist, men får hoppas på att det går att beställa den via Amazon Tyskland/Frankrike då. Annars blir det nog att ordna en Ultra till bra pris.

Av Daavido
Skrivet av hasseb64:

Förstår inte denna pryl alls, vad tillför den strategiskt för MS?

Tänker främst för den mobila marknaden inom enterprise.
Nu med iPhone/iOS som inte anses vara den enda premium luren längre. Intune och Endpoint Manager som enklare kan hantera android och förhoppningsvis Win 10X enheter genom MAM och MDM. Bra integrering med andra Microsoft tjänster så som Teams där många företag även kommer att har telefoni och alla möten. Att kunna arbeta mer remote är på tapeten nu, speciellt med pandemin och jag hade personligen inte joinat ett Teams möte med någon annan telefon om jag inte måste, men med denna hade det nog fungerat fint.

Av Daavido

"Initially, Surface Duo will be available in the US. We’ll share more information about market expansion at a later date. We continue to take a measured and phased approach to availability to meet customer demand and partner expectations."

Damn it.. Ville beställa en NU
Vi lär behöva vänta 1-3 mån till skulle jag tro.

Av Daavido
Skrivet av giplet:

Har åkt på liknande. Jag såg dock meddelanden om uppdaterade villkor och tillhörande faktura. Det finns fler grejer i den här storyn.

De skickar ut nya villkor att eposten ska börja kosta pengar samt instruktioner om att man ska ta bort sina mailadresser om man vill slippa kostnaden. Så gör jag, men ändå kommer det en faktura efter ett tag. Jag bestrider denna och FSData tar bort den. Jag flyttar min domän till en annan host. Detta är alltså 2019. Men det fortsätter komma fakturor från FSData på 0kr. Jag har inga tjänster kvar hos dem.

Det verkar då som att de behåller kunders gamla info i systemet och bara skjuter hej vilt med fakturor för att hoppas på att få napp.
Så inte ens om man gjorde rätt som du gjorde så åker du bluffen iallafall, med andra ord struntar de i det och tar förgivet att folk ska missa att agera.

Jag pratade även med en medlem via PM där samma bluff skedde mot han/hon för ca ett år sedan, man bestred den och den togs bort, men nu efter ett år kommer det fler fakturor.

Av Daavido

Väldigt dumt av twitter att ha en funktion där de kan "impersonate:a" konton internt.. Inte konstigt att det hände.

Av Daavido

Jag tror eventuellt inte att denna första utgåvan kommer bli så populär för allmänheten, men detta bidrar med en del till företagsvärlden. Microsoft + Android och Windows 10X kan nog bli framtiden om Microsoft spelar sina kort rätt

Av Daavido
Skrivet av pokeyn:

Råkade också ut för skojarna. De tog bort fakturan för i år men de hävdade att jag var tvungen att betala för 2019, vilket jag till slut gjorde.

Skulle ha sett tråden när jag tjafsade med dem

Synd, men jag förstår dig. Man blir lite rädd för vad de kan göra, och de utnyttjar självklart detta. Det är just detta de självklart hoppas på. Om de bara får in 100 pers som betalar så blir det ~50-100K. Och det är bara för de som de hävdar har 1 Epost konto. Har sett reviews där någon har haft fler och fått fakturor för 6000+ kr.
Och de har säkert skickat krav till många många fler än 100 pers.

Edit:

Företaget köptes upp av miss group och börjar med dessa bluffar 2019.

https://i.imgur.com/I1t1kHe.png

Av Daavido
Skrivet av borgen32:

@Daavido: Hej! Hittade precis den här tråden via google eftersom jag försöker se om det finns fler som råkat ut för samma som jag, vilket det verkar som om du har. Jag pratade med Konsumentverket idag för att få lite vägledning kring det här dom hävdar - att gratis blivit till kostnad - och dom berättade i samband med det att FS Data har 27 anmälningar mot sig där. Så ju fler som anmäler desto bättre - då kan dom komma att driva fallet själva. Så jag anmäler där nu och kommer att fortsätta bestrida fakturorna hela vägen till tingsrätten om det behövs, bara för att jag blir galen på den här typen av företagande. Har du lyckats få dina fakturor avskrivna eller säger dom fortfarande att du ska betala?

Underbart härligt att du hittade hit!

Ja, efter mycket tjaffs så har de tagit bort mina 2 fakturor. Du hittar e-post konverationen i ett av mina tidigare inlägg.

Förmodligen, precis som du, så har FS data hittat hit. Skicka PM till mig om du vill prata utan att FS data ser. (Discord/skype går också bra om du har det).

Jag tar också och anmäler till Konsumentverket, bra idé!

Edit: Ta och anmäl till trust pilot också, de håller på att ta bort nagativa reviews och de får in nya bra som ser ut att vara fake.
https://support.trustpilot.com/hc/sv/requests/new

Av Daavido

Lyckades se denna nya review på trustpilot. Mer eller mindre exakt samma som hände mig.

https://i.imgur.com/EiUzILc.png