Inlägg

Inlägg som SanyaIV har skrivit i forumet
Av SanyaIV

Kommer Apple ta 27% på alla betalningar genom konkurrenterna?

Av SanyaIV

Har 80cm, hade önskat lite djupare, tror runt 100cm skulle vara lagom.

Av SanyaIV
Skrivet av coxen:

Är det detta polisen använder sig av nu med den nya lagen om att kunna snoka runt hur som helst i allas datorer?

https://www.tv4.se/artikel/58KwAp9b1BDqdMiiU8qMXK/omstridd-la...

Eller hur görs detta annars?

Rena spekulationer och gissningar men jag skulle gissa på att de använder saker som detta när tillfälle och kunskap finns. Skulle dock också gissa att de inte har intern kompetens för att hitta dessa typer av säkerhetsbrister själva utan köper kunskap om dem, eller till och med hela paket, från tredje part (tänk typ NSO group.)

Av SanyaIV

Finns listan av vinnare någon annanstans i textformat? Sidan verkar vara nere.

Av SanyaIV

Men vilka behörigheter behövs för att utföra denna attack? Behövs fysisk åtkomst eller går det att göra via nedladdad skadlig mjukvara och i så fall kräver det administrativ tillgång, eller räcker det med Javascript på random hemsida?

Edit: Från arstechnica som artikeln hänvisar till

Citat:

There are several ways to exploit LogoFAIL. Remote attacks work by first exploiting an unpatched vulnerability in a browser, media player, or other app and using the administrative control gained to replace the legitimate logo image processed early in the boot process with an identical-looking one that exploits a parser flaw. The other way is to gain brief access to a vulnerable device while it’s unlocked and replace the legitimate image file with a malicious one.

Det verkar med andra ord som att administrativ behörighet krävs.

Av SanyaIV
Skrivet av Rouge of Darkness:

Lista på spelen?

Bara hittat listan på nvidias hemsida med programvaror som har stöd vilket blir en salig blandning av allt möjligt bode spel och programvaror för video och bildredigering till renderingsmjukvaror.

Och de listor jag hittat med bara spel har varit typ 50 spel på eller nått när man googlar efter spel med ray tracing även att listan varit gjord i typ slutet på 2023 några månader bakåt.

Har ganska svårt att tro det släpts 450 raytracing spel typ senaste 2-3 månaderna utan tror det snarare handlar om programvaror över lag...

Tror de räknar DLSS i RTX också, inte bara ray tracing, men de nämner ju också programvaror i pressmeddelandet så det är nog en stor del av siffran som du säger.

Av SanyaIV

Vivaldi. Försökte byta till Firefox för någon månad sedan när jag fick temporära problem med Vivaldi (körde tidigare deras snapshots, nu stable) men går bara inte för mig p.g.a. alla "creature comforts" som mouse gestures och att kunna dölja absolut alla saker som addressfält on-the-fly så att bara tabs + content visas.

Ja Firefox har ett tillägg för mouse gestures men den funkar inte överallt och saknar stöd för vad jag vill göra, det är ingenting som skaparna av tillägget kan fixa eftersom det är begränsningar i Firefox som hindrar. Exempelvis går det inte att använda mouse gestures på sidor som "tillhör" webbläsaren (tänk start sidan eller about:config), det går inte att visa och dölja bookmarks via mouse gestures, det går inte att dölja och visa addressfältet via mouse gestures. Försökte ändå vänja mig i några dagar men gick inte.

Om de fixar native stöd för mouse gestures eller fixar så att tillägg faktiskt tillåts göra saker OCH fixar att bookmarks och addressfältet kan visas och döljas via mouse gestures så kommer jag försöka mig på Firefox igen.

Av SanyaIV

Har haft problem med min JDS Labs The Element, är ett rent helvete att få den att visas i Windows, något med "last connected usb device was not recognized" typ 95% av gångerna den pluggas in. Gissar att det är något mellan nya moderkortet och The Element som inte lirar bra då jag inte hade dessa problem innan nya moderkortet. Hur som såg jag det som en ursäkt att skaffa Schiit Jotunheim med True Multibit dac. Än så länge nöjd, inte en enorm skillnad från The Element men skillnad nonetheless. Kör dock single-ended nu, väntar på xlr kabel.

Av SanyaIV
Skrivet av JonasT:

De är fläktlösa.

Ja men det stod ju till och med i artikeln såg jag nu Inväntar med spänning då och hoppas priset inte blir alldeles för högt.

Av SanyaIV

Har de irriterande fläktar? Min Alienware QD-OLED stör jag mig jävligt mycket på fläktarna (ena för GSYNC, andra för panelen som jag förstår det, båda stör jag mig på)

Efter att ha använt denna så är jag nog mer sugen på 32" 4k QD-OLED, förutsatt att den inte låter lika jävligt som denna.

Av SanyaIV
Skrivet av letin:

Själv så är jag produktionsnära tjänsteman. Behöver var på kontoret/fabriken alla dar i veckan. För mig är det helt ok. Dock så ser jag att montörer på arbetsplatsen inte får den hjälp de behöver från andra avdelningar pga de inte finns på plats dvs de jobbar hemma.

Montörer måste då försöka förklara problemen över Teams! Det lättaste vore att de som ansvarar för produkten kan se problemet på plats, det undviker att det blir förseningar och missförstånd.

Hur löser man det här?

Är väl kanske inte en perfekt lösning men AR kanske kan vara till hjälp? Kom och tänka på det från LTT's Intel Fab Tour där de visar just det för träning: https://youtu.be/2ehSCWoaOqQ?si=w8mSNy11aMNPtpcA&t=866

Av SanyaIV

Sökte på det och svaret här kanske hjälper: https://superuser.com/questions/359245/how-do-i-check-many-ra...

Citat:

Using 7-Zip, you can select multiple RAR or other archives and select Test in the 7-Zip File Manager to test the integrity of all of them.

Alternatively, you can enable 7-Zip's shell integration feature1, use Windows Search to find all of the RAR archives (in Windows 7, use the search string type:rar), then select all of the results of the search, right-click on the results, and under 7-Zip, select Test archive.

[...]

Av SanyaIV

Vet inte vad problemet skulle vara, men skulle kunna testa att uppdatera nätverkskortsdrivrutinerna, borde finnas under support eller nedladdningar för moderkortet.

Av SanyaIV

Dessutom så kommer det efter 23 December att krävas trafikförsäkring för elsparkcyklar som går snabbare än 20 km/h. Så exempelvis min Xiaomi Mi Pro 2 som går i 25 km/h kommer efter 23 December att vara ännu mer olaglig att framföra då jag misstänker att inget företag kommer försäkra den eftersom den varken räknas som elsparkcykel eller moped.

Källa för påståenden i första meningen: https://www.tff.se/sv/Trafikforsakringsavgift/Trafikforsakrin...

Citat:

Många elsparkcyklar måste ha trafikförsäkring från den 23 december 2023.

Från detta datum börjar förändringar i trafikskadelagen att gälla. Förändringarna innebär att det blir obligatoriskt med trafikförsäkring på eldrivna fordon med dessa egenskaper:

  • Eldrivna fordon utan tramp- eller vevanordning, om fordonet är konstruerat för att gå snabbare än 20 kilometer i timmen.

  • Eldrivna fordon utan tramp- eller vevanordning, om fordonet är konstruerat för att gå snabbare än 14 kilometer i timmen och väger mer än 25 kilo.

Av SanyaIV

Har inte dessa följare, men samtidigt har jag allt socialt avstängt i inställningarna.

Av SanyaIV

Beroende på bröd använder jag antingen smör eller hummus, men har i princip slutat äta mackor.

Av SanyaIV

Använder säkerhetsrakhyvel, men orkar inte göra det allt för ofta så blir en gång per vecka eller varannan vecka. Önskar det fanns en mer permanent lösning men alla lösningar för att permanent ta bort hår är väl per hårstrå så skulle ta extremt lång tid och kosta en förmögenhet om det ens är möjligt.

Av SanyaIV

Kanske för att de betalat för för många exklusivitetsavtal?

Av SanyaIV
Skrivet av Söderbäck:

Men HUR ska du tillämpa tekniken enskild övervakning per användare över e2e-krypterade chattar? Hur har du tänkt att alternativet ska se ut?

Förutsatt att de har en misstänkt så har de väl redan nu rätt att, via domslut, installera trojaner på misstänktes enheter för att på så sätt läsa av meddelanden innan kryptering? Problemet blir dock istället hur de först ska hitta nog med information för att misstänka den misstänkte till att börja med.

Av SanyaIV

Om det bara hade varit lossless så skulle det varit mindre intressant för egen del men med funktionerna som nämndes lät det faktiskt intressant. Saknar dock en "Reklamfria podcasts" förmån