Inlägg

Inlägg som Casper har skrivit i forumet
Av Casper

1400kr + frakt

Av Casper
Skrivet av blunden:

Jaha, du använder den för vanliga enheter ute också? Jag tolkade det som att den primärt agerade trådlös Point-to-Point-länk.

Ja precis, den är endast accesspunkt till WiFi-klienter. Nätverket är i vår sommarstuga med kabelanslutning mellan husen, och det sitter AC-Lites i två av dem. Outdoor+ sitter på väggen precis utanför där routern finns.

Det är alltså ingen nätverksbrygga, utan bryggan i hörnet:

https://i.imgur.com/HS0tRdn.jpeg

Fotat på en D-Link nätverkskamera

Skrivet av blunden:

När den väl är adopterad och konfigurerad kommer den fungera som vilken nätverksenhet som helst. Däremot kommer du givetvis inte kunna kontrollera dess inställningar från din UDR, så hanteringen kommer bli lite knöligare (om du behöver ändra något) och du bör se till att datorn där du har den gamla kontrollern får samma IP-adress som tidigare via reservation i DHCP-servern på din UDR.

Jag vet faktiskt inte om dina nya APs kommer inkludera dina gamla APs i sina neighbor lists så det är inte säkert att roamingen kommer vara perfekt. Samtidigt är det upp till klienten att roama, det är inte något som dirigeras av dina APs mer än att de tillhandahåller information som kan hjälpa klienten välja bästa APn.

Spännande. Är ju något sugen på Cloud Gateway Ultra, men det innebär en till accesspunkt och en ytterligare PoE-injector... Ska klura på't, känner mig klokare efter din input

Funderar också på om det skulle vara värt med en AC-M eller AC-M-Pro - om de skulle ha avsevärt bättre täckning än Outdoor+. Jag brukar få ut 15-30 Mbps från bryggan rätt stabilt. Många verkar rekommendera directional antennas för lång räckvidd över 90 grader, men känns läskigt med tanke på att vi vistas runt hela tomten, om än mer från 180 grader sett.

Skrivet av blunden:

men det är bara för att de inte placerat sina APs optimalt och inte satt rätt sändningsstyrka.

Det vet inte jag om jag har gjort. Har inte alls satt mig in i teorin utan gick på instinkten vid placering, och har inte alls modifierat sändningsstyrkor. Tycker i stort att det funkar bra dock, utom på det stora husets övervåning, där en AC-Lite sitter i ett hörn på nedervåningen. Där uppe står det ofta helt still.. På friggeboden precis framför det huset sitter Outdoor+:en, och i den friggeboden står routern - ASUS RT-N66U, med ett eget SSID.

Av Casper

@blunden: Stort tack!

Angående att lämna AP:n adopterade till den gamla controllern. Det är alltså fullt görbart? Även om den får inmatning direkt från Dream Routern?

Skulle en sådan installering ha märkbart sämre roaming mellan accesspunkter? Jag vill ha samma SSID på hela nätverket.

Angående att UDR är klen - Ubiquitis info om 150 klienter, 20 UniFi devices och 700 Mbps throughput räcker galant. Antar att det går att lita på?

Av Casper

Planerar nätverksuppgradering. Jag har idag ingen Cloud Key/Gateway, utan har controllern på min laptop. Bildschema. Controllern har inte uppdaterats eller använts på ca fyra år, och Outdoor+ fungerar fortfarande perfekt.

Jag planerar nu för en Dream Router och en Switch Ultra. Vill ha inbyggd AP plus en PoE-port till utomhus-AP:n i min router, därav faller Express/Ultra bort. Jag tror inte Outdoor+ stödjs av nya controllers, så kommer Dream Routern inte hitta den? Jag kan inte hitta information om vilken kontrollversion som är den senast stödda för Outdoor+, men kan en Dream Router nedgraderas till en sådan version? Om så är fallet, kommer jag då att förlora stödet för Switch Ultra?

Är det annars AP-AC-Mesh som gäller som ersättare? Accesspunkten skickar signal till en brygga 80 meter bort, och såklart över tomten.

Tack!

Av Casper
Skrivet av mrqaffe:

Apple är dock otroligt anti trådlösladdning för de har ju varken hoppat på nån etablerad standard typ qi eller hittat på nått eget medans man ofta inte behöver använda någon kontakt alls på jämförbara Androidtelefoner om man inte vill hålla på med kablar i telefonen.

Som @jnsson redan svarat har iPhones sedan 8/X (2017) haft stöd för Qi, men de har sedan iP12 (2020) satt sin egen snurr på det i form av MagSafe - magnetisk alignment av spolarna som ger bättre energieffektivitet. Detta har Apple sedan open sourceat och nya Qi2-standarden använder samma magnetanordning.

Av Casper
Av Casper

Vi stämmer er.

Skickat från min iPhone

Av Casper
Skrivet av Naganannan:

Hade inga EXPO minnen men testade en 6400cl32 XMP som faktiskt verkade fungera utan problem. Körde dock manuellt inställd 6000cl28 profil 99% av tiden för att kunna använda låg SOC spänning (1.1V) och jag hade inga problem med minnesstabilitet.

Tack! Bjuder 6100kr + frakt

Av Casper

Utöver coilwhine ser jag att många användare har problem med EXPO-profilen, fungerar den för dig?

Av Casper
Nytt bud: 6 500 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Casper

Jag kan ta det svarta setet fraktat

Av Casper

Jag vet att också kort som drivits med native 12VHPWR smält, om än i mycket mindre utsträckning. Jag tycker ändå det är helt vansinnigt att folk väljer att köra 400W utan spänningsdata över den där bräckliga bläckfisken.

Av Casper

Kan kontrollerna säljas löst? Bjuder isåfall 500kr för dem båda

Av Casper
Skrivet av Felixark:

CS:GO har väl alltid varit väldigt cpu krävande minns att min FPS mer eller mindre fördubblades när jag från en Ryzen 5 3600 till en 5 5600X.

Du har helt rätt, men det finns en stor skara som nöjer sig med 150 fps i 1080p.

Av Casper

Jag ser gärna ett snabbtest på olika processorer i CS2! Jag känner flertalet som fortsatt lira med sin 4790k eftersom CS:GO var så lättdrivet.

Av Casper
Skrivet av Casper:

6 000 kr + frakt

Får tyvärr dra tillbaka mitt bud pga en spontanköpt iPhone

Av Casper
Nytt bud: 6 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Casper

Whitelist från VPN med pfSense

God kväll,

Jag har i dagarna satt upp min första pfSense-maskin och kopplat den till Mullvad VPN via WireGuard. För närvarande går alltså all nätverkets trafik via VPN. Nu har jag stött på hemsidor som blockerar VPN-användare, som jag alltså vill whitelista.

Jag har skapat ett Alias och fyllt i hosts jag vill whitelista, ex. "rateyourmusic.com", samt några IP-adresser. Sedan har jag lagt in brandväggsregler för alla interfaces som låter all trafik från alla Sources till Destination: Whitelist passera Gateway: WAN, samt lagt den högst i prioriteringsordningen. Ändå får jag på rateyourmusic.com felmeddelandet att jag använder VPN.

Uppenbarligen är det något jag missat. Hjälp en nybörjare

Av Casper

@varget: Tack! Det är ett studentrum med fri el.

Av Casper
Skrivet av Prelatur:

Skippa wifi kort och skaffa en fristående AP.

Låter vettigt. Angående CPU då, vad behöver jag egentligen?