Inlägg

Inlägg som SwinginStan har skrivit i forumet
Av SwinginStan
Av SwinginStan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LoverBoy
...jag gav 4500kr för min iPhone 3GS 32GB och jag velade en hel del också mellan iPhone och Hero....

Var hittade du en iPhone för det priset?

Av SwinginStan

På Applestore i Ginza erbjöd de sig att sätta i ett svensk tangentbord utan kostnad om jag kunde vänta 3 dagar.

Av SwinginStan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hedgren
...
Telia är bästa dealen om du ska köpa olåst där du får en för 5495 eller 6495 om du har ett bundet abb med minst 3 månader kvar (eller kanske någon i din närhet som har?). Då förs en notis om att abbet köpt en telefon och får därmed inte köpa en till för samma pris, medan telefonen i sig är olåst. Köper du utan att ha ett bundet abb tillgängligt så kostar det 400 kr extra utöver detta..

Fattar jag det rätt nu om du säger att jag kan köpa en Olåst obunden telefon som jag kan använda med vilken oeratör jag vill för 5495:- från Telia bara någon jag känner har ett teliaabonemang med mer än 3 månaders bindningstid kvar? Hur går det till? Förklara gärna mer detaljerat vilka val jag skall göra för att det skall gå igenom, jag är mycket intresserad.

Av SwinginStan

Vad är den bästa dealen om jag vill köpa den utan abonemang? Skall jag köpa den olåst i Sverige, Köpa den i Norge och brytas abonemang + betala avgift för det, imprtera från Italien, eller vad är förmånligast?

Av SwinginStan

Men sluta gnälla, 99:- är gratis för den här tjänsten. Det är ju betydligt mycket dyrare att fara och köpa en massa skivor.

Jag har i en herrans massa år hört mantrat "vi betalar inte för musik eftersom att det inte finns några bra distributionskanaler eller tjänster", nu finns i princip all musik tillgänglig till både dator och mobila enheter för 99:- i månaden, det är billigt och bra. Jämför med vad du betalar för tex digitalbox, för att köra skivor, gå på bio etc?

Jag tycker att det är kanon och att det är strålande att man kan göra rätt för sig.

För övrigt är det kasst av Apple att inte tillåta att program körs i bakgrunden, vill ju lyssna på Spotify samtidigt som jag kör Tweetie eller liknande.

Av SwinginStan

Kan man traska in på InLife eller annan återförsäljare i stockholmsområdet och plocka upp ett ex på fredag, eller är det beställningar från Applestore som levereras då och butikerna får vänta något?

Av SwinginStan

Finns det inget snyggare sätt att samla det här på? Starta en "challenge" i Nike+ eller synca GarminConnect data? Vad har ni för prylar på armen när ni löper?

Av SwinginStan

Saken är den att om du kör mobilversionerna av facebook, twitter och flickr, läser RSS i Byline/Google Reader och kikar kartor i Google Maps, kollar in DN på stan då och då och kollar när nästa tåg går i SL's app så krävs det inte ett särskillt högt tak på datatrafiken. Jag använder ovanstående tjänster flera gånger per dag men ovanstående siffror är vad jag får ur telefonen. Självklart blr det en helt annan sak om du använder telefonen som modem.

Obs att jag inte kollar youtube, då ändras nog spelplanen.

Av SwinginStan

Jag har iofs skickat 122Mb och Mottagit 699Mb totalt med min Förstagenerations iPhone sedan jag köpteden för över ett år sedan. Tror inte 500Mb blir någon problematisk gräns även om man har HSDPA.

Av SwinginStan

Min erfarenhet av telia/halebop-låsta telefoner är att de fungerar med både telia och halebop eftersom att det är samma nät. Det är iofs några år gamla uppgifter men det bör inte förändrats.

Av SwinginStan

Det irriterande är att telefonen är låst till Telia/Halebop. Jag tycker inte att mjukvaruhack för upplåsning känns speciellt lockande (ref till den iPhone jag har nu) då man måste vänta på att "hackarna" kommer ut med nya verktyg inför varje uppdatering. Jag vill köpa en iPhone utan operatörslåsning, men det verkar inte vara möjligt.

Av SwinginStan

I norge kan man betala för att bryta ett abonemang och då måste telefonen enligt lag även låsas upp.

Billigaste alternativet hos telenor blir:

3GS 16GB: 4801 NOK
3GS 32GB: 5590 NOK

Med dagens växelkurs motsvarar det: 5810 SEK resp 6764 SEK.

Då är telefonen helt olåst. Nackdelen är att du måste ha ett norskt personnummer för att få teckna abonemang.

Av SwinginStan

Jag har ett Telenorabonemang via jobbet, enklast kanske är att köpa direkt av dem, problemet är at de dels är dyrare och dels att de i butikerna vägrar att medge att telefonen går att köpa obunden.

Av SwinginStan

Om jag köper telefonen genom Telia, tecknar ett abonemang, betalar alla månadsavgifter direkt, tror ni då att de kan tänka sig att låsa upp telefonen på samma sätt som de låser upp den för typ 300:- efter det att man har haft ett abonemang den tilltänkta tiden?

Av SwinginStan

Badeschiff är så jävla värt. Åk dit tidig eftermiddag och ligg på en stol och drick drinkar. Eichenstrasse 4. När det börjar bli natt är det bara att gå 50 meter till Clockwork och klubba på bryggorna där, grym musik och allmänt skönt ställe.

Vill du ha mer upbeat så funkar 40 seconds på potsdamer strasse 58.

Senare framåt 4 bläcket på natten så tar du en taxi till Berghain och klubbar vidare till nästa natt.

Bakishäng på Café Goldmarie på Grimstrasse är fint det med.

Av SwinginStan

Gött att ha råd med en MacBook Pro 17" som student! Kör på laptopen och koppla upp mot TV lcd om du behöver yta. Satsa på 15", 17" känns lite överdrivet.

Av SwinginStan

Hur bor du?

Jag körde iMac i ett par år i min förra lägenhet, helt fantastisk dator. Min nya lägenhet har annan layout och jag vill därför inte haen stationär dator som står framme. Bytte till MacBook Pro 15" som jag kan stoppa undan när jag inte använder den. Helt klockrent för mina behov.

Även om iMac är en snygg dator så är en stationär dator alltid en ful möbel. Jag gillar flexibiliteten med en laptop men jag saknar skärmen. Har du dock fler rum så att det inte spelar roll så skulle jag köpt en iMac och en NetBook.

Av SwinginStan

Du har ju alla möjligheter som anläggningsingenjör. Kontakta SIDA eller motsvarande, åk till ett u-land och bygg broar. Jag springer i karriär-hjulet just nu men mitt mål är att hamna på SIDA eller i den administrativa organisationen hos Läkare utan gränser eller motsvarande. Där har du en bra motivering och utmaning som inte är knuten till saldot på ditt bankkonto!

Av SwinginStan

Antar att du vill ta ned en film via bittorrentprotokollet men inte har något lämpligt program? i så fal rekommenderar jag Transmission ( http://www.transmissionbt.com/ ) som enligt mig är den bästa bittorrentklienten till OS X.