Inlägg

Inlägg som talleN^ har skrivit i forumet
Av talleN^

Låter som att det är någon knapp på tangentbordet som är konstant nedtryckt. Trycker man ner Ctrl och vänsterklickar så blockeras väl klicket i princip, om jag inte minns fel.

Så mitt tips är att kolla det. Testa att trycka ner ctrl, alt osv. för ibland kan det hända att de fastnar. Hjälper inte det så skulle jag testa att koppla ur tangentbordet (förutsatt att du inte sitter på laptop).

Av talleN^

The Darkness fick aldrig någon PC-release. Det hade dessutom kunnat vara riktigt coolt med dagens teknik när det kommer till ljussättning och skuggor.

Av talleN^
Skrivet av downup:

Fattar inte vad tpm är. Är det en hårdvara man ska köpa för att sätta på moderkortet?

Enligt hemsidan ska min r5 2600 stödjas men mitt moderkort gigabyte ab350 har inget som heter tpm i bios. men det finns en port på moderkortet som heter Tpm

Har ett Gigabyte Aorus-moderkort och hade också lite problem att förstå mig på detta. I manualen verkar det, precis som du säger, som om TPM skulle vara en hårdvarugrej eftersom det finns en port för det. Efter lite googlande hittade jag att det finns en sak som heter AMD CPU fTPM i BIOS som ska aktiveras. Efter att jag aktiverade det så var min dator redo för Windows 11.

Av talleN^

Jag har faktiskt nästan exakt samma problem. I säkert två år kan min dator krascha helt slumpmässigt. Ibland är det BSOD, ibland bara dör den direkt, fryser först och sen dör, ljudet hackar i oändlighet och jag måste boota om manuellt.

Det finns perioder då den kraschar mer regelbundet (t.ex. en gång om dagen, sen klarar den sig tills jag stänger av datorn) eller inte alls. Nu är den inne i en period då jag kan klara av att spela ett spel i flera timmar utan krasch för att sedan helt plötsligt krascha medan jag sitter i webbläsaren eller något liknande.

Jag har testat ett antal stresstest, däribland Memtest (som inte orsakade någon krasch även efter lång tid) och alla temperaturer är normala så vitt jag kan se. Har så klart även testat att formatera om datorn och uppdaterat (alla, tror jag) drivrutiner.

Ska bli intressant att följa tråden och se vad som dyker upp!

Kan tillägga att inget är överklockat någonsin och mina specs är följande:
Operativsystem: Windows 10
Processor: Intel Core i7-4970K
Processorkylare: Corsair Hydro H80
Moderkort: MSI Z97­-S02
Minne: Corsair 16GB (2x8GB) DDR3 CL10 1600Mhz VENGEANCE
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 980ti
Hårddisk: Samsung 850 EVO 250GB + någon Toshiba-disk
Nätaggregat: BeQuiet! KRAFT 700W

Av talleN^

Lyckades komma så långt som att trycka på "Skicka" på beställningen, men sen kom jag till en helt vit sida (förmodligen p.g.a. hemsidan dog eller något) så nu vetefan.

Av talleN^

Jag har inte så bra koll på chassin; vad är meningen med att ha hårddiskarna under? Att chassit ska ta mindre plats på djupet eller finns det någon annan anledning? På bilden ser det ut som om det kan vara lite bökigt att få plats med händerna när man ska koppla hårddiskarna.

Av talleN^

Är lite tveksam till I/O sitter så "instängt". Jäkla jobbigt att krångla med kablar när man har lite plats för händerna och måste hitta rätt vinklar osv. Visst, man pillar inte med det så ofta och kablarna döljs ju rätt snyggt men ändå.

Själva designen var rätt snygg också även om den ser lite klassiskt Alienware-klumpig ut, haha.

Av talleN^

@Sparco: Jag är absolut ingen expert men det beror rätt mycket på vad du har för annan hårdvara. Ingen mening att köpa ett värstingkort om de andra komponenterna inte kan hänga med.

Jag skulle dock säga att det är rätt onödigt att uppgradera från ett 1070 om du ändå bara spelar GTA V, COD och BF. Visst, BF har RTX och allt sådant, men tror knappast det är värt att uppgradera för det plus att raytracing ändå sänker fpsen så pass mycket.

Av talleN^

@Sevenix: I mitt fall är de error jag får när datorn kraschar är Video Scheduler Internal Error eller Watchdog Violation.
I Event Viewern sa den däremot "Fel-bucket 0x119_2_DRIVER_FAILED_SUBMIT_COMMAND_dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueue, typ 0
Händelsenamn: BlueScreen"
senaste gången datorn kraschade, men det har varit lite olika från gång till gång.

Finns det något sätt att länka Event Logs på något sätt? Jag har kraschloggar sparade på datorn.

Jag har heller inte haft någon tur med att lösa det. Alla tips jag har sett har inte fungerat.

Av talleN^

Tyvärr har jag inget svar, men jag har exakt samma problem som dig. Datorn fryskraschar en gång och efter omstart så fungerar det som vanligt. Jag har stresstestat i princip allt som går (utan några problem), omformatera och uppdatera alla drivrutiner. Ingenting har funkat.

Här är ett klipp på hur det kan se ut för mig: https://www.youtube.com/watch?v=WdgfYJ7bhX4 (namnet på videon är förövrigt ett inside joke mellan mig och en polare)

Av talleN^

Fråga angående kommande Skylake

Tjena allihopa! Är tvungen att köpa en ny dator inom en snar framtid (kommande veckorna) p.g.a ett strulande grafikkort i kombination med att det är dags för en ny dator. Jag har hört mycket om att folk bör vänta på kommande Skylake och sen köpa en ny.

Antagligen kommer jag skita i Skylake och köpa något "gammalt". Kommer de "gamla" processorerna droppa i pris så att det är värt att vänta med att köpa dator tills Skylake släpps eller vad säger ni?

Tack,
talleN^

Av talleN^

Skillnad mellan G19 och G510s?

Tjena, nu är det så att jag klantat mig och spillt PWO (Pre-Workout) över tangentbordet. Mitt trogna G15 (sen 8 år) verkade funka bra men efter lite torkande med en torr trasa fick den spel och börja öppna lite roliga rutor hur som helst och inga knappar funkar i princip.

Så min fråga är, vad är fördelarna med G19/G19s gentemot G510s. Det jag främst vill ha med displayen är klockan/mediaspelarvisaren. Ingår det i G510 eller vad exakt visas på skärmen? Är det någon som testat båda tangentborden och kan berätta om det är värt att lägga 900 spänn extra på ett G19 t.ex.?

Sen undrar jag även om det är någon som vet ifall G15 fortfarande finns att köpa, eftersom det bör vara billigare om det nu skulle ligga kvar ett exemplar i någon affärs gamla lager. Jag har sökt runt lite på nätet men förgäves.

Tack på förhand! /talleN^

Av talleN^
Skrivet av DellCare:

Hej talleN^

Har du evt. fået skrevet ned hvilken fejlkode der kommer når du får bluescreen? Dette kan nogen gange være rigtig nyttigt til at finde frem til en eventuel løsning. Bipper maskinen kun 2 gange i træk, eller hvad er den præcise fejlkode du får indikeret af beeps?

Hvilken model er din Alienware?

Allt som står om moderkortet är:
•MB_Manufacturer: Alienware
•MB_Product: 0DF1G9
•MB_SerialNumber: ..CN697020AT0113.
•MB_Version: A00

Jag ska kolla upp felkoderna snarast möjligt!

Var inne på Inet och frågade och spelade även upp pipet. Han sa att det möjligtvis kunde vara ram-minnet. Tror dock inte det eftersom datorn är 3 år gammal ungefär och det har aldrig krånglat. Det är en Aurora R3 förresten, för den som undrade.

Av talleN^

Ska kolla i felsäkert läge om det står något! Fick precis igång datorn efter en ny bluescreen...

Tyvärr står det bara "Motherboard - Alienware" i infon om min dator.

Av talleN^

Bluescreen och sen går det inte att starta datorn

Jag har sökt runt lite snabbt och inte hittat nån tråd om mitt problem eftersom jag inte riktigt vet vad det är/ska kallas.

Till problemet: Sen i början av veckan, kanske till och med förra veckan, har musen samt ljudet hackat precis i början av spel (CS:GO oftast) och ibland webbläsaren (Firefox). Dock har detta försvunnit efter cirka 5 sekunder och allt funkar perfekt igen.
Igår hände dock något jag har fasat sen problemet uppkom. Att problemet kanske är större än jag tror. Igår (söndag) satte jag igång datorn och skulle spela lite BF4. Då börjar mappen vid "Deploy-layouten" konstigt hoppa men det löser sig efter att jag spawnat. Dock så kraschar spelet gång på gång och tillslut får jag bluescreen. "Wtf" tänker jag och startar om datorn för att återigen försöka. Det blir bluescreen igen efter ett tag och när jag ska starta om datorn så startar den inte upp utan börjar istället pipa. Två rätt snabbt följande pip, därefter ca 1 sekunds tystnad för att återgå till pipet.

Jag har kollat upp vad pipandet kan betyda men det finns ju ingen riktig beskrivning. I alla fall så blåser jag rent datorn med högtrycksluft och kör igen. Då fungerar datorn. Den har fungerat fint ända tills för nån timme sen. Bluescreen igen och jag försöker misslyckat starta datorn. Pipen är tillbaka.

Så nu är min fråga: Vad i helsefyr kan detta vara? Har någon stött på detta och kan hjälpa mig?

Mina misstankar
Nya drivrutiner till grafikkortet sen BF4-betan släpptes i början av veckan
Grafikkortet är paj

För att försöka se vad som kunde vara fel tog jag och körde FurMark eftersom någon med ett liknande problem på en annan sida hade gjort så. Men min dator klarade 15 min på 1920x1080 med bravör.
Kan tillägga att jag bytte grafikkortet för snart ett år sen och det har fungerat finfint sen dess.

Här är mina specs ifall det skulle hjälpa, säg gärna till om ni behöver mer så försöker jag fixa

Operativsystem: Microsoft Windows 7 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i7 2600K
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: Alienware
Minne: 2x 4 GB Corsair
Grafikkort: Sapphire Radeon HD 7970 Vapor-X
Hårddisk: Seagate Barracuda 1TB
Nätaggregat: Förmodligen något från Alienware
Temperaturer: 81C grafikkort vid max belastning

Hoppas verkligen jag kommer kunna få hjälp med detta av er datorkunniga. Tack på förhand!

PS. Hata mig inte för att jag har en Alienware (I will never get one again)

Av talleN^
Skrivet av Daavido:

Lite mer info om hårdvaran du använde skulle nog vara bra. Dator/komponenter, hdmi sladd, TV? Har du prövat en annan HDMI kabel?

Rör sig inte om exakt samma problem men jag har märkt att med HP laptopen som jag fått av plugget så kan det bli en del "rörelse" problem om man inte stänger av original skärmen medans man ser på film på en annan skärm. Fråga mig inte varför.. Men om du använder en laptop kan du ju ta och pröva det.

Jag har en stationär dator med ett Radeon HD7970 grafikkort, en Deltaco HDMI-1070-sladd och tvn är en 50" LG. Minns inte just vilken LG-tv eftersom jag fått den av mina föräldrar som hade den innan.

Har "halvt" löst problemet. Genom att gå in på skärminställningar och byta till "Visa endast på tvn" så märks det inte av någon störning. Dock så blir detta ett problem om man vill spela samtidigt som man visar det på tvn.

Av talleN^

Problem med dator till tv via HDMI

Hej, införskaffade mig en 10m HDMI-sladd häromdan för att kunna visa filmerna på tvn. Dock finns det ett smärre problem. Vid snabba scener såsom jaktscener där mycket händer och det är snabba rörelser så framgår ett streck rakt över skärmen, horisontellt över hela skärmen. I början var det vid nedre halvan av skärmen men sen försvann det för en stund för att nästa gång jag testade framträda nästan överest på skärmen.

Har testat att ändra från 60hz till 50hz men det verkade inte funka heller. Så, vad är lösningen på detta problemet? Fanns en tråd från 2011 vad jag hittade men det verkar inte som om TS fick något svar som fixade hans problem så nu skapar jag denna tråd i hopp om hjälp.

Av talleN^

Bockar och bugar, jetten! Det var bara cachen som strulade. Ber om ursäkt för att jag gjorde en tråd för detta lilla problem.

Av talleN^

Firefox strular

Nu är det så att mitt Firefox (återigen) börjat krångla efter att jag formaterade om min dator. Jag tog bort alla cookies vilket löste problemet ett tag men för en stund sen kom det tillbaka igen. Eftersom att ta bort cookies inte verkar hjälpa, vad kan lösa krånglet?

Här har ni några bilder på hur det ser ut:

Battlelog
http://www.ladda-upp.se/bilder/rcuurkrshthip/

IMDB
http://www.ladda-upp.se/bilder/kndsjvecguqos/

Tack på förhand!

Av talleN^

Jag måste bara fråga, förmodligen urdum fråga kan tyckas. Kör man 3DMark 11 gratis och kör på 1280x720 eller köper man det för att göra ett "riktigt" test?