Inlägg

Inlägg som Aqua_HeaD har skrivit i forumet
Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mental:

Mm, det förklarar varför försvaret får kämpa för att rekrytera och varför personalomsättningen är så hög.
Klart en vettig start i karriären eller om man vill byta branch, men det blir nog till att ge det ett par år, lära sig så mycket man bara kan och sedan gå vidare.

Precis så är det tyvärr. Har sagt på varje medarbetarsamtal att Försvarsmakten och speciellt FMTIS måste börja jämföra löner med den privata marknaden. Man har svårt att rekrytera personal med bra kompetens och genom att FMTIS är ett förband där majoriteten av de anställda är civila så blir det extra viktigt att man höjer lönerna generellt inom förbandet genom att man har lätt att jämföra lönen med den civila marknaden.

De tjänster som man nu annonserar ut och önskar personal till är som jag tolkar det en ren supporttjänst via telefon på något som heter Helpdesk. En okej start för att börja lära sig hur förbandet jobbar, men den passar nog yngre personer bättre än äldre som kanske har det mesta av arbetslivet bakom sig.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Mental:

Vad hade du för lön på FMTIS på slutet?

30.500:-/mån. Då hade har jag alltså jobbat i 10 år hos dem och jag är inte direkt ung längre. De tar dock Försvarsmakten inte hänsyn till utan man placerar nyanställda 20-åringar som kommer direkt från gymnasiet på i stort sett samma lönenivå vilket för mig sticker otroligt i ögonen. Jag klarade mig helt okej på lönen innan inflationen drog i väg men nu med alla ökade omkostnader så vill man gärna ha lite mer i plånboken utan att behöva vrida på kronorna.

Av Aqua_HeaD

Bor man i Arboga eller har ett hyfsat bra pendlaravstånd dit så är detta en bra möjlighet till utveckling. Just i Arboga så finns möjligheten att samla på sig utbildningar samt klättra vidare inom förbandet FMTIS. Tyvärr så är lönen sämre inom Försvarsmakten än i det civila, men man har trygg arbetsgivare och lär inte bli av med jobbet. Har själv 10 års erfarenhet inom FMTIS men har i dagarna lämnat pga lönen. Jobbar dock kvar på samma plats åt annan myndighet med liknande arbetsuppgifter och med en löneökning på över 25%.

Av Aqua_HeaD

Vet att det förr var vanligt att folk köpte svindyra grafikkort på avbetalning för att sedan sälja dessa vifare helt nya för att få ut kontanter. Sedan sket man i att betala skulden. Möjligt att man använder sig av falsk id. Ingen större kunskap i hur det verkligen skulle fungera. Oavsett så får man en ny vara med ursprungskvitto vilket är helt schysst. Ingen kan ta tillbaka varan som jag kan förstå i och med att det blir kredittagaren som sätter sig själv i skiten.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Century_Cube00:

För vilka gäller 35 timmars arbetsvecka? Jag har fått en civil tjänst (är ekonom). Gäller det mig också?

Du har troligen inte 35-timmars vecka. Finns säker några tjänster som har den förmånen, men jag har bara dessvärre bara koll på vår avdelning.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Honk:

Och vilken lön och vilka förmåner har du mellan tummen och pekfingret om man får fråga?
Och hur länge har du varit i branschen?

Mest lite nyfiken så man har något att relatera till!

Lönerna ligger ju givetvis lägre än i den privata sektorn och så är det över lag med statliga jobb. Sedan hänger ju mycket på vilken befattning man har. Lönerna börjar nog runt 30K skulle jag tro inom FMTIS och sträcker sig sedan uppåt. Jag får definitivt ut så jag klarar mig. Konsulter har givetvis bättre betalt. För mig är en 35 timmars arbetsvecka där vi även har 3 timmars betald fys inräknad värd massor. Vi ”arbetar” alltså 32 timmar/vecka. Jag jobbar alltså i snitt max tre dagar i veckan och har väldigt mycket ledigt emellan vilket innebär att man kan ha ytterligare ett extrajobb om man vill. Sedan har vi ju ersättning för både läkarbesök och mediciner samt att man förstås har en trygg arbetsgivare där man slipper oroa sig för att bli arbetslös. Vi har även mat under passen så vi slipper tänka på matlåda jämt och ständigt. Fria träningsskor samt träningskläder har vi med. 7 veckors semester per år. Ska tilläggas att jag har 10 år civil tjänst inom Försvarsmakten samt en hel del militär utlandstjänstgöring i bakfickan.

Av Aqua_HeaD

Jobbar inom Försvarsmakten och förbandet FMTIS som har driftar och har hand om just försvarets telenät och allt som har med Försvarsmaktens kommunikation både inom riket, men även utanför landets gränser att göra. Supernöjd med både schema och lön och de förmåner man har och "vårt" förband har ökat stort i medarbetare och kommer så fortsätta att göra.

Av Aqua_HeaD

Skulle aldrig helförsäkra min S80 från -01 och betala dyra pengar när försäkringsbolaget omgående skulle lösa in den vid minsta lilla olycka med tanke på vad marknadsvärdet på den är i dag. Att bilen sedan maskinmässigt är i toppskick och välservad spelar ingen roll för det skiter försäkringsbolaget i. Finns ingen mening att ge bort pengar i onödan utan då kan jag lika gärna betala och laga eventuella småskador själv.

Av Aqua_HeaD

Aldrig

Av Aqua_HeaD

500:- bjudet

Av Aqua_HeaD

Kör Biltema och har så gjort länge. Det bästa nu är att Biltema har ändrat sitt innehåll så nu luktar den faktiskt gott.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av A1200:

Det gör du rätt i. Köpte själv nytt RTX 3080 istället för 4070ti. 320-bitars minnesbuss mot 192 + 30% billigare, no brainer. Kommer hålla länge i 1440p. Go for it! 👍

Minnesbussen verkar inte ha så stor betydelse när man tittar på vad ett 4070ti presterar jämfört med ett 3080. Ett 4070ti är bättre rakt igenom jämfört med ett 3080 som det ser ut, men att det är mer kostnadseffektivt att köpa ett begagnat grafikkort med ett nytt är ju ganska självklart.

https://www.techspot.com/review/2643-geforce-rtx-4070-ti-vs-g...

Av Aqua_HeaD

Skapa ett nytt konto hos någon av er via er bank. Ge den andra fullmakt till just det kontot och skaffa sedan Klarna kort till er båda som är avgiftsfria och som är knutna till det gemensamma kontot. Varje månad för ni sedan över ett fast belopp till aktuellt konto som ni sedan använder till mat eller de gemensamma utgifter ni har. Varje köp ni gör med Klarnakortet kommer dras från aktuellt konto. Så har vi gjort och vi har samtliga gemensamma boendekostnader knutna till vårt "servicekonto" via autogiro. Lätt att hålla koll på allt det gemensamma den vägen.

Av Aqua_HeaD

Känns som om det är grafikkortet som har gett upp. Prova byt mot ett annat och prova det i datorn. Då ser du om det är kortet eller andra komponenter som spökar.

Av Aqua_HeaD

Köp bil från någon av de större bilhandlarna och kika gärna på både recensioner och omdömen. Googla företaget på nätet och kika på ägarskap och hur länge företaget har varit aktivt. Kika även på bilarna historik och när du tittar på bilarna så kollar du allt som går att kolla och gå inte på att köpa till några garantier som företagen försöker lura på er för de kommer i slutänden ändå inte gälla om det är ett oseriöst företag som står bakom försäljningen. Kika på gruppen https://www.facebook.com/groups/1126629361070548/ på FB där man kan hitta många skräckexempel på hur oseriösa företag bemöter kunder som har problem. Man kan aldrig vara nog försiktig när det kommer till begagnat bilköp. Det finns i dagsläget alldeles för många företag som endast vill tjäna snabba pengar och där de fullständig struntar i hur mycket de blåser sina kunder.

Av Aqua_HeaD

500:- bjudet.

Av Aqua_HeaD

Annonsen är avslutad

Av Aqua_HeaD

Avslutar auktionen 18.00 i morgon för er som eventuellt är intresserade.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av miffoweiron:

2000kr + frakt

Mvh
Mikael

Noterat

Av Aqua_HeaD

Corsair HX1200i

Helt nytt Corsair HX1200i nätaggregat i oöppnad originalförpackning.

Ersättningsaggregat från Corsair som jag just fått i samband med ett garantiärende. Dock drog detta ut på tiden vilket gjorde att jag var tvungen att köpa ett HX1000i innan ärendet avslutades och som i och för sig kan returneras med kreditering.

Snabb budgivning och utgångsbud på 2000:-. Kan skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalning.

https://www.corsair.com/us/en/p/psu/cp-9020070-na/hxi-series-...

Läs hela annonsen här