Inlägg

Inlägg som CarlosBananos har skrivit i forumet
Av CarlosBananos

Får erkänna att jag till 95% gissade på frågan om anslutningssättet som fanns innan DVI och HDMI... Ibland har man tur

Gott nytt år folket!

Av CarlosBananos
Skrivet av Defender:

På forumen jag kollat så är det extremt sällan ett FE kort iaf.
Men det kanske blir fler o fler när fler personer får sina kort, isåfall är det ju värre.

Det är kanske inte konstigt med tanke på den låga tillgången på FE... Hur ser, med avseende på antal kort i cirkulation, förhållandet AIB:FE ut? Min gissning är att det spelar stor roll i dina observationer!

Av CarlosBananos

JAA! Lyckades sno åt mig ett MSI Gaming X Trio som nu dykt upp i PostNords app!! Har varit så ORIMLIGT stressad den senaste halvtimmen!

Av CarlosBananos

Kortet sålt till Greed.

Av CarlosBananos

@nGuy @berger00 Jag tänker låta annonsen gå klart inom kort. Är ni fortfarande intresserade av kortet?

Av CarlosBananos
Skrivet av berger00:

7200 + frakt. Kan hämtad i Uppsala!

Noterat!

Av CarlosBananos

@nGuy: Noterat!

Av CarlosBananos
Skrivet av maximm:

7000kr bjudet. Jag tar det gärna med kylaren avmonterad.

Noterat! Kylaren är för tillfället monterad. Den kan förstås plockas av om så önskas.

Av CarlosBananos

Palit RTX 2080 Ti GamingPro OC

Väljer att sälja mitt 2080 Ti som jag har haft sedan oktober 2018. Kortet köptes från Inet online. Digitalt kvitto finns. Originalkartong med tillbehör finns.

Kortet har använts under normala förhållanden och fungerar precis lika fint nu som när det var nytt. Jag har i alla fall varit nöjd med det.

OBS: jag är inte säker hur det ligger till med garantin; jag har nämligen plockat av kylaren för rengöring (kanske mest av intresse hehe). Det är dock inget jag har bekymrat mig för.

Jag tänker mig budstart vid 7000 kr. Ni får givetvis kontakta mig vid eventuella frågor eller funderingar!

Vid köp så är det betalning i förskott som gäller. Kortet kan skickas om så önskas. Annars finns det för närvarande i Bollnäs med möjlighet till flytt till Uppsala.

Allt gott!
/Carl

Läs hela annonsen här

Av CarlosBananos

Absolut inget att oroa sig för! Det är normalt beteende för Ryzen 3X00. Eftersom din maxtemp är helt okej så kan du sitta lugnt i båten, precis som prozzac skriver. Njut av din nya CPU!

Av CarlosBananos

9/10. Jag har aaaaaldrig lyckats klämma in sista poängen där...

Av CarlosBananos

9/10. Klantade mig på sista

Av CarlosBananos
Skrivet av AReal_Human:

Hallåj,

Har fastnat helt på en uppgift i endimensionell analys, med polynomekvation.

z^4-2z^3+12z^2-14z+35=0
Ekvationen har en rot med realdelen 1.

Vet att man kan skriva kvoten som
(z-(1+bi))(z-(1-bi)) = z^2-2z+1+b^2

Är dock inte säker på hur själva polynomekvationen efter detta ska se ut dock, har försökt, men får bara ut fel svar.

Tack för hjälp!

Lyckades du reda ut problemet? I varje fall så hänger lösningen av problemet på den så kallade faktorsatsen som säger:

- för ett komplext tal k så gäller att (x-k) är en faktor i polynomet f(x) om och endast om k är ett nollställe till f(x).

Du kan alltså faktorisera uttrycket!

Av CarlosBananos

Bra test och bra jobbat! Undrar hur denna står sig mot AOC Agon AG352UCG6 (varianten med 120 Hz, VA, osv.) som ju har ungefär samma specifikationer överlag men sämre på vissa viktiga punkter.

Av CarlosBananos

Har du tittat på Huaweis P30 också?

Av CarlosBananos
Skrivet av Ryzer:

Först AMD-representant på Sweclockers Live, och nu ännu en anti Intel nyhet. Har SweC gått och blivit en pro AMD-site?

Tråkig utveckling...

Menar du alltså att Swec ska strunta i att rapportera om relevanta nyheter då det handlar om Intel? Tänk i så fall igenom ditt resonemang en gång extra

Av CarlosBananos
Skrivet av Boggus:

Har totalt haft 3 stycken freesync skärmar, två TN och min nuvarande VA skärm. Alla har flimrat lika mycket så tvivlar på att det har att göra med paneltyp.

Ibland undrar jag om flimret är något som finns på alla skärmar men att personer är olika känsliga för att märka av dessa. Sambon har en freesync skärm och hon märkte av flimret först efter att jag uppmärksammade henne på det. Efter det så kunde hon inte längre köra freesync då det blev alldeles för distraherande för henne.

Det beror säkert på specifika modeller av paneler, det finns ju trots allt en hel uppsjö bl.a. av TN-skärmar i olika prisklasser på marknaden. En till sak som vi bör ta hänsyn till är det faktum att jag har använt mig av GSync vilket ju är en annan lösning tekniskt sett.

I alla fall så märkte jag av extremt mycket flimmer på en AOC AGON AG352UCG (VA) som jag sedan fick utbytt mot en lika dålig av samma modell. Har även provat den nya versionen AG352UCG6 (som jag för övrigt använder idag) och den lider till viss grad av samma bekymmer men i en betydligt mer acceptabel utsträckning. Jag har dessutom läst att folk har liknande problem med andra VA-paneler i andra skärmar (från olika märken, detta är inte ett problem med en specifik tillverkare).

Jag har däremot inte märkt av något flimmer alls i spel med en DELL S2417DG och ASUS PG278QR. Båda har TN-paneler och GSync. I menyer så kan lite lätt flimmer förekomma då frekvensen ibland hamnar under den lägre gränsen för GSync (detta händer mer eller mindre för alla skärmar med adaptiv synkronisering). Trots detta så har det värsta flimret i menyer inte varit ens nära lika illa som det mildaste hos VA-panelerna

Alltså: jag misstänker starkt att det finns en koppling mellan nivån av flimmer och typen av panel. Det betyder förstås inte att andra faktorer inte spelar roll - det kan vara därför du har upplevt flimmer på dina skärmar i större utsträckning än vad jag har.

Edit:

Om man ska köpa en bra spelskärm så kommer den antagligen att komma med stöd för FreeSync i varje fall. Ytterst få av de bättre spelskärmarna saknar helt stöd för adaptiv synkronisering nuförtiden

Av CarlosBananos
Skrivet av T4kti:

Just min är VA. Flimret försvinner dock, vad jag uppfattar, helt när Freesync avaktiveras. Känns tråkigt att ha haft Freesync som ett kriterie för att sedan avaktivera det.

Skickades från m.sweclockers.com

Det jag gjorde för att bli av med märkbart flimmer var att byta till en TN-panel. Ett annat alternativ vore förstås IPS.

Av CarlosBananos

Är det VA-paneler som flimrar? Det är nämligen så att dessa har en tendens att göra just det när vissa typer av material visas. Det ska dock kunna ske även utan Freesync aktiverat. Man kan också uppleva att färgerna skiftar något då frekvensen sjunker. Om man då pendlar mycket mellan höga och låga frekvenser (snabbt) så kan det upplevas som lite flimrigt också. Talar av erfarenhet

Av CarlosBananos

Startade nyss burken med en ny 3800X (Strix X570-E, senaste BIOS) och körde några tester utan att ens röra inställningar för CPU i BIOS. Cinebench R20 gav 518/5005 i enkel/flertrådad prestanda, CPU-Z gav 539/5690 i enkel/flertrådad prestanda. Jag är ärligt talat imponerad. Ska se hur långt mitt exemplar kan klockas vid senare tillfälle