Inlägg

Inlägg som BostonGurkan har skrivit i forumet
Av BostonGurkan

Har själv en Rpi4 med LibreELEC. Har fungerat hyfsat i flera år men sedan jag skaffade en Samsung Q995 soundbar så har jag märkt att jag inte får Dolby-stöd hur jag än gör. TVn har stöd för det och är ansluten via eARC men finns inte att välja på i inställningarna på pi:en oavsett inställningar på TVn.

Är det dags att pensionera den och skaffa en Shield? Funkar den med Dolby Atmos out of the box med Kodi/LibreELEC?

Av BostonGurkan
Skrivet av thexps:

Vad fick du för datum?

Jag fick registreringen godkänd 19 oktober och skulle få varan utskickad mellan 2023-11-18 - 2023-11-28. Sedan dess har det varit fullständig radiotystnad. Går inte att få tag på någon support heller.

Samma som ovan. 23 nov till 3 dec.

Av BostonGurkan

Min tablet finns tydligen att hämta på DHL-postombud nu. Inte fått någon information om leveransen förrän nu.

Av BostonGurkan

Användare: @superpwnguin
Typ av affär: köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Steam Deck 512Gb

Positivt:

Vänligt bemötande i text och vid möte. Snabb och smidig kommunikation.

Varan var som beskriven och i bra skick. Hade återställts och packats ned väl.

Negativt:

Inget

Slutbetyg: 5/5

Av BostonGurkan

Brukar i regel käka gröt med proteinpulver på vardagar till frukost. Antingen med vaniljsmak eller choklad. Beroende på vilken konsistens jag vill ha så kör jag bara whey eller så kör jag 50/50 whey/casein som gör gröten tjockare.

2 dl havregryn. 3 dl vatten. En nypa salt. Mikrar ca 3,5 min på 600w. Blandar i en skvätt havredryck elller mjölk samt en portion (30g) proteinpulver. Vill jag ha lite mer energi tar jag ca 1 msk jordnötssmör till chokladprotein. Ibland blandar jag i ett krm kakao för mer intensiv chokladsmak.

Till vanlij-varianten kör jag vanligtvis kanel och skivat äpple eller äppelmos. Annars lite blåbär. Mättande frukost som håller sötsuget borta.

Testat diverse proteinpulver genom åren och fastnat för Body science whey 100 och deras casein. Double rich chocolate och vanilla smakar bra till ett rimligt pris. Även Pureswe är gott men kostar lite mer.

Av BostonGurkan

3000 kr. Hämtar.

Av BostonGurkan

Kanske underförstått men värdekoden funkar inte på presentkort, trots att det står hela sortimentet förutom fyndhörnan. Tack för en bra stream!

Av BostonGurkan
Skrivet av Lembritt:

Kollade på Steam nu och tillgången verkar god.
6-10 arbetsdagar i leveranstid på alla modeller.

Såg det, men väljer att avvakta. I en svag stund tog mitt FOMO över spakarna, men jag sitter lugnt i båten lite och kollar över andrahandsmarknaden för LCD-versionen först. Ingen aning hur ofta jag kommer använda den. Mitt track record med Nintendos handhållna är ganska dåligt. Tror att det mer handlat om spelutbudet då dock.

Av BostonGurkan

Försökt lägga till och betala men hela Steam verkar vara nere i vanlig ordning. Ger upp på att försöka få den tidigt och får helt enkelt vänta och se hur tillgången ser ut närmaste året. Lär ju bli samma soppa som när första släpptes.

Av BostonGurkan

Har försökt hitta en bra inställning för uppspelning av musik via Spotify. Om jag har standard mode låter limpan fyllig och bra men jag får inget ljud från satelliterna. Om jag har adaptive eller surround så spelas det även via dem med ljudet blir tunnare och mer burkigt. Finns det inget sätt att spela upp ljudet utan massa pålagda effekter i limpan och att satelliterna bara återspeglar samma ljud för att förstärka ljudbilden?

Av BostonGurkan
Skrivet av GLaDER:

Vet du någon som har fått detta att fungera?

För mig låter det som ett solklart fall av HDCP + FOSS = 💔 (ack, jag har varit där, så många gånger).

Kollar man på nätet så verkar många få det att fungera genom att bara aktivera passthrough utan några addons eller ändringar av övriga inställningar. Provade att installera en clean installation av Libreelec 11 också men till ingen nytta. Går in i PCM-läge oavsett hur jag tweak:ar.

Av BostonGurkan

Skulle behöva hjälp att få till Dolby Digital plus/atmos på min rpi4 med Libreelec 10. Var en av de som köpte Samsung 995c soundbar och den låter fantastiskt när jag spelar upp material från Netflix och Disney+ med Dolby Atmos direkt via appen i TVn.

När jag spelar upp material lokalt på min Rpi4 så får jag bara decodat ljud att funka, dvs det reggar som stereo eller multi channel beroende på om jag har 2.0 eller 5.1 inställt manuellt. Det händer inget om jag aktiverar passthrough, som rimligtvis borde skicka direkt till limpan och att det då borde läsas som Dolby-material om källmaterialet är det?

Någon som stött på detta och har en bra lösning? Eller är det helt enkelt så att jag får uppgradera min HTPC?

Av BostonGurkan
Skrivet av Bläjd:

Vore uppskattat om ni kunde lägga in kort hur det blir när dom sitter uppe på väggen.

Kanske går att ordna!

Av BostonGurkan
Skrivet av dartan:

Ursäkta sent svar.
Jag snurrade bara på högtalaren ja. Det följer med "stopp" som du först gängar på skruven o sen på med högtalaren. När du är nöjd med vinkeln så gängar du tillbaka "stoppet" mot högtalaren o låser på så sätt högtalaren mot skruven.

Låter bra. Har redan skickat efter den. Borde dyka upp senare i veckan. Tror jag kommer bli nöjd.

Av BostonGurkan
Skrivet av dartan:

Jag testade aldrig Vogelfästet direkt då jag inte hade rätt sorts bult/skruv. Har du bara det så är det nog lika enkelt som de jag valde.
Placeringen är absolut inte optimal, jag har soffan mot en bakvägg o i ett hörn så mina högtalare sitter på strax över huvudhöjd vinkladlätt inåt o nedåt. Tyvärr hamnar högtalaren i hörnet alldeles för nära sidoväggen, därav vinklingen inåt men det ger ändå bara 4-5cm till sidovägg.

Tack för svar. Jag kommer också behöva sätta ena högtalaren nära väggen på ena sidan. Vet dock inte hur jag ska tänka kring höjd från golvet. Vissa förespråkar huvudhöjd medan andra tycker det ska vara längre upp på väggen. Sitter oftast i divandelen som är mer centrerad i rummet så kanske ska utgå från det och placera den högra högtalaren längre från soffan än den vänstra som är i hörnet?

Tolkade jag dig rätt att du bara snurrade på högtalaren direkt på skruven som sticker ut från kulan? Börjar den inte tippa åt ena hållet då eller tyngs den ned så att högtalaren sitter rakt?

Av BostonGurkan
Skrivet av dartan:

Det blev dessa då bulten som sitter på kulan är i rätt storlek för högtalaren (1/14-20) så man kan gänga högtalaren direkt:

https://www.amazon.se/deleyCON-Universella-H%C3%B6gtalarv%C3%...

Funkar för mitt ändamål och eftersom jag behövde lite tilt nedåt så var det bra längd på bulten.

Är på jakt efter väggfäste också. Kollat på Vogel-varianten du länkade i ditt förra inlägg. Var det mer mek att få till passformen jämfört med det andra Universalfästet som du valde? Hur har du placerat dem i förhållande till sittpositionen?

Av BostonGurkan

Annonsen är avslutad

Av BostonGurkan

Lyckades övertala sambon att det visst funkade att ha denna i lägenheten tills vi flyttat till hus så jag behåller den. Riktigt fint ljud för pengarna. Väldigt nöjd!

Av BostonGurkan

Hoppas på bättre flyt också. SteamVR är markant sämre än alternativen när det kommer till prestanda. OpenVR ger markant boost i de spel som stödjer det.

Av BostonGurkan

Blev godkänd idag också. Skickad 19:e. Varan ska prel. skickas 23/11 - 3/12.