Inlägg

Inlägg som BrainOfSweden har skrivit i forumet
Av BrainOfSweden
Skrivet av kortleken:
Skrivet av azni:

När kan man säga upp sitt tele2?

Det borde kunna göra direkt när du får mobilen om man tittar på andra trådar när det har varit liknande kampanj, men inom 30 dagar har jag för mig.

Det stämmer bra det. Ring kundtjänst inom trettio dagar, du kan göra det direkt du fått dina varor. Säg att du vill ångra köpet av abonnemang men behålla luren, då ska du inte debiteras för abonnemanget alls. Gjorde samma sak med en surfplatta under deras Halloween-rea.

Av BrainOfSweden

Mörkare områden på sprillans ny skärm, bör jag försöka få den utbytt?

Redan innan Black Friday hade jag bestämt mig för att köpa nya skärm, och valde att prioritera antal tum per krona över nånting annat, så jag är fullt medveten om att det inte är någon värstingskärm jag köpt, men undrar ändå om det är ett fel som jag bör åberopa garanti för.
Skärmen i fråga är en BenQ GW2780, och problemet jag upplever är att på den nedre delen av skärmen finns ett "bågformat" område som är mycket mörkare än resten av skärmen. Det syns väldigt tydligt på ljusa ytor, men när jag till exempel spelar spel eller kollar på videoklipp märks det knappt alls, samt att betraktningsvinkel också spelar roll, och i den vinkel jag normalt sitter framträder det ganska minimalt, värst är lite uppifrån, som på bilden. Jag kan absoluy leva med det om jag måste, men går det att åtgärda vore det så klart ännu bättre.

Läste ett antal recensioner innan köp och detta nämndes ingenstans, så frågan är om jag åkt på ett måndagsexemplar och bör skicka tillbaka enheten, eller om det rent av är något som kan lösas på egen hand. Någon med liknande upplevelser?

https://i.imgur.com/WkrHLIX.jpg

Av BrainOfSweden
Skrivet av Ejziponken:

Gillar utförandet men inte priset. Känns som de ligger superhögt. Danmark har väl typ skitlåg public service? Vad är det som kostar så mycket egentligen?

Melodifestivalen

Av BrainOfSweden
Skrivet av Broken-arrow:

Låter som en bra idé.

Har ju inte köpt egen konsol alls, utan varit pc hela mitt liv:)

Men har ju kört hos andra som donkey kong.

Underbart kul plattformsspel, men svårt.
Dom har väl inte släppt något nyare till wii om jag inte har fel eller?
Bara mario som levt vidare och zelda.

De släppte Donkey Kong Country Returns till Wii, som var ett bra spel, och om jag inte är ute och cyklar finns även en uppföljare till Wii U.

Av BrainOfSweden
Skrivet av Wille1504:

Var en guide för hur man gjorde något liknande i en PC för alla tidning från i somras.
Man behövde 1-2 Wii-remotes, en IR-penna (även en guide för hur man tillverkade en) och någon programvara.

Låter onödigt komplicerat. Lär väl räcka gott med GlovePIE, en remote och en trådlös sensorbar (alternativt ett Wii som står på för att använda den trådade). Det svåraste är väl att hitta BT-drivisar som vill samarbeta

Av BrainOfSweden
Skrivet av Marquzz:

Jag är inte övertygad att den typen av spel som surfplattor lämpar sig för behöver en så kraftfull grafikkrets. Det är väl ingen som seriöst spelar FPS på sin surfplatta? De flesta sitter hemma framför datorn eller TV och spelar sånt. Men det är ju kul att tekniken går framåt.

Kan tänka mig att single device-tänket blir mycket mer aktuellt med så pass kraftiga mobiler och surfplattor. Plugga in enheten via HDMI där hemma och anslut en handkontroll, lär inte vara några problem att skyffla runt pixlar i hög upplösning utan att påverka prestandan märkbart, med tanke på att de snackar om konsolgrafik Sedan är det bara att fortsätta spela på resande fot, utan att tänka på om spelet stöder synkning mellan enheter, om det verkligen har synkats, eller om den handhållna versionen dras med begränsningar till exempel.

Det finns ju en del bra lösningar för att sätta fast åtminstone mobilen i en handkontroll också, så det här kan göra läget än mer allvarligt för PSP och DS. De har ju i dagsläget fortfarande ett övertag på den handhållna spelmarknaden vad gäller "seriösa" spel, men inte så länge till verkar det.

Av BrainOfSweden
Skrivet av ruotria:

Angående pixlarna...

Läste någonstans att det kommer se bättre när man använder kinesiska tecken.

Då många asiatiska tecken har hög detaljrikedom är det helt riktigt. Dock är det overkill även där, räcker gott med HD eller ännu lägre utan att få stora problem med läsandet.

Av BrainOfSweden
Skrivet av lollol7:

Jag är lite nyfiken, var ligger begränsningen för trådlösa hörlurar jämfört med tråd i mån om kvalité? Alltså vad är det som gör att trådlösa aldrig kan ge samma ljud som trådade?

Utan att vare varken audiofil eller över huvud taget påläst om hörlurar gissar jag att det är av liknande anledningar som det faktum att du aldrig får samma kvalité på den bästa trådlösa nätverkslösningen som du kan få på den bästa trådade. Ljudöverföring borde väl vara tämligen känsligt för störningar i transportmediet, och då är det ju lönlöst att försöka skicka riktigt hög ljudkvalité genom luften.

Av BrainOfSweden

Då min dator inte klarar av BF4 är jag kvar på BF3. Spelar förvisso inte så ofta, men de matcher jag spelat sedan BF4-releasen har varit bra mycket roligare än på länge. Kan ju ha haft tur, men många gånger har jag nu hamnat i matcher där det känns som om alla bryr sig om att skapa en så trevlig upplevelse som möjligt, och laget har till och med kommunicerat på ett vettigt sätt. Vände ett jätteunderläge till en mycket jämn match som vi senare vann häromdagen, och det var fasen längesedan jag såg något sådant hända. Ett lag som spelar som ett lag.

Min slutsats är att troligtvis har inget hänt med mentaliteten i BF, men där majoriteten av spelarna finns, där finns också störst antal idioter.

Av BrainOfSweden
Skrivet av Nypifisel:

I England har man t.o.m fri surf på bussar så detta var på tiden! SJ har varit för jävla dålig på senaste tiden, dags att bygga upp förtroendet igen!

Det har man även i Sverige. Bland annat SweBus och Värmlandstrafik erbjuder detta. Vet dock inte hur det ser ut på stadsbussar om det var det du syftade på?

Av BrainOfSweden

Utrymmet är lite snålt, men man måste tänka på allt. Tyvärr har jag ingen minikyl, så lite motion får det bli ändå.

http://i.imgur.com/38MBs6B.jpg

Av BrainOfSweden

Vid misstänkt intrång ska du alltid vidta fler åtgärder än att bara blockera inkräktaren. Risken finns, som ~xbit säger, att denne dokumenterat dina MAC-adresser för att kunna spoofa dem om han blir utestängd, det är inte svårt att spoofa en MAC-adress. Stäng ute honom först, och byt sedan lösenord. Använd både stora och små bokstäver, siffror och specialtecken, i en till synes slumpmässig ordning. 12 tecken är lagom om du inte har ett lättgissat lösenord. Eventuellt kan du byta SSID också, men det tror jag inte gör så mycket, då är det bättre att stänga av SSID broadcast också.

Slutligen vill jag rekommendera att du stänger av WiFi och utför alla säkerhetsåtgärder över LAN för att vara helt säker innan du aktiverar WiFi igen.

Av BrainOfSweden

Kan någon upplysa mig här. Jag har inte varit så insatta i diskussionerna, men varför hatar alla RT? Själv har jag bara vanliga Windows 8, vilket jag är ymcket nöjd med, och de saker folk brukar gnälla på har jag inga problem med, men om jag inte är ute och cyklar är det väl en del skillnader i RT?

Skulle själv välja en Android-platta alla dagar i veckan, är bara nyfiken

Edit: Ett svar fick jag redan innan jag han trycka på skicka

Skrivet av backfeed:

Om jag kunde köra någon annan browser än IE så skulle jag kunna tänka mig en RT-platta faktiskt, men så vitt jag vet finns det väl inget alternativ? Det finns tydligen något api i WinRT som enbart IE kan/tillåts använda, och utan det vet jag att Mozilla sagt att det inte är någon idé att ta fram ett Firefox för RT.

Av BrainOfSweden

Måste säga att jag trivs med Windows 8 som det är, men jag är naturligtvis glad över den valfrihet detta erbjuder, och en ännu bättre anpassning av OSet för olika sorters enheter. I ett fåtal fall har jag faktiskt saknat startmenyn, så det gör mig inget annat än positiv om den kommer tillbaka, i samband med boot2desktop, för jag gör ändå inget på startskärmen när jag loggar in i de flesta fall.

Av BrainOfSweden

Intressant att en av de parter som anmäler är Microsoft, när de själva är väldigt duktiga på att försöka tvinga folk att använda Bing i Win8, men precis som i Android kan man välja något annat om man vill, var är problemet? -.-'

Av BrainOfSweden

Tycker det är lätt nog som det är, men jag skulle verkligen vilja kunna fullskärma två olika program på varsin skärm. Borderless windowmode fungerar ju, men det är förvånansvärt många spel som saknar det

Av BrainOfSweden
Skrivet av Jggr:

Hur säkert är det att köpa spelet via indisk proxy?
Har någon här inne gjort det?

Ska inte vara några problem, själv köpte jag via rysk VPN då jag för mitt liv inte kunde hitta spelet på indiska Origin xD Hur menar du med säkert btw, om du menar ditt Originkonto har jag aldrig hört att någon råkat illa ut, men om du är orolig för att någon får tillgång till dina pengar beror det ju på vilken proxy/VPN du kör, och om du använder e-kort eller äkta kort.

Av BrainOfSweden
Skrivet av isakenglund:

Hur lockar man mycket turister till sin stad? Ge mig tips!

Turister gillar att använda kollektivtrafik, så se till att den fungerar bra i din stad. Sedan behöver du såklart också turistattraktioner, det finns ett flertal byggnader hämtade från den riktiga världen under specialiseringsmenyn (turism om jag ej minns fel), bland annat Tokyo Tower och Operahuset i Sydney. Hur många och hur pass välbärgade turister de lockar står under varje enskild byggnad. Det finns också en kulturspecialisering med till exempel museum och arenor, dessa lockar också turister, och du kan själv välja att hålla event och av vilken typ, som exempel kan nämna den första byggnaden du får tillgång till, Utställnings-expo, det billigaste eventet är ett Moto-X-event som kostar 15000§ att hålla, och maxvinsten är 50000§.

Slutligen, casinos. Turister älskar casinos, och det finns både billiga och dyra för att passa alla. De kan även byggas ut med hotellrum för att turisterna ska stanna längre i din stad, men om jag inte minns fel kan också hotell dyka upp automatiskt i företagszoner, och eftersom de ändå gillar shopping (tror jag) är det bra att ha företagszoner nära dina turistattraktioner. Om du väljer att använda casinos så se till att du har tillräckligt med poliser, de lockar även kriminella.

Av BrainOfSweden
Skrivet av thexps:

ALLTSÅ VA FAN!!! Hur många dagar behöver dom jävla rövhålen på sig att fixa problemet?? Är dom så jävla snåla att dom inte kan smälla upp en jävla massa servrar eller är dom rädda att dom inte går med lika hög vinst då??
AVGÅ NÅGON JÄVEL!!

Dom har ökat antalet servrar med flera hundra procent, uppenbarligen är problemen djupare än så, och då tar det logiskt nog längre tid att fixa. Tycker de gjort ett under förutsättningarna bra jobb efter release då de omedelbart satte igång att lägga till servrar, de nya är bättre än de gamla, så uppenbarligen har de även lyckats optimera dem något (gamla kommer uppdateras, en i taget), och de har patchat klienterna ett par gånger vilket fixat några små-buggar.

Skrivet av RedNet:

Köpte precis SimCity LE från GMG.
Är verkligen spelet på enbart 3,79gb? Kan köra Tutorialen och det finns inga updates tillgängliga

Yes, det är inte större än så. Kom ihåg att mycket ligger på servern och bara cachas när du spelar

Av BrainOfSweden
Skrivet av shqiptari:

klart de går men inget ja rekomenderar.
om du åker fast så blir du bannad !

Många åkte fast när dom köpte sina bf3 premium account på de sättet

Falskt. Om någon blivit bannad har EA brutit mot sitt eget användaravtal (skulle väl inte vara förvånande dock ) För där står ingen stans att man inte får gå tillväga på det sättet, och om du frågar deras support säger de att det är okej (kan variera, ibland har de inte koll på vad de snackar om). Jag köpte själv BF3 Premium från Indien och Sim City Deluxe från Ryssland. Inga problem, och skulle de börja banna folk skulle de få ännu sämre publicitet, det har de sannerligen inte råd med. Har inte sett en enda bekräftad historia om folk som blivit bannade av denna anledning, bara folk som varit oroliga för det, men du får gärna visa mig vart jag kan läsa att EA bannat i princip alla premium-användare på BF3. Deras svar på det hela var ju att höja priserna på indiska Origin >__<