Inlägg

Inlägg som fesen har skrivit i forumet
Av fesen

Intel snubblade på målsnöret med Arc så jag hoppas de kan leverera och ev har en modell som kan konkurera i det övre segmentet.
More is better med tanke på hur marknaden ser ut idag.

Av fesen

Här inne tänker många AMD och Intel men det finns mååååååååånga som behöver kretsar.
Intels första kund verkar vara Microsoft.

Av fesen

Klassiskt chassi och modern hårdvara, eftersom övre hddburen går att dra ut så kan man ju få plats med ganska stora gpuer dock kanske kylningen är lite klen med bara en fläkt in och två ut trots att du inte valt några strömslukande komponenter.

Av fesen
Skrivet av backspace:

Du kanske missförstod vad jag menar.
Om du tittar på andra och i vissa fall äldre modeller så sitter snabbkopplingen på själva slangarna och om man skulle införa liknande lösning som t.ex Alphacool har på sin Eisbaer-serie så kan man även fylla på vätskan i kylsystemet.
Prestandan på Arctics grejer är säkert bra men innovation och vision saknas samt att detta kylsystem inte direkt riktar sig till "entusiaster" med processorer/system som faller utanför gemene mans maskiner.

Det är väl bara EK och Alphacool som kommer med snabbkopplingarna, båda stora inom vattenkylning därför kan dom hålla bra prisnivå, i Arctics fall så blir produkten dyrare och något få kommer använda eller ha nytta av.
Tror slutna AIO för just TR4 försvann för efterfrågan var för dålig, lägger man de summorna känns ett custom system vettigare.

Av fesen
Skrivet av backspace:

Hur mycket är "monstruöst"? Kan du ge en siffra?

Detta är ju ett problem som skulle kunna lösas genom att se till så att det finns en större moduläritet.
EK och även Alphacool har ju haft enheter där det finns snabbkoppling vilket skulle kunna vara användbart i det långa loppet eftersom slutkonsumenten då skulle kunna köpa ett nytt vattenblock som denne byter relativt enkelt vid sockelbyte.

Personligen anser jag att det är tröttsamt med tillverkare som saknar visioner och ändå hyllas de.

Moduläritet blir ett problem, mer krimskrams kring själva cpun idag i ett itx system gör att inte ens alla aio kylare passar så ska man förstora blocket mer och göra det i princip omöjligt att använda alls?

Det finns problem och sen finns det problem, att marknadens kanske mest prisvärda högprestanda aio inte kommer med sTR5-stöd...är inte ett problem.

Arctic är ensamma med lite tjockare radioator och VRM fläkt på cpun som i denna version har blivit bättre!? saknar visioner...Ska man gnälla på någon tillverkare av Aios så är Arctic vääääääldigt långt ned på listan. Arctic har för övrigt en väldigt prisvärd torn kylare som kommer med stöd för de flesta workstation/server sockets. Kan bara komma på Noctua som erbjuder detta på rak arm men dessa kostar mer än det dubbla med fast 1000kr kanske inte svider så mycket när man ändå såelderat 10k på moderkort och minst 20k på cpu?

Av fesen

Lyckades klämma in en 5/5 på quizet

Av fesen

Gamla goda tiden med TNT och Voodoo-kort, det var där resan började för en själv och inte många år efter så byggde jag första datorn

Av fesen

Smal marknad för ett sådant kort men trevligt med kort som klarar sig på PCI-E utan att dö om man drar igång ett E-sport spel.

Däremot förvirring med namnen...varför inte bara döpa skiten till 3040 istället för att det ska finnas kort med samma namn med så pass stor variation i specifikationerna?!
Har för mig det var snack redan förra året vid någon utav de större mässorna att RTX3050 skulle leva vidare därför kommer vi inte få se ett 4050 på ett tag om inte alls, 4060 är så pass effektivt så lite undervolt så klarar den sig nog passivt om man har tillräckligt bra kylare.

Av fesen
Skrivet av JonasT:

Jag väntar fortfarande på en trippelfläktsvariant.

Noctua och Asus får hämta lite inspiration från Arctics gamla trippelkylare som gått i graven

Av fesen
Skrivet av underd0g76:

Tycker personligen, med tanke på miljö (nä, elräkningen), hållbarhet (nä, elräkningen), yada yada, att PSU-tillverkarna kunde komma överrens om ett max-tak på uteffekten, säg 500W. Sedan får övriga hårdvarutillverkare försöka snåla till det lite med effekttörsten.

Alla jagar prestanda idag, nya delar är effektiva om man är villig att sitta och knappa med diverse inställningar.

En 14900k med undervolt som drar 95w kommer ge dig 98% av prestandan mot en upplåst i spel, du tappar dock 30% om du belastar alla cores i program (fortfarande i klass med en 12900k) samma gäller AMD, då kan man köpa sig en luftkylare för 500kr istället för en 360 AIO för 2000kr tex men det är inte lika tufft! 7800x3d drar inte alls mycket ström och ger överlägset mest fps per watt i dagsläget och är inte helt värdelös vid tyngre belastning.
RTX 4090 räcker det med att man drar ner powertarget i MSI afterburner till 60-65% så drar det 30% mindre ström och du tappar ~5% prestanda lite beroende på vad man spelar.
Det går om man vill men har man råd att lägga 20-25k på gpu och 5-7k på cpu så skiter man nog blanka fan i om elräkningen blir lite högre...

Av fesen

Undra vad dom kör för OEM, har för mig jag läste att FSP är på väg ut med liknande höga wattantal så kande dom som är tillverkaren.
Ska bli intressant å se om de kan leverera, Be-Quiets top of the line och Corsairs 1600wattare kostar ju en njure men presterar också väldigt bra.

Av fesen

Hemsidan behöver lite kärlet och mer översyn.

Av fesen
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Helt förväntat. Det var som när surfplattor blev populära, nästan alla teknikintresserade köpte en sådan. Analytiker förväntade sig att denna försäljning av surfplattor skulle fortsätta stiga, men det som hände var att folk insåg att de nya knappt var bättre än den de hade.

Samma sak med dagens datorer. Utvecklingen inom allt förutom Ai går sakta framåt.
Jag tycker det är värst på laptopsidan, den största skillnaden varje år är att laptoparna blir dyrare. (ja, vår svenska krona är en stor del av boven)

Tycker mobila marknaden tuggar sig fram rätt bra, handheld enheterna är ett bra exempel på att man kommit rätt långt när du kan ha en dator i handen som är snabbare än desktopen som halva landets befolkning har i vardagsrummet/kontoret.
Visst kronan är kass men samtidigt vill folk ha det senaste i ett litet format, mer avancerad kylning, exklusivare material, OLED skärm med mer än 60hz osv osv då springer notan iväg.

Av fesen
Skrivet av Roger W:

Bygga ett kompakt mATX bygge då istället kanske?

Då åker priset ned drastiskt, 8700G kommer bli dyr och det skulle vara intressant å se en jämförelse mot en i5 12400f + Arc A380 som tillsammans kostar mindre.

Av fesen
Skrivet av hölmiz:

För att konsumenter vill köpa prisvärda datorer.
Amd kan erbjuda en prisvärd lösning med CPU och GPU i ett.

8700G och ett mini-itx moderkort blir allt annat än prisvärt tyvärr.

Av fesen
Skrivet av THB:

Hoppas det kommer lite mindre och trevligare enheter med dubbla 2.5Gbe eller snabbare.

https://www.asrockind.com/faned-embedded-box-pc&filter_attrib...
Vet dock inte hur svårt det är att få tag på dessa, de höga/stora modellerna kommer med 2x2.5gb nic

Av fesen

7700 med halverad L3 cache, likt mobila (78/7940) varianterna och liknande frekvenser.
Fördelarna med desktop: bättre VRMs, större kylare,vanliga minnen istället för SO-DIMM och möjlig överklockning men det har sitt pris, mini-itx moderkorten till AM5 kostar satfläsk...bara 8700G och ett mini-itx moderkort landar någonstans kring 7000kr.

Av fesen
Skrivet av esafesa:

Vissa har sagt surfplattor, bärbar dator är så mycket bättre på alla sätt! Använder den mer än min iPhone. Min MacBook Pro är det bästa köp jag någonsin gjort. Det jag älskar absolut mest är högtalarna, jag begriper inte varför inte fler satsar på det. Har dock en Grymme-PC jag gamear på med 4090 med så jag inte råkar på Apple-fanboy hatetet haha..

.....

Men för mig är en sak jag aldrig kommer begripa.. Touchkontroller i bilar. vad i helvete... det är så otroligt värdelöst.

Jag har en fullutrustad Volkswagen Golf MK 7.5 2018 . Otroligt bra bil, allt är i stort sett riktiga knappar som underlättar något enormt medans man kör! Den har en stor 9 tums skärm i mitten med apple CarPlay, men knappar på allt annat!

Jag har länge velat köpa en nyare finare bil, men jag får panik med all jävla touch! Samt blanka plastytor WHY!? Allt i en bil ska vara matta ytor INGET ska vara blankplast. Samt varför i hela friden har inte alla bilar 4 knappar för elhissar? Istället för 2 och att man ska trycka på någon touch-skit för att dra ner dom där bak.

Såg att Skoda på deras nya bilar går tillbaka till mer knappar, det är bra. Men köper ingen Skoda haha.

Du kör Golf men vägrar Skoda? Mer eller mindre samma.

Håller med delvis om touchen, det är i rullande fordon och det ska vara snabbt och enkelt vilket många inte fått till.
Blank plast ja...köprr man nytt fixa pastfilm oxh dra på omedelbart.

Av fesen

Tycker det är konstigt att ingen tillverkare anammat detta förutom Noctua och Asus lilla samarbete...

Av fesen
Skrivet av Bizzro:

Nu pratar jag dock om just om man vill ha passivt med hög effekt. Det finns 1600W med passiv drift upp till 30%. Som kanske tom är billigare än det här agget kommer vara. För det dom gör oftast med dess passiva agg är att ta en 1500-2000W platform och dra dit lite bättre kylning.

Så köper du ett sånt agg istället. Då har du ett passivt agg till "vardaglig drift".

Har man så pass törstig dator så är inte ljudet från psun ditt största problem.
Det finns en marknad, krävs mer material, utveckling och säljs i mindre utsträckning då blir det dyrt dock kolla på motsvarande nätagg från Seasonic som har en toppmodell på 700w passivt, aggen på dubbla effekten med fläkt kostar ungefär det dubbla.
Väldigt få behöver extrema nätagg och extremt är 1000w i min värld.