Inlägg

Inlägg som d-x_x-b har skrivit i forumet
Skrivet av Wolfkin:

Starkt jobbat och en bra panel som knöt ihop RTX 3080 lanseringen fint. Tiden står ju inte still och har redan sprungit ifrån Fredagspanelen i.o.m. krönikan som Anton gav lite ledtrådar om (väldigt bra krönika för övrigt) och givet andra nyheter som dök upp under fredagen.

Märks också att Anton börjar bli varm i kläderna och smått bekväm framför kameran nu, tummen upp.
Ni får gärna köra fler paneler med alla 3 grabbar, funkade ypperligt.

Håller med, gärna fler paneler med alla tre. Väldigt bra upplägg 👍

Skrivet av filbunke:

nvidias kunder gnäller men ger dem snällt sina pengar.

Detta kommer verkligen lära nvidia att inte fortsätta göra samma sak!

Jag kanske är ett undantag, men det blir inget 3080 för mig efter gårdagens fiasko. Får se lite längre fram vad som erbjuds och av vem, till bäst pris.

Har dessvärre inget kort, men kan tipsa om EVGA XC3 BLACK 3080 som ska vara två-slots på 44m djup. Går att boka på Inet exempelvis, även om priset verkar vara lite skevt.

Lycka till

Dire Dire Docks på tåget? Självfallet Bokat på Trippolo i Västervik.

Skrivet av DasIch:

Då är vi helt med varandra. Jag trodde faktiskt i min enfald att även om jag inte lyckas få första leveransen FE kan jag i varje fall lägga en beställning, till det utannonserade priset. Sen kanske det skulle bli 1-2 månaders väntetid. Lite surt, men okej. Ungefär så funkar det ju om man beställer från en vanlig webshop. Någon sådan möjlighet fanns ju dock aldrig.

Nu får man ju, som du säger, lägga mer tid på att hålla utkik och försöka beställa. Om man nu vill vara kund hos Nvidia, vilket jag inte alls är säker på att jag vill.

Jag har faktiskt aldrig sett en såhär usel produktrelease tidigare. Inget fel på produkten, vad det verkar, men releasen är under all kritik.

Ja, man kliar sig lite i huvudet och undrar vad de håller på med. Speciellt nu när man väl får anta att det var entusiaster (och fans av Nvidia) som satt med köpfingret redo. Varför inte bara boka ett stort block med kunder och fortsätt tillverka? Jag hade gärna väntat, inga problem alls. Men sån här skit tänker jag av ren princip inte syssla med. Tänker likadant, jag börjar bli väldigt tveksam mot Nvidia. De har blivit lite för stora och beter sig därefter.

Skrivet av DasIch:

Vad som däremot borde funnits såhär efter release är att kunna boka ett kort trots att det inte finns i lager, till det utannonserade priset.

Jo, det var det jag menade.

Är ofattbart att en produkttillverkare år 2020 inte vill ta emot förbokningar... Visst, säkert något avtal som reglerar att de istället ska hänvisa till sina återförsäljare om korten är "slut". Jag kan vänta några månader till men låt mig åtminstone boka ett kort så att jag kan gå vidare. Endast FE-kortet passar i mitt chassi. Den här jävla tävlingsgrejen är så sjukt artificiell.

Fått sån avsmak att jag seriöst funderar på att skita i att köpa nåt nytt från Nvidia nu.

Bitter, god natt

Skrivet av Viktorph:

Lolz. Fick samma mail, nu... 😂

Jag med! Alltså vilket jävla magplask Alltså stoppa mailet åtminstone. Eller sparka PR-byrån.

Jag har inga problem att vänta på ett FE. Men vill kunna beställa ett. Lite löjligt att de måste främja partnertillverkare genom att inte ha någon bokningsfunktion. Jag får inte plats med något annat kort än FE

Om man läser på NvidiaGeforce UKs twitter så är inte folk så glada där heller. Från Notify Me till Out of Stock på två minuter. De flesta gick från Notify Me till Out of stock direkt. Det här kunde de ju gjort bättre. Hypea upp marknaden och sedan gå ut med nyheter som "Out of stock within minutes". Ja, per design.

Om det nu varit så jävla viktigt med en specifik tid för launch, håll den då Nvidia!

Hmm, ska bli intressant att se om detta hjälper med RTX 30XX

Städhjälp och robotdammsugare.
Storstädar 1 gång i månaden med att dra ut badkar och skrubba kakel och rengöra kräkbehållare (golvbrunn) samt dammar uppe på skåp och går igenom torrvaror osv.

Robotdammsugaren körs främst efter träning men också efter vartenda större matlagning i köket.

Skrivet av ItsLea:

Oooh, det låter ju väldigt smidigt!
Om jag inte känner mig säker vad jag behöver så mailar jag dom

Blev det bra i din bil?

Det tycker jag USB-sladdar och GPS-antenn gick dra bra bakom paneler också. Rattstyrningen funkar sådär, men jag överlever.

Gjorde samma sak i somras. Tänkte skaffa ny bil, men insåg att det enda jag ville ha i en ny bil var Apple Carplay

Köpte ett kit med ram som passade min bilmodell. Jag skrev ett mail till BRL och angav vilken bilmodell jag hade och sa att jag vill ha ett kit med allt som behövs, adaptrar, ramar osv. Fick en lista några dagar senare. Väldigt smidigt!

Jag förstår att ni vill att vi går in och läser (det vill jag med), men att först i tredje stycket säga det som nyheten handlar om... det är lite väl

Skrivet av Dhanjel:

Oavsett om det ”råkar slinka igenom” eller ej så är du fortfarande skyldig att deklarera och betala för det.

Det här brukar många missa

Jag hade för övrigt inte beställt något från USA just nu givet osäkerheten kring Corona. Hade ett par PSU-kablar beställda i februari som skickades kort därefter. De dök upp i juli. Köpte även ett spel från Limited Run, 3 månader leveranstid.

Kan ju säkert vara olika, men i dagsläget hade jag inte vågat lägga ut pengar och sen hoppas att något anländer.

RGB-tuggummi ftw! Smakar jordgubb, äpple, blåbär...sen börjar det om!

Skrivet av pv2b:

Grejen är att "snabba frågor" tar ganska mycket produktivitet från den som blir frågad. Tar minst en kvart efter avslutad fråga att komma tillbaka i samma "flow" som innan frågan.

Min policy på detta är att folk gärna skickar ett textmeddelande till mig med frågan, sedan brukar jag ringa tillbaka om svaret är mer komplicerat än går att skriva snabbt på text. (Bara att formulera en tydlig fråga kan ofta leda frågeställaren till ett svar.)

Smart system! Jag blev sjukskriven efter någon månad på ett jobb då chefen både mailade, ringde, skrev i chatsystem och pratade direkt över skrivbordet. Fick inget gjort.

Fick sitta och jobba hemma veckovis om vi verkligen behövde leverera något.