Inlägg

Inlägg som hammarlund har skrivit i forumet
Av hammarlund
Skrivet av evil penguin:

Förmodan: samma program kommer veta hur man utifrån de där filerna lägger in dina gamla MMS på en telefon.

Om det alltså är ett program som du haft installerat på din telefon så tänker jag att det bör existera i appbutikens listning över dina appar?

Ja det stämmer nog, problemet är bara den att jag inte lyckas lista ut vilken app det är och av alla jag kan hitta i den listan får jag ingen att fungera. Söker jag på formatet får jag endast upp det här:

Citat:

LG smartphone users can use the LG Backup application to back up their phone's applications, calendar entries, contacts, settings, and messages in an LBF file. When they do, their MMS messages are saved in the LBF file, as a series of PDU files. These files are named 0.pdu, 1.pdu, 2.pdu, and so on.

Using a hex editor and a complicated series of instructions, users can extract PDU files from their LBF file.

How to open a PDU file
At the moment, there is no known way to open PDU files. If you still want to attempt to view the files' contents, you can open them in a universal file viewer, or you can change the files' extension to .txt and open them in a text editor, such as Microsoft Notepad (Windows), Apple TextEdit (Mac), or GitHub Atom (cross-platform). However, keep in mind that your PDU file's contents will likely not be useful.

Kanske får ta och ge upp helt enkelt

Av hammarlund

Öppna en .pbu-fil - eller återskapa obergiplig foto-backup

Hej alla!

Jag har ett problem som det verkar finnas fruktansvärt lite info om online så vänder mig hit som ett sista försök. För ett tag sedan behövde jag återställa min mobil och laddade ner någon form av verktyg som jag nu i efterhand inte lyckas hitta igen. Det mesta gick som smort men jag ville även fixa en backup på mina MMS-bilder. Sagt och gjort kör jag programmet/appen och ut kommer sig vad som visar sig vara .pbu-filer. Kruxet är att det verkar helt omöjligt att hitta någon vettig info hur man öppnar den här bedrövliga filstandarden.

Long-shot, men är det någon här inne som hanterat den här typen av filer tidigare och har en aning om hur de fungerar?

Tack!

Av hammarlund
Skrivet av anon334363:

Gör följande CSS på själva video elementet;

object-fit: cover;

Rekommenderar också att göra bakgrunden på body till svart, för du kommer ändå få vita ramar till vänster och höger i vissa lägen, och då är det bättre att dom är svarta.

Det här funkade toppen. Tack båda, livräddare!

Skrivet av korreWorre:

Testa lek med align-self på videon. T.ex align-self: baseline; eller start

Av hammarlund
Skrivet av korreWorre:

Wrappa videon i en div och ta bort all css på videon.
Lägg sedan på:

position: absolute;
left: 0;
bottom: 0;
right: 0;
top: 0;
overflow:hidden;
display: flex;
justify-content: center

på nya div:en.

Tack! Det tog det hela mycket närmare. På desktop är det nu perfekt men på mobilen finns det fortfarande kvar vita ramar i över- och nederkant. Har du någon idé om hur man får den att fylla hela vägen upp?

<div id="video-wrapper"> <video autoplay muted loop id="video"> <source src="http://klubbsputnik.se/Media/sputnik_ani.mp4" type="video/mp4"> </video> </div> </html>

#video-wrapper { position: absolute; left: 0; bottom: 0; right: 0; top: 0; overflow:hidden; display: flex; justify-content: center }

Av hammarlund
Skrivet av anon334363:

Kan säga direkt att css filen du länkar inte hittas. Kolla vart den är uppladdad, och dubbelkolla värdet i href.

Det har du rätt i! Det ska nu vara fixat men utan någon direkt framgång för problemet, har du någon aning om hur jag går vidare?

Av hammarlund

CSS - centrera video och fyll höjdleds

Privet Swec!

Det är så att jag sitter och knåpar på ett projekt till hemsida. Tidigare har jag framförallt jobbat med wordpress men det här projektet krävde kod från grunden vilket gjort att jag fått sätta mig in i dreamweaver och css/html, på en mycket låg nivå men projektet borde vara väldigt simpelt, ändå lyckas jag inte för mitt liv.

Webbsidan ska enbart bestå av en video som jag har ett tidigt utkast på, nästa steg är ett par knappar över men det får bli nästa problem. Det jag vill är att videon ska fylla enheten på höjden och centreras i sidled, resten får gärna cropas bort i sididled men att höjden anpassas så den alltid fyller hela skärmen, helst utan möjlighet att man ska kunna skrolla något utan att videon fyller hela fönstret. Och att detta görs oavsett enhet, på desktop syns alltså sidorna på videon medan det på mobil enbart är mitten som syns men att hela höjden syns i båda fall. Kanske är det någon typ av bakgrundsvideo jag är ute efter.

För att förtydliga, bilder på ungefär hur jag vill att det ska se ut:

https://i.imgur.com/s7Ox2MO.png

https://i.imgur.com/7PJYlXf.jpg

Men som ni kan se på hemsidan tar den ingen som helst hänsyn till enheten den visas i:
klubbsputnik.se

Har provat massa olika CSS-lösningar men just nu har jag:

HTML:

<!doctype html> <html lang="en-US"> <link href="css sputnik.css" rel="stylesheet" type="text/css"> <video autoplay muted loop id="video"> <source src="http://klubbsputnik.se/Media/sputnik_ani.mp4" type="video/mp4"> </video> </html>

CSS:

#video { position: relative; right: 0; bottom: 0; min-width: 50%; min-height: 50%; }

Mycket tacksam för alla tankar!

Av hammarlund
Skrivet av anton studs:

Det är helt normalt då pickupen fungerar som "radiomottagare" och det är låg volt från skivspelare till Riaa delen som förstärker signalen kraftig.

Antog att det var så, får helt enkelt stänga av när inget spelas. Tack!

Av hammarlund
Skrivet av anon298854:

Har du tvinnat ihop både plus och minus så det är kortis?

I en RCA kabel har du 2 ledare per kanal om det är en sladd för varje kanal.
Är det bara en sladd så brukar det vara 3 ledare, en jord och två signal.

https://images.app.goo.gl/tzm2zauT7VMy4LVq9

Skrivet av madeofelias:

Bruset beror på två orsaker, antingen att jorden (kabeln tvinnad runt rca kabeln) inte är ordentligt kopplad. Eller att tonarmsjorden inte är kopplad rätt.

Pinsamt, hade helt glömt minus, inte konstigt att det inte fungerade. Minus var på bägge kablar lindad runt den inre, så fick helt enkelt för mig att det var en skärm och struntade i den. Nu fungerar den toppen, tack!

När jag ändå har er på kroken. Det finns fortfarande ett lågt irriterande surr i bakgrunden som endast hörs vid högre volymer när ingen musik spelas. Jorden är separat och kopplas till riaa-förstärkaren som i sin tur är kopplad till en grendosa med jord. Alla enheter är kopplade till samma uttag och jord, om kabeln kopplas loss blir bruset betydligt värre. Finns det något sätt att ta bort det där sista surret? Eller är det en dyrare förstärkare med något inbyggt filter som gäller?

Av hammarlund

Vinylspelare - Rädda phono-kabeln

För ett par veckor sedan fick jag ärva min fars gamla skivspelare, en Thorens Td166 MKII, i grunden tycker jag att den spelar helt okej och har därför inte gjort någon större renovation. Till det har jag kompletterat med en Riaa-förstärkare, men phono/RCA-kablarna har däremot glappat vilket skapat brus och dålig ljudkvalitet såvida inte vinkeln är helt rätt in i försteget.

I brist på roligare aktiviteter gjorde jag ett försök. Klippte av kabeln och skarvade dit med ny jag hade liggandes, just nu egentligen bara en avklippt RCA-kabel som tvinnats. Inser att tvinning är en dum idé med tanke på hur känslig signalen är men ville bara se så att det fungerade innan en permanent lösning. Men nu kan jag istället inte höra tillstymmelsen till en ton. Helt tyst förutom ett brus på en nivå som om jord inte är inkopplat. Inser att min lösning inte är optimal men någon typ av musik borde väl höras?

Någon här inne som kan ha en aning om var det brister? Har försökt vara noga med att undvika kortslutningar.

Av hammarlund
Skrivet av Vzano:

3600 presterar märkbar bättre än 2600X men då skall det gälla att du har nytta av extra prestandan, ett grafikkort som presterar bättre än 1080 kommer skillnaden att märkas eller om du håller på med videoredigering eller liknande.

Bra input, får fundera på om jag kommer köpa ett grafikkort som utnyttjar den extra prestandan, vilket känns tveksamt. Tack för hjälpen bägge!

Av hammarlund
Skrivet av Semjonov:

Tycker absolut du ska gå på en Ryzen 3600 istället, samt köp en 1TB ssd på en gång.

Hmm, vad får dig att rekommendera 3600 framför 2600x? Är den prestandaökningen på, vad jag kan se, knappt 10% värt ett 50% högre pris, eller finns det andra fördelar med att gå ner på 7nm?

Av hammarlund

Är jag rätt ute? (Från 32 till 12nm)

Kompisar!

I samband med en flytt till en lägenhet stor nog att husera ett skrivbord och den senaste domedagsartikeln om stigande lagringspriser tänkte jag göra slag i sak och damma av min gamla speldator i sign. Och när vi ändå är i farten ge den en uppfräschning. Inte egentligen för att den inte pallat med det jag vill utan för att moderkortet och den trötta Sandforce-SSDn krånglat.

En annan uppenbarelse vid flytt är att möbler är DYRT, försöker därför hålla nere priset men vill såklart inte vara dumsnål. Så länge behåller jag ett 280x tills jag märker att det inte mäktar med. Jag är inte särskilt kräsen men vill samtidigt lägga pengarna på rätt ställe.

Tyvärr är jag inte längre lika insatt, hade helt missat att m.2 användes till mer än laptops och att RAM-hastigheterna tydligen blivit viktiga(?). Finns det något mer viktigt som jag missat? Gör jag fel i att inte gå för Ryzen 3000-serien trots att det blir många hundralappar dyrare?

G.Skill Aegis 16 GB
Ryzen 2600x
B450M DS3H
Kingstone A2000

Tack!

Av hammarlund
Skrivet av Sheep-O:

@hammarlund: såg att du hade byggt en högtalare. har tänkt använda samma gas produkter som du. har du någon bild på den du byggde? tänkte på storlek osv.

Sorry, missat det här inlägget. Har ingen där jag bor just nu men hittade alla fall dessa två bilder! Som man ser så har vi sprayat över loggan för att få det lite mer stilrent.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/012/349/751/1ed9ce86e0b1d5e55fc...

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/005/194/976/d7bddef454e18297704...

Av hammarlund

Jag bjuder 2000 för den

Av hammarlund

Jag har skickat PM 🙂

Av hammarlund

Användare: @ddaniel91
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: klassisk post med frimärken
Produkt: surface pen

Snabbt, schysst och smidigt
5/5

Av hammarlund

Om det ännu inte är borta så bjuder jag en hundring plus frakt för surface-pennan!

Av hammarlund

Om det skulle vara så att köparen eller Mediamarkt inte är intresserade av pennan så skulle jag gärna köpa den!

Av hammarlund

Köpes: Surface pen

Hej Swec!

Nu har min Kinapenna helt gett upp efter att bara ha använts ett fåtal gånger. Jag är därför på jakt efter en riktig Microsoft Surface pen som man kan lita på. Sitter du på en penna hemma som inte används så skulle jag vara ett fantastiskt nytt hem. Pris beror ju lite på generation och skick men allt från typ surface pen 3 och uppåt är intressant. Även bra tredjepartspennor kan vara intressant. Kom gärna med ett förslag!

Om den råkar befinna sig i Västerås- eller Stockholmsområdet borde jag kunna hämta den, annars tänker jag att en penna borde kunna skickas ganska enkelt. Hoppas någon kan hjälpa mig på jakten!

Läs hela annonsen här

Av hammarlund
Skrivet av mrqaffe:

Det finns nog ännu ingen blåtandsstandardprofil för att kombinera hifiljuduppspelning med samtidig användning av mikrofonen så det behövs att tillverkaren stödjer det från början och troligen måste headsetet anslutas via en "specialdongel"

Ajdå, där sprack den drömmen. Får helt enkelt ta en funderare, tack för hjälpen!