Inlägg

Inlägg som Snubb1 har skrivit i forumet
Av Snubb1
Skrivet av Mordekai:

Nu var det ju 5,25" floppys (floppydisk) det handlade om, i sverige kallade vi inte dessa disketter, det var 3,5" som kallades disketter. Bilden är fel och namnet på mediet är fel.

Adafruit bloggade om detta i februari 2023....
https://blog.adafruit.com/2023/02/10/sfs-market-street-subway...

/Gammal surgubbe.

Både 8" och 5,25" kallades disketter i Sverige och såldes även som disketter, de stoppades in i en diskettstation eller disk drive på engelska.
Så gammal kan inte surgubben vara om han inte minns att de kallades disketter i sverige, på engelska hette det floppy diskett som senare förkortades till floppy disk.
Minns fortfarande diskettstansen för att göra 5,25" disketter vändbara.

Av Snubb1

Jag har måga spel jag aldrig hinner spela kanske vore en lösning att låta ett AI spela igenom mina spel åt mig.

Av Snubb1

Rykten som cirkulerad har antytt att meningen med RDNA4 inte varit ökad prestanda utan erbjuda liknande prestanda till ett lägre pris.

Av Snubb1

Använder xz-5.6.1 i Slackware men behöver inte vara orolig då jag varken använder systemd eller har patchad sshd för systemd funktionalitet.
Jag kontrollerade källkoden den är kompilerad av i den tarbollen finns inte build-to-host.m4.
Annars vore en snabb fix att dra hem xz-5.6.1 via git och kompilera den själv.

Däremot är det illavarslande att denna kod lyckats komma med så pass som den gjort då det är uppsåtligt samt ansträngningar gjort för att försvåra dess upptäckt.
Alla commits (uppladdning av kod) gjorda av den personen som laddad upp detta behöver en genomgång.

Av Snubb1
Skrivet av Belgaar:

Användare har inte försvunnit, möjligtvis några från extremvänster. Bottar har försvunnit. Väldigt välkommet!

Kanske var den försvunna användargruppen som låg bakom en stor del av bottarna.
Jag tror att en del bottar samlade in information om de som uttrycker sig "fel".

Av Snubb1

Behövs det verkligen garantier för inbränningar vore det inte bättre med garantier mot inbränning.

Av Snubb1

Det kunde varit värre, detta kan åtgärdas.

Av Snubb1
Skrivet av klein:

Fick 10-5-5..

Hahaha kul med lite humor i tråden 10-5-5 är en merit i sig själv att lyckas med.

Av Snubb1

Jag blev förvånad att jag fick 10/10, när jag startade testet gissade på 3/10 men det var frågor jag kunde.

Av Snubb1
Skrivet av Lussarn:

AMD GPU och dess teknologier är på väg att bli omsprugna av Sony, jag tror det här är ett svar på Sonys uppskalning. Inte ens AMD skulle nog egentligen vilja att konsollerna blev bättre än PC, hoppas jag...

Och till er som gärna vill se en öppen lösning alla kan använda. Vi har inte sett så här mycket utveckling på något sen mycket länge. Tre företag som fajtas om att ha bäst PC uppskalning, och nu Sony på Playstation. Ryktet säger att Micosoft är på G också. Det går fort nu.

Hela anledningen att det här inte slutar som Vulkan är just för att det är företag som fajtas Och vill ha bästa lösningen. Det finns ingen anledning att låsa ner detta i någon standard för tillfället. Det här ser ut som PC marknaden gjorde på 80-90 talet, det är saknat.

Med allt det sagt så är det gott att AMD jobbar på detta, dom skall vara med och pressa lika mycket som de andra aktörerna.

AMD och Sony har ett nära samarbete även vid utformande av hårdvara och tekniker, det är ingen slump att de nya sammanfaller med en ny PS.
Om Sony får hårdvarustöd för PSSR så förväntar jag mig att även AMD kommer med en liknande lösning vilket rykten spekulerat om rätt länge.
Jag förväntar mig att AI hårdvaran kommer användas flitigt framöver.

Av Snubb1
Skrivet av lhugo:

Men svarar du inte på något helt annat nu? Mitt inlägg ursprungliga inlägg handlade om vad jag bedömmer faktiakt kommer att installeras hemma hos den stora massan (människor som inte är insatta i IT-säkerhet). Larminstallatören kommer att installera en billig enhet utan att prioritera ubänderhåll med säkerhetsuppdateringar. Ska alltsammans dessutom anslutas via fast bredband för redundans sker detta högst sannolikt inte isolerat från hemnätet.

Vad du talar om är något helt annat. Du talar om vad som är möjligt. Att det är möjligt att integrera larm i en hemautomationslösning. Att larmsystemets anslutning till nätet kan separeras från hemnätet är även det möjligt. VPN kan användas. Allt detta är sant men du kan inte på allvar mena att dettta är något som kommer att användas och efterfrågas av den breda massan.

Förr var det så som du beskriver men marknaden har förändrats nu är det väldigt vanligt att larmsystem ska integreras med någon typ hemautomation eller annan utrustning.
Min bedömning bygger på de installationer jag faktiskt utför då jag yrkesmässigt även installerar larmsystem.

Av Snubb1
Skrivet av lhugo:

Såklart att det kan lösas men detta kräver ju engagemang och kunskap från kunden. Den absoluta majoriteten av kunderna kommer knappast isolera enheten från nätet. Dessutom krävs att enheten har stöd för det du beskriver ovan.

Larminstallatören kan ordna det om kunden så önskar.
Det behövs inget speciellt stöd då larmsändning kan ske via olika protokoll där flera inte är speciellt avancerade.
Det som kräver integration är om du vill kunna styra larmets funktioner och programmering via hemautomation eller extern programvara men du kan likväl ansluta via vpn och sedan göra det enligt tillverkarens instruktioner eller sköta den biten lokalt på plats om de saknar programmering via ip/motringning.
Jag har anslutit många larmanläggningar på detta vis när önskemål funnits utöver det så kan man skapa många olika integrationer i moderna anläggningar, jag har varit inblandad i en del mer avancerade implementationer/integreringar där vi skapat kundspecifika funktionalitet.

Av Snubb1
Skrivet av lhugo:

Vad är att gå över ån för att hämta vatten? Jag ifrågasätter alls inte nyttan av redundans i uppkopplingen. Jag menar heller inte att någon inbrottstjuv skulle söka angripa bostadens larmenhet i syfte att stänga av larmet.

Min poäng gäller faran att i privatpersoners interna nät installera internetanslutna enheter som med största sannolikhet inte underhålls. Samma problem som med IoT. Detta plus det faktum att man gör sig sårbar för attacker som drabbar larmföretagen då angripare då kan rikta in sig på intressanta kunder.

Larmanläggningar kan installeras på lokalt nätverk utan tillgång till internet och sedan kan t.ex en hemautomation sköta kontakten till det yttre.

Av Snubb1

För företag som Securitas home där affärsmodellen är att hyrlarm så är det klart att de vill sälja en uppgradering med ett nytt avtal.
I annat fall så kan befintlig larmanläggning kompletteras med en uppringare/larmsändare sedan fortsätter den att fungera via 4G/5G/IP i vissa fall kan även voip användas.
Om larmanläggningen är väldigt gammal kan det vara ett bra tillfälle att uppgradera larmanläggningen till en mer modern anläggning men det är inget krav samt att det fortfarande finns de som inte vill ha uppringning vid larm.

Av Snubb1

Som förväntat då samt att de tidiga kinesiska testerna jag såg verkar stämma.
Väntar på oberoende tester för skillnader i prestanda och batteritid.

Vill minnas att jag läst att den kan dra 40W dockad men undrar hur varm den blir då och om den börjar trottla efter ett tag.

Av Snubb1
Skrivet av Ario_Nuke:

Vad är fördelarna med att betala med Swish istället för kort då?

Inga kortuppgifter behöver delas samt finns det ingen risk för skimning även om det är ovanligt idag.
Nackdelen vore väl eventuella uppgifter som delas med din bank när du handlar med swish så som inköpsspecifikation.

Av Snubb1

Jag använder coop appen med Scan & Pay idag för att betala med swish, det går även att betala med swish i kortläsarna på coop men tycker det är bökigt.
Fördelen med coop appen som troligtvis inte kommer finnas i swish appen är allergiinformationen för matvaror.
Jag hade använt denna funktionen i swish appen beroende på vilka butiker som det fungerat i.

Skrivet av jokke:

"Postbanken" det var tider det. Har fortfarande mardrömmar av Ernst-Hugo.

PK-banken på den tiden det fanns riktiga postkontor.
Minns deras bankbok än idag.

Av Snubb1

Detta brukar jag ha i min ragu jag lagar mycket och fryser in.
Köttfärs
Hackad lök
Riven vitlök
Hackad morot
Hackad selleri
Hackad eller riven chili
Tomatpuré
Rött vin (ska reduceras bort nästan helt före tomatsåsen)
Egen kokt tomatsås som görs på egenodlade tomater men annars mycket krossade tomater ungefär dubbelt så mycket som de flesta tror att man ska ha minst 4 burkar men gärna 6.
Vatten.
Nassetassar (grisfötter)
Kryddor och lagerblad

Kokas i flera timmar så smakerna går ihop och vätskan reducerat till lagom mängd.
Serveras med bandpasta, undvik spagetti. Föredrar torrpasta då den kan göras al-dente samt gå ihop sig bra i såsen men fortfarande ge ett bra tuggmotstånd (sås och pasta ska röras ihop före servering).

Jag har även flera andra recept som jag gör för att få lite variation.

Av Snubb1

Frågan "Artificiell intelligens - ett hot eller en möjlighet?" saknade det alternativet jag velat svarat att det både är ett hot och en möjlighet.
Redan idag används AI för dåliga saker allt från avancerade bedrägeriet till övervakning men samtidigt öppnar det enorma möjligheter, det är snarare hur AI används som avgör om det är hot eller möjlighet och det kommer alltid finns de som använder AI för egen vinning.
AI inom forskning och medicin kan vara en enorm möjlighet.

Av Snubb1
Skrivet av iknight:

Då var nuzu redan nerlagt...
Edit: https://suyu-emu.org/ funkar inte heller, däremot finns gitlab repon fortfarande.

Han påstår att någon hann registrera patreon länken före honom så det stod fel i readme, jag är skeptisk till det.
https://www.reddit.com/r/nuzu/comments/1b7javi/now_ill_explai...

Edit: poppa lite popcorn och se hur reddit-tråden utvecklar sig