Inlägg

Inlägg som virion har skrivit i forumet

Finns ens en sån här laptop på marknaden? (Musikproduktion och lite gaming)

Hej! Jag söker efter en laptop med rätt specifika krav, men har svårt att hitta någon som passar ändamålet. Det jag använder datorer till är främst musikproduktion, spela Rocket League och göra lite Powerpoints till jobbet - typ inget annat. Jag har en stationär dator till det hemma men skulle vilja pyssla med samma grejer även på resande fot.

Tacksam om någon har tips för har letat som en gnu men hittar fasen inget bra.

- PC
- BÄRbar (ska inte användas hemma). Dvs 14” eller MAX 15”. Inte för tjock/tung.
- Kraftfull CPU, minst 16 Gb RAM och minst 1 Tb SSD
- Låg DPC-latency, för musikproduktionens skull (därför går tyvärr alla DELL bort)
- Separat grafikkort (endast för att palla lite Rocket League på ok inställningar)
- Inte för högljudda fläktar (därför går ASUS Zephyrus G14 bort tyvärr)
- Gärna bra refresh rate på skärmen
- Bra touchpad!
- Avskalad design
- Budget helst max 25000 kr men lite flexibel

Vad tror ni - finns någon passande där ute? :/

Tack för svaren! Alltid otroligt hjälpsamt här i forumen.

Dum fråga men är det någon speciell mjukvara man använder för själva överklockningsproceduren eller är det direkt i BIOS på något sätt?

Kan jag överklocka min setup? (i7 3770k) /noob

Hej!

Jag har i flera år haft en musikproduktion-setup med i7 3770k som jag varit väldigt nöjd med. Märker dock nu när jag skriver musik att jag får audio dropouts. Blir förvisso osäker på om dessa beror på cpu:n (den maxar bara på omkring 55 grader i temp och 60% i musikprogrammet Ableton Live, när ljudartefakterna uppstår). Men tänker att det ändå inte skadar att iaf överklocka litegrann.

Här är hela min setup:

  • CPU: i7 3770k 3,5 GHz

  • Kylare: Noctua NH-U9B SE2

  • Moderkort: ASRock Z77 EXTREME6, ATX

  • RAM: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE

  • GFX: GeForce GTX 1660 Ti

  • Chassi: Fractal Design Define R3

  • OS: Windows 10 på en SSD

Min nybörjarfråga:

Kan jag överklocka min cpu? Jag är inte ute efter att maxa den (och riskera överhettning) men mest ge den en bara en aning mer kraft.
I sådana fall, vad är smidigaste sättet att göra det på?

Tack!

LÖST

För den som råkar hamna i denna tråd med samma problem någon gång framöver så hittade jag slutligen en lösning. Jag följde råden i detta inlägg på Reddit och sedan dess har jag mjuk och fin grafik i Rocket League

https://www.reddit.com/r/RocketLeague/comments/73qzs9/rocket_...

Skickades från m.sweclockers.com

Update 2

Äsch. Jag ropade hej för tidigt. Samma problem som tidigare nu igen. Så märkligt att det plötsligt fungerade jättefint men sen inte längre. Enklaste sättet jag kan beskriva det på är att spelupplevelsen helt enkelt inte är mjuk. Tycker mig känna små ryckigheter stundvis. Känns inte som att det ska vara så när mitt förra grafikkort som är mycket äldre och sämre iaf gav mig mjuk flytande grafik.

Skrivet av PHJ:

Något är definitivt galet iaf, jag har cappat min fps på 181 och den droppar inte under det under match. 980 GTX, har visserligen bockat ur en del inställningar som jag ändå inte tyckte gjorde ngn visuell skillnad, och kör bara 1080p.

EDIT: Ser att din skärm är 1440p, men men..

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyfikenhet: Varför har du cappat just på 181 fps?

Update

Tack för alla svar! (Glömde säga att jag redan hade testat DDU.)

Verkar ha varit lite det som hakd var inne på. Det som verkar ha löst det nu iaf är att jag gjorde en ändring i NVIDIAs kontrollpanel. Under "Justera bildinställningar" hade jag (oförändrat sedan tidigare) "Låt 3D-programmet bestämma". Ändrade dock till "Använd avancerade inställningar" och gick in där och tvingade vsync att vara av. Nu verkar det ha löst sig!

Nytt grafikkort (GTX 1660 Ti) men kass FPS

Hej!

Jag använder mest datorn till musikskapande men spelar ett enda spel regelbundet och det är Rocket League. Mitt förra simpla grafikkort fungerade helt OK till detta (AMD Radeon R9 280). Jag drog ned grafikinställningarna något men det var rätt smooth ändå. Kortet lade dock av nyligen så jag slog till på ett rabatterat GeForce GTX 1660 Ti. Tänkte att nu lär det ju bli ännu roligare att lira RL men har tyvärr inte fått det att fungera något bra.

Såhär installerade jag: Avinstallerade tidigare drivrutiner och gjorde en ny ren installation via NVIDIAs GeForce Experience.

Problemet: När jag startar Rocket League så märker jag att FPS:n är cappad till 144, trots att vsync i spelet är av (känns märkligt). När jag går in i grafikinställningarna i RL och ändå slår på och av vsync (behöver göra det varje gång) så försvinner cap:en plötsligt. Trots detta så fungerar det inte att spela. Spelupplevelsen är riktigt ryckig och FPS:en känns väldigt labil och hoppar mellan 80-150 beroende på karta (dock ryckig upplevelse även vid 150).

Det märkliga är att första kvällen jag testade grafikkortet så fungerade det hur perfekt som helst. Grafiken var riktigt mjuk och följsam och FPS:en stabilt hög. Problemen började när jag på prov testade att slå på FreeSync på min skärm (vilket gjorde att GSync slogs på i NVIDIAs kontrollpanel). Det blev dock kasst så jag slog av bägge helt enkelt (till så som det var innan) men sen dess har det ballat ur alltså.

Mina specs:

CPU: Intel i7-3770k @ 3.50 GHz
Moderkort: ASRock Z77 Extreme6 (ATX)
GPU: GeForce GTX 1660 Ti
Skärm: ASUS MG279Q 144 Hz
RAM: 16 GB
OS: Windows 10 64 bit

Är inte jättekunnig vad gäller grafikkort så det är säkert någon banal liten åtgärd jag bara missat. Supertacksam om någon har någon input!

Passar DJI Mavic Air eller Mavic 2 Pro bäst för mig?

Hej!

Har fotat regelbundet i ett par år men väldigt nyfiken på att prova drönarfoto. Kommer främst att använda drönare på olika resor i sådana fall och jag kommer främst att använda den för foto, till mindre del för video. Av den orsaken tänker jag att Mavic 2 Pro är lockande med anledning av dess bättre kamerasensor. Men jag kan inte riktigt bortse från att den kostar rejält mycket mer (dubbelt så mycket), och ju också är lite större (om än inte stor) vilket är relevant vid resor.

Så det jag funderar över: Hur bra är Mavic Air för foto? Ni som har den för det ändamålet - har ni känt er begränsade av resultatet vad gäller stillbilder? Och hur stort är problemet med wifi-kopplingen i Sverige?

Stort tack på förhand för input/erfarenheter

Skrivet av MixeR_staveN:

Jag själv kommer köra med en 250gb 2,5" SSD systemdisk och sedan ha allt annat på en NAS (nätverkslagring). Dvs inte lagra speciellt mycket på själva NUCen. En 1tb ssd disk kostar ~4-5k och en 2tb kostar typ 9-10k så det är ju inte värt, enligt mig.

Frågar för att jag själv funderar på liknande lösning:

Hur har du tänkt koppla samman NAS och NUC, via WiFi eller nätverkskabel? Har själv NAS i ett annat rum nämligen, kommer det fungera?

Jag må vara lite partisk då jag själv nyss beställde en, men ASUS MG279Q för 4990 kr på CDON känns som en bra deal. IPS, 144 Hz (Freesync upp till 90 Hz), 27".

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för er input! Slog till nu på cdon för 4990 kr

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Min:

Din GPU kan bli lite av ett bekymmer i mer krävande spel, men i spel som CS:GO ska det nog gå att utnyttja 1440p 144Hz.
Det som du behöver tänka på dock är att R9 280 inte stödjer Freesync, men även utan att kunna utnyttja det så är det ändå en 27" 1440p IPS 144Hz skärm som för tillfället inte är mycket dyrare än 60Hz skärmar med liknande specifikationer.

http://www.nordichardware.se/Grafik/amd-freesync-begraensas-t...

Tack för rådet! Slog till nu på cdon för 4990 kr

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Tompanhuhu:

Du kan spela utan problem på denna skärmen.
Sen om du startar battlefield 4 så kommer du ha nytta av freesync nör du ligger på lägre fps! Köp ^^

Låter fint! Tror dock inte mitt grafikkort stöder Freesync? Känns ju oavsett som en bra skärm dock, även utan Freesync.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av perost:

Både grafikkortet och skärmen har DisplayPort 1.2, så det är inget problem där. Däremot så kommer du ju inte att kunna köra några särskilt krävande spel och komma upp i 144 Hz med den skärmen och grafikkortet, 1440p i 144Hz är ju väldigt krävande för grafikkortet. Rocket League och CS:GO kanske går med lite lägre inställningar, jag har inte riktigt koll på det. Men rent anslutningsmässigt så ska det fungera i alla fall.

Tack för info, uppskattas mycket! Då har jag lite mer kött på benen. Kanske dum fråga, men finns det risk att det till och med kan se sämre ut än på min nuvarande 720p 23"-skärm? Med tanke på att du säger att jag kanske får köra lägre grafikinställningaf i spelen. Eller kommer jag kunna körs typ 60 Hz och få schysst resultat?

Skrivet av perost:

Skärmen är inte en 4K-skärm, så jag vet inte riktigt vad du syftar på.

Vet inte hur jag tänkte riktigt, glöm det

Skickades från m.sweclockers.com

Fungerar denna skärm med min övriga setup?

Hej alla!

Behöver ställa en något banal fråga innan jag slänger iväg en beställning. Funderar på att köpa ASUS MG279Q men vill gärna dubbelkolla här om det klaffar med min övriga setup.

Mitt grafikkort är ett ASUS Radeon R9 280 3GB (inte 280x) och min CPU är en i7 3770K 3,5GHz Ivy Bridge. Spelar mest Rocket League och ev lite CS:GO men i övrigt främst icke-spelande användningsområden.

Funkar skärmen hyffsat med min setup (tänker främst på min GPU)? Pallar den driva 4k?

Ångrar ju att jag inte köpte ett bättre grafikkort tidigare. Men kan mycket väl tänka mig uppgradera det framöver. Vore dock bra att veta om denna lösning fungerar fram till dess.

God jul

Fungerar denna skärm bra med min setup?

En noob-fråga: Funderar på att slå till på denna skärm men vill gärna dubbelkolla med er icke-noobs så att jag inte missar någon viktig detalj.

Min GPU är ett ASUS Radeon R9 280 3GB (inte 280x) och min CPU är en i7 3770K 3,5GHz Ivy Bridge. Spelar enklare spel som Rocket League och lite CS:GO men främst icke-spelande användningsområden.

Funkar skärmen bra med min setup (tänker främst på min GPU)? Säkert dum fråga

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Jalle64:

ASUS DCU II-kylare är för det mesta rätt tysta så det bör vara liknade med detta kort.

http://www.anandtech.com/bench/product/1332?vs=1038 Välj själv.

Nämen se där. Tackar! Radeon-kortet verkar ju faktiskt inte så tokigt.

Skrivet av Jalle64:

Det är ett helt ok kort om du får det för detta billigare pris.

Ok! Är det (förhållandevis) tyst? Vilket kort är att föredra mellan detta och GTX 760?

Hur lämplig är denna för mitt ändamål? http://cdon.se/hemelektronik/asus_radeon_r9_280/

Eller bättre att köra på något av de tidigare nämnda förslagen i tråden?