Inlägg

Inlägg som FishTank har skrivit i forumet
Av FishTank

2 år garanti känns ganska lite, Kinnarps har 5 år garanti och Ikea Markus har 10 år garanti.

Av FishTank
Skrivet av AMD-FX:

Låter bra det

Nåt fel med knappen Bra inlägg, när jag klickar där så blir det +2 istället för +1 haha skit samma. Folk kanske är värda det

Förmodligen någon som har klickat knappen innan du klickade det men efter att sidan hade laddats.

Av FishTank
Skrivet av Full:

Absolut, jag håller med om att din "taktik" är bättre - ifall man utgår från ordinarie priser.

Jämför man till exempel Com Hems nuvarande kampanjer för deras koaxiala nät som de marknadsför på hemsidan:

50/10 199 kr/mån (ord. 369 kr/mån)
100/100 249 kr/mån (ord. 399 kr/mån)

Väljer man först 50/10-kampanjen och sedan uppgraderar till 100/10 blir priset alltså 399 kr/mån, hade man valt 100/10 från början hade det varit 249 kr/mån.

Av denna anledningen tycker jag definitivt att man hellre ska sikta för högt än för lågt, 50 kr/mån (taget ur just detta exemplet) är ju trots allt en riktig struntsumma för en familj.

Ja, absolut. När jag skrev inlägget tänkte jag inte så mycket på att prisskillnaden kunde vara låg utan att det skulle vara en märkbar prisskillnad mellan hastigheterna, då tycker jag att det kan vara en bra idé att ta den lägre men billigare priset.

Men om det finns någon kampanj som ger lägre priser eller att prisskillnaden är ganska låg är det bättre att ta det högre hastigheten som du föreslog.

Av FishTank
Skrivet av wcislek:

Jag har en en annons på en bärbar dator här på Swe (försöker inte göra reklam för den). Om gör något fel så är det bara att ta bort detta.

Min fråga är om mitt pris är ok för det jag säljer? Säljer den för 11 000kr och den är inköpt i slutet av feb -18. Impulsköp :P.
Tänkte att det kanske är för högt. Att jag kanske måste sänka mig ännu mer.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da....

Har lagt till en 500gb HDD

Tack för hjälpen.

Länken funkar inte

Av FishTank
Skrivet av Full:

Problemet är ju bara att man får ta del utav ett ny kunds-erbjudande till en start med bindningstid, uppgraderar man inom denna bindningstiden blir det till ordinarie pris och samma bindningstid kvarstår, så jag skulle definitivt säga att det är bättre att satsa för högt än för lågt.

Om så är fallet, att man kan få billigare pris med en erbjudande eller att prisökningen till ett snabbare hastighet är små så kan det vara värt att välja en högre hastighet. Min tanke var att man kanske inte märker av att man har för hög hastighet och en mindre och billigare hastighet kan vara bättre så det är bättre att startar från en lägre hastighet och om man ser att det är inte tillräckligt är det bara att uppgradera.

@Ragnvlad Har ni 4K upplösning i eran TVn? I så fall kan det vara värt att ta en hastighet högre än 100 Mb/s med tanke på att Netflix i 4K kräver minst 25 Mb/s om ni tänker se Netflix i 4K. Med två 4K strömmar är hälften av er bandbredd tagen med 100 Mb/s bandbredd.

Av FishTank

Skulle satsa minst på ett GTX 1060 för att få ett markant prestandaökning, GTX 1050 Ti är bättre än GTX 950 men samtidigt är prestandaförbättringen inte särskilt stort.

Om du letar begagnat är det GTX 970 och uppåt som gäller.

Av FishTank

Om varje person tittar på Netflix eller Youtube i 1080p kommer 100 Mbps sannolikt räcka, högre bandbredd kommer märkas främst när man laddar ner större filer t.ex. spel på 40-80 GB. Om det fortfarande räcker inte kan ni enkelt uppgradera till något högre.

Av FishTank
Skrivet av TeknikFailarN:

Hej datorkunniga!

Kikat runt ett tag på olika större etablerade webplatser (Elgiganten, Komplett, Mediamarkt, NetonNet, (även Inet)) och har landat tre olika alternativ om dator köps färdigbyggd från Elgiganten. Har ni bättre lösningar om den byggs komponentvis men billigare (och bättre utifrån trådens specifikationer) så hojta! Tittar på dessa tre och önskar Din rådgivning om vilken jag bör välja:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar....

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar....

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar....

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar....

Jag har svårt för att veta om dessa fyra alternativens moderkort/chassi har möjlighet för optisk kabel. Detta är ett krav för mig då jag har HIFI-högtalare (Argon 5A) men kablar för detta. Även i er rekommendation av dessa fyra: vilken dator har bäst "ljudkort" för en som vill ha god HIFI-ljudkvalitet till Spotify premium? Och om någon bara kan förklara vad fördelarna/nackdela är mellan I7 och Ryzen. Jag är ingen fotoshop/videomakare/grafisk design-människa som kräver sånt i burken. Jag gör få saker samtidigt men vill att de få saker jag gör (t.ex. spel, arbete eller liknande) är vassa men så billiga som möjligt så klart (Och vilken burk tror ni är tystast generellt?)

Slutligen: Känner Du att: "Dåre! Det finns ju bättre alternativ/sätt där ute just nu än de fyra länkarna ovan!", säg det! Jag kan dock oavsett inte bygga en burk själv eller via kompis.

Utgångspunkter:

Jag funderar på att köpa en ny stationär speldator som ska användas både till långsiktig gaming (jag tänker ungefär fem år framåt med bra kvalitet i burken för alla möjliga olika krävande spel) och studier på högskola. Jag har idag en fungerande dator som en kamrat byggde mig år 2012. Specifikationerna på den ser ut så här enligt vad datorn själv säger:

System:
Intel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10 GHz (4 CPUs), ~ 3.1 GHz
Installerat minne (RAM): 8.00 GB (7.47 GB går att använda)
Operativsystem Windows 10

Grafikkort:
AMD Radeon HD 7900 Series
Kretstyp: AMD Radeon Graphics Processor (0x6798)
DAC-typ: Internal DAC (400Mhz)
Uppskattat totalt minne: 2526 MB

Lagringsutrymme: En SSD 128 GB från 2012, en intern HDD 500 GB från cirka 6-8 år tillbaka tagen från min första dator, samt en extern HDD 1TB som jag bara kopplar in på chassit vid privat lagring av filer (bilder m.m), USB 3.0.

Chassi: BitFenix Shinobi Svart - https://inetimg.se/img/452x339/6911323_15.jpg

Ljudsystem: Jag använder två HIFI-högtalare (Argon Octave 5A, kräver optisk kabel på chassit) och en subbas (Argon SUB840).

Jag har en Philips 40" 4K datorskärm och vill gärna ut det mesta av den vid all gaming/filmer m.m i 4K/så nära 4K som möjligt med hög prestanda.

Jag spelar idag i princip bara D3 och CS GO. Jag vet att jag inte behöver riktigt dyra komponenter för dessa två spel, men jag tänker att jag vill kunna börja spela krävande spel de kommande 5 åren ska klara alla möjliga spel på marknaden utan att börjar klaga på upplösning/prestanda. Ytterligare krav är att datorn ska vara snabb och ge ifrån sig så lite ljud som möjligt.

De fyra första länkarna fungerar inte.

Av FishTank
Skrivet av limpedimp:

Jag har ett 980TI, som kommer upp i typ 86 grader, kan inte röra det för det är så jävla varmt, plockade ner det i bitar och rengjorde vartenda milimeter på det, är jag fucked eller vafan ska man göra?

En bit varm om det är en (kompetent) tredjepartskylare men det är normalt, kan ju vara chassit som har sämre luftcirkulation än andra chassin. Här är en bild med temperaturer Sweclockers mätte upp i en öppen testbänk, referenskortet fick 82 grader vilket är inte lång från ditt, du behöver oroa dig såvida temperaturen är tresiffrigt.

Glöm inte att applicera kylpasta på nytt om du har avmonterat kylaren och rengjort där.

Av FishTank

Vettefan om denna tråd fortfarande används för nästa generations grafikkort diskussioner (har sett minst en annan tråd om detta) men det finns ju ledtrådar om att Volta ska vara arkitekturen till nästa generations spelgrafikkort och inte Ampere/Turing, finns ju detta som kom några dagar sedan: https://videocardz.com/newz/nvidia-to-announce-rtx-technology

Sedan tvivlar jag på att Nvidia släpper en spelgrafikkorten i alla fall den närmaste tiden med en icke tillkännagett arkitektur, Volta är den sista arkitekturen Nvidia tillkännagett hittills.

Av FishTank

Inte så ofta man ser sån het debatt mellan två Intel processorer, oftast är det ju mellan AMD och Intel/Nvidia.

Av FishTank

Ett tips är att bara äta godis när du är mätt, t.ex. efter middag, på så vis är det enklare att sluta äta innan det är för sent + att man får godis över till imorgon. Det krävs fortfarande lite självkontroll för att sluta men det blir lättare när magen är redan full .

Av FishTank
Skrivet av yrfhar:

GeForce 500 - 2010 (nov)
GeForce 600 - 2012 (mars)
GeForce 700 - 2013 (maj)
GeForce 900 - 2014 (maj?)
GeForce 1000 - 2016 (maj)
GeForce XXXX - väntar vi på
Ett år mellan säppen av 600-700-900. Två år mellan 500-600 och 900-1000 så troligen ett släpp av en ny serie i år.

Eller om man ser till hur den första konsumentkorten släpptes för varje arkitektur:

Fermi - 2010 (apr)
Kepler - 2012 (mars)
Maxwell - 2014 (feb - 1st gen/sep - 2nd gen)
Pascal - 2016 (maj)

Volta/Turing/Ampere? - Förhoppningsvis 2018

Som du kan se är det ungefär 2 år mellan varje grafikarkitekturssläpp, ibland mer och ibland mindre. Nästa gen borde komma detta år, frågan är om vi behöver vänta mindre än 2 år (<maj) eller mer (>maj).

För övrigt är 1st gen Maxwell GTX 750/750 Ti och 2nd gen GTX 980 & 970, det finns skillnader mellan 1st gen och 2nd gen Maxwell.

Av FishTank
Skrivet av chokladsås:

@FishTank: Bästa dator med i7 och med 3GHz och GTX1060 vilken skulle ni välja?

https://new.webhallen.com/se/product/269218-ASUS-G11CD-K-NR14... Tror ni den är bra?

Kan inte säga hur bra datorn är i relation till priset då jag ej har någon större koll på priset för stationära datorer.

Något att ha i åtanke är att processorn är en generation gammal med 4 kärnor (fler än din gamla CPU) och 4 trådar (samma som din gamla) medan den nya generation har sex kärnor och lika många trådar istället samt presterar bättre än i5-7400.

Av FishTank

Det där är en budgetmodell som är prissatt som en high-endmodell med bättre kylare, du borde antingen kunna få en bättre kylare för samma pris eller en liknande modell för flera hundralappar mindre.

Det finns GTX 1060 6GB från 3099 kr: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s352508713&o=produkt_p...

Och som andra har sagt är din processor väldigt gammal med bara 2 kärnor, risken finns att den flaskhalsar inte minst i moderna spel.

Av FishTank
Skrivet av HC-8315:

@Peterrrrr: De är kanske inte så jättekonstigt att de är tyst om Volta. NVIDIA deklarerade rätt så tidigt att Volta inte kommer användas i nästa GeForce serie.

Var hart du läst det? Själv har jag inte hittat något som antyder att nästa arkitektur för konsumentkorten inte kommer vara Volta.

Skrivet av Wasp:

Nja alltså jagsjälv tror att dom lär släppa en ny grafikarkitektur iår. Men den kommer inte vara baserad på volta.

TROR JAG, har jag rätt? förmoderligen inte

Skrivet av Starric:

Har pratats om att nästa arkitektur för Geforce heter Ampere, just för att Volta är så specialiserad för maskininlärning osv med dedikerade Tensor cores. Så förhoppningsvis kommer det nya spelkort som presenteras i vår ändå

Med tanke på att jag har läst flera inlägg här om att nästa grafikarkitektur för konsumentkorten inte är Volta utan Ampere undrar jag hur ni har kommit fram till det? Har det kommit någon nyhet som antydd om att Ampere ska ersätta Volta för konsumenterna?

Det enda jag läst angående Ampere är att det är namnet på nästa grafikarkitektur från Nvidia och inget i den nyheten talade om att Ampere ska vara arkitekturen från kommande konsumentkort från Nvidia.

Av FishTank
Skrivet av Swennis:

Hej, nån som testat detta kortet?
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...
Ska köpa det till HTPCn, funderar om den klara hevc, hdr osv. Iofs inte sååå jättteviktigt, då vi kör mediaspelare ör film/serier, men ändå...

Skrivet av hjälpsam:

enligt prisjakt har asus-kortet en max upplösning på 1920x1200, om det stämmer är det inget jag skulle rekommendera till en framtidssäker htpc Speciellt inte när det finns kort som är billigare och som klarar högre upplösning.

Det är via DVI uttaget, med HDMI borde den klara 4K 60 Hz men det kan fortfarande vara värt att överväga en annan modell med tanke på att bara en uttag klarar 4K.

Av FishTank

22,6 % fick tre rätt, glad att jag inte är den ende.

Av FishTank
Skrivet av sesese:

netonnet
1800kr 1500X
2300kr 1600X
endast 500kr mer för 50% mer prestanda i flertrådande applikationer (saknar du 500kr kolla om ditt gamla chassi funka och använd det istället)

2300 kr 1600X + 300-400 kr CPU kylare

Blir väl 800-900 kr dyrare, en 200 kr dyrare 1600 låter mer lockande.

Av FishTank
Skrivet av Lessismore:

@FishTank:

Nej, jag råkade skriva Wh istället för W på ett enda ställe.
Men tänker inte redigera mitt inlägg bara för en sån skitsak.

Och just detta förklarar du är ute och cyklar med enheter. Jag tog mig friden att rätta till enheterna i din text så bäst jag kunde, det fetmarkerade betyder att det är ändrat.

Skrivet av Lessismore:

Du blandar ihop mig med nån annan.
Min första speldator (Commodore 64) förbrukade 9 W. Min nuvarande speldator förbrukar 300 W.
På 30 år har alltså strömförbrukningen ökat med 30ggr. Men prestandan har ökat med 100.000ggr (ungefärlig gissning).

Om vi antar att prestandan kommer att öka i framtidens speldator (dock inte 100.000ggr, men kanske 100ggr) så ser jag inte ens en tendens att strömförbrukningen helt plötsligt skulle minska.

Om vi antar att man spelar 4 timmar om dagen, 5 dar i veckan så är den totala strömförbrukningen per månad 720 Wh (C64) resp 24.000 Wh (modern speldator).

2st AAA-batteri har en energimängd på ca 3Wh, det innebär att framtidens speldator får dra endast 37 mW, dvs 1/10.000-del av en idag modern speldator.

Landvinningarnas sötebrödsdagar är förbi sedan 5+ är sedan. Det ska till alien-teknologi och vi ska vinna 1/10-del av vad vi gjort de senaste 30åren.

Vad får er att tro man i framtiden kan driva en speldator i en månad på endast 2st AAA-batterier?

Det är fler än ett ställe där det var fel.