Inlägg

Inlägg som K0DD4Z har skrivit i forumet
Av K0DD4Z
Skrivet av Jackbob:

Utan att själv ha nån egentligen ingen insikt eller stark åsikt om SAS.
Men anledningen till att flygbolagen får såna enorma stöd summor från respektive länder, inte minst under covid-19, är ju för att ha ett flygbolag som har garanterade (direkt)flyg till ditt land är är värt mångfaldigt mer för olika verksamheter inom landet än kostnaden att driva flygbolaget.

Hade man inte räddat flygbolagen i världen under pandemin så hade en dominoeffekt utan dess like tagit fart över alla möjliga verksamheter.

Med det sagt så är jag alltså inte insatt specifikt i SAS fall.

Är väl endast motiverbart för typ små länder i stilla havet som det bara går flyg till en gång i månaden?

Av K0DD4Z
Skrivet av Olle P:

Hur många använder iPone (globalt)? Om 90% av dessa motsvarar ett annonsvärde på 85 MUSD kan man räkna på vad en enskild användare är värd, och i praktiken betalar för "gratis" appar.

Om jag tolkar K0DD4Z rätt så menar hen att reklamdrivna sajter borde försvinna. FBs hela affärsmodell är att sälja så mycket reklamplats som möjligt, och användarnas sidtittar och personliga information är råvaran.
Detta i stark kontrast till exempelvis SC, där verksamheten inte primärt går ut på att sälja reklam även om reklam ger de största intäkterna. Det tycker jag är helt okej, och SC borde användas som ett paradexempel på hur en reklamfinansierad webbsajt bör se ut. (Tom's Hardware, med snarlik inriktning, är ett bra exempel på hur det inte ska se ut.)

Utan en massa tvåvägsriktad reklamstyrning blir Internet förhoppningsvis "mindre", i betydelsen "mindre trafikerat av reklam".

Det spelar ingen roll om sidorna är helt reklamfinansierade, bara det inte finns någon styrning av reklamen. Flashback Forum finansieras så vitt jag vet helt av reklam, men de säljer helt enkelt banners. Vanliga bilder som visas på sidan kopplat till en länk. De får betalt för klick men det finns ingen styrning av vem reklamen går till som på Facebook exempelvis.
Detta är den klassiska typen av reklam på internet.

Av K0DD4Z
Skrivet av jan-banan:

Det är bara besöka närmaste datoraffär och kolla hur designen ser ut där så märker man snabbt att det mest bygger på blingbling, RGB-led och annat smaklöst. Dator entusiaster är inte kända för att ha bra smak eller design utan istället handla det om att sätta på extra LED lite här och där. Tycker detta är ett av de få chassin som är snyggt och tilltalar någon med god smak. Finns en anledning till att många designers och annat löst folk har en mac för att den är snygg och stilren. Det jag är skeptist till det är hur bra chassit är med kylning, ljud och montering osv osv. Är det bra så kommer jag bygga med detta nästa gång.

Ja, precis. Jag funderar på att lära mig CAD och designa något liknande Teenage Engineerings lösning som bara består av några plåtar och skruvar, fast i större format och så.

Av K0DD4Z
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Fast frågan är gur saker ska finanseras? Jag minns debatterna från när TV4 började marksändas. Där folk frågade varför all denna reklam, varför kan det inte bara vara gratis?

Angående kostnader för drift. Ska man ha en någorlunda vettig sida så är 1 person heltid minimum. Säg att denna person ihop med lite serverkostnader är 50 000kr/månaden. Lycka till att få in dessa pengar utan reklam. Även om man kör billigare serverlösningar så är kön den stora utgiften.

Reklam är ju okej, men bara vanliga banners då, det fungerade alldeles utmärkt innan Google dök upp.

Av K0DD4Z

Designen är väldigt tilltalande, men avskyr att det bara är en enda USB-C-kontakt på framsidan. Den kontakten är mycket ömtålig och det är uppenbart att den enbart designades för att ladda mobiltelefoner, den är bara marginellt tåligare än USB Micro.
De kunde iallafall inkluderat skruvarna till den låsbara kontakten.

Av K0DD4Z

Goda nyheter! Det vore bra om hela annonsbranschen gick i kras så att internet kunde återgå till ett mindre kommersiellt format utan cancer som Facebook.

Av K0DD4Z
Skrivet av Kaleid:

Och fortsätta vara skattefuskande företag..

Enbart, politiker, byråkrater och andra parasiter som tycker att skattefusk är dåligt.

Av K0DD4Z

Encino Man från 1992 heter "California Man" i dem Europeiska länder där titeln inte översatts, som om den genomsnittlige Amerikanen utanför Kalifornien vet mer om vad Encino innebär än dito Europé.

Av K0DD4Z

Fan, ska det inte finnas någon typ A-kontakt för denna standarden? Typ C fungerar bra som ersättare till MikroUSB men är usel för dem användningsområden som typ A har.

Av K0DD4Z

EUs filmindustri producerar till 99% fullständigt skräp som diverse kulturpersoner låtsas tycka om och överlever tack vare statliga bidrag. EU är som vanligt sura över att folket väljer bort europeiskt material och vill nu tvinga på diverse företag att köpa in skit som ingen efterfrågar. Patetiskt som vanligt.
Kul att detta iallafall kan leda till att piratkopieringen ökar igen om Netflix väljer att antingen öka sina priser, minska mängden icke-EU-material för att uppnå kvoten eller helt drar sig ur den europeiska marknaden.

Av K0DD4Z

Hur kommer man ens på såna här bedrägeritekniker, det är så fullständigt osannolikt att någon skulle fallas för skiten. De få som skulle vara senildementa nog klarar troligtvis inte av att köpa Bitcoin.

Av K0DD4Z

Inte tillräckligt, de måste tvingas att betala igen allt de dragit in på sin speciallagstiftning också.

Av K0DD4Z

Underbart, alla nyheter som spår om att x86 börjar dö ut är bra.

Av K0DD4Z

@Traste: Vad är det för slags företag som du använt? Jag tänkte att det skulle kunna uppstå företag som liknar dem som hjälper en med att köpa saker från Yahoo Auctions i Japan, men det verkar alltså som att det redan finns alternativ.
@Xinpei: Han sa själv att han redan tagit emot det första paketet utan problem. De packar ju om allting i ett EU-land, att det sedan innehåller paket som kommer från Kina har inget med saken att göra.

Av K0DD4Z

Att de måste subventionera paket från Kina är en del av deras avtal med Världspostföreningen. Passar det inte får de helt enkelt gå ur Världspostföreningen. Dessutom tar de ut sin skyhöga avgift från alla länder utanför EU, väldigt få av dem är subventionerade.

Av K0DD4Z

Jag har alltid hatat strömning och jag hoppas att detta blir början på slutet på denna cancer.

Av K0DD4Z

Väldigt mysigt chassi. Det är synd att det inte finns särskilt mycket moderna chassin med liknande design.

Av K0DD4Z

@Christhebalrog: Skulle inte förvåna mig alls om mupparna på bolagen tror att piratbukten fortfarande är aktuell. Gäller dessutom bara för en enda internetleverantör, och antagligen bara för en domän, inte några speglingar.

Av K0DD4Z

Är det bara jag som tycker att det är hysteriskt roligt att filmbolagen lär bränt en massa kosing på en process för att blockera en sida som inte varit aktuell på flera år?

Av K0DD4Z

Hoppas den laddas med USB-C. Den borde ha lite moderna funktioner också, som att man kan importera och exportera kontaktlistor i vCard-format, och tethra den till en dator och använda den som LTE-modem.