Inlägg

Inlägg som sunner2k har skrivit i forumet
Av sunner2k
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

@sunner2k: Ryzen 4000 på Zen 3 skall släppas i år. Det kommer bli de sista, snabbaste och bästa processorerna på AM4. Jag hade väntat på den lanseringen och köpt mig en 4700X eller 4900X.

Kan mycket väl vara så att jag väntar på en sån, känner ni båda / andra som läser att om något är lite efter så är det min processor?
tack igen för tipset

Av sunner2k
Skrivet av Axel95:

@sunner2k: Din dator är väldig tbra till specsen. Men om du bara vill ha mer spelprestanda tycker jag en Ryzen 3700 kan vara en vettig uppgradering. Om du inte vill byta till intel.

Tack för svar, ja alltså den är helt okej iallafall, men är inte så inne på banan just nu ifall det finns nån rekommenderad uppgradering att göra, finns såklart alltid bättre delar oavsett vad man har, men som jag skrev innan, märker att den börjar trappa efter lite och var nyfiken vad som kan göras för att få bättre liv i den igen.

Tackar för tipset, ska kika lite på processorn du tipsar om, alltid kört AMD så stannar helst med dom

Av sunner2k

Tips på uppgradering av komponenter

Hej på er, ännu en tråd om potentiel uppgradering av komponenter.

Ska försöka ta med så mycket som möjligt av min nuvarande spec/setup nu.

CPU : AMD ryzen 7 1800x, 3.85 ghz (stock)
GPU : ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 OC (körs med rekommenderat program för profil av oc)
RAM : Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 3200 MHz (Clockat till 2999mhz)

Har både SSD och HDD diskar, alla komponenterna verkar flyta på som dom ska men märker för varje dag att datorn inte är lika monster som den var när jag uppgraderade sist för kanske 2-3 år sen.

För att tillägga så kör jag 3 skärmar, 2 st 144hz 27" och en 24" 60hz, använder såklart 1 som main och resterande för annat.

Jag kör alltid 1080p gaming men har börjat kört lite med res-scaling för att få linjerna mer smooth.
Kan även tillägga att jag då och då kör VR och har inte varit några problem.

Tanken med upgrade är egentligen att kunna köra alla spel på absolut högsta settings oavsett mods (om så finns) och oavsett vad som görs på andra skärmarna. Då på 1080p med kanske viss res-scaling för att få det lite snyggare dvs. Detta har aldrig varit ett problem när jag uppgraderat tidigare och har då klarat mig i ungefär 2-3 år utan att sänka grafiken, vilket är sjukt trevligt och har då ändå legat på en stadig fps på runt 90-100 ungefär där vill jag ligga igen. Nu börjar jag vara nere på high/medium på spel för att uppnå iaf stadigare fps på runt 45-60 nånstans.

Kom gärna med något tips om du har, RAM har jag under en viss tid tänkt att dubblera men inte riktigt blivit av då jag ändå känt att jag klarat mig på det.

Tack på förhand

Av sunner2k

@Henrik11:
Det är också ett alternativ, verkar luta åt att sälja denna skärm och köpa en annan
Känns lite surt att gå ett par tusen i back bara :/

Av sunner2k

@perost: Jo jag har läst det där också, shit vad drygt, så sjukt nöjd med dessa skärmar också, och en utav anledningarna till varför jag fick köpa dom för sambon var ifall jag köpte 2 så det såg enhetligare ut "Dom ska ju vara så petiga"

Tack också för att du sökte upp ingående om tidigare nämnd adapter på dustin, hade lätt kunnat missat.

Tacksam för svaren!

Av sunner2k

@Rick69:

Kan ha varit på företag

Av sunner2k

@Henrik11:

Är övertygad att skärmen kommer att funka och få bild, problemet är väl vad den kommer att kunnas köras i för hz, jag vill som sagt få den till MINST 120hz.

Håller hoppet uppe lite till och väntar ifall någon personligen har löst liknande problem innan jag beställer adapter/kabel, Alternativt säljer skärmen och köper en annan, det blev redan lite smått dyrt i fredags

Av sunner2k

@perost: Såklart, får se ifall någon mer kommer med övertygande svar, säger absolut inte att ditt inte är, men man hoppas väl att någon har hittat en "Billigare" lösning.

Antar att jag tog det i fel ordning då, det är lite mycket i huvudet just nu.

Tacksam för svaret!

Av sunner2k

@Henrik11: Precis, har läst igenom just den tråden och flera till, verkar inte finnas jätte många och tyvärr är det väldigt difus information.

Jag tycker att allt jag läser och får tips om verkar just vara som en sån adapter du länkade till, att den är aktiv DVI>DP.
Alternativt en kabel som är DVI-D > DP "BORDE" också funka

Ska vänta lite till ifall någon kommer med svar om att dom löst detta problemen själva, Tackar för svaret!

EDIT: är inte den där adaptern "åt fel håll" den där är väl från DP utång till DVI ingång? behöver en som är tvärtom
Dvs, DVI-D utgång till DP ingång

Av sunner2k

@Krokarn: Det var liksom min idé också, för displayport kabel isig klarar väl 144hz, och en Dvi-d kabel klarar ju 144hz isig.
Men tyvärr verkar inte dessa kablar som du tipsar om vara lättast att hitta, jag skulle som sagt nöja mig med 120hz, Vad som helst utom 60hz iaf!!

Är denna kabel något du själv använt?

Jag är naturligtvis villig att pröva att köpa en sån här kabel om jag hittar en, men skulle gärna vilja veta ifall någon faktiskt prövat detta med bra resultat

Tack för svaret!

EDIT: Missade det du skrev om aktiv adapter, finns det någon för överkommligt pris att få tag på som ger 144hz, eller är det "kostar skjortan pris" för 120hz?

Av sunner2k

Dilemma med ny dator

Hej, har tyvärr åkt på en liten nit efter inköp av nya komponenter till datorn (Black Friday)

Har sen tidigare använt 3 skärmar till min förra rigg vilket fungerade klockrent och har nu efter fredagens köp brottats med ett dilemma.

Jag har 2st 144hz skärmar med utgångar - VGA,HDMI, DVI-D vardera.
1 st skärm 60hz med diverse utgångar (Ingen viktig skärm)

Mitt problem är på min nya GPU så finns "bara" 1st DVI-D,2st DP, 2st HDMI

Jag spelar bara på 1 skärm vilken jag använder en DVI-D kabel och får ut 144hz.
Men på min sekundära så vill jag naturligtvis få ut helst 144hz eller kan nöja mig med 120hz.

Jag har sökt igenom internet i 2 dagar och har även besökt 2 butiker och ingen verkar kunna ge mig ett konkret svar eller kan hjälpa mig.
Har prövat med en "4k 16.2gb/s" hdmi kabel till min sekundära men fick bara alternativet att köra 60hz som mest.
Väldigt oklart vad skärmen stödjer för HDMI teknik, tyvärr

Kan någon komma med tips/råd hur jag kan lösa mitt problem?
Skärmarna inhandlades för ca 1 år sedan och älskar dom förövrigt, så vill gärna undvika att byta ut den ena för att lösa detta.
Skärmarna är : Acer gn276hl

Väldigt tacksam för hjälp!

EDIT: Skulle typ denna funka? https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882203...

Av sunner2k

Uppgradering av dator

Hej! Ännu en till tråd om uppgradering av komponenter.
Men då alla datorer är "unika" så slänger jag upp en egen efter att ha sökt utan större resultat på sidan.

Hela min tanke är just att uppgradera ett gäng komponenter, men då jag tyvärr inte ski*er pengar och har för dåligt tålamod så vill jag gärna få tips om att mötas halvvägs.

Sitter idag på.

2x 144hz skärmar på 27" (1 för main, 1 för diverse.
1x 60hz skärm för "diverse"
AMD fx-8350 bulldozer oklockat (ligger runt 4.1ghz)
Gigabyte geforce gtx 970 4gb g1 gaming (oklockat)
Mobo: Gigabyte 970A-DS3P
Ram DDR3 Crucial(Nånting) 4x4gb 1600mhz st.
Nätagg på 1000W (Inhandlades för x antal år sen och tog i som bara den)
SSD för os och diverse "oftast spelade spel"
HDD för lagring och för "mindre spelade spel"
Chassi CM storm.

Känner mig safe på allt förutom just Mobo, Ram, Proccessor och GPU.

Dreglar naturligtvis efter att köpa alla dessa komponeter i ett paket direkt även fast det svider, fördel är att jag har ett konto på netonnet jag kan använda mig av, som gör det lite överkomligare för ekonomin, men för att överleva lite bättre ekomiskt vill jag nog försöka undvika detta ^^

Fördelaktigt skulle jag vilja dela upp köpet i 2 paket, Det beror naturligtvis på hur pass bra mina komponenter i dagsläget håller måttet där jag antagligen köper ny GPU nu, tex 1080? Och sparar mina andra komponenter ett tag till, om dom håller måttet?
Alternativt köper ny processor, Mobo och ram nu och väntar och köper ny GPU vid nästa tillfälle?.

Jag spelar ALLA nya spel, och även äldre, Dock bara i 1080p, Vilket funkar klockrent för mig annars, tyvärr har komponenterna sina år på nacken och jag både känner för mitt eget psyke och för prestandans skull att det är dags att uppgradera.

Kom gärna med lite tips, Har sån sjuk beslutsångest och vet inte riktigt vad jag ska satsa på oavsett om jag köper 1 paket med dessa komponenter jag vill byta ut, eller styckar ner det. Ryzen 1700, 1800? gtx 1080? osv

Har inte satt någon budget, men kan sträcka mig upp till ca 10-15k

Tack på förhand

Av sunner2k
Skrivet av Yatagarasu:

Måste du ha mic med samma färg då?

Hehe måste och måste, det beror på hur man ser på det, men köper jag en vit mick (vilket jag igentligen inte vill ha) kommer jag få tvångstankar varje gång jag ser den, så det är ju b-planen isåfall .. men för att klargöra, köper hellre en beggad svart än en ny vit

Av sunner2k
Skrivet av bullis:

Hyperx cloud är väl samma headset, kanske micen passar från ett sånt.

Jasså så pass, ska kika, tack för tipset!

Av sunner2k

Vänta/laga/köpa nytt Headset?

Hej, är lite klyven efter dagens besked, jag har ett par Qpad qh-90 lurar som jag avgudar, utan tvekan bästa headsetet jag har haft, så otroligt sköna, dessa har fungerat felfritt under mina nästan 4 år ägande, det är fortfarande i väldigt bra skick, tyvärr så märkte jag häromdagen att min mick verkar ha gett upp, den fungerar men då får jag ha micken i munnen och vråla allt vad jag kan för att få den att funka.

Jag har gjort ett beställning på Qpad om en ny mick, tyvärr fick jag samtal av dom idag (+ i kanten) att min färg var slut och återkommer i lager om ca 2-3 månader (Jo jag frågade typ 4 gånger för jag trodde inte mina öron först)
Men så jag har ett väldigt stort dilemma, antingen får jag vänta 2-3 månader då dom inte har NÅGON ÅF ALLS för dessa lösa.
2. Jag får köpa ett annat headset, men vad vet jag slår dessa i både ljud/komfort/pris/mickens ljudkvalite osv?
3. Köper jag ett nytt likadant? Det ligger på webhallen för ca 700isch, bara micken och kabeln från qpad låg på 377 med frakt.. jag tänker att jag inte vågar riskera och köpa ett annat headset för risk av nedgradering.. Men är ändå sjukt frusterad och vet inte vad jag ska göra?

Någon som kan komma med några förslag? Eller är det någon som sitter i runt stockholm kanske med en fungerande SVART mick till dessa som man skulle kunna köpa av?

Tack på förhand!

Av sunner2k
Skrivet av Apanx:

Se om du kan välja Tvinga där.
Kantutjämning - Läge - Programkontrollerad.
Och sen ställa in till typ 8x eller något:
Kantutjämning - Inställning - programkontrollerad (Grå markerad)

Kantutjämning läge kan jag välja - Programkontrollerad, Av, Förstärk programmets inställning, Åsidosätt en programinställning
Dom 2 sist nämnda låter mig ändra - Kantutjämning inställning manuellt då

Av sunner2k
Skrivet av ronz:

Inställningarna i NCP ser ju bra ut, som det ska vara.
I videon syns problemet tydligt och jag förstår exakt vad du menar. Det är just detta som jag nämnde i tidigare inlägg (ljus som reflekteras). Det brukar nämnas som "Shimmer, Shimmering" och för just detta lanserade Nvidia sin Anti-Aliasingteknik TXAA. Vissa spel lider av detta mer än andra och på senare år ännu mer pga. mer detaljerade världar.

Jag står dock fast vid att inget är fel. Däremot har jag aldrig lirat FS17 så jag vet ej hur det såg ut för dig förut.

Personligen så är detta med Shimmering något även jag hatar. Som jag skrev tidigare så sänker jag gärna grafikinställningar för att höja Anti-Aliasing/Upplösning för att få bort dom. Bästa lösningen för att få bort detta är DSR 4x eller TXAA/TAA (som dock gör bilden suddig, men detta går att väga upp med sharpening från tex Reshade/SweetFX). Vanliga AA metoder som SMAA, MSAA och FXAA hjälper knappt mot shimmering. Möjligtvis MSAA men då ska man upp i 4-8x.
Tyvärr finns inte TXAA i alla spel. Och DSR 4x är väldigt krävande.

I vissa spel får man helt enkelt lida med det

Bläääh! Det ända jag har att säga, deprimerande att man ska behöva leva med detta.. detta har tagit bort hela lusten att spela, för jag kan inte njuta av spelet i sig, jag sitter och letar efter alla dessa jävla kanter istället

Men då påtvingar du AA i NCP menar du då? för jag har alltid allt det högsta i spelen i sig, men kanske behöver påtvinga det i NCP?
Kollade reshade vilket verkade vara sjukt najs, men det stödjer inte FS17 än, men FS15 så det är väl bara en tidsfråga förhoppningsvis

Får tacka så mycket att du iallafall har lagt ner energi på att hjälpa till och att försöka förklara osv får se vad kontentan blir, kanske får börja göra något annat än att spela, kanske börja med musik eller något annat vid datorn (Lär bli lätt då man spelat sen man var typ 10)

Av sunner2k
Skrivet av ronz:

Vad har du för inställningar i NCP? Det är inte så att den ställer till något?

*Justera bildinställningar med förhandsgranskning*
Använd de avancerade 3D-bildinställningarna

*Hantera 3D-inställningar*
Anistropisk filtrering - Programkontrollerad.
CUDA-GPU-enheter - Alla
DSR-Faktorer - Off
DSR- jämnhet - Av (Grå markerad)
Flerbildskärm/blandad GPU.... - Flerbildskärmprestandaläge
Kantutjämning - FXAA - Av
Kantutjämning - Gammakorrektionsvärden -
Kantutjämning - Genomskinlighet - Av
Kantutjämning - Inställning - programkontrollerad (Grå markerad)
Kantutjämning - Läge - Programkontrollerad.
Kantutjämning med prov över flera ramar... - Av
Läget energisparfunktioner - Föredrar maximal prestanda (Ändrat manuellt)
Maximalt för -renderade bildrutor - Använd 3D-programinställningen
Omgivande inneslutning (Ambient ucclusion) - Av
Skuggningscache -
Texturfiltrering - Anistropisk provoptimering - Av (grå markerad)
Texturfiltrering - Kvalitet - Hög kvalitet (Ändrat manuellt från Kvalitet)
Texturfiltrering - Negativt detaljnivåförhållanden - Tillåt
Texturfiltrering - Trilinjär optimering - På (grå markerad)
Tredubbel buffering - Av
Trådad optimering - Automatisk
V-sync - Använd 3D-programinställningen
Virtuell realitet för -rendererade bildrutor - 1

Har fått upp en video på FS17 iallafall, kan ju säga att den slutgiltiga kvaliten på klippet är säkert 3 gånger så dålig jämnfört med verkligheten, men det är iallafall dom viktigaste delarna som syns, Kolla noga på "betong väggen bredvid traktorerna" dom kanterna lever ett eget liv, så öker du effekten typ x3 så förstår du mitt problem ^^

https://youtu.be/w3XreMoEz_Y

Av sunner2k
Skrivet av ronz:

Såhär ser Watch Dogs 2 ut för mig utan någon form av Anti-Aliasing; http://i.imgur.com/9CLtyQi.jpg
Syns mest på tröjan och huset till höger.
Och såhär när jag trycker på MSAA 2x + SMAA http://i.imgur.com/eMTwN3s.jpg

För mig är detta inget nytt. Det har alltid varit såhär. Det börjar dock synas mer och mer i spel då världarna blir mer detaljerade.

Fast det är det där som är skillnaden, jag ser ju stor skillnad på dina bilder, hade mitt resultat blivit som din "efter bild" så hade jag blivit överlycklig, jag ser klart och tydligt att jag har det problem som du visar på bild 1, men jag har problem att få det som bild 2? det känns som om min Anti Aliasing är typ på ett Minus antal?

Som sagt, kommer en video snart på mitt fs17, försöker lära mig ett video-redigerings-program på 5 min

Av sunner2k

@ronz: det sjukaste är att när bilden togs, så hade jag allt inne i spelet på högsta (tyvärr inte många alternativ) men Anti aliasing x8 där och default på NCP förutom "föredrar maximal prestanda på energiläge", ända som får det att se lite bättre ut är att slå igång FXAA.

Jag kan eventuellt labba med att testa DSR och få liknande bild, håller på att ska lägga upp en video på FS17 också