Inlägg

Inlägg som _Merc_ har skrivit i forumet

Jag maxxade 8gb vram på mitt förra vega 64 i 1440p i total war warhammer. Ett kort som skall driva 4k är betydligt mer beroende av vram mängden. Även om nvidia använder mindre vram så kommer tiden oftast ifatt dem snabast också. Tror endast pascal korten kommer ha en lika lång livslängd som motsvarande amd kort, då dem inte var lika snåla med vram, men bandbredden är dock pascals svaghet.

Detta är Fermi 2.0
Visst prestandan är bättre och kylare är bra, men..... kretsen är enorm, Den drar mer ström än något grafikkort tidigare, Den överklockar inte bra, Mängden Vram är betydligt under vad den behöver vara för att vara ett bra High end kort mer än 2 år. precis som Fermi.

Skrivet av wessmen:

Ingenting att skryta om? Nvidia är helt ohotade på GPU-marknaden. Vem bryr sig om strömförbrukningen när man köper nya grafikkort, det är ingen ECO-torktumlare.

med tanke på hur dåligt dem överklockar så ser jag ingen poäng med 3000 serien. AMD behöver inte enns ta sig förbi 3080 om dem är inom 5% av kortet med runt 200W i TDP.

3000 serien är Fermi som att grävts upp igen för att hemsöka våra nätaggregat.

kortet skulle vara 100% bättre än 2080 Enligt Nvidia, Det är i genomsnitt 53% bättre med en strömbudget som är 100W mer. Detta är inget att skryta om, Det käkar mer kraft än Vega64.

Detta är Fermi Igen. Raytracingen är heller inget att skryta om, fortfarande klarar dem inte FPSen utan DLSS.

är det bara jag som inte ser poängen med en klocka när man har en mobil telefon.

Skrivet av Lastammunition:

Nja, Nvidias referenskylare är ju rejält mycket snyggare än dessa renderingar iaf. Men gissar de också blir sjukt svåra att få tag i då det går rykten att deras kylarlösning är väldigt dyr att producera.

kan inte hålla med, tycker dem ser ut som en avlång robot damsugare.

Snygg design på kylaren äntligen, nu får vi hoppas att den kyler bra.
Så länge priset är rätt behöver dem inte slå 3090. Det räcker med 3080.

HBM är framtiden för grafikkort o när dem kommer 3d stacka Minnen på APUer (får vi hoppas).

Om ni överväger att köpa ett av dessa kort Vänta på TI varianterna av 3070 och 3080, dem kommer förmodligen att ha dubbla mängden Vram till ett okej pris som gör dem mer prisvärda än 3070 o 3080, speciellt om ni ska spela i 4k.

bara vänta och se, men väntar nog på DDR5 o AM5.

Verkar som om det är dags att överge WD efter alla dessa år.

Skrivet av bobbeyblade:

Motorola Mobility är Kinesiskt, de ägs till 100% av Lenovo.

tur att jag inte äger en än. Har missat att lenovo köpte dem.

Skrivet av Cazzzen:

Kommer nog bli så att jag byter ut hela datorn. Det är en prebuild dator från HP.

Vänta tills AMD släpper Zen3 Vilket är Q4 i år. även många nya grafikkort blir tillgängliga på marknaden. Du kommer nog kunna fynda Nuvarande Ryzen 3000 serien CPUer till bra priser antingen ifrån online butiker eller på sweclockers marknad. Det samma gäller för grafikkort. Ha lite IS i magen o du kommer kunna bygga ett bra system för ett bra pris.

@fredrik831: Jag Sitter på 2.7.2 just nu. har varit okej. även om jag inte kan undervolta lika lågt längre som jag kunde på 2019 års drivare. Och Fläktjusteringen fungerar inte alltid heller. Det är synd att dem gjorde en så dålig kylare till Radeon 7( dock bättre än reference kylaren) , dem kunde ha sålt den med hälften Vram o en mer påkostad kylare för halva priset ish o gjort vinst i stället för förlust.

AMD borde outsourca deras kylare till sapphire o låta dem göra något bra till deras referens kort. Sapphires budget kylare är ofta inte långt ifrån dem mer påkostade.

Skrivet av Ratatosk:

Finns ett par saker som talar för att Navi 2 kommer att prestera bra.

  1. Konsollerna har Navi 2, de presterar enligt uppgift bra.

  2. Nividas "låga" priser, Nvidia har inte låga priser utan mycket goda skäl.

  3. Nvidias höga strömbudget, de har den av någon anledning.

Det var länge sen Nvidia presenterade en så ineffektiv krets som Ampere, Det finns andra saker som kan ligga bakom Störmbudgeten.

1. storleken på kretsen
2. samsung 8nm
3. Konsoler är mer troligt än Navi 2 (RDNA2) dem vill krossa dem innan dem når marknaden
4. Strömbudgeten spelar ingen roll då ingen kollar på det som ett problem när dem ska köpa ett Nvidia kort (folk köper Nvidia för märket inte prestanda eller effektivitet).

Så ytterligare en kinesisk Spyware på marknaden. Dem har slängt in bra grejer i telefonen till ett okej pris, men man kan få Stock android med motorola och bättre bygg kvalitet så dem flesta telefoner ifrån kina blir då ointressanta för min del.

RTX IO är en Big nono, Folk kommer nog bli väldigt besvikna om grafikkort skall utföra detta när dem spelar. Jag ser många problem. Först och Främst mängden Vram! bara 3090 har nog med Vram för att detta skall vara möjligt för något av Ampere korten. 10gb är på tok för lite.
Sen har vi även minnesbandbredden och Bussen för att transportera datan på. Nvidia har inte visat upp om RTX IO är möjligt när GPUn är fullt belastad under spelandet, När vi kommer till Open world scenarion där laddnings tiden skall vara näst in på direkt i byte av zoner kommer detta inte att fungera utan massiva framedrops. Betydligt bättre att låta CPUn ladda datan ifrån en Snabb SSD hårddisk. Hela RTX IO kommer överbelasta grafikkorten, Om dem inte har betydligt mer Vram och bandbredd. Raytracing är väldigt bandbredd intensivt vilket är en av anledningarna till varför dem använder DLSS för att fuska sig runt problemet. Och DLSS har fortfarande stora problem med skuggor och Väder element.