Inlägg

Inlägg som _Merc_ har skrivit i forumet
Av _Merc_
Skrivet av jeppe109:

Ja, till nästa land med låga löner och därtill kommer massiva kostnader för nybyggnation etc.

du kan även lägga en milskatt så ju längre varorna fraktas desto dyrare blir dem för slut kunden.

Av _Merc_
Skrivet av Jonas79:

Du vill verkligen betala dubbla priset för all elektronik undrar om du kommer klaga efteråt när elekttroniken ökar priserna med 100%.

Såklart har man gått om pengar spelar det ingen roll men för mig gör det iallafall det.

det gör att företag flyttar produktionen.

Av _Merc_
Skrivet av Moton:

Trump fick väll aldrig mothugg för att flytta hem industrier? Läst vääälidgt mycket kritik angående Trump men aldrig om just det specifikt.

han fick mothugg för att det var emot frihandel och racistiskt emot asiater.

Av _Merc_

100% skatt på varor gjorda i kina.

Av _Merc_
Skrivet av HenrikM:

Hoppas Sweclockers recenserar kortet utifrån priset på 5000 kr och inte nått hittepåpris.

ska bli intressant. Med tanke på att 3080 i sin begränsade tillgång och engångs msrp inte fick samma behandling som radeon korten. Så får vi se.

Av _Merc_
Skrivet av Triton242:

Låter ju ändå som när man snabbt läser igenom tråden att det finns en hel del med USB relaterade problem. Det är så klart omöjligt att säga om det är användarfel, usb-enheter som är fel eller något annat som inte har med AMD att göra.
Dock blir man ändå lite fundersam när en så liten andel av användarna som läst detta inlägget ändå rapporterat att något slags fel verkar det finnas med deras usb-enheter.

O andra sidan är troligen inte behovet av data lika stort för att identifiera detta problemet som att förbättra DLSS.
USB är heller inget nytt så man kan ju tycka det det borde finnas mer data kring ämnet från början till skillnad för DLSS exemplet som precis som du säger var helt nytt för ett år sedan men blir bättre för varje månad som går och idag har större fördelar än de nackdelar det skapar i många titlar om man tittar runt bland DLSS recensioner.
Måste säga att jag tyckte din jämförelse var riktigt usel.
Bättre hade då varit att jämföra mot Intels SATA fadäs de gjorde för ett gäng år sedan med degenererande sata kontroller i vissa chipset.

visst, men vad vi vet så är det inget som har gått sönder utan rör sig förmodligen om någon bugg. Nvidia Säljer ju nu mera sina kort på raytracing och DLSS. inte för att det är något man borde köpa kort för än.

När AMD själv går o ut på reddit o letar efter folk med problemet så att dem kan få in data så är dem nog i behov av mer data på problemet.

ytterligare DLSS har ingen klockren framtid, det är något för ett åldrande system och det ser fortfarande väldigt dåligt ut, jag ser personligen skillnad på bästa DLSS o Native i alla spel som det har använts i. färgerna och skuggor smetas ut för mycket.

Av _Merc_
Skrivet av wessmen:

Som vanligt tar det tid för AMD att erkänna problemen som finns, var likadant med drivrutinsproblem med 5000-serien.

om sample sizen av data de får är så pass liten då du inte behöver skicka din data till amd, till skillnad ifrån nvidia. Så kan det ta längre tid för vissa problem att uppdagas. Nvidias raytracing och dlss var skit i 1 år och är fortfarande skit i dem flesta spelen som det kan nyttjas.

Av _Merc_

https://i.redd.it/35lqnh5xrfb51.png

dem behöver en ny sockel nu. De får gärna börja med zen 3.5 på am5

Av _Merc_

Ge mig Dual spec o jag är med på resan !

Av _Merc_

Nvidia hatar åter igen konsumenter. Det här kommer inte motverka mining i någon form. Det enda som händer är att privat personer aka gamers inte kan använda dem för mining. De stora cryptobrytar företagarna skriver egna bios och drivrutiner för dem är detta inget problem.

Nvidia the way you is meant to be played.

Av _Merc_
Av _Merc_

Om AMD är smarta börjar dem producera 580/590 8gb direkt till miners.

Av _Merc_

Ynka 12gb vram. 16+ är ett måste för ett topp kort nu.

Av _Merc_

finns få företag som är så övervärderade som nvidia, apple, tesla och amazon. Intel är ganska undervärderande för att ha haft ett CPU monopol.

Av _Merc_

Bara jag som inte är förvånad, ju fler elektroniska delar en bil har desto fler sårbara punkter.

sen är någon förvånad av att det är Tegra kretsarna som har problem, inte första gången Nvidia produkter har problem på långsikt.Nvidia har en lång historia med att minnet tar slut eller kort som är gjorda för att gå sönder.

Av _Merc_

Sedan webhallen köptes av kompletts ägare så har det gått utför o webhallen är på väg att bli irrelevant. Erbjudanden under så kallade reor o månads deals blir bara sämmre för varje år. Bara fyndvaror räddar webhallen just nu. Blir nog Inet för nästa bygge.

Jag ser också en framtid där amazon käkar upp allt i sin väg.

Av _Merc_

Att dela upp produktionen är att dela upp riskerna också. om TSMC skulle slås ut av någon kinesisk anledning så sitter AMD med halva foten i Samsung.

Av _Merc_

hade varit intressant att testa vilken klient som hämtar mest användardata

Av _Merc_

Ryssland eller Finland / Norge / Storbritannien / Frankrike borde vara starkaste kandidaterna för större kretstillverkning i Europa.

Av _Merc_
Skrivet av candyraver:

Tack för tipset! Det är 750w Guld och enligt mig re-search bör de räcka bra och bli över en hel del! Eller?

3000-serien har jag inte så mycket koll på med tänkte börja med en 5600x och sen kanske uppgradera den till 59xxx någon gång. Men eftersom de blir mycket spel så är enkeltrådad bättre - många har genom åren pratat om flertrådigt till spel "kommer" men hittar ingen bench som säger motsatsen/jämfört med pris, men kan ha fel när de kommer nya spel 2021/22.

Kan sträcka mig ganska bra när de gäller budget men vill inte "blasta på bara för lite e-penis".

Jag oroar mig dock lite över chassi och kylare.
Kommer antaligen köra ytterligare en A2000 1GB sticka, för det är smidigt att ha det på moderkortet och plats för man aldrig nog av. Dock har jag en 1b ssd sata från min gamla dator som hänger med

Jag ställer mig tveksam till dessa mesify-chassin då min dator står på golvet och även hur noga man än städar känns de som de kommer bli fortare dammigt, är heller inte så himla förtjust i fönster - kan ha fel? 5600x är ju 65w så de särskilt varmt blir de väl inte och TUF 3080 har riktigt bra kylning i sig själv! Kommer nog lägga några hundralappar mer och lägga till Noctua NH-D15 chromax Svart i nya burken.

Kanske någon kan rekommendera ett chassi utan fönster men ändå "modern" och men ok kylning och tyst!

Det är skillnad på en fräsch installation med minimum i bakgrunden. visst 12 trådar kommer räcka några år, De flesta spelen är optimerade för 8, vissa 12. bara för att ett spel inte kan använda alla trådar så betyder det inte att de inte kan göra skillnad. om resten av systemet börjar göra något annat o plockar en tråd som används så får du FPS drop.