Inlägg

Inlägg som Zodiam har skrivit i forumet
Av Zodiam

Enligt egen erfarenhet, jobbar inom IT:
Kika på en Lenovo T14s, i kombination med en skärm eller två som kopplas in via USB-C istället för en dedikerad dockningsstation, jag har använt dockningsstationer från alla tre av de stora tillverkarna och ingen av dem har fungerat speciellt bra, jag har nog säkert reklamerat 20-25 HP och Lenovo-dockor det senaste året.

Av Zodiam
Skrivet av dne:

Kan ha postat den i någon annan tråd tidigare men tänker den hör hemma i denna tråd:

Skickades från m.sweclockers.com

Såg riktigt hemtrevligt ut, props!

Av Zodiam

Black Ops 4 Deluxe Edition för Battle.net PC

Fick med en kod till BO4 Deluxe Edition med mitt moderkort, äger redan spelet sen innan och letar därför efter nån som vill köpa det.

Det innehåller:
Call of Duty: Black Ops 4 game.
Black Ops Pass which includes: “Classified,” a bonus Zombies experience, available at Launch, four additional all-new Zombies experiences, 12 multiplayer maps, four exclusive Blackout characters.
Digital bonus items.
2,400 Call of Duty Points.

Deluxe Edition kostar 84.99 Euro så jag tänker att 400 kr vilket är mindre än hälften, är lämpligt.

Betalning via Swish

Läs hela annonsen här

Av Zodiam

Installerade denna och får nu sporadiskt ett svart flicker som kommer ibland och det enda sättet att bli av med det är att starta om datorn, detta med endast en PG278Q 1440p 144Hz med G-Sync på inkopplad på mitt RTX 2080..orkar inte..

Av Zodiam
Skrivet av marcusOCZ:

Z390 är väldans minnesvänligt generellt, men B-Die minnen är fortfarande king om du vill ha ut mest möjlig prestanda.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4236779

Svindyrt, i know.

Om man kanske inte vill lägga riktigt 2.5k på RAM då? typ närmare 1.5-2 kanske vore lämpligt
Ser nu att webbhallen har ett bra erbjudande idag, kan detta vara något att ha eller?
https://www.webhallen.com/se/product/294912-ASUS-ROG-Strix-Z3...

Av Zodiam

Rekommendationer för moderkort och RAM till 9700k

Köpte ett 2080 nyligen, insåg inte vilken stor flaskhals min 4790k och mitt 1600mhz ram skulle bli i BF5, och min 4790k verkar överklocka extremt dåligt jämfört med andra exemplar så jag sitter nu och kikar på uppgradering och funderar på följande:

i7 9700k
ASUS ROG MAXIMUS XI HERO Z390
RAM? 16 GB DDR4, vilken hastighet/timing bör jag skaffa?

Värt att notera är att jag idag har en Noctua NH-D15 som kylare och jag har redan fått höja upp fläkten ovanför ram-minnena max så att den tar i chassisidan på mitt H440 så RAMet bör inte vara högre än dessa som jag har idag: https://www.inet.se/produkt/6110022/corsair-16gb-2x8gb-ddr3-c...

Datorn används endast för spel i dagsläget. BF5, PoE, Dota, Star Citizen när det väl får lite content.

Tacksam för tips, vill gärna beställa idag så jag förhoppningsvis hinner få det innan jul..

Av Zodiam
Skrivet av hollowman71:

Bra att det löste sig!
det där med msi braken är en del för sig jag fick lov att böja min lite så den skulle gå lite under grafikkortet och hålla upp det. Från början så låg den precis på utsidan på grafikkortet och inte höll upp den på mitt MSI Duke kort

Skickades från m.sweclockers.com

Japp..måste ju vara lite taskig passform på dom då, hittade en till post på nätet om detta nu också - jag klämde en av PCI-E-strömkablarna mellan bracketen och grafikortet, nu sitter det ordentligt

Av Zodiam
Skrivet av ducedo:

MSI är väl notoriskt dåliga med bios för grafikkort. Jämför med ASUS där man laddade upp ny bios på sin sajt som gjorde samtliga deras 10XX semi-passiva i efterhand. Fritt tillgängligt för alla.

Du måste ta kontakt med MSI, förklara problemet och ladda upp din nuvarande bios + S/N för att få en ny version och de berättar inte vad som ändrats mellan varje version. Skapa en tråd på deras forum.

Tack för svaret!

Idag visade det sig dock vara ett klassikt ID10T-error...

Eftersom att detta är ett långt och tungt grafikkort skickade MSI med en bracket för att stödja grafikkortet så det inte "hänger" - antingen så är det jag som är korkad eller så verkar denna inte riktig vara i kombo med mitt chassi då en av kontaktpunkterna på bracketen snuddade precis lite vid mittenfläkten så att den inte kunde starta - och av någon anledning resulterade detta i att den tredje fläkten aldrig stängdes av..

Ibland är man bra djävla dum..

Av Zodiam
Skrivet av hollowman71:

är det inte passiv kylning på kortet dvs att det slår på när du kommer över 60grader eller slår av när du kommer under 60 grader
Men att den ena fläkten snurrar ändå fast kortet är under var mysko
Jag har ett msi geforce rtx 2080 Duke kort och där har jag för mig att jag hade tvärs om att den fläkt som var närmast portarna på kortet alltså längs åt vänster slog på senare än dom 2 trodde först att fan nu är det något som gått sönder men sen så slår den på troligen när den kommer över 60 grader. Har inte kollat något mer på det

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, det stämmer - när datorn startat är alla fläktarna av och dom går igång vid något visst värde, men bara 2 utav 3 fläktar stänger sen av sig igen när grafikkortet går idle igen utan det låter som om just den fläkten är kvar på en väldigt hög hastighet som gör att ljudnivån blir lika hög som hela mitt gamla GTX 980 var på 100%..

På detta är det inte fläkten närmast portarna som är igång utan den närmast framdelen av chassit/i änden där 8-pins ström-PCI-E portarna på kortet sitter.

Av Zodiam

Ingen som lider av samma problem? Tömde datorn idag ändå då det var ett bra tag sen sist..full ny Windows 10 1809 install med alla drivrutiner och körde in Nvidias 416.94 men problemet kvarstår...
detta måste ju vara ett mjukvarufel någonstans i och med att fläkten stängs av när man avinstallerar drivrutinerna..

Ser ut så här i HWMonitor:

https://i.imgur.com/XTIbamC.png

Av Zodiam

RTX 2080 MSI Gaming X Trio - fläkt stänger aldrig av

Hallå!

Köpte ett RTX 2080 MSI Gaming X Trio som jag äntligen fick hem igår, installerade det och körde Path of Exile en hel kväll utan vidare problem, tänkte idag sen testköra lite mer krävande spel som Battlefield V vilket även det fungerade fint, däremot så när jag stängde av spelet så stängdes inte alla tre fläktar av utan en av fläktarna fortsätter snurra i vad låter som 100% hastighet.

Kollar jag i MSI Afterburner så ligger fläktarna på 0% - även om jag provar att sätta fläktarna på 100% och därefter stänga av dem igen så fortsätter den sista fläkten. - kortet ligger då på 35c.

Provade att byta drivrutiner från 417.22 till 417.01 till 416.94 och detta gjorde ingen skillnad, värt att notera är att när drivrutinen avinstalleras/byts under installationen så tystnar den sista fläkten med, likadant om jag startar om datorn så är alla 3 fläktarna avstängda fram tills att jag startar ett spel.

Någon som har hört talas om något liknande? Tänkte se om det möjligtvis fanns någon BIOS-uppdatering till kortet men nedladdningarna på MSIs hemsida fungerar sådär ikväll...

Av Zodiam
Skrivet av LeonHart:

Det där har ju inget med clouding att göra. Att bilden inte är 100 % uniform är ju som du säger vanligt och normalt men att en liten fläck har så stor ljusskillnad att den sticker ut är inte vanligt.

Med det sagt har jag haft samma problem på PG279. Men efter tre reklamationer av PG278 och byte till PG279 orkade jag inte bry mig längre. Min fläck satt på windowsflaggan och där tittar man inte så ofta så jag valde att leva med det.

Min upplevelse är att Asus gör prylar med teknik i framkant och usel kvalitetskontroll.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, enda gången jag faktiskt ser det är ju egentligen när man surfar på vita sidor, får väl smacka in svarta teman överallt istället

Tack för er input hur som helst!

Av Zodiam

Hittade nu en person på ASUS forum med bättre bilder i sin tråd, jag är alltså inte ensam och det får bli RMA igen...SUCK

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?88081-Pg278q-error

Av Zodiam

Ljusare "fläck" på PG278Q

Då var det dags igen då..är redan inne på min tredje PG278Q då de första två led av ordentliga barnsjukdomar där den första köpt 2014 stendog helt med en vit bild och den andre led av blurrig text när den kördes i 144 hz och bara kunde användas med 120 eller mindre..
ASUS-supporten har varit väldigt bra och arrangerat på plats byten med UPS men nu verkar det vara dags igen.

Har nu haft min nuvarande i strax över ett år, och nu har jag dom senaste veckorna noterat ljusare fläckar på vänstra sidan av skärmen som syns tydligast på vita sidor men även syns om man tittar väldigt noga på mörka bakgrunder, har försökt fotografera fenomenet men det är ju sådär lått att fota en skärm på ett vettigt sätt..

https://i.imgur.com/HPPhu1N.jpg

Det syns mycket bättre i verkligheten än vad det gör på denna bild.

Någon som drabbats av liknande problem? är det dags för en tredje RMA? Börjar blir bra trött på problemen med en skärm för 7500:- nu..

Av Zodiam

Fick kravbrev idag jag med, brevet åkte i soptunnan och jag såg nu att Bahnhof är billigare för 100/100 än vad Telia är, så jag kommer ringa och byta operatör imorgon med

Betala inte, svara inte och bestrid inte brevet.

Av Zodiam
Skrivet av Icte:

Det kommer nog många fler giveaways samt fler mail med invites, bara att hålla utkik på Twitch/inkorgen!

Jo man får väl trösta sig med det, har ändå 5 timmar kvar på arbetsdagen, har haft riktigt ordentlig speltorka nu ett tag så nu är det dags för Battlefield

Av Zodiam

RIP, ingen invite och alla giveaways var under natten...roligt..

Någon som har en extra key dom vill bli av med? Kan väl swisha en symbolisk summa isf

Av Zodiam

"There's not much in the game that we wouldn't revisit to improve the game for as many players as possible."

Synd att dom grejerna dom inte är beredda att ändra är just det alla vill ändra, dvs lootboxes.

Riktigt synd att EA envisas med att förstöra spelen såhär, betan var skitkul, och även det första nya battlefront var riktigt roligt, iaf Walker Assault.

Av Zodiam
Skrivet av Krigarvarg:

Har du bytt i en Y50-70? Några tips innan jag börjar skruva i datorn?
Håller på att skapa en W10 USB just nu...

Har bytt i min Y50-70 med, vanlig 2.5 SSD, inget speciellt att tänka på när du skruvar i den - var försiktig så att du inte halkar med skruvmejseln och repar undersidan på chassit bara - blir lätt fult.

Klonade över min windowsinstallation med Intels kloningprogram, så där har jag ingen erfarenhet.

Av Zodiam

Jag får något väldigt konstigt svagt flickrande på innehållet i browsern - det känns även som att allting inuti körs i 60 hz/lägre, muspekaren hackar framåt ungefär som man kan märka om man tex byter från 144 till 60 hz, någon som har märkt något liknande? Knas.