Inlägg

Inlägg som KplSteiner har skrivit i forumet
Av KplSteiner

Vad hände med mitt första inlägg om lastbilsrattar?

Av KplSteiner
Skrivet av robbankentor:

Du tänker traktor

Jag tänkte på lastbilar och Euro Truck Simulator 🙂

Av KplSteiner

Jag har datorn nedsänkt i ett bad av alkohol.

Av KplSteiner
Skrivet av Trihxeem:

Ser ju trevlig ut!

Fråga gällande SDsloten - är det verkligen något många använder (om vi tänker vanliga användare, inte nödvändigtvis swec)?
Visst, förr när folk fotade med digitalkameror skulle jag kunna se en vinst men NU? Tveksamt.
Finns väl inget som tillräckligt många "vanliga svensson" gör som drar nytta av inbyggd SDkortläsare som gör att det är värt att bygga in?

För oss här på swec, finns kanske vinster men våra användarmönster skiljer sig antagligen från den stora massans.
Sist jag använde en sådan var för 5 år sedan för att flasha ett SDkort till en raspberry pi.

Jag använder SD-kort dagligen. 😊

Vad gäller recensionen så lät den som en riktigt trevlig dator, och den gjorde mig nyfiken på vad som ens finns i den där kategorin. Kanske vore något för framtida recensioner, att ha med förslag på liknande produkter längst ner i testet, oavsett om de är recenserade eller inte?

Av KplSteiner

Jag fick min första dator 1998, och därifrån till kanske 2006 var det extremt kul att bygga dator och det är nog en kombination av att jag var i rätt ålder samt att tekniken utvecklades extremt mycket då, min första dator hade en P2:a på 350 MHz och 32 (eller 64) MB RAM, 4 GB HDD, graffekortet kommer jag inte ihåg men på något år efter det hade jag lättvindigt och för inte mycket pengar alls uppdaterat allt det till bla en P3:a med 500 MHz och 128 MB RAM. Snacka om att man kände skillnad då!

Sen så var fullsmockade chassin kul då, lyckan var total när man lyckats fylla alla lediga expansionsportar med ljudkort, extra PCI-kort för USB, både DVD-läsare och CD-brännare, knappar för att reglera ljudkortet som upptog en av expansionsplatserna där fram, osv osv. Nu vill jag ha så små chassin som möjligt, och så mycket som möjligt ska vara integrerat i moderkortet.

Av KplSteiner

Vad krävs för att komma upp i 120? Så som skalan är utformad så kan man lätt tro att allt under 120 är kasst, men den är väl framtidssäkrad antar jag.

Av KplSteiner
Skrivet av walkir:

Är du säker på det? Idag med alla påtvingade DLC:er, registreringskoder samt sparfiler i molnet, så känner jag mig inte så säker längre.

Själv litar jag numera enbart på mina fysiska Nintendo Switch-spel.

Själv litar jag enbart på mina nerladdade spel från GOG som jag har på hårddisken. En Switch kan bannas om Nintendo känner för det.

Av KplSteiner
Skrivet av Hurtigbullen:

Då var det fel i artikeln, på Jottaclouds sida står det 1050, det var där jag kollade.

Skriv inte att jag läst fel då.

Av KplSteiner
Skrivet av Hurtigbullen:

Fast nu har du nog läst fel, 105 kr per månad eller 1050 kr per år. Så jo, det billigare om man betalar årsvis, man får två månader i rabatt...

Nej, det stod 1500 ursprungligen (som andra har kommenterat), men det är rättat nu.

Av KplSteiner

Om Jottacloud kostar 105 kronor i månaden så är årsabonnemanget på 1 500 en jävligt dålig deal. 105*12= 1 260

Man skulle kunna tänka sig att det borde bli billigare att boka upp sig på ett år.

Av KplSteiner

Ändå sitter jag nog mest med tangentbord och mus eftersom jag mest spelar strategi-spel.

Av KplSteiner
Skrivet av dlq84:

Vilken tur att de inte bara kastade, undrar hur mycket sånt som går till tippen p.g.a ovetande städare?

Ja, prototypen Nintendo PlayStation hittades ju av städare hos ett företag som gått i konkurs om jag inte minns fel, och var nära att slängas.

Av KplSteiner
Skrivet av wootz91:

Viaplay påminner om Stadia. Månadsavgift plus innehåll som kostar extra. Skulle aldrig använda Viaplay om vi inte hade fått det gratis.

Så gör Amazon Prime Video också. Skillnaden är att Prime Video kostar hälften, och inkluderar dessutom gratis frakt på grejer du handlar från Amazon.

Av KplSteiner

Sämsta quizzet på Sweclockers hittills, man måste ju kunna få en rimlig chans att kunna svara rätt.

Av KplSteiner
Skrivet av Segge:

Flickan, 14år, använder Nokia som skällsord.

Det är inte "Nocco" hon använder som skällsord då, det där skräpet som många i arbetarklassen häller i sig?

Skrivet av Ozzed:

Tänk om de valt Android från början istället. Lumia-serien hade väl bra hårdvara men att de bara gav ut lurar med Windows Phone var ju värdelöst. Inte ens Microsoft själva vill ju kännas vid Windows Phone längre. Så ja snacks om dåligt beslut.

Nokia gjorde Android-telefoner redan under Microsofts tid, det var dessutom rena Android.

Av KplSteiner
Skrivet av duked:

"samma grundproblem som andra headset: Ingen uppenbar killer app"

Va? Både Meta Quest och PCVR har väl en "killer app"? Eller menar skribenten just till AR-headset? Men det finns det väl också (för storföretag)? Eller menas killer app för AR i konsumentsammanhang? I just det specifika fallet finns kanske ingen killer app än.

Vilken är Quests och PCVR:s killer app? Dvs, en app som alla bara måste ha, och som folk köper hårdvara för att kunna få ha? En enskild app alltså?

Finns ingen. För mig som gillar VR, så är Google Earth, Richie's Plank Experience, Half-Life Alyx och Beat Saber "appar" som gör att min Quest 3 var väl värd pengarna, men ingen av dem separat hade motiverat köp av VR-glasögon för 9 000 kronor.

Av KplSteiner
Skrivet av mastrovious:

Färdigbyggd. Hem-PC va min första egna (snålåkte på brorsans i många år innan dess), en pentium II om jag inte missminner mig 377 MHz, 32 mb sdram, uppgraderat 3dfx Voodoo grafikkort och 500mb HDD med Win95 på!

Aldrig varit så glad i mitt liv, glömmer det aldrig 🥲

Liten hårddisk va? Min första dator var en 350 MHz PII med 32 MB RAM och 4GB HDD. Detta var 1998. Kommer inte ihåg graffekortet, Riva TNT 1 eller 2 kanske?

Av KplSteiner

Söker litet smidigt chassi med flera interna 3.5"

Har en dator där PSU:n just gett upp, och nu tänkte jag byta chassi helt och hållet när jag ändå håller på. Det jag använder den till är offline-lagring av bilder, video osv och jag behöver minst 3 interna platser för 3.5" HDD. Skiter det sig, så funkar det med 2.5" också, men jag behöver lika många platser och då får jag ju köpa nya hårddiskar och föra över... Hade gärna fört över mitt ITX-moderkort, men det är inget krav. Det enda som är krav egentligen är att den ska vara så liten som möjligt.

Är det en komplett NUC eller motsvarande så räcker det med att hårdvaran kan spela upp video, gärna 4K.

Av KplSteiner

Utom tävlan tydligen, men för min del var släppet av Like a Dragon: Gaiden störst. Varför? Daytona USA 2, som man kan spela inuti det spelet! Äntligen har det kommit till hemmakonsoler!

Av KplSteiner

Jag råkade ut för något konstigt förra veckan, angående Postnord. Jag hade beställt ett paket från ett annat land, men inom EU, och helt plötsligt fick jag en notis i Postnords app att den fanns att hämta. I en stad en timme ifrån mig! Jag ringde och undrade vad som är fel, och efter en timme i telefonkö kom jag fram till en tjej som sa att tough shit, du måste åka dit och hämta det eftersom den som skickat paketet skrivit adressen till den staden, Postnord kan inte skicka det till ett annat ombud. Men jag stod på mig och sa att det är inte möjligt, varför skulle de skriva en adress till en stad som jag aldrig bott i? Till slut kröp det fram att det var rätt adress skriven från början, men att Postnord (troligtvis när den förtullades? Trots att det var från ett EU-land.) lagt på en adressetikett ovanpå den adressen, så de blev tvungna att skicka den till min stad ändå.

Jag har ännu inte fått paketet, men enligt appen så är den på väg nu i alla fall, det tog nästan en vecka innan den lämnade den staden.