Inlägg

Inlägg som Shepard har skrivit i forumet

Vilken era vill ni helst se i ett nytt Total War spel?

Jag har spelat en hel del Rome II den senaste tiden och även om jag fortfarande tycker att det är roligt så skulle det vara trevligt med något lite nyare. Anledningen till att jag inte köpt något senare spel i serien är för att tidsperioderna och settingen inte har tilltalat mig. Jag ser att Warhammer II är på steams sommarrea just nu men jag känner mig lite tveksam till råttmänniskor och ödlemän även om spelet rent tekniskt säkert är jättebra.

Vad tycker ni om spelseriens släpp de senaste åren? Bör jag testa dem ändå?

Det skulle vara intressant och läsa vad folk helst vill se i ett nytt spel! Beskriv gärna önskad tidsperiod (eller fantasivärld) och en kort motivering.

För egen del så skulle jag vilja se ett Empire II. Dels för att tidsperioden är väldigt intressant och dels för att den gör sig väldigt bra i striderna. Jag gillade Fall of the Samurai väldigt mycket med musköter och kanoner. Striderna till havs känns också bäst under den här perioden.

@Laxpudding: Tack för bra svar som vanligt!

Jag satte "utdata dynamiskt område" i nvidias kontrollpanel till "begränsad" och då verkar det ha löst sig. Ser exakt ut som på bluray-spelaren. Efter att ha läst din artikel så förstår jag att det kan vara värt att dubbelkolla med en testbild också.

Skulle jag få samma resultat om jag behöll "utdata dynamiskt område" på "Fullständig" men istället ändrade TV-apparaten till dess PC-läge?Men då kanske jag får andra problem med 24p judder då "Real Cinema" funktionen inte går att använda på TVn.

I övrigt står "Utdata färgdjup" på 12bpc och "Utdata färgformat" på RGB. Har det någon betydelse för mig eller bör jag ändra till 8bpc och YcBcr422 eller YcBcr444?

Mörk bild i windows

Hej!

Efter att ha tröttnat på problem med att plex inte fixar filmer med lite högre bitrate så har jag gått över till att spela filmerna från en HTPC direkt till min LG B7.

Mitt nästa problem är att filmerna blir lite för mörka. Det är inget man lider av i lite ljusare scener men när det blir mörkt så tappar jag detaljer. Jag har testat i både VLC och Kodi och det ser likadant ut. För att verifiera detta har jag kört The Revenant på bluray på ett PS4 pro och sedan jämfört med en bluray-remux.

Finns det någon inställning i windows eller i nvidias kontrollpanel jag skall ändra? Jag har letat runt lite men inte blivit klokare. Jag har ett gtx 1080ti. I tvn har jag använt mig av exakt samma bildinställningar till båda källor.

Skrivet av Laxpudding:

@Shepard: Du måste växla manuellt i Windows mellan SDR och HDR. Eller kämpa med att få SDR att kodas in i HDR-signalen på rätt sätt, så att du inte behöver tänka på att ändra inställningar. De enda jag sett som lyckas helt med detta är källor som kör Dolby Vision mot en TV som då också kör Dolby Vision. Sömlöst med SDR och HDR utan att man måste ändra inställningar.

HDR10+ ska kunna åstadkomma snarlik effekt tack vare bättre metadatautbyte om displayernas kapacitet. Men jag har inte sett detta i praktiken ännu.

Dator och HDR är kämpigare.

Tack för svar!

Att det skall vara så krångligt att få HDR att funka som man vill. Ofta tillför det mer problem än nytta. Visst är det fräckt men ibland är enkelheten med en vanlig bluray svårslagen. Tekniken mognar väl snart får vi hoppas

@Laxpudding: Kan man få TV:n och datorn att fatta vilken typ av material man kör utan att behöva ändra inställningar i windows?

Jag har min dator kopplad till en LG B7 för uppspelning av lokala filer i VLC. När jag slår på "HDR-inställningen" i Windows så slår TV:n om till HDR-läge. Den slår dock inte om till vanliga SDR igen när jag spelar en film utan HDR vilket gör att färgerna ser lite märkliga ut. Detsamma gäller tvärtom, om jag har HDR av så ser det konstigt ut när jag spelar en film som har HDR.

Skrivet av Cenorida:

Jobben på landsbygden är betydligt färre och lönerna betydligt lägre. Ett par hundralappar kan vara rätt mycket pengar beroende på vem du frågar.

Visst kan lönerna vara lägre men skillnaderna i boendekostnad är större. Det är inte så att en undersköterska tjänar 150 000 i månaden bara för att han/hon bor i stockholm.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan någon förklara gnället från landsbygden?

Till och börja med så kostar ett hus på landsbygden lika mycket som handpenningen till en lägenhet i en storstad. När man väl har belånat sig upp till öronen för att få flytta in en liten lägenhet i stan så kostar parkeringen i runda slängar 1000 kr/månaden. Och som om det inte vore nog så tillkommer trängselskatt på 44 kr/dag.

Och sedan gnälls det på landsbygden för några hundralappar extra på bränsle...

Intressant. Det är ungefär då jag har tänkt uppgradera nästa gång. Tills dess får min 6700k ticka vidare. Jag har alltid kört på Intel tidigare men om jag skulle köpa nytt idag så hade det nog blivit AMD och rent spontant så känns det som om AMD kommer ha ännu större fördel då. Får se hur de kommer att stå sig mot "Ryzen 5000".

Hade funderat på musen ett tag men tvekat på grund av det höga priset så jag klippte den direkt

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ser att det har länkats några erbjudanden på tipssidan men jag kan inte hitta några på inet.se trots att jag är verifierad medlem. Är det någon speciell länk man måste använda?

Skrivet av TaunyTiger:

Jag har haft samma problem som dig innan patchen. De som orsakade de va att jag varit inne och höjt grafikinställningar bland annat. testa sänka lite tex från ultra till high eller medium. Så får du förhoppningsvis igång de igen. Tydligen så ändrar ju patchen på grafikinställningar.

Jag ställde in inställningarna till samma som jag hade innan men det krashar fortfarande efter loading screen...

Väldigt bra uppdatering idag. Gick från att fungera felfritt till att jag inte kommer längre än till loading screen till story mode innan spelet krashar...

Samsung UBD-K8500

UHD Blu-ray spelare säljes.

De 5 filmer som visas på bilden ingår.

Hämtas i Göteborg.

Läs hela annonsen här

Skrivet av SleeZy:

Bättre än mig då, kl 12 började jag. Är fortfarande i kö 5000.
Men men är ju ganska väntat.

Shit, vilken server? Själv försöker jag komma in på Gehennas.

Skickades från m.sweclockers.com

Vafan, 11:45 ställde jag mig i kö idag och sitter nu på plats 1000...

Skickades från m.sweclockers.com

Någon som har koll på köerna i de nyare servrarna? Vågar inte direkt logga ut och kolla.

Jag har en LG B7 55" som jag har varit nöjd med. Har haft den i snart 2 år och har mest titta på film och serier. Den senaste månaden så har det dock spelats en del minecraft och när jag idag satt och tittade på South Park så såg jag till min förskräckelse en rad hjärtan i bilden...

Garantitiden har gått ut men reklamationsrätten borde väl ändå hjälpa mig?

Man kan ju tycka att en TV för 17 pappa skall hålla för någon månads TV-spel.

Jag var förbi inet precis och har slängt in ett par minnen på 3200 Mhz och jag får säga att det blev större skillnad än vad jag hade förväntat mig. Tidigare var dipparna nere på 60-70 FPS men nu ligger de på ca 90-100.