Inlägg

Inlägg som Foolwolf har skrivit i forumet
Av Foolwolf
Skrivet av Gurrrra:

Jo men du påstod ju att det inte var bitrate som gjorde att det var en ljudlig skillnad utan nåt annat tekniskt, så för att ta bort alla potentiella andra fel som påverkar så _måste_ det vara samma master, ljudnivåmatchat mer än "hyfsat", alltså ner till 0,1dB o det måste ske blint för att få bort all typ av bias. Om inte så är det ett ogiltigt test
För grejen är att 320 OGG Vorbis anses som så gott som helt transparent där det finns kanske några "killer samples" som vissa människor kan höra om dom kämpar lite, så när det kommer folk som påstår att skillnaden är "stor", "natt o dag" eller "brutal" så blir jag alltid fundersam på hur dom faktiskt har testat det. Det här har ju diskuterats i årtal, så varje gång det påstås så vill jag gärna få nåt slags belägg för det utöver anekdoter för att för en gångs skull bli motbevisad, men so far har det inte skett

Jag påstår inget alls - jag nämner att jag med flera andra här hör skillnad på en låt, album på Spotify jämfört med att höra den någon annanstans. Ta bort alla värdeord här och använd endast vad jag sa ovan så blir det inga enorma, brutala etc värdeord.
Det känns som om vi hamnat i stickspår med varandra och tror helt ärligt att hade vi suttit över en kopp kaffe istället för bakom tangentborden hade detta sedan länge varit en icke-snackis.
Nu, önskar jag dig en trevlig kväll

Av Foolwolf
Skrivet av Zemlan:

Fast... @Gurrrra poäng var ju att om man ska göra blindtester så är ju grejen att det måste vara jämförbart på riktigt efter konstens alla regler annars blir det ju bara fel.

"Kollar med en app att volymen är hyfsat lika" kvalar ju sannolikt inte in som ett helt legitimt blindtest om man ska vara så kategorisk som du är med sin förmåga att märka vad som är komprimerat och inte.

Lägger inte mer värdering i den biten än så. Men han ställde helt rimliga frågor enligt mig som helt oinsatt och du svarar med en allt annat än trevlig attityd. Det gör ju, enligt mig, inte att du framstår som värst trovärdig -- mina två cents

Om du skall försöka lägga ord i min mun, läs helst mina först. Var skriver jag att jag kan höra skillnaden mellan komprimerat eller ej? Jag säger bara mellan tjänster - samma musik på olika medier låter olika. Han ställer frågor, som inte berör det jag säger. Att jag låter otrevlig ligger i ditt huvud - det är bara text så du kanske läser mina inlägg på det viset.
Har försökt att påpeka min ställning som inte är det Gurrra pratar om, inte heller du.
Jag håller med Gurrra i mycket, att komprimeringsgrader är väldigt toksvårt att höra skillnad på, men att höra skillnad på samma sång via Spotify kontra CD, Tidal etc - är det inte.
Kommer inte försöka att förtydliga ytterligare en gång då jag inte känner att jag vill framstå som otrevlig här. Men, om det är av intresse, läs gärna igenom hela mitt argument, och se att jag argumenterar att Spotify har sämre ljud - inte att jag hör skillnad mellan komprimeringsgrader - det skriver jag rätt ut i ett par inlägg att jag verkligen inte gör.

Av Foolwolf
Skrivet av Gurrrra:

Korrekt nivåmatchat (ner till 0,1dB) o exakt samma master? Hade iaf gärna sett lite mer data på det där då dina anekdoter inte alls matchar mina. Jag har förr själv spelat in direkt ifrån Spotify o Tidal o ABX-testat utan att klara det alls, o även ABX-testat mot nertankade FLAC-filer. Hade gärna bistått med lite data (typ Deltawave-grafer) på det också men det var ett tag sen jag gjorde det o hittar inte tillbaks till dom.

Jag har precis varit hos läkaren och undersökt öronen då jag är 50 och en del av de högre ljuden helt sonika försvunnit säga att jag har väldigt god hörsel, det jag har kvar, men om du inte hör detta efter alla dina data och bitar hit och dit borde snarare du kolla dina öron hos någon.
Jag är inte någon audiofil eller någon som smeker guldkablar hemma, men jag hör när saker och ting låter annorlunda och är väldigt känslig för ljud. Jag behöver inte särskilt avancerade saker för att höra skillnad på en del material jämförelsevis mellan spotify och tidal - det är inte särskilt svårt när man lyssnar på metal, rock mm som är mina favoritgenrer där jag kan låtarna.

Också, det verkar inte som om du förstår mig, du pratar om exakt samma master - men det spelar ingen roll då tidal och spotify genererar egna streams som de sänder. Det är det jag pratar om - jag sätter på Foo Fighters på CD, på Tidal och på Spotify - kollar med en app att volymen är hyfsat lika - och lyssnar. Ja, jag hör skillnad - gör inte du - ditt problem eller inte om du oavsett helt enkelt njuter av musiken.

Av Foolwolf
Skrivet av Gurrrra:

Det är lika okomprimerat som zip, alltså att man förlustfri komprinering där all data finns kvar efter det packas upp.
Jag har inga perfekta guldöron men jag hör garanterat inte dåligt o jag vet vad jag ska lyssna efter, så när folk säger att nån ljudlig skillnad som är "stor", "natt o dag" eller "brutal" där jag hör noll o nada skillnad o där jag aldrig sett nå blindtester eller studier som stödjer den där "brutala" skillnaden så undrar jag hur folk lyssnar för att "höra" det dom tror dom hör? Har du kollat att du matchat ljudnivåerna _perfekt_, mastern är samma o att du gjort det blint?

Japp testat blint flera gånger mellan tjänsterna. Vänligen notera att jag inte pratar om loseless mot 320 etc, utan Spotify som tjänst och dess ingående kvalitet.
När det gäller te.x Flac mot VBr mp3 krävs det väldigt mycket för att jag skall höra någon skillnad, utan det är mellan tjänsterna som jag menar här.
Spotify har grötigaste ljudet om man jämför med CD, Tidal, YouTube, HDTracks etc. Om jag däremot bara pratar om loselss eller ej så beror det ju på hur det görs. Jag köper ofta FLAC från HDTracks och gör om till MP3. HDTracks musik hör jag stor skillnad på jämfört med Spotify .
HdTrakcs Flac eller min VBR MP3:a ahör jag däremot ingen större skillnad på, ens om jag koncentrerar mig.

Så, mitt inlägg är för att belysa att Spotify=skräp, oavsett vad de säljer. IMHO. Deras lossless är nog inget jag tänker betala för med tanke på hur dålig kvaliteten är i grunden. Största anledninen tilla tt jag använder Spotify är att vi kör familje abonnemang, och att jag inte vill betala för många tjänster.

Av Foolwolf
Skrivet av kaffeofikaelika:

Du slutade när spelserien peakeade (hittills) så var inte ledsen för det !

Du har smaken i söder av en Brahmin i norrgående riktning!
Efter Fallout 1,2 och till viss del Tactics så föll serien rejält, tycker jag i alla fall. Fånigt, tradigt och en massa fed-ex quests och livlösa Bethesda miljöer. Det enda bra med dem är Bethesda enda riktiga ooompf - man vill alltid utforska bara en sak till på kartan. Rena kokainet!

Av Foolwolf
Skrivet av Gurrrra:

Lossless kräver typ dubbelt med lagringsutrymme o bandbredd vilket inte direkt är gratis. O för vad, lite placebokickar?

ALLA har svårt att urskilja mellan 320kbps OGG Vorbis o lossless, skulle säga att det är ganska få som faktiskt klarar det i ett propert ABX-test, men det krävs både utrustning o koncentration utöver dom där guldöronen. O av dom utan guldöron (vilket inkluderar majoriteten av alla människor) lär knappt ens klara att urskilja 192kbps från lossless.

Nä nåt som skulle göra faktiskt ljudkvalitetskillnad är om Spotify började med Dolby Atmos. Inte för dom extra kanalernas eller högre bitratens skull, utan för den extra dynamiken som Dolby påtvingar formatet, -18dB LUFS.

Dolby atmos eller rejäla inspelningar till att börja med hade varit bättre. Spotify har klart det sämsta och plattaste ljudet av alla tjänster - så de behöver inte lossless för att förbättra sig utan som du säger - bara fan fixa till i grunden. Jämför man egna enkla VBR rippade CD med Spotify är skillnaden ibland brutal...

Av Foolwolf
Skrivet av Swedishchef_90:

Själv stängde jag av efter 20min på 3 body problem för den var så kass medan jag tycker fallout började trevande men sedan växte. (börjar 4e avsnittet ikväll)

Mer i din båt, hade svårt att hitta någon anledning till att fortsätta med 3 Body problem efter första avsnittet medans Fallout hade en sådan där, tja - ett till avsnitt kan man väl klara av....

Av Foolwolf
Skrivet av LeVvE:

Jag får det till 2105kr utan frakt, 2280kr med frakt för Wooting 60HE+ i basutförande med ABS keycaps.

https://i.imgur.com/jMlA55E.png

Nya Logitech X 60 kostar 2299kr på inet iaf: https://www.inet.se/produkt/6611626/logitech-g-pro-x-60-light...

Nu ser jag skillnaden, för mig la den till ett fullstort set med key.caps i PBT. ABs vill man ju inte ha om man ändå skall fläska på lite med tangentbordet

Av Foolwolf
Skrivet av Syglarn:

Nu hade jag räknat utan frakt såklart, för oärliga argument varar längst har jag hört

Frakten är 175kr om jag räknar om och dubbelkollar. Så landar ändå strax under Logitech ändå på 2278kr, ABS-keycaps, enklaste konfigurationen

Var någonstans hittar du detta? För som sagt, Wootings sida ger ett annat pris, därav min fundering om det finns billigare någon annanstans - samt. så klart med Nordic keycaps...

Av Foolwolf
Skrivet av StuntmanMike:

Vad hände med det 60HE? 😏

Tänkte det samma

Av Foolwolf
Skrivet av Syglarn:

Wooting är billigare, lustigt nog. Men folk köper för märkets skull ändå skulle jag anta, vad är charmen många ser med Logitech?

Hur får du det billigare?
På wooting's hemsida med nordic caps och extrapris just nu, så hamnar det på 2512 med frakt.

Av Foolwolf

Google borde vara väldigt oroade över ryktet på sin store, för detta bevisar precis det som många varit oroliga för; att man inte kan lite på Google Play Store.

Av Foolwolf

Förlängde inte Disney+ denna gången, har haft års prenumeration ett tag, men anser att kvaliteten på deras serier och filmer som är nya är bedrövlig. Ett fåtal guldkorn finns ju, men inte mer än att man kan lösa en månad framöver och bingea dem vid release.
marvel och Star Wars har inte något nytt intressant och det som släppts har bara gett en stark avsmak för alla i familjen.

Så, istället för konstiga försök borde Iger och company verkligen se över varför så mycket de släpper på sistone floppar och skapa bättre kvalitet på filmer och serier för att öka konsumenters vilja att betala för tjänsten.

Av Foolwolf

På tal om huv, så här i början, ta en kartong och inred med skumgummi eller en gammal t-shirt, så har du en första spray-booth.

Av Foolwolf
Skrivet av Jimmy:

I detta fallet gäller det alla tangenter, man får känslan av att det sitter mer centralt men samtidigt bör det inte sitta fjädrar på några andra ställen än i switcharna. Jag kan tänka mig att detta inte är något man normalt tänker på, men måste verkligen lyssna efter det och lägga örat lite närmare. För min del är det ingen dealbreaker. Det finns säkert olika grader av problemet.

Ja. mitt problem hördes nästan som ett litet ping:ande på vissa tangenter. Skönt att det inte ställer till det för dig i alla fall.

Av Foolwolf
Skrivet av Jimmy:

Aha, så det är alltså inte så det ska vara, intressant.

Skulle inte tro det. Vem sjutton vill ha ett irriterande ljud när man skriver? Kanske någon därute som gillar det, men inte jag. Jag hade det i alla fall bara på ett fåtal tangenter och märkte av det tydligast med MX Red Silent som jag testade då. Men även ett med vanlig MX Red hade också missljud. Vad jag läst på andra ställen är det många som stört sig på detta och det verkar vara lite si och så med hur Ducky tacklat problemet, vilket ju så klart lett till att andra märken fått chansen att ta plats.

Av Foolwolf
Skrivet av Jimmy:

En sak jag noterat på Ducky, när man trycker ner en tangent så hör man ljudet av en fjäder som vibrerar!? Det har jag inte hört i något annat tangentbord. Det är inget problem i sig eftersom det är så pass lågt ljud men det finns där.

Det är tyvärr en sak som jag märkt fler klaga på med Ducky Shine 3 - jag har lämnat tillbaka två tangentbord pga detta. Mina tidigare Ducky's har inte haft problem med detta.

Av Foolwolf
Skrivet av Querth:

Jag 3D-printar väldigt mycket terräng till Mordheim/Warhammer och har använt sprayburkar som primer i evighet. Jag funderar på att införskaffa en airbrush för att underlätta detta i framtiden! Går på en budget-version tills vidare då jag kanske finner att det inte är något för mig i slutändan.

Är det här vad jag behöver? Och ungefär hur länge skulle en 60ml burk med färg räcka jämfört med en 400ml sprayflaska?

Uppskattar alla svar då jag aldrig använt airbrush förut

Lite beroende på vad du ser framtiden som, skulle du kanske gå upp till en Badger eller Iwata, kanske tom en instegs Harder and Steenbeck. Om du bara är sugen på att testa så kör på. Även billiga sprutor klarar av de mest grundläggande, om de fungerar som de skall. Quality control är som vanligt med det billigaste den största felfaktorn.

Kompressorn är bra och typen 186 är vanligt rekommenderad av många. Har en själv och tycker den duger bra.

Primer på airbrush kan sprayas tunnare, men jag vet inte till vilken förhållande. Kanske någon annan vet?

Jag skulle tipsa om fler saker:
https://www.hobbyland.se/product/tamiya-87089-airbrush-cleane...
(Cleaner för att rengöra med då om du vill spela även borde köpa varnish och gå över figurerna när du målat lart dem
https://www.hobbyland.se/product/cleaning-pot-2-in-1-air-brus...
(se vilken annat märke som helst, men dessa är bra att ha med för att rengöra och hålla sprutan när man jobbar med den.
https://www.hobbyland.se/product/vallejo-airbrush-flow-improv...
(om du kommer ge dig på att måla grundfärger så kan en flow improver vara bra. Minskar färgens tendens att fastna på nålen och gör den mer lättarbetad.)
Sök på amazon efter en Airbrush Air Horse Quick Connecter Set Airbrush Quick Release, gärna med en liten ventil på. Om du har kompressorn en bit bort har du med en sådan här möjlighet att justeralufttrycket direkt utan att behöva böja dig ner. Också lättare att koppla loss sprutan när du vill rengöra än att hålla på med slangen. /Detta är en helt klart en när du kommit igång pryl

Av Foolwolf

Tok-tröttnade på BG3 efter att tagit mig med en mängd olika karaktärer i värsta FOMO-style till kapitel 3, där jag bara drabbats av trötthet. BG3 är verkligen ett kul spel, men det är också ett Larian spel, dvs, 90% av krutet ligger i början av spelet och avslutas som en strut. Det går inte heller att läsa på forumen om spelet då den påhängda, och väldigt buggiga romansmodulen enbart attraherar värsta aggro-puckona så blö---

Jag startade en ny karaktär i Elden Ring i stället och ger mig till tåls med "git good" och smaskar runt med en balanced build som är ganska kul att spela. Nu mot slutet av första rundan har jag börjat fokusera mer och mer på att hjälpa andra spelare vilket är väldigt kul.

Av Foolwolf

Såg ett par ganska uppenbara erbjudanden som hajkats upp. Oavsett om det sker inom rätt tid är det rätt irriterande när det nya extra priset är högre än priset ett par månader innan man höjde för att få det nya priset att verka OK. Flera olika priser var högre än erbjudande man sett tidigare så det gav ju bara avsmak att någonsin handla från dessa butiker igen. Prisjakt är ju inte lika bra och all denna hysteri av Black week, dag 1 av 7 med jippon, streams, luckor, timerbjudanden, fler e-mail, nu mer påfyllda erbjudanden mm fick mig att snarare tröttna på hela skiten och avregistrerade mig från ett flertal nyhetsbrev från butiker och köpte i slutändan ett spel på STEAM som jag haft på min önskelista där i ett år drygt.
Det blev allt. I övrigt lyckades bara handeln få mig att tappa förtroende och önskan att spendera pengar överhuvudtaget.