Inlägg

Inlägg som mil0ck har skrivit i forumet
Av mil0ck

På 10Fastfingers, brukar jag hamna kring 100 WPM. På andra tester, som är lite mer representativa för hur man faktiskt skriver, brukar jag få runt 80 WPM.

Använder ett blankt HHKB och QWERTY.

Av mil0ck
Skrivet av Leedogustav:

Lol hade en sån för typ en månad sen men deras pris är helt sjuka. Typ 700kr styck

Yup, dom går för förfärligt mycket på GH's classifieds. Har man "tur" dock, kan man få tag på dom till nypris. Fick t.ex. min brobot för 40$.

Av mil0ck
Skrivet av cmder:

Grymt snyggt. Vem behöver liksom se tecken på tangentbordet, man går ju på känslan som piano.

Blanka tangenter är seriöst så otroligt mycket trevligare än tangenter med text på. Jag kan byta mellan ANSI och ISO när jag känner för det, jag har varit tvungen att lära mig skriva på "rätt sätt" och det ser så löjligt snyggt ut. Trevligast är nog dock det att jag just kan byta mellan ANSI och ISO.

Skrivet av ficklampa:

Sjukt sexig keycap!

Appropå sexiga keycaps skulle jag vilja ha den där sköna oktoberfest keycapen som såldes för ett par år sen. Var dum som inte slog till... Ser så klart ut som bärs!

http://elitekeyboards.com/proddata/images/th/cf_5c_okt_iso100...

Tack!

Oktoberfest-tangenterna är grymt snygga, synd att du inte slog till :/

Av mil0ck
Skrivet av Z3us_:

Vet du hur mycket jag hatat dig nu efter den där bilden. ._. Skämt åsido Sifos Soul är nog den enda broboten som jag vill ha.

Samma här, Sifo's Soul var den enda 'Novelty'-tangenten som jag faktiskt velat ha. Hade tur och hittade en kille som letade efter några grejer som jag hade, och "bytte".

Av mil0ck
Skrivet av tyvar1:

Fy fan vad snyggt! Hur är det att skriva på ett ANSI tangentbord? och hur fungerar det med åäö på ett US ansi tangentbord?

Fungerar helt utan problem. Behövde bara flytta runt några tangenter och lägga till '<', '>' som ALT + Z och ALT + X. Har säkert några fler sådana kombinationer också. Skriver dock mer engelska än svenska, så jag använder ANSI (alltså utan ÅÄÖ) den större delen av tiden.

OT, kul att man ser dig ganska ofta på /R/MK och GH

Av mil0ck

Lyckades få tag på en Brobot (Sifo's Soul)!

http://i.imgur.com/vRlSwY0.jpg

http://i.imgur.com/IWofFEH.jpg

Av mil0ck

http://i.imgur.com/fbQJ10n.jpg

Fick nyligen hem ett OG Dolch keycapset som jag slängde på mitt MX-Mini. Tycker nog fortfarande att brytarna är lite väl lätta, men det ser grymt snyggt ut.

Av mil0ck
Skrivet av deeyay:

Det här vore nog något för dig. Mappa om tangenter på ett enkelt och smidigt sätt.

http://www.sweclockers.com/forum/56-kringutrustning/1307425-g...

Skulle personligen rekommendera AutoHotKey istället. Det är ett väldigt simpelt skript-språk som man kan få betydligt mer gjort med

Av mil0ck
Skrivet av Ostbiten:

Jag tyckte det var ganska lite som skilde de åt varandra, var typ det största med deras tyska Y istället för Å och att Y och Z bytt plats...

Men som du säger, jag borde fan kunna vänja mig med att Y och Z är tvärtom, man använder ju inte dessa allt för ofta när man skriver iallafall - är väl mest vanesak.

Småsaker skiljer sig:
# till §
+ till ß
' och ¨ ser annorlunda ut
´ ser bara annorlunda ut
ev. mer

Min poäng var mer att om du inte störde dig på dessa saker, borde du nog kunna vänja dig vid att Z=Y. Tangenterna är redan då "fel" och 1-+ en tangenter är w/e.

Skrivet av Ostbiten:

Fast visst har jag fattat det rätt att det ska gå att skriva vårt svenska Å fast jag har deras tyska Y, med svenska inställt i Windows?

Yup. Det spelar ingen roll vad som faktiskt är på tangenterna utan hur datorn tolkar tangentbordet, vilket man kan välja, alltså ANSI, ISO-Nordic osv.

Av mil0ck
Skrivet av Ostbiten:

Jasså, jag trodde det bara gick att flytta... Hur för jag då för att få den rätta layouten? Måste jag köpa ett helt nytt set med pbt-keycaps, så låter det jätte ovärt...

Skickades från m.sweclockers.com

Du verkade ju vara helt ok med använda ett ISO-DE set, där det är ganska många tecken som skiljer från ISO-Nordic, så varför inte bara vänja dig vid att Z = Y? Du kan ju dock köpa ett nytt PBT-set om du stör dig på det.

Har själv ett ISO-DE set som jag använder som ISO-Nordic, och det är inte något som jag stör mig på alls. Är dock van vid blanka tangenter, så tittar väldigt sällan ned på tangentbordet.

Av mil0ck
Skrivet av Ostbiten:

Jag ska också köpa ett sådant! Fast jag har bruna i dagsläget och tänkte byta till röda, haha. Ska dock vänta på mitt sampler-kit så jag får känna på alla switchar, då jag inte kan bestämma mig riktigt.

Men jag tänker köpa mitt på Amazon.de, kan tipsa dig om det! Där finns dessa med ISO-variant - det enda du behöver göra är byta plats på Y och Z, då tyskar har QWERTZ istället för QWERTY. Sedan har du ett tyskt Y (Ü) istället för Å, men det kan man leva med - annars får man hitta en Å-keycap och byta ut den med helt enkelt! Tänker ta ett med PBT-keycaps då det blir högre kvalité och verkar vara skönare ljud och skriva på. Då jag ändå inte känner behov av ett bakgrundsbelyst.

Kan informera om att det inte går att flytta på Z och Y då dom är på två olika rader, vilket betyder att själva tangenterna ser olika ut. Info kring detta finns här: http://deskthority.net/wiki/Keyboard_profile

(Förövrigt rekommenderar jag starkt PBT över ABS, måttligt stor skillnad i känsla och ljud!)

Av mil0ck

Testade att slänga på mina Cherry Dye-subs på mitt Ducky Mini! Har så klart inte ett fullt set, då orginalet innehåller 1,5x modifiers och en 7x spacebar, men kul att testa iaf

http://i.imgur.com/GuNeoMw.jpg

Av mil0ck
Skrivet av tyvar1:

så man kan programmera om självaste "layouten eller? och vad köpte du din HHKB?

Jag har använt AHK i Windows för att få den layouten tillsammans med att helt enkelt ställa in svenska i OS:et.
Har använt Keyremap4macbook tillsammans med en custom .cfg (kommer inte ihåg filnamnet, men den ställer in layouten på tangentbordet, så skrev config istället ) i OSX.
Har ej lekt med den i Linux än, men det borde nog vara ännu lättare.

Man kan inte programmera om den på hårdvarunivå men inom OS:t fungerar det alldeles utmärkt.

Köpte min Type-S härifrån: http://shop.whiterabbitjapan.com/products/happy-hacking-keybo... Kom snabbt och den var hel, kan verkligen rekommendera. Den är dock en dyr historia, speciellt Type-S, men det var det bästa stället jag kunde hitta den på.

Av mil0ck
Skrivet av tyvar1:

Finns det HHKB och Poker II med ÅÄÖ?

och vilken av Ducky Mini, HHKB Professional 2 och Poker II är det som är egentligen den "bästa" 60% tangentbordet?

Skulle vara trevligt att ha ett till tex LAN

Ducky Mini är det enda 60%-tangentbordet som har nordisk ISO*, så vitt jag vet.

HHKB finns ej med nordisk layout (finns endast i JP och ANSI), men vad man kan göra är att köra med blanka tangenter och få ÅÄÖ och allt annat ändå. Det är vad jag har gjort. Använder personligen den här layouten: http://www.keyboard-layout-editor.com/#/layouts/2d30aeb1c2292... Håller fortfarande på och leker runt med den och är inte "klar".

Kanske lite off-topic men menar på att man kan skapa sin egna layout med blanka tangenter med ett HHKB, så att man har tillgång till ÅÄÖ

Edit: angående *, så kan man ju såklart få nordisk ISO med vilket ISO-tangentbord som helst, så länge man ställt in det i OS:et. I.e. borde det gå att köpa ett UK-ISO/German-ISO och använda det med andra tangenter och få Nordic-ISO.

Av mil0ck
Skrivet av tyvar1:

Blev en sladd från http://www.mimic-cables.com/ istället!

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0213/4262/products/Website_Sleeves_05_1024x1024_1024x1024.jpg?v=1392683820

Monster sleeven! passar perfekt till Green & White PBT dyesub

220 kr blev det!

Blir säkert grymt

Och ang. din senare post att det lätt drar iväg när man köper mekaniska tangentbord, håller jag fullständigt med. Min plånbok gråter lite varje gång jag kollar classifieds på GeekWalletHack

Av mil0ck
Skrivet av tyvar1:

Nu när man har skaffat sig ett Mekaniskt tangentbord så blir man lite intresserad på att skaffa custom keycaps och sleevad kabel, någon som vet bra sidor för detta?

Edit: hittade http://pexonpcs.co.uk/USB-Cables_c_12.html som verkar ha riktigt trevliga sleeves!
http://geekhack.org/index.php?board=146.0

Kan helhjärtat rekommendera Pexon. Köpte min 'Miami'-sladd till mitt HKKB som jag postade tidigare i tråden. Grym kille!

Av mil0ck
Skrivet av CCWarlock:

Sköna färger. Fan, borde tjöpa ett hhkb2 snart. Har pillat tillräckligt mycket på Topre och HHKB.. blev jääävligt sugen i tgb-affären i Korea.

Hnnng, skulle så gärna vilja åka till Korea någon gång. Önskar att tangentbords-affärer fanns i Sverige

Men det är ett kul tangentbord! Lärde mig touch-typing på den. Synd att det är praktiskt taget omöjligt att få tag på blanka Topre-tangenter (i andra färger än svart och vit).

Skrivet av deeyay:

Jag skriver inte heller speciellt fort på Topre brytare jämfört med mekaniska men ack så sköna de är. Som två motpoler, Topre och Cherry MX. Men båda gudomliga på sitt eget sätt. Kommer alltid ha båda i min arsenal i någon form!

Yup, båda är verkligen roliga att skriva på, på sina egna sätt. Börjar ge upp med att hitta "det perfekta tangentbordet" och bara njuta av att byta lite då och då

Av mil0ck
Skrivet av johan450:

Det var inte illa, Mindre än vad ett nytt filco går för I Sverige, Beroende på hur mycket din frakt.

Shipping blev tyvärr en del, då den skickades från Kanada.

Men ändå! Trots det så är det alltid kul att få möjligheten att testa en ny layout + nya brytare.

Av mil0ck
Skrivet av johan450:

Jävligt snyggt Mx-mini, LZ vet vad har gör! Hur mycket gick den för?

Tack!

190$ + shipping fick jag den för från en kille på GH. Tangenter köpte jag kring samma tid för ~700 kr från en tysk på ebay.

Tror dock inte att LifeZone har gjort detta skalet dock, det är acrylic och inte metall och så vitt jag vet gör han endast (otroligt snygga) metall-skal. Programvaran och PCB kommer väl från något groupbuy på OTD tror jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mil0ck

Har inte varit speciellt aktiv på Swec, men hittade den här tråden för ett tag sen så jag tänkte att jag kunde börja här!

http://i.imgur.com/yUIzliH.jpg

Haft detta i några månader. Väldigt trevligt tangentbord. Skriver inte förfärligt snabbt på det, men riktigt trevligt att skriva på. Helt underbar layout också!

http://i.imgur.com/DWUnTHD.jpg

MX-Mini, Dye-Sub OG Cherry tagenter. MX-Black med 50g-fjädrar (tror jag, i.e. Ghetto Reds ), stickered och lubed. Skaffade det för en dryg vecka sen. Intressant med Ghetto Reds, men är fortfarande säker på om dom är för lätta eller inte.

Har inte heller ett fullt set av tangenter, men det är på väg!
Har även ett Ducky Mini (som jag ska sälja, nån gång ) och ett 6Gv2 men struntar i att posta dom