Inlägg

Inlägg som Vzano har skrivit i forumet
Av Vzano

Youtube kan du kolla på utan konto men utan funktioner funktioner som kräver konto, ex. prenumera på kaneler. Ett alternativ är att använda GrayJay, du kan nå youtube och prenumera på kanaler utan att behöva ha ett google konto, den verkar spara alla sånna inställningar i lokalt på mobilen.

För att installera appar på android kan man använda aurora store, den tillåter en att ladda ner appar från play store genom att använda anonyma google-konton. Aurora store har fungerat sådär för mig med anonyma google-konton, i vissa fall så får man felmeddelande att man har nått någon begränsning.

Av Vzano
Skrivet av Kotte456:

Jahapp,nu är tejpen borta med hjälp av vatten och mikrofibertrasa.
Nästa problem, fingeravtryckskännaren vill inte fungera, läser inte in ett nytt finger.
Inget skärmskydd på och har torkat av skärmen och fingret, suck.
Nåja, inga sprickor i skärmen längre...

Vad är det för mobil?

Av Vzano

Länk till artikeln för de som är lite mer intresserade att veta hur det faktiskt fungerar. https://www.nature.com/articles/s41586-023-06980-y

Av Vzano

Det går att klä om stolen men det är en del arbete, enklast är att köpa överdrag som MatteN föreslår.

Av Vzano

För daglig underhåll av min kniv (har en yaxell zen som jag använder för allt) så använder jag ett gammal läderbälte, det fungerar bra för att skärpa(rätt term?) eggen mellan varje användning så kniven håller sig vass lägre. När det kommer till att slipa knivarna så gör jag det en eller två gånger per år. Med detta sagt så skulle jag säga att du kan fundera på ha ett läderbälte/bryne för daglig underhåll och skicka in knivarna till ex. cleancut för att få de handslipade.

Som andra har sagt i tråde angående slipstenar, du behöver lära dig en teknik, det är inte svårt men tar tid och gör du inte det speciellt ofta så kan det ta ganska lång tid. Det kan tidmässigt sett vara bättre att skicka dina knivar och få det handslipade och få bra resutat men dyrare långsiktigt. Ett annat alternativ är att du köper slipstenar och slipar upp knivarna du har nu så du lär dig. Så länge du inte har en billig kniv med mjukt stål, ex. fiskars, så skall det gå relativt bra.

Av Vzano

Tvål (ex. Yes) och vatten. Medel som är tänkt att användas på huden kan lämna kvar ämnen för att ex. återfukta huden om de innehåller sånt.

Av Vzano

https://discord.com/invite/N9Fejr69
För er som vill joina discord-servern, ni är varmt välkommna.

Av Vzano

Du behöver en aktiv adapter, denna fungerar men kan vara värt att leta runt om det finns en billigare adapter. https://www.dustinhome.se/product/5010749020/adapter-displayp...

Av Vzano

Killgissar att det handlar om avtal och licenser i olika marknader.

Av Vzano
Skrivet av norrby89:

Mer spänning inte mer ström =p ström går inte att kontrollera utan är ett fast värde beroende spänning och last/resistans =p

Tänkte en sak och skrev något annat

Av Vzano
Skrivet av rgolsson:

<Uppladdad bildlänk>

Ändrar jag till docp blir det såhär

Det fungerar iallfall nu när jag ändrade det docp

Det är rätt. För att minnena skall klara av att köra på högre hastighet behöver man även ge dem mer ström högre spänning och ändra timings, DOCP ordnar sånt åt en.

Av Vzano

Ändrade du bara hastigheten till 3600 MHz och inget mer eller aktiverade du DOCP för att få upp minnena i högre hastighet?

Leta upp moderkortet för ditt moderkort, där ska det finnas en guide hur du resetar BIOS. Datorn är inte tillräckligt stabil för att ens komma in i BIOS med minnena på 3600 MHz.

Av Vzano
Skrivet av Reborn.swe:

Ser ut att vara för gamer men verkar intressant, på hemsidan står "See it for yourself. Download for free and try Parsec."
Använder du det gratis eller är det typ try for free och betalar sen? Kostar verkligen ingenting?

Det är gratis för hemanvändare, man kan betala och få extra funktioner som 4:4:4 färgstöd och använda flera skärmar bland annat.

Av Vzano
Skrivet av FBGKimpan:

Vissa saker föredrar jag att äga själv än min arbetsgivare. Om jag byter arbetsplats.
Kan det helt enkelt vara så att det är samma styrka men den gröna upplevs som starkare än den röda? Båda är från Logitech.

EDIT; Det är denna som är "starkare" https://www.netonnet.se/art/nosection/logitech-presenter-r800...

Mänskliga ögat är känsligare för grönt ljus på gott och ont, dvs. Större risk för ögonskador. IMO, bättre med en obehaglig pekpinne än en surprise laser i någons ögon. Utsätt inte andra för onödiga risker.

Skrivet av julgranen:

Ja en sån får du ha. Fast om du vill att laserstrålen skall synas tydligare måste du göra det mörkare. Det är enkel fysik. Ljuset i rummet gör att laserstrålen syns sämre ju ljusare det är.

Inte så enkelt. TS använder inte laserpekaren på en vit duk utan på skärmar. Hjälper inte att göra rummet mörkare om skärmarna inte reflekterar lasern.

Av Vzano

Jag tror problemet med att använda en laserpekar på en datorskärm är att skärmarna är tillverkad för att inte reflektera ljus som når skärmen. Behöver du en starkare laserpekare så kör på vad dina kollegor använder men det ökar risken att man skadar elevernas skärmar och i värsta fall reflekteras lasern in i ögonen av misstag, olyckor händer trots allt.

Av Vzano

*Annons tråd rensad*

Vill man inte köpa TV så är det bara att skrolla vidare.

/Vzano, Moderator

Av Vzano

Fun is over, *tråd låst*

/Vzano, Moderator

Av Vzano

idle temperatur säger inte så mycket, en del kan ha fläktarna på ganska låg varvtal för att datorn skall vara tyst och då får högre idle temperatur. För att svara på din fråga, det låter rimligt. Hur varm blir processorn under belastning?

Av Vzano

Om det är för bra för att vara sant så är det nog inte sant. Ringer många varningsklockor och jag hade inte tagit den risken om det skulle bli så att man inte får en dator eller man får problem med datorn.

EDIT: Hittade hemsidan https://www.vist.pl

Av Vzano
Skrivet av Vzano:

*Tråd rensad*

Egen bild eller inget.

/Vzano, Moderator

Påminner om detta för folk som kan ha missat.