Inlägg

Inlägg som Sh4d0wfi3nd har skrivit i forumet
Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av suzieq:

Det ”löste” min arbetsgivare genom att reducera antalet platser till färre än antalet anställda, så att folk i princip tvingas ta första bästa plats vilket får en kedjereaktion så att alla som inte kommer tidigt på morgonen får sätta sig där det är ledigt.

Speciella dagar på året (när det bjuds på fika, eller när det är många besökare på plats), händer det att folk sätter sig i bilen och kör hem igen pga. platsbrist.

Idioti på hög nivå, skapar onödig stress och missnöje i allmänhet.

Till topic, iom avsaknaden av egna platser har vi istället låsbara förvaringsskåp, men personligen får dator och kringutrustning plats i väskan så allt som används dagligen följer i regel med hem.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

I dagens hybridmodell där folk jobbar på olika platser är det väldigt dyrt att ha en plats för varje arbetare. Speciellt om vi pratar om centrala arbetsplatser i storstäderna.
Jag ser det som helt förlegat med att varenda arbetare ska ha sin plats. Likaså att folk åker till en arbetsplats för att direkt sätta sig i ett eget tyst rum och jobba med något som den ej vill bli störd av. Ofta ingår det att prata mycket i telefon.

På många arbetsplatser idag finns det olika platser för olika sysslor och jag stör mig mycket att någon väljer att ha gruppsamtal i labbrummet där viss utrustning finns. Där folk som ska labba får vänta på att de ska bli klara med deras samtal som inte på något sätt behöver vara i ett labbrum, de bara tog det rum som brukar vara ledigt.

Vi kommer sitta i öppet landskap. Alla i telefon. Hemskt är det. Om platsen blir först till kvarn så är ju det sista strået. Då börjar jag leta annat.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Baxtex:

Tror svaret är enkelt. Det är billigare..

Senaste halvåret har en i vårt team varit uppe till 00:00 varje natt och bokat skrivbord till teamet. Helt sjukt. Är ju totalt meningslöst annars att komma till kontoret och sitta på andra våningar än sina kollegor och kommunicera genom teams.

Hos oss kommer det officiellt bli aktivitetsbaserade platser men det är ju helt sjukt enligt alla så ingen kommer följa det. Vi kommer ha egna platser inofficiellt. Sen om corporate inser det eller inte får väl bli ett problem då isf.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av dlq84:

Bra försök, pen-tester.

I normala fall hade jag inte svarat men då informationen jag gav inte spelar någon roll i slutändan. Har de fysisk åtkomst till kontoret kommer de åt allt ändå. Nya kontoret har också högre skalskydd än tidigare.
Jag tror hen syftar mer på kollegor än inbrottstjuvar. Och där får man väl ha respekt sinsemellan. Eller så får TS låsa sitt rum.

Av Sh4d0wfi3nd

Vi ska byta kontor nu och får då ta del av denna metod. "Laptop, tangentbord, mus låses in i personligt skåp i slutet på dagen". Får se hur det blir i praktiken. Idag står allting kvar på skrivbordet om man inte jobbar hemma och tar med datorn.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag har malwarebytes premium med browser guard. Tar rätt bra.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av SebbeL:

Jag skulle säga att den är snarlik denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11600040

Gtx 1660 ti vs rtx 3050
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-3050-Ti-Lapt...
+7% gtx 1660 ti

i7-9750H vs i5-11400
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-9750H-vs-...
+28% i5-12500H

Så jag skulle tro att helt oanvänd så är den nog värd runt 10k idag. Sen är det nog en bedömning på hur använd den är och hur pass batteriet presterar.

Jag hade nog lagt upp den för 8k och gått ner till 6k om det är torrt begagnat

Möjligtvis prestandamässigt. Men IPC och särskilt möjlighet till RTX (eller DLSS iaf) gör ju skillnad. Känns som att 5-8k beroende på vem och hur man säljer den.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag tror du kan prova köra utan ny skärm först. Vsync on or off i spel för att se vad som ger bäst resultat. Märker du av issues utan att du letar efter dem så kan du ju byta skärm. Men går du och letar efter fel så kommer du hitta det oavsett.
Skärmen begagnad är knappt värd mer än 500-1000kr (sålde min för 1000kr på facebook marketplace) då den kräver HDMI för att kunna köra 144hz och de flesta GPU har DP idag.

Av Sh4d0wfi3nd

Tur man har 12700k då och planerar AMD nästa gång.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av taliz:

Glöm dock inte att den anhörige måste ha försäkring dessa dagar om fordonet är påställt, annars blir ni straffade med en dyr trafikförsäkringsavgift som kan bli tusenlappar på väldigt kort tid.
Skall fordonet inte användas dessa dagar så är det alltså lämpligt att sätta det som avställt.

ca 180kr per dag som påställt fordon är oförsäkrat om jag inte misstar mig. Annars bra tips!

Av Sh4d0wfi3nd

Jag tog min egna kod till PC men har en till XBOX One eller XBOX Series.
**2X79VJVHWXRGWYG2DMQC4HZ

Något man brukar skriva när nån gör något bra i tex spel. Bra jobbat på svenska. Engelska varianten sökes.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av AxxT:

Ska man försöka kontakta Telia kanske?

Nej, de har inte med detta att göra. Juridiskt olika bolag. Kontakta Halebop om täckningsköp.

Av Sh4d0wfi3nd

Om du kört jailbreak utan att köra EMMC firmware. Dvs dual boot så är det tuffare.
Du kan nog inte få bort 100% på ett smidigt sätt men det behövs inte heller tbh. Du behöver dock kunna återställa alla nycklar och helst OG firmware som du förhoppningsvis har en backup på sen innan första Jailbreak.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av AxxT:

Mailade för ett tag sen om ordern.
Fick nu mail att dem inte kommer få dem.
Erbjöd Urban Phoenix får samma pris.
Talade om att Telia har dem på lager, och att Halebop och Telia är typ samma bolag. Borde gå lösa.
Men dem bad mig köpa lurarna där ifrån för 1690 ifall jag ville fortfarande ha samma.

För övrigt står det fortfarande samma på min best av OnePlus lurarna.

Du borde ju kunna ha rätt till täckningsköp. Dvs köp dem för 1690 av Telia och Halebop får stå för notan. Se vad de säger om det.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Base:

Första hojen! Uppkörning 19/6.

<Uppladdad bildlänk>

Lycka till och ta det lugnt o sansat så löser det sig. Ses på vägarna sen!

Av Sh4d0wfi3nd

Inte inatt men kommer börjas ses inom kort.

Av Sh4d0wfi3nd

Ägs inte Jimms PC av Caseking? Dvs samma som äger overlockers.co.uk?

Oavsett fel av dem men Jimms är inte längre en liten lokal butik utan del av en koncern.

Största felet ligger väl hos Luminor Oy dock.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Aconde:

Ok, det är ungefär så jag misstänkte. Det är alltså "Ethernet over coax"? https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_over_coax

Jag behöver få ett modem från ISP:n? Det skulle inte funka att jag köper en "coaxial to ethernet adapter" och försöker koppla upp min utrustning?

Ifall det är Ethernet over coax så behöver du modem från din ISP ja. De lär inte tillåta egen utrustning tyvärr. Kanske de kan brygga så du kör egen router för WIFI etc men inte modemet.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av roboseal:

Gå till https://www.tele2.se/bredband och skriv in adressen så borde du se om du kan få Tele2 koax.

Comhem tror jag fortfarande kör Koax också ifall Tele2 inte funkar.

Nvm, googlade direkt på comhem. De gick ihop.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Cerb:

Nja, Det finns fortfarande många hojar med ställbar/variabel motorbroms. Dock teknik som ligger ett par nivåer upp från en MT07, men liktväl så finns tekniken tillgänglig.

Jo men många av de som säljs har fortfarande inte det utan att gå in och flasha tänker jag. Rekommenderar jag det? Troligtvis inte under garantiperiod men man ska ju vara nöjd också.

Ville iaf ge alternativ. Men sen vet jag att du har bra mycket mer koll än jag på det där så jag säger inte emot.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Chrillthebill:

Det blev en svart MT 07 2019 för min del. Trevlig hoj, men har inte så mycket att jämföra med. Motorbromsen(?) är jäkligt vass när man släpper gasen. Det gillar jag inte just nu, men är antagligen en vanesak.

För övrigt så har jag alla mina försäkringar hos Länsförsäkringar. I och med att man har detta har man även 20% rabatt på försäkringar då man är guldkund. Min MC försäkring (hel) hamnade på 7250kr per år. Efter lite googlande så insåg jag att detta var ett enormt misstag, då Svedea erbjöd likadan försäkring samt uttökad "XL", för 2150kr per år. Länsförsäkringar hade ingen chans att matcha detta, enligt utsago av kundtjänst.

Svedea och Bilsport MC är billigast. Ungefär samma sak så välj den billigaste du får. Jag hade bilsport innan och nu Svedea.

Det du menar med motorbroms är att när du släpper gasen så drar motorn av helt på gaspådraget. EU/Utsläppsregler som gör att hojtillverkarna måste göra så. Det är något du får leva med alternativt flasha ECU. Dock försvinner lite garantier då du modifierar mjukvara som styr motor etc om de checkar det vid eventuella problem. Finns att göra hos ett par men den jag hör mest är swedenfastbikez i malmö.