Inlägg

Inlägg som Stenkast har skrivit i forumet
Av Stenkast
Skrivet av Heskeytime:

Vilket asus xonar ljudkort skulle du rekomendera?

Skickades från m.sweclockers.com

Själv kör jag med ett Xonar DG och det duger utmärkt åt mig. Om du känner att ett Essence STX är värt pengarna så är det ett mycket bra val.

Av Stenkast
Skrivet av landahl:

Okej men hur är failration på dyra Eizo/Nec skärmar jämfört med tex motsvarande Dell/HP?

Det är också svårt att veta, det du kan göra är att kolla igenom garantivillkoren för respektive tillverkare.

Av Stenkast
Skrivet av Heskeytime:

Jag vill köpa nya hörlurar till spelande och lite musiklysnande, Max budget är 1500 kr och jag gillar tyngre bas. Om lurarna har mikrofon är det ett plus. Sedan letar jag efter ett bra ljudkort för runt 1000 kr. Är ny inom området så all hjälp uppskattas.

Sennheiser PC 360 med ett Asus Xonar med inbyggd hörlursförstärkare i de övre prisklasserna möjligtvis?

Av Stenkast

Svårt att svara på om man inte jämför specifika produkter. Men som du säger kan det vara stora skillnader vad gäller kvalitet, främst när det kommer till panel (upplösning, sRGB, gamut etc), hur väl skärmen är byggd, funktioner osv. Sen är väl NEC och Eizo lite mer anpassade för professionellt bruk, därav lite högre priser.

Av Stenkast

Det är den bästa mobilen för omkring 3000 kr, du kommer inte bli besviken om du köper den.

Av Stenkast
Skrivet av Bakgrund:

Det är en gammal seg sata-2 ssd, alltså väldigt långsam för att jämföra sig med dagens sata 3 ssd's. Så spontant känner jag att du inte bör slå till.

Nu överdriver du.

Det största skillnaden från en mekanisk hårddisk till en SSD är svarstiden. Som användare upplever man en väsentlig skillnad mellan dessa två, oavsett skriv- och läshastigheterna. Det är fortfarande tillräckligt snabbt för 9 av 10 användare. Det TS lyfte fram var att få så mycket lagring för pengarna som möjligt, inga hastigheter nämndes.

Av Stenkast
Skrivet av Bakgrund:

Vad är det för ssd?

Denna: http://cdon.se/hemelektronik/intel_320_series_160gb_ssd_r%3a2...

Med rabattkoden SWECJULI

Av Stenkast
Skrivet av jerseph:

Just nu kan man köpa två 160gb Intel SSD för 2250 spänn med sweclockerrabatten, bör man slå till? Lär väl va svårt att få 320 gb SSD för det priset anytime soon

Det är onekligen ett bra pris, men samtidigt skulle det inte förvåna mig om priserna på SSD sjunker ännu mer det närmsta halvåret.

Av Stenkast
Skrivet av Erikfilen:

Hej! Skulle någon kunnig kolla på detta och kolla om allt passar och fungerar med varandra? http://www.inet.se/kundvagn/visa/2094431/2012-07-31 Även om det är något som fattas, sladdar m.m.

Tack på förhand!

Erik

Det ser bra ut! Själv hade jag dock köpt samma delar på cdon.se istället, de har i princip alltid bättre priser. Dessutom får medlemmar från Sweclockers 5 % rabatt med koden: SWEC1207

Grafikkortet du har valt är inte dåligt, men detta är ett mycket bättre val: http://cdon.se/hemelektronik/msi_geforce_gf_gtx_560_ti_448_co...
Det presterar ungefär som ett GTX 570.

Av Stenkast
Skrivet av DragonRapide:

Hej skaffade mig nyligen en S3a. Har inte så jätte bra täckning fastän tele 2s täckningskarta visar att det ska finnas bra täckning här.
så jag började kolla i inställningarna och hittade APN, där finns det 2 inställningar.
Default är Tele2 MMS (internet.tele2.se), den andra är Tele2Comviq WAP (internet.tele2.se)
Vilken av dessa ska jag använda? Kommer jag få betala extra om jag använder Tele2Comviq WAP?
Finns det några andra för och nackdelar med dem? typ snabbare internet bättre täckning?
Finns det några andra inställningar jag kan göra för att få bättre täckning?

Är det någon som vet vad bokstäverna över "mobildata" pilarna längst upp betyder? Har nu "E" (det jag oftast har) men har även sett H ibland.

Förmodligen är det default du ska ha, för att vara säker är det bara du surfar in på deras hemsida och kollar vilka surfinställningar man ska ha.

När det gäller täckning, var bor du? E uppe i notifikationsfältet står för edge och det är betydligt långsammare än 3G (H eller 3G visas uppe i notifikationsfältet). Eftersom du vid vissa tillfällen har H så tror jag inte det är några inställningar som spökar, det är antagligen täckningen det beror på.

Av Stenkast
Skrivet av go64:

Tittar man ut och kollar vädret ser det ut som vi kommer bryta statistiken i år.

Jo, så är det nog. Statistiken för hela sommaren jämfört med föregående somrar kommer förmodligen se annorlunda ut, med tanke på det usla väder vi haft.

Av Stenkast

Tegra 3 känns ju inte speciellt upphetsande i mars 2013. Väntar nog på en eventuell Rev 2 där hårdvaran faktiskt är up-to-date vid lansering!

Till er som jämför denna konsol med One X, ni är ute och cyklar.

Av Stenkast

Det ser bra ut, allt kommer passa in i chassit! Personligen hade jag valt ett annorlunda chassi, HAF X är så himla plottrigt. Detta är stilrent, gediget och lyxigt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=802863

Av Stenkast

Ja det kan man säga!

"Bita i det sura äpplet..."

Av Stenkast
Skrivet av Johandea:

Hej!

Jag har bestämt mig för att hoppa på det stationära tåget. Jag är ute efter en schysst dator somklarar av de spel jag spelar, dvs. D3, Heroes6, Sim City (2013) o. dyl.. Min budget är 8000:-, men det priset ska inkludera skärm, mus och tangentbord också, vilket ger ca. 6000:- över för själva datorn. Är det möjligt att får en speldator för det priset eller blir det bara en dator? Datorn kommer nästan uteslutande användas till spelande, då jag planerar att kompletera med en surfplatta med Windows 8 framåt hösten för övrig datoranvändning.

Jag är utomordentligt okunnig om stationära datorer och dess hårdvara och är öppen för alla förslag. Jag tar gärna emot alla sortes tips! Vilket är de bästa komponenterna för dessa ändamål ? I den här prisklassen? Ni får gärna tipsa om prisvärda skärmar också.

Tack på förhand!

Redigering: Bör tillägas att jag inte är främmande för att sätta ihop datorn själv, även om jag inte har gjort det förut. Som jag har förstått det får man mycket mer för pengarna då.

http://cdon.se/hemelektronik/bitfenix_outlaw_tower_no_psu_bla... - Bra chassi i de lite lägre prisklasserna, om inte detta duger är det bara att leta upp ett annat ATX-chassi i samma prisklass.

http://cdon.se/hemelektronik/mk_gigabyte_z68ap-d3_socket_1155... - Ett moderkort som har det mesta man kan tänkas behöva, styrkretsen Z68 gör det lätt att överklocka.

http://cdon.se/hemelektronik/intel®_core_i5_2500k%2c_3.3ghz%2... - Storsäljaren 2500K gör inte bort sig i spel, på en tight budget är detta ett bra val.

http://cdon.se/hemelektronik/corsair_cx_500w_v2_atx12v_2.3_%2... - 500 W räcker gott och väl samtidigt som priset är relativt lågt.

http://cdon.se/hemelektronik/corsair_core_i7%252fi5%252fi2_8g... - 8 GB minne är lagom i detta fallet, kan utökas senare vid behov.

http://cdon.se/hemelektronik/western_digital_caviar_se_wd5000... - Detta var en av få hårddiskar i de lägre prisklasserna som fanns i lager.

http://cdon.se/hemelektronik/asus_geforce_gtx_560_ti_dcii_top... - Populärt grafikkort som borde räcka långt åt dig.

Med rabattkoden SWEC1206 hamnar du på 6247 kr, något över budget men det får du ta!

(Hoppas innerligt att operativsystemet inte ingår i dessa 6000 kr)

Av Stenkast
Skrivet av LOWTOW:

Vilken ska man ha: ASUS smartdoctor eller MSI Afterburner?

Har hört mycket gott om MSI Afterburner, har dessvärre inte hört mycket om ASUS Smartdoctor. Du kan ju testa båda för att bilda en egen uppfattning?

Av Stenkast
Skrivet av Neeb:

har testat en hel bunt Android telefoner och måste säga att hox är sjukt bra även den jag kör just nu ... Har haft 0 problem med den.
Har du testat den ? vad jämför du med?

One X är sjukt bra, det är det inget tvivel om. Det vi säger är att den lider av ett skyhögt antal enheter som är DOA, dessutom finns det andra kvalitetsbrister i konstruktionen hos vissa enheter som lett till att folk lämnat tillbaka den och krävt en ny. I några fall har personer haft uppemot 6-7 enheter som inte riktigt hållit måttet.

Av Stenkast

Som personen ovan nämner lider många One X av kvalitetsproblem och jag skulle råda dig att kika på andra alternativ. Det är på många sätt en bra telefon men DOA på den verkar vara skyhög, enligt mig är det oacceptabelt för en mobil som kostar uppemot 6000 kr. Kanske kan One S vara något om inte Note eller S3 duger? Exemplariska recensioner finner du på Swedroid, som en extra hjälp i djungeln.

Av Stenkast
Skrivet av OSkar000:

Ni som ser och stör er på antireflexbehandlingen på bildskärmar och tv-apparater. Hur sitter ni framför tvn/datorn egentligen? Har själv tre skärmar (Dell U2410)som är ökända för kraftig antireflexbehandling och kan bara se den om jag tittar extremt nära. På normalt betraktningsavstånd går det inte se minsta spår av den.

Har personligen extremt svårt för blanka skärmar eftersom det alltid ger störande reflexer av omgivningen eller ljuskällor.

Folk tycker olika och vissa klarar helt enkelt inte av den kladdiga yta antireflexbehandlingen medför. Jag personligen ser antireflexbehandlingen i princip hela tiden på min skärm oavsett hur jag ser på den. Som tur är stör jag mig inte på det, eller också har jag helt enkelt vant mig. Det är en smäll man får ta om man inte köper blanka skärmar, som i sin tur inte heller är en perfekt teknik med tanke på reflexerna de ger upphov till.

Av Stenkast
Skrivet av rallyreavan91:

Hmm... ja det är ju förståss inte så bra. Sen får main inte använda voip-tjänster med halebop heller :/ (antar att det bara gäller 3g och att de inte kan sätta en spärr på wifi).

Tres nät är inte det bästa heller ska du veta. Dessutom har alla de stora operatörerna sagt nej till voip.