Inlägg

Inlägg som MinscS2 har skrivit i forumet

Mitt gamla Athlon 64 X2 3800+ system från 2006 fungerade fint för ett halvår sedan (brorsan använde den som reservdator/surfdator), dock hade dess gamla parhäst (ATI Radeon HD 2600 XT) kastat in handduken sedan länge.

Mitt gamla i7-2600-system från 2011 rullar dagligen hos svägerskan.
Den får jobba rätt hårt då hon parat ihop den med ett RTX 2080.

Skrivet av Blomman90:

Därav att jag även tog med granne. Om personen i fråga inte kan något om datorer/nätverk, så är det ju inte heller osannolikt att denne exempelvis har ett öppet WIFI eller dylikt.

Men mest sannolikt är ju att personen i fråga har ett barn i tonåren som laddar ner filmer.

Tänker inte skriva mer om min kollegas familj nu annat än "nej (stängt)" och "nej (inga tonårsbarn i hemmet)".

Förstår att du letar efter en "det kan ju vara..."-vinkel, men förstår helt ärligt inte vad det är du vill få ut av det.
Nu känns mest som att du är uttråkad och letar efter något att argumentera om, men jag orkar bara med sådan dryghet så länge, så jag sätter punkt här:
Du får tro vad du vill om min kollegas nedladdningskunskaper, och jag väljer att tro att dessa advokatbyråer skickar ut brev även till folk som inte ens laddat ner sakerna de hävdar att de har laddat ner.

Skrivet av Blomman90:

Fast är det då uteslutet att någon annan laddat ner filmen på dennes nätverk (sambo/maka/make, barn, släkting, vänner, bekanta, grannar, etc)?

Såvida inte någon hackat sig in på hans WiFi för att sen ladda ner specifikt den film som advokatfirman sen skickar ett kravbrev om.

Omöjligt? Nej.
Osannolikt? Ja - extremt.

Skrivet av Blomman90:

Jag säger inte att du har fel kring att personen i fråga aldrig laddat ner en film, jag säger bara att den typen av "bevisföring" du driver ("snubben är över 50 och har inte ens en dator) sannolikt inte skulle väga särskilt tungt i en domstol (det skulle i vart fall inte vara en "silver bullet" som gör en automatiskt frikänd). Jag menar, hur många mördare har inte hävdat att de inte kan något om vapen, gift, styckning, etc. men samtidigt så var det bara att googla på "giftmord" för att få en uppsjö med idéer på hur man ska gå till väga.

Tror du fokuserar lite väl mycket på den sista meningen i mitt tidigare inlägg.
Poängen var inte att den punkten (personens kunskap om nerladdning) skulle hålla eller inte hålla i domstol - poängen var att dessa advokatfirmor skickar ut dessa kravbrev till folk som inte ens har laddat ner det innehåll som det står i kravbrevet till att börja med, dvs. dom är lurendrejare som är fulla med skit - så bara släng brevet.

Skrivet av maximm:

@Toss3: Ja, men jag har ju köpt korten för 7825kr. Idag kostar de 8500kr, skulle jag inte kunna sälja dem på forumet för 8200kr så alla sparar pengar?

Personen efter dig i kön som hade kunnat köpa kortet för 7825kr sparar inga pengar.

Skrivet av Blomman90:

Sedan är ju inte nedladdning direkt rocket science, så jag ställer mig tveksam till hur tungt argumentet "vederbörande har inte ens någon aning om hur man laddar ner en film" egentligen är.

Snubben är över 50 och äger inte ens en dator.
Bara för att det är lätt för oss betyder inte att det är lätt för andra. Jag känner betydligt fler personer som inte har en aning om hur man laddar ner en film än personer som vet hur man laddar ner en film.

Hur de fått hans IP-adress har jag ingen aning om.
Vissa IP-adresser har de kanske fått fram i torrent-svärmar, men skulle inte bli ett dugg förvånad om de skickar ut brev på måfå till adresser de kommer över av anledning X. Integritetskränkande läckor är ju inte direkt något ovanligt på internet.

Dom här breven är skräp och scamm, och är ofta baserade på ingenting.
Sorgligaste är väl att ingen på riksdagsnivå har sagt stopp till lurendrejarna.

En kollegas sambo fick ett för någon månad sedan, och vederbörande har inte ens någon aning om hur man laddar ner filmer till att börja med. Lycka till att dra det till domstol...

Skrivet av nick-li:

@MinscS2: Finns en skild tråd för TV-serier

Tack, har helt missat den.

Efter att ha tittat på The Boys har jag fått upp ögonen för Antony Starr som jag tycker gör en fantastisk insats som Homelander.

Det har i sin tur lett mig till serien Banshee (2013-2016) där Antony spelar huvudrollen och jag... är helt ärligt irriterad på mig själv att jag låtit denna relativt gamla (och avklarade) serie gå helt under radarn.
Har sett 17 avsnitt på 3 dagar och jag kan ärligt säga att jag inte varit så här tagen av en serie sedan Game of Thrones (pre-season 8).

Rekommenderas varmt till personer som gillar spänning, action, lite drama,"feel good" (på ett "rövhål får smaka sin egen medicin"-vis) och bra skrivet/spelade "gråa karaktärer", sammansvetsat i en intressant och lite ovanlig handling, och som samtidigt inte drar sig för lite våld och nakenhet.

Inte en film som så, men efter att ha tittat på relativt kända serien The Boys har jag fått upp ögonen för Antony Starr som jag tycker gör en fantastisk insats som Homelander.

Det har i sin tur lett mig till serien Banshee (2013-2016) där Antony spelar huvudrollen och jag... är helt ärligt irriterad på mig själv att jag låtit denna relativt gamla (och avklarade) serie gå helt under radarn.
Har sett 17 avsnitt på 3 dagar och jag kan ärligt säga att jag inte varit så här tagen av en serie sedan Game of Thrones (pre-season 8).

Rekommenderas varmt till personer som gillar spänning, action, lite drama och "feel good" (på ett "rövhål får smaka sin egen medicin"-vis) sammansvetsat i en intressant och lite ovanlig handling, och som samtidigt inte drar sig för lite våld och nakenhet.

Så en snabb summering;

~24% bättre än RTX 2080 Ti i 1080p
~30% bättre än RTX 2080 Ti i 1440p.
~35% bättre än RTX 2080 Ti i 2160p.

Kylaren är kompetent med hänsyn till strömförbrukning, f.a. för att vara referensdesign, men precis som många misstänkt så blir processorn varmare med denna kylarlösningen på GPU:n.

Priset är "högt" men sett till föregående generations kostnader är det betydligt mer prisvärt.
Tyvärr känns det som att tiden när man kunde köpa high end GPU:er för under 5000:- är borta.

Allt som allt verkar RTX 3080 vara ett väldigt bra kort, och jag hade nog skaffat ett om jag hade behövt mer prestanda.

År 2020 och det finns fortfarande folk på Sweclockers som tror att mellan prestanda och utseende så måste det ena utesluta det andra...

Webbläsare: Chrome
Email: Outlook och Gmail.
Musik: Youtube.
Kommunikation: Discord, Messenger och Steam.
Övervakning/Kontroll: Real Temp och MSI Afterburner
Spel: Steam, Battle.net, Uplay, Origin och GOG Galaxy.
Torrents: qBittorrent.
Video: VLC.
Hårdvarustyrning: Thundermaster, AI Suite 3 och Corsair Link.

Använder mest datorn för surf och spel, så har inte mycket mjukvara relaterad till t.ex. jobb och produktivitet.

Ovanlig och ganska snygg design på kylaren.

Men, varför satte Nvidia PCI-kontakten på framsidan av kortet på det sättet dom har gjort?
Vill du dra kablarna över eller under kortet? Då är dom ivägen för luftflödet.
Vill du dra kablarna längs med kortet åt sidan? Då blockerar du "GEFORCE RTX" (vissa bryr sig, vissa inte)

Hade det verkligen varit för svårt eller dyrt att dra en förlängning på insidan av kortet så att kontakten hade varit på sidan av kortet?

Edit:

Hade nog inte behövts mycket för att komma fram till en snyggare lösning.

Min första SSD var en Samsung 830 128 GB, införskaffad i mars 2011.

Nämnvärt är att den fortfarande används, och fortfarande är min OS-disk, över 9 år senare.

Ca. 72 TB written, 37.000 drifttimmar, hälsan listas fortfarande som "Bra", och med bara en liten (5-10%) förlust i maximal write/read-speed som bevis på sin respektabla ålder.

@anders190 Ja den är förvånansvärt bra. Bra insatser all around, men f.a. från Christina Ricci's Wednesday, Lloyds Fester och Raul Julias Gomez.

Rekommenderar även uppföljaren Addams Family Values från 1993.

Vattenpistol eller dylikt. Är harmlöst för katten och varken dyrt eller besvärligt för dig.

Katter tycker generellt väldigt illa om att bli blöta (det finns dock undantag), och efter några besök hos dig/svalorna kommer den associera platsen med dåliga erfarenheter (bli blöt) och undvika platsen.

Använder "nån timme" som "någon timme", dvs ca. 2-3 timmar, men definitivt mer än en timme.

Ser inte alls vad poängen är med att använda uttrycket "nån timme" om man specifikt menar en timme, varför inte bara säga "en timme" då?

Hela poängen är ju dessutom att svaret är diffust för man vet ju inte riktigt hur lång tid något kommer att ta, altså passar "nån" som i "jag vet inte"-timmar. En timme däremot är ju en timme, finns inget diffust med det över huvud taget.

Skrivet av Sebastian V:

Nästa ämne efter denna

"Hur lång tid tycker ni snart är?"

Längre än "strax"?