Inlägg

Inlägg som MinscS2 har skrivit i forumet
Av MinscS2
Skrivet av Leiri:

Men siten och forumet är väl mest nostalgiboomers, märks ju att många medlemmar håller varandra om ryggen, som har suttit här sedan 2000 och har svårt att släppa greppet om sidan och gå vidare. Och därmed ifall någon kritiserar nyhetsflödet eller så, blir de lite upprörda och måste försvara siten med nöd och näppe.

Här märks det att du är rätt ny till forumet, då du bevisligen har missat flertalet trådar och nyhetsartiklar på senare tid där redaktionen mer eller mindre fått enhällig kritik från forummedlemmar (ink. tidigare och nuvarande moderatorer) över artikelns innehåll/utformning, etc.

Här har du ett axplock:
Klarna-reklam maskerad som allmännyttig information.

En "nyhet" om delad/nerladdad musik som var så illa skriven att den både skrevs om och t.om. fick Bahnhofs representant på forumet att ifrågasätta deras sammarbete med Sweclockers.

Allmän frustrationstråd över hur bumpningen av artiklar på framsidan sköts.

Dessa tre är inte ens speciellt gamla, så det finns betydligt fler.

Skillnaden är att i fallet med detta nya IKEA-stativet så verkar dom flesta medlemmarna som i vanliga fall är rätt glada att kritisera redaktionen pga. diverse orsaker inte tycka att det är en tillräckligt stor sak att ge kritik för, mig själv inkluderad.
Fortsätter redaktionen pumpa ut nyhetsartiklar om IKEAs andra produkter framöver, ja då är det en annan femma, och då lär du även se en annan respons.

Mitt tips till dig är att släppa det och gå vidare, men oroa dig inte - du är i gott sällskap, för här finns betydligt fler personer på forumet som är villiga att säga ifrån och kritisera redaktionen när deras bullshit-o-meter slår ifrån än du verkar inse.

Av MinscS2

Är nog över 10 år sedan jag köpte något begagnat.

Säljer dock begagnat från och till, men det var ett tag sedan sist...

(Alltid via Sweclockers eller folk jag känner irl så klart. Blocket/Tradera däremot kan flyga åt helv...)

Av MinscS2

Ehh, jag är rätt glad i att ifrågasätta en artikels nyhetsvärde när det handlar om något som mer eller mindre inte känns som det hör hemma på Sweclockers, eller gnälla på uppenbart sponsrade artiklar där det saknas transparens i artikeln att det är just en sponsrad artikel (se t.ex denna dåligt maskerade Klarna-reklam. Eller nä, klicka inte, ge inte skiten (Klarna) mer clicks .)

...men! I denna artikeln förstår jag inte varför det gnälls.
Att ett stort (svenskt) företag börjar med kringutrustning för datorer känns ju tämligen relevant för forumet.
(Nyckelordet är "börjar" - hade IKEA hållit på med detta i X antal år och haft flertalet stativ på marknaden redan hade nog även jag ifrågasatt nyhetsvärdet.)

Av MinscS2

Beror på spel skulle jag säga.

I singelplayer känns det som ett onödigt irritationsmoment.

I multiplayer kan jag köpa att det ibland är ett nödvändigt ont.

Av MinscS2
Skrivet av GizmoTheGreen:

själv inte haft några problem alls med startmenyn, söker direkt, ingen märkbar fördröjning.

Händer titt som tätt för mig att sökningen ibland är märkbart seg eller inte funkar alls.

Av MinscS2
Skrivet av Returtony:

Kommer serien ha 60fps cap?

Självklart, annars kommer fysikmotorn balla ur och skådespelarna kommer flyga omkring huller om buller i äkta Bethesda-stil.

Av MinscS2
Skrivet av Nyhet:

Om du vill slippa se reklam i startmenyn kan du ändra det i dina Inställningar. Gå in på Anpassaning och sedan till Start där du kan slå av en funktion som snart ska döpas om till Visa rekommendationer för tips, appreklam och mer.

Tack för tipset, använder rekommendationerna i startmenyn ganska ofta så blir att klicka bort denna odrägliga reklam direkt.

Av MinscS2

Har en LG inkopplad i min router, bör jag vara orolig?

Av MinscS2

Nej, kommer avvakta recensioner och dylikt innan jag eventuellt tittar på den.
Amazons historik när det kommer till serier på senare tid har inte exakt imponerat på mig...

Av MinscS2
Skrivet av str8forthakill:

tro mig folk försökte, men resan och tiktok/snapchat likes var viktigare.

"Play stupid games, win stupid prizes."

Av MinscS2
Skrivet av viller2:

Ett ögonblick, ska bara sälja min njure.

Bara en njure? Optimist...

Av MinscS2

Dricksar ytterst sällan, då ska det ha varit exceptionell service vilket det sällan är.
Har inte sett en "dricksterminal" här nere än, men det är väl bara en tidsfråga innan dom dyker upp, och då lär jag blankvägra av ren princip. Dricks är något man gör sig förtjänt av - inte något man guilttrippar någon till att ge.

Har aldrig riktigt förstått varför dricks är en grej i Sverige f.ö; till skillnad från USA så har servitörer en "normal" lön här och (över)lever inte på dricks på samma sätt.
Jag dricksar inte busschauffören/lokföraren för att vederbörande har kört behagligt och punktligt.
Jag dricksar inte sjuksköterskan/läkaren när jag är i behov av deras tjänster.
Jag dricksar inte killen som byter mitt däck eller personalen på ICA.
etc. etc.

Förstår att det kan vara lite pinsamt och att du blir lite utpekad, men om här är någon som jobbar inom resturaungbranschen eller dylikt och som förväntar sig dricks så skulle jag faktiskt vilja veta varför du anser att du förtjänar dricks när så många andra yrkesgruppen som också utför någon sorts service-tjänst inte får dricks - Jag är genuint nyfiken.

Av MinscS2

För mig går spelandet i vågor/perioder. Kan lätt gå flera månader utan att jag ens startar ett spel, och sen plötsligt så blir man riktigt sugen på något (kan vara både ett gammalt spel man blivit sugen på att spela om eller ett helt nytt spel man blir intresserad av och inser "fan va kul detta var") och köttar veckor i rad.

Kan dock tillägga att det är ett antal år sedan jag spelade någon slags "online PvP" (typ CS, Dota 2 etc.) senast.
Har bara spelat singel-player eller co-op med vänner dom senaste åren.

Av MinscS2
Skrivet av dan@work:

Vad i hela *här tar jag bort vad jag ville skriva för jag är ibland ganska snäll, men tro mig, det jag ville skriva var ungefär lika långt som det här* har hänt med våra avatarer, varför är dom suddiga?

<Uppladdad bildlänk>

Gissa, utan att titta på...

dagens datum

Dold text
Av MinscS2

Rätt kul 1:a april skämt i år för Sweclockers måste jag säga.

Hade några sekunder av "...va?" och tanken på att det var något fel med sidan slog mig mer än en gång innan jag insåg vilket datum det var.

Två

Av MinscS2

Nästa gång en moderator påpekar att politisk diskussion inte är tillåten på forumet ska jag hänvisa till denna tråden, herregud vilken sörja, är nog ett lågvattenmärke för forumet.

Snälla redaktionen, säg inte att ni låter denna tråden vara öppen bara för att den genererar klicks och aktivitet.

Av MinscS2

Mitt är äldre än 19-20 år, men inte riktigt 21 år än, så jag får väl låta bli att rösta. Attans! :/

Av MinscS2
Skrivet av Jimmy:

Jag börjar bli märkbart trött på den ständiga floden av så kallade frågeartiklar, som tycks anses vara tillräckligt intressanta för att ta upp plats på hemsidans förstasida. Exempel på dessa är frågor som "Vilket är ditt senast klarade spel?", "Vilka är de bästa gratisprogrammen för Windows?", "När var byggandet av datorer som roligast?", "Vilka är dina favoritkommandon i Windows?", "Använder du fler än en skärm till din dator?", "Vad kan man göra med gamla datorer?" och "Har du en webbplats som din startsida?". Att dessa frågor ständigt lyfts fram bidrar inte till att höja deras värde.

Som medlem sedan 2004 har jag framförallt vänt mig till Sweclockers dagligen för att få en dos av lite tekniknyheterna och lite "nördkänsla". Nu känner jag dock att det är dags att prioritera ner Sweclockers och utforska andra alternativ.

Ja där kom en till; "Använder du trådlöst headset?"

Helt ärligt, vem bryr sig? Detta känns som Tips&Tricks 101-artiklar över att generera aktivitet på forumet: massa svarsinlägg på frågan (som nästan ändå ingen kommer läsa) = reklampengar, och sen ev. sälja svaret på pollen vidare till något marketing-företag.

Spamm hade det kallats en gång i tiden...

Edit: Nästan 100 svar och 1,3k visningar på ca. 4 timmar dock, så redaktionens taktik fungerar bevisligen, så mycket trafik har knappt ens stora GPU-recensioner. Undrar hur många av dessa 100 som svarat som faktiskt brytt sig om att läsa igenom tråden och ev. diskutera andras svar, eller som bara skriver ett "Jag har X"-svar som ingen kommer bry sig om att ens läsa.

Av MinscS2

För cirka 10 år sedan.
Har gradvis tappat suget att bygga sedan dess, och senaste datorn var ett (delvis anpassat) färdigbygge.

Nog en kombination av saker som ligger bakom; dyrare komponenter, långsammare utveckling, minskat hårdvaruintresse rent allmänt, "blivit gammal", etc.

För 10 år sedan öppnade man nog upp burken om inte varje månad så iallafall varannan månad och pillade med något. Nuvarande burken har inte öppnats sedan den var nyköpt för snart 1,5 år sedan (förutom för städning) och bara tanken att öppna upp den och byta ut en komponent får mig att känna "örf..." idag, när det en gång i tiden hade fått mig att känna "yay".

Av MinscS2
Skrivet av Karim:

Kundsupport ringde mig och ursäktade för deras tidigare bemötande och att de brustit i deras rutiner.

"Brustit i deras rutiner", ja det vill jag lova - flera gånger dessutom då du pratat med olika personer inom företaget som alla gett dig samma felaktiga (icke)svar flera gånger innan det blev rätt. Känns snarare som att deras rutiner är värdelösa.

Skönt att det verkar som det håller på att lösa sig för dig, kommer dock själv tänka en extra gång innan jag handlar från NoN i framtiden. Oavsett om det är någon på deras lager eller Best som packat fel/stulit datorn så har NoN själva utan tvekan klantat till detta supportärendet rejält. Hur många hade inte orkat stångas utan gett upp och felaktigt polisanmält händelsen vilket antagligen inte mynnat ut i något? Alldeles för många...