Inlägg

Inlägg som Thorthemighty har skrivit i forumet
Av Thorthemighty

Varför har era möss/tangentbord som annars håller så förbaskat bra kvalite så otroligt värdelösa brytare? Senaste 2 mössen och senaste tangentbordet har samtliga fått problem med brytare som antingen dubbelklickar eller inte registrerar alls.

Av Thorthemighty

Det första jag tänkte på

https://i.imgur.com/iP3afsF.png

Av Thorthemighty

Enligt spec på laddaren så får du ut 15w vilket också är max för den modellen, om det kvalificerar som snabbt i dagsläget kan diskuteras, det var dock snabbladdning när den modellen var ny och det tar ca 2h att ladda batteriet. Finns ingen poäng att byta laddaren så länge du inte misstänker att den är en brandrisk, kabeln gör ingen skillnad då även de tunnare modellerna ska klara 15w enligt min erfarenhet.

Av Thorthemighty

Trodde först Jonas hade fått en stroke... Haha

Av Thorthemighty

Brukar själv försvinna in i youtubeträsket och titta på liknande videos under stressiga perioder, det är verkligen något speciellt med den här trenden

Av Thorthemighty

Avslutad!

Av Thorthemighty

Asus Rog Strix X570-F Gaming "Oanvänt"

Säljer mitt Rog strix X570-F Gaming som jag köpte på Inets Blackfriday för Sweclockers medlemmar. Tanken var att jag skulle ha den till ett bygge men det blir skjutet på framtiden så brädan är oanvänd.

jag ser helst att det hämtas på plats eller att vi möts upp i Malmöområdet, kvitto finns givetvis och jag föredrar betalning via swish.

länk till prisjakt, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5102534

2000:- alternativt högstbjudande

Läs hela annonsen här

Av Thorthemighty

0/10, moderkortet är Intel och processorn är Amd

Av Thorthemighty
Skrivet av Laxpudding:

Kabeln kommer klara 3440x1440/144 om den håller den specificerade HBR2-bandbredden i DP1.2. Men det är inte säkert grafikkortet vill köra hela vägen och då får du 3440x1440 i 100 eller 120 Hz. Vilket är funktionellt densamma med en laptop och dess klenare GPU.

Denna kabel har flera på forumet köpt med framgång:
https://www.club-3d.com/en/detail/2470/usb_type_c_cable_to_dp...

Så länge datorn klarar det man efterfrågar då förstås.

Jag förstår att datorn kanske inte klarar det men eftersom det inte skrivs i specifikationerna så vill jag åtminstone testa. Tack för tipset, ska checka in den kabeln. i värsta fall så får jag köra 100/120Hz tills att jag får tag i lite ny hårdvara.

//Tor

Av Thorthemighty

DP över USB-C

Hoppar in i tråden här,
jag har beställt en MSI skärm med 3440x1440p, 144Hz nu på BF rean.

Jag har sökt information förgäves i manualer och via länkarna som är postade i tråden m.m. Hursomhelst så har jag en ASUS ROG laptop med USB-C som har stöd för DP (vilken version står inte i manualen eller på ASUS site dock så har skärmen stöd för max upplösning @144Hz via USB-C enligt MSIs hemsida).

För tillfället jag så spelar jag enbart lättdrivna spel tills det att jag köper en ny rigg nästa år men vill verkligen försöka få till full funktionalitet för skärmen fram tills dess. Blir inte klokare när jag försöker förstå vilken kabel det är jag behöver, går det att driva 3440x1440@144Hz via en USB-C till DP 1.2 kabel? finns det en USB-C kabel som har stöd för ännu högre bandbredd än 1.2?

Alla pålästa tips och svar uppskattas, drar snart täcket över huvudet och gråter lite i denna djungel

// Tor

Av Thorthemighty
Skrivet av obbeluff:

Haha, måste säga att jag diggade "Hordevara" skarpt.
Gav mig ett leende.

Som inbiten alliancespelare så är det få saker som får mig sugen på att lira Horde, detta namnet var dock top tier och kom nära!

Av Thorthemighty

@Laxpudding: Alright! har du tips på någon guide/PDF/bok där man kan läsa på lite mer? Att nörda ner mig och pilla med inställningar tills att resultatet blir riktigt bra är sådant jag gillar.

// Tor

Av Thorthemighty

https://www.inet.se/produkt/5407026/sapphire-radeon-rx-vega-6...
Här har du ett kort lite över budget men en betydligt bättre uppgradering jämfört med gtx 1070. Se bara till att det får plats i chassit, nätagget är starkt nog och att luftflödet är okej i chassit för de är lite strömtörstiga och alstrar en del värme.

Av Thorthemighty
Skrivet av milkab:

I 1440 så är det grafikkortet som begränsar dig mest.
Skulle aldrig köra ett 1060 i 1440 och 144hz. Det kommer gå dåligt, oavsett vilken processor du kör.
Uppgraderar du cpu, så måste han ändå sänka inställningarna för att det ska gå att spela.
1. Gpu
2. Ssd
3 ram
4. Cpu

Skrivet av Lakritstack:

Ok, många olika åsikter nu Vilket grafikkort rekommenderar du? Gärna kring 3-4.000 kr.

Det här?

Håller helt med att uppgradering av grafikkortet kommer att bli den största skillnaden just nu men rekommenderar ändå en uppgradering av CPU för att hålla sig kvar på plattformen så länge som möjligt. Den uppgraderingen kan givetvis göras om ett år också så länge det finns processorer till försäljning. Vad gäller grafikkort så hade jag rekommenderat minst 1080/2070/Vega 64 för att det ska vara en vettig uppgradering från GTX 1060 6GB.

Insåg nu att 8100 är 4core, fick för mig att den var 2core 4 thread. Processorn är inte lika akut då, ber om ursäkt.

Av Thorthemighty
Skrivet av Lakritstack:

Hur stor skillnad gör GHzen - mer än priset? T.ex. så hittar jag den här som är 2,8/4,0 GHz (?) och den här som är 3,6 GHz (och kostar lite mer)?

Skillnaden i dagsläget kanske inte är så stora eller i värsta fall obefintliga men om 3-4 år när 8400 börjar bli trött så kommer de snabbare modellerna att hänga med 1-2 år till enligt min erfarenhet. Personligen tycker jag att det är väldigt trevligt att kunna hänga på samma plattform längre och bara behöva byta grafikkortet efter ett par generationer. Dessa siffror är ju tagna ur luften så det är en uppskatttning jag gör efter egna erfarenheter.

Av Thorthemighty

Q7FN kalibrering med colormunki eller liknande?

Hej!

Köpte i dagarna en 65" Q7FN. Jag har suttit i veckor fram och tillbaka innan jag tillslut bestämde mig men är mycket nöjd med mitt val då den kommer att användas mycket till spel men även en del Film och serier.

Det jag egentligen undrar är ifall det går att kalibrera den med https://www.inet.se/produkt/2203393/colormunki-display eller liknande utrustning och ifall det ens är lönt eller brukar de vara så kallat "Good Enough" direkt ur kartong? den kommer att vara kopplad till min "HTPC".

Tack på förhand
Tor

Av Thorthemighty
Skrivet av Lakritstack:

Är inte så insatt i processorvärlden. Ge gärna tips på en eller ett par specifika processorer.

Jag hade gått på en i5 8600k ifall du inte vill flasha bios annars en 9600k (som är aningen snabbare) och ytterliggare 8GB av samma ram som du redan har. Oavsett vilken i5:a du väljer av dessa två så kommer de att kunna driva hög framerate i flera år framöver. Para sedan ihop detta med ett 1080/2070 eller snabbare om du vill ligga kvar på höga inställningar annars funkar 1060 6gb bra men då med lägre grafikinställningar eftersom skärmen kör 1440p.

Av Thorthemighty

För att få ut så mycket som möjligt utan att det ska kosta en förmögenhet så hade jag bytt till en 8600k/9600k(Obs att bios behöver flashas vid byte till 9:e generationens CPU i det moderkortet). Utöver det så är ytterliggare 8gig ram ett lyft i de fall där ram blir maxat. Ifall det fortfarande blir framedrops så dra ner grafikinställningarna till medium för tyvärr så har 1060 ett tuft jobb i 1440P på ultrasettings.

Av Thorthemighty

Hoppar på tråden här, även jag funderar mellan dessa eftersom det kommer att vara både för film och spel så jag vågar inte hoppa på oled tåget med inbränningar. Någon som har sett dessa bredvid varandra? Oavsett vad jag väljer så kommer jag säkert bli nöjd då jag kommer från en billigare LG IPS men vill ändå veta ifall prispåslaget är värt det.

//Tor

Av Thorthemighty

*sparar alla semesterdagar*
Äntligen kan jag slippa dessa oseriösa privatservrar, hurra!

Skickades från m.sweclockers.com