Inlägg

Inlägg som omdull har skrivit i forumet
Av omdull

Nån som vart på plats och se om det funnits några utförsäljnings-fynd?

Av omdull
Skrivet av tjobbo:

Kör med en Roborock S8, gick ifrån första S5. Sjuk skillnad!
Kör min på schema, Mån - Ons -Fre. Moppar golvet på Söndagar

berätta gärna skillnaderna. Har en S5max som jag egentligen inte upplever några större bekymmer med

Av omdull
Skrivet av Luminous:

WebOS, jag menar AndroidTV är väl bara bättre på alla sätt?

Jag har haft båda och kan instämma att android/googleTv är aningen bättre. Dock så föredrar jag den avskalade menyraden på CX - det gör den mer värd. Innan kunde man inte ha vissa appar som ex tv4play på webos men det går nu där med!

(sen intalar jag mig själv att LG har minst inbränningsrisk efter tester som gjorts vilket får mig att sova bättre så som jag slaktar min TV)

Av omdull
Skrivet av Luminous:

Som vanligt...

Jag borde köpt en sony

varför känner du så om jag får fråga?

Av omdull

Om det går att styrka din identitet genast på annat sätt ska böter därmed inte utgå (9 kap. 2 § 2 stycket körkortslagen)

Av omdull
Skrivet av Zpnk:

Har inte skaffat då jag inte ser nån större mening med det för mig. Körkortet måste ändå följa med mig varje gång jag lämnar hemmet...

Fast om du kan identifiera dig så behöver du inte ha körkort när du kör bil. Så om de får detta att fungera är det väl jättebra alternativ!

Av omdull

har noterat att när en annan person i "icke hushållet" loggar in så måste de bekräfta via mejl att det faktiskt är "jag". Någon som har testat längre?

Av omdull

vad händer konkret när personer som inte "bor i hemmet" loggar in?

-kommer de personerna inte in på sina konton alls?
-spärras hela kontot om man struntar i det?
-fakturerar netflix extra?

Av omdull
Skrivet av ngorongoro:

Hallå!

Jag ska försöka fatta mig kort... Jag och min kollega har jobbat som konsulter i sju år på ett företag, med ungefär lika många kontorsbyten. Senaste skedde i vintras. Vi sitter nu i ett tidigare lunchrum med allmän toalett, kokvrå, kylskåp och utan kontorsdörr. Toaletten används flitigt av övriga på kontoret (ca 50st) och det är ju trevligt att lyssna på, när kollegor ska lägga en kabel inne på ditt kontor...

Nu sker det dessutom renoveringar i lokalerna (beräknas ta 2-3 månader) och då har dom även valt att ställa in kaffemaskinen på vårat kontor, iom att det var färdigdraget vatten osv. På tre dagar har 52 personer kommit in på vårat kontor alltså, 38 gånger har kaffemaskinen startats och 6 gånger har toaletten använts. Ca 2 meter från våra skärmar med en enkel skärmvägg som begränsning.

Hade ni accepterat det? Vår chef hos kunden (som sitter ca 80 mil ifrån oss) säger att vi ska vara på plats och kan använda hörlurar. Men vi har helt enkelt vägrat och jobbar nu hemifrån (vilket vi ändå gör 2 dagar i veckan i vanliga fall). Vi har krävt ett kontor utan allmänna ytor om vi ska vara på plats under renoveringarna.

Bör vi kontakta facket om vi blir tvingad att sitta där? Enligt Arbetsmiljöverket: "58 § Ett personalutrymme får inte användas för verksamhet". Det är väl precis det vårat kontor blivit nu? Ett personalutrymme?

tror det får vara 15 pers max per toalett så det kan ni också utgå från.

Av omdull
Skrivet av edson:

LG 2020 OLED (BX, CX, GX) & LCD TVs get updated to full-screen webOS interface:

"Starting today (17th of May) , LG is rolling out a firmware update to 2020 TV models to give owners an option to use the redesigned full-screen webOS of 2022 models."

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1...

hoppas verkligen det är en "option". CX webOS är så mycket smidigare i min erfarenhet. #nofullscreenplease

Av omdull

kan man ha twitch där istället så!

Av omdull
Av omdull
Av omdull
Skrivet av giplet:

Har du justerat vattentemperaturen på maskinen till max? Följer du råden för varmare kaffe i manualen?

Jag har den inte längre kvar då mitt ex fick behålla den när vi gick isär :D. Men kaffet var gott minns jag - även om jag tycker brygg är godare. Men smidig var den när man ville ha 1 kopp snabbt!

Av omdull
Skrivet av Wip3:

Ser att många förordar Delonghi Magnifica S. men såg att någon inte tyckte att kaffet blev tillräckligt varmt?
Upplever fler detta?

jag hade den förut och kan känna igen mig i detta. Inte lika varmt som när det kommer från en bryggare, snarare som den svalnat en liten stund ja. Speciellt de som har mjölk i kaffet märkte detta extra tydligt.

Av omdull
Skrivet av Laxpudding:

Ljusstyrka missförstås ofta.

Tillräckligt ljusstyrka är tillräcklig ljusstyrka. Finns inget värde i sig självt att den ena kan lysa 370 nits och den andra kan lysa 350 nits ifall 200 nits är tillräckligt för situationen. Dessa skillnader mellan TV-apparaterna blir endast relevant när man kör dem på maximal ljusstyrka. Behöver man så mycket ljus att 350 eller 370 nits (som lösryckta exempel) inte räcker, då ska man köpa en annan TV än en OLED. Inte den som är 5–10% starkare.

Ögat uppfattar skillnader i ljus på ungefär samma sätt som man upplever skillnaden i ljud – logaritmiskt. Det måste till stora skillnader för att vi ska uppfatta det som en möjlig skillnad. Har man två identiska apparater bredvid varandra där det enda som skiljer är 10% ljusstyrka så kan vi inte se den skillnaden. Man behöver nå 25–50 procent mer för att det ska vara en synbar skillnad sida vid sida. Först vid fördubbling kommer den där tydliga skillnaden som syns när man jämför två apparater som är två olika rum.

De tester som skriver att C2 är bättre än CS pga av ljusstyrkan faller i fällan i sin jakt på en pedagogisk förklaring där man börjar jämföra de här 5–10% som ingen kan se. På det kommer att exemplarvariationen, storleksvariationen, variationerna från mätmetoder och TV:ns energicykler påverkar de siffrorna lika mycket.

Så det blir ett klassiskt siffersyndrom. Alla kan jämföra siffror och kan lista ut att 370 är mer än 350 och då måste det ju bara vara bättre, eller hur?

HDTVTEST nämner att bättre ljusstyrka innebär att vid ljusa scener (han brukar visa exemplet från LOTR när Gandalf möter Gimli, Aragorn och Legolas som Gandalf the white första gången) så framkommer mer detaljer i de ljusa scenerna, mer än bara "vitt". Förstår om detta är för små marginaler i exemplet mellan CS och C2 men i större skillnader kanske det är tydligare?

Av omdull
Skrivet av Def_Dog:

I know. Undrar mest om Konsumentverket har koll på dessa företag eller hur lyckas dom med detta år efter år?

Jag ledsnade iaf på den fula stilen hos alla svenska handlare och beställde från bulk.com, sist fick jag hem 2,5kg ärtprotein med kokos-smak för 289kr och 2,5kg vanilj för 312kr. Helt okej pris i dessa tider. Tyvärr så skickas det från utlandet :/

Haha jag har det ärtproteinet hemma, absolut mycket protte för pengarna men usch så vidrig konsistens den har xD. Går ner med mjölk men det är en process

Av omdull
Skrivet av SiggZon:

Hände exakt mig med. Vare ett 3090 kort du blev lurad på?

Nä var nåt budget gtx kort för några år sen

Av omdull

Jag blev lurad på blocket en gång på ett grafikkort som jag aldrig fick. Anmälde till polisen, efter ett tag fick jag ett brev hem där personen i fråga var gripen för fler brott än bara mitt. Här fick jag för första gången uppleva straffrabatt i praktiken då mitt brott var bara ett av många hen begått och rabatterades bort i mängden =).

Av omdull

Då tar jag tillbaka kritiken! Måste vara den nära lågkonjunkturen som visar sig här då