Inlägg

Inlägg som martyyyyy har skrivit i forumet
Av martyyyyy
Skrivet av xxargs:

Lagring som SSD/NVMe fungerar jättedåligt vid 0 grader C och kallare - det värms förvisso upp ganska fort av kontrollern på lagringen men skriver det något precis i början innan det är varmt så kan det bli följdverkningar som IO-fel och andra saker man inte önskar sig senare med korrupt data eller annat. snurrdiskar tror jag heller inte skall startas väldigt kalla.

Med andra ord låt det bli lite värme i burken innan man slår på den, och att det är imfritt på ytorna innan strömmen kopplas in på burken.

Värmer alltid upp rummet till 20°c innan datorn startas.

Av martyyyyy

Hmm..ja, detta blev ju en intressant diskussion
Många olika svar!

Har kört så här - som jag beskriver i första inlägget - i 3 år och aldrig haft något problem. Det var först nu jag började fundera på om det är så bra för komponenterna..

Av martyyyyy

Dator i minusgrader?

Hej,

Jag har ett uthus/attefallshus på ca 30kvm som jag använder som mancave. Där har jag bland annat speldatorn som jag använder ca 1 gång i veckan och då värmer upp huset med elelementen. Annars är värmen avslagen då det blir ruskigt dyrt såklart.

Min fråga är om datorn tar skada av att stå i minusgrader de dagar den inte används?

Av martyyyyy

FHD kanaler med 5.1 ljud låter burkigt med hemmabiosystemet

Hej,

Jag har problem med att alla FHD kanaler med 5.1 ljud låter burkigt och röster kommer t.ex i vänster fronthögtalare. Alla andra kanaler låter bra. Kör jag igång ett 5.1 test på youtube så låter det också som det ska. Vad kan vara felet?

Har ett 5.1 system och hitachi TV.

Av martyyyyy

Starta dator från distans?

Hej!

Jag kör Nvidia Shield på TVn i huset. Jag har dock min speldator i ett separat hus på tomten. Jag har tidigare kört Gamestream från datorn till TVn med mycket bra resultat. Det mest praktiska har varit att Gamestream kunnat starta upp datorn ute i det andra huset på tomten utan att man behövt gå ut och trycka in startknappen.

Nu har jag dock ersatt mitt gamla Nvidia kort i datorn med ett Radeon 6600 och då försvann möjligheten till gamestream. Kan fortfarande streama vissa spel med Steam Link, men det programmet kan inte starta datorn själv.

Finns det något program/app som kan starta datorn med ett tryck på telefonen t ex?

Av martyyyyy

Det blev ett stort lyft för ljudet jämfört med tidigare soundbar. Det kommer fram mycket mer detaljer och musik låter såklart väldigt bra. Kanske att de inte riktigt motsvarar priset på 4500:- men kan man hitta dem på rea under en black friday för en tusenlapp mindre så har man gjort ett bra klipp!

OBS! Riktigt bra bas, en sub känns överflödig att lägga till...

Av martyyyyy

Happ! Då har jag beställt ett par Audio Pro A26 för 4400:-

Återkommer med recension senare i veckan, tack för all hjälp!!

Av martyyyyy

Jag har såklart lagt märke till Logitech Z906, men är osäker på om de kommer spela bra på musik. Sen tycker jag de inte är jättesnygga att ha vid TVn då de ser mer "datoraktiga" ut. Får man med frontskydd på dom?

Det står väl mellan dessa då antar jag:

Samsung HW-Q800T 4490:- https://www.hifiklubben.se/samsung-hw-q800t-soundbar/samhwq80...

Logitech Z906 2590:- https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/hogtalare/datorhogtalar...

Audio Pro Addon T14 3578:- https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/aktiva-...

SMSL AUDIO Q5 PRO & ELIPSON PRESTIGE FACET PF6B 5298:- https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/smsl-audio-q5-pro-elipso...

Av martyyyyy
Skrivet av Necrophor:

Tror faktiskt de skulle kunna passa in ruskigt snyggt längst ut på tv-bänken

Ett annat alternativ är ju Audio Pro T-14, som är aktiva vilket gör att du slipper förstärkare. De går rätt ofta på rea för 1.990:- på El-giganten. Har själv dessa till tv'n i sovrummet samt till Datorn. De har även bluetooth så man lätt kan använda dem för musik utan att ha tv'n påslagen.
Audio Pro T14 Kan tillägga att jag även kör dem utan Sub.

Billigt alternativ när de köps på Rea, men DM-6'orna är av en lite högre klass

Maaa, tog lite mått och dom är lite för stora för bänken Enda alternativet är om man skulle lägga dom ner och höja upp TV:n. Men ser kanske konstigt ut..

Audio Pro T-14 var en väldigt bra storlek på iaf. Hade du hellre köpt dom eller typ en Samsung HW-Q800T/XE Soundbar för 5000:-?

Av martyyyyy

Hittade detta paket med DM-6:orna som du tipsade om. Kanske kan vara nåt? https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-ca802bt-defini...

Kanske inte blir jättesnyggt med två stora högtalare på tv-bänken dock. Det är väl nackdelen...

Vardagsrummet: https://ibb.co/fMkjtFs

Av martyyyyy
Skrivet av Necrophor:

Gäller det Dynavoice är jag rätt säker på att du måste gå upp till deras DM-6'or för att få ett "vettigt" ljud.
(Ljudfokus säljer dem så man "slipper" BRL)
De är lättdrivna samt att man kan skippa subben till en början och komplettera om man känner för det senare. De fungerar även riktigt bra till musik.

Edit:
Skall jag vara helt ärlig tror jag inte du får ett "bättre" surround än en lite dyrare soundbar på rea (T ex en soundbar runt 8-9k som blir nedsatt till runt 6k på t ex Black Friday) än ett system där förstärkare + högtalare + sub ska ingå i priset.

OK. Men jag tar hellre ett system som låter bättre för musik än ett surround ljud.

Av martyyyyy

Så vad skulle ni rekomendera till mitt vardagsrum på 4x4m och för en budget på ca 6000:- ?

Jag var inne på denna förstärkare då den skulle få plats i min TV-bänk. https://www.brl.se/sv/artiklar/tangent-ampster-bt-ii.html
Sedan köpa ett par stativhögtalare + sub.

Av martyyyyy

Men de här bakhögtalarpaketen som man kan köpa till soundbaren. Jag tror inte de kan leverera "riktigt" surroundljud.

Jag funderar på att köpa ett stereopaket. Alltså en liten förstärkare med två högtalare plus subwoofer. Då lär man väl få hyfsat ljud i musik iaf.

Av martyyyyy

Ljudsystem till TV för 6000≈ Stereo eller Surround?

Hej!

Jag har haft en soundbar (Yamaha YAS - 306) ett tag till min TV, vilket jag inte varit så nöjd med. Varken TV, musik eller film lät speciellt bra i den. Nu har jag sålt den och tänkte först lägga pengarna på en Samsung HW-Q800T istället. Men efter lite googlande funderar jag på om man istället ska köpa ett billigt 5.1 system eller kanske en stereoanläggning, då vi även kikar en hel del musik på youtube bl.a.

Min budget är ca 6000:- och vill inte ha några golvhögtalare.

Är dessa 5.1 bara skit?

Yamaha YHT 1840

Dynavoice

Känns som att en enkel/bra steroanläggning slår en soundbar om man inte bryr sig alltför mycket om surroundljud, vilket man inte får från en soundbar...

Av martyyyyy

Lånar tråden lite...

Jag kör också Shield med Samsung TV och Yamaha soundbar.

Jag kopplar en optisk kabel mellan TV och soundbar. Sedan HDMI mellan Shield och TV. Jag får ju ljud i grejerna, men är det "korrekt" kopplat eller går jag miste om något?

Av martyyyyy
Skrivet av Blackie:

Det funkar inte online för närvarande varken på Konsol eller PC.
En teori är att Rockstar valt att göra det enkelt för sig då hästarna är level-baserade dvs att vissa hästar blir inte tillgängliga i shoppen fören man kommer upp i en viss nivå. T.ex. Superior hästen Arabian blir tillgänglig vid level 66.

OK!

Fungerar det då att i story-mode fånga in och spara en häst i stallet, för att sedan använda den online?

Av martyyyyy

Är det någon som förstår varför man inte kan sälja eller spara de hästar man fångar in?

Stallen tar inte emot hästarna och det går som sagt inte att sälja dom, varför finns ens funktionen då att kunna fånga in dessa vildhästar??

Eller fungerar det i Story mode och bara inte online?

Av martyyyyy

Inga problem för mig att starta eller köra spelet. Gjorde klart de första uppdragen och kunde sen joina en kompis online och det fungerade också bra.

Satte mina inställningar på medium/high och sänkte kantutjämninsteknikerna osv. Valde att inte ha på något program som mätte FPS för att bilda mig en uppfattning ändå utan att stirra på siffror och jag tyckte det flöt på bra. Ska slå på det senare idag för att se vad jag egentligen får ut

Av martyyyyy

En sista fråga.

Jag köpte som sagt 2x4 GB minne ( https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/b... ) och tänkte komplettera med ytterligare 2x4 minnen. Dock var samma minnen slutsålda i min butik, men kan jag köpa dessa istället?
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/h...

Fungerar de ihop med de jag redan köpt??

Av martyyyyy

Lånar denna tråd.

Jag har nyss ibstallerat nytt moderkort, örocessor och ram minne i min burk.

Det som händer med min dator är att när jag startar den så bootar den i 2sek för att sedan stänga av sig och sedan starta själv som den ska efter 2 sek.

Så den fungerar ju att starta men känns som något är fel.

Skickades från m.sweclockers.com