Inlägg

Inlägg som Panzer_swe har skrivit i forumet
Av Panzer_swe

Skynet

Av Panzer_swe
Skrivet av Bozzeta:

Vilka anlitar de att köra ut paketet?

Det är posten som kör ut paketen för Amazon hos mig.

Av Panzer_swe

Jag valde att betala för Prime och tycker mig vara en vinnare på det. Får allt levererat till dörren som är märkt med Prime bland Amazons varor. Nu kan man tycka att det inte är något speciellt och märkvärdigt med det, men jag bor långt ut på landet och posten kan inte vara glada över att de måsta köra mina många Amazon-paket fler mil långt in i skogen, så jag slipper hämta det själv på utlämningsstället. Vet inte om Amazon har tagit höjd för Primekunder som bor långt in i urskogen och de långa transporterna som det medför.

Av Panzer_swe

Age of empire, Rise of Rome kom ut 1998 och jag spelade det väldigt mycket med kompisar då och lärde mig känna andra spelar till namnen från olika delar av världen.

Nu är det 2023 och jag spelar fortfarande Age of empire regelbundet på Gameranger (platform där man kan köra gamla spel online med andra) och tycker det är fortfarande skitkul. Har provat att spela de nya remake Age of empire med bättre grafik, men det är inte samma spelkänsla och har gått tillbaka till originalet med sämre grafik. Det roliga är att man träffar på gamla spelare som man krigade emot för 25år sedan.

Av Panzer_swe

Bahnhof 500/500. Bor långt ut på landet och har Zitius nät.

Av Panzer_swe

Förstelärare i träslöjd

Av Panzer_swe

LG 34GN850 QHD Curved och EVGA GeForce RTX 3080 XC3 ULTRA 10GB var inte gratis när jag öppnade plånboken för några månader sen.

Av Panzer_swe

Beställde på Dustin 21-01-02 EVGA GeForce RTX 3080 XC3 ULTRA 10GB och efter 11 dagars väntan fick jag mitt kort. Måste vara fruktansvärt hemskt att fortfarande sitta och vänta på sitt kort om man är en riktig gejmer. Fy fan säger jag för grafikkortsmarknaden som råder.

Av Panzer_swe

SSD inköp!?

Ni som har koll på prestanda förhållande till pris vilken SSD 1TB är bäst/populär om man vill köpa (hamstra) nu innan världens undergång kommer med hårddiskar också, som med grafikkorten? Har gått o funderat på att inhandla en och nu känns det mer aktuellt.

Av Panzer_swe

Läget just nu på 3080?!

Jag fick mitt 3080 i januari men är nyfiken hur läget är just nu med de som vill köpa ett 3080. Är det nästan omöjligt att få ett 3080 kort nu eller kommer det in små volymer då o då? Finns det dem som väntar fortfarande sen relesdagen?

Av Panzer_swe

När man läser denna nyhet är det jäkligt skönt att man fick sitt 3080 efter 11dagars väntan bara. Gjorde en beställning i början av januari på ett grafikkkort utan att veta vad jag valde och tänkte det kommer när det kommer.

Av Panzer_swe

Äntligen 11dagars väntan

Jag har inte koll hur svårt det är att få tag på ett 3080 just nu. Jag kan meddela att jag beställd EVGA GeForce RTX 3080 XC3 ULTRA 10GB 21-01-02 och fick besked att det skickas till mig idag. 11dagars väntan bara. Hade en strategi att beställa där jag ansåg folk trodde var svårast att få tag i just kortet jag beställde. Inet lyste gult på prisjakt att det skulle inkomma ett visst datum och Dustin var röd och man visste inte leveransdatum Där av borde flera beställa av Inet i tron om att få just datumet som visades och Dustin förre beställare. Kan ha varit mindre kö på Dustin och jag fick det pga det.

Känns nästan oförskämt att få ett kort på 11 dagar när andra har väntat sen releasedagen och inte fått det än.

Av Panzer_swe

Vad jag förstår finns det 3080 kort som är mer populära än andra pga av olika faktorer som pris, kylning eller strömförbrukning mm. Ni som har koll på marknaden just nu vilket eller vilka 3080kort är det som folk helst vill ha och som är populära? Jag har ingen koll. Det står ibland TUF vad är det för någon förkortning? Tacksam för hjälp, för om jag ska lägga ca 10000:- på ett kort vill man ha det som anses bäst eller prisvärdast för pengarna.

Av Panzer_swe

Jag orkar inte läsa tråden. Jag vill köpa ett 3080 idag, helst igår. Vilken butik är det störst chans att få 3080 imorgon åtminstone?

Av Panzer_swe

3080 i min låda

Intressant artikel. Är det någon med kunskaper i forumet som vet om det går att få in en 3080 i min nuvarande låda som det sitter en 1080 nu? Vill uppgradera men behålla låda och moderkort, samt min processor 8700k.

Fractal Design Core 500
https://www.komplett.se/product/863350/datorutrustning/datork...

ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
moderkort

Av Panzer_swe
Skrivet av Json_81:

Dra sladdar och sätta inbyggda högtalare kan jag förstå, men att bygga in bluetooth?
Borde ju vara kabel till en signalkälla om man nu ska bygga in högtalarna.

Mina högtalare har inbyggd bluetooth.

Av Panzer_swe

TIPS!

Jag har köpt hus och renoverat stort set alla rum. Tips efter erfarenheter!
*Passa på att installera internettuttag till så många rum du kan under renovering i väggarna och planera för ett ställe i huset som blir hjärtat för internet och smarthem.
*Installera inbyggda högtalare i kök och badrum som ansluts med Bluetooth.
*Vill man lyxa till det. Bygg in en TV i sovrummet framför sängen med 5,1 ljud kabeldraget vid renovering. Det gjorde jag.
*Installera elkontakter med USB port där man gärna laddar saker som sovrum, badrum och kök. *Bygg in smartbrytare till lysknapparna. Då kan du sköta allt med rösten. Vi styr många lampor på det sättet och även rullgardinen.
*Golvvärme är guld om du kan installera det.
*Biorummet. Planera och dra tomma rör i väggarna så du kan dra högtalarkablar där, istället för fula kabellister.

Här kan du se kostnader och vad jag gjorde hemma:
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/koeksrenovering-med-kostander-och-arbetstid.4190/
ttps://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/renovering-av-varat-badrum.3834/
https://www.byggahus.se/bloggar/inlagg/ny-altan-54kvm-med-kos...

Sist men inte minst. Satsa på ett märke med samma batteri när det gäller elverktyg. Fördelen med Ryobi är att dem även har trädgårdsmaskiner i sitt sortiment och är ganska billiga.
https://www.byggahus.se/forum/data/brprofilecover/155583.jpeg?1540492055

Lycka till!

Av Panzer_swe

22år som lärare 41700:- i månaden och efter skatt 30000:- ganska exakt. Kan tillägga att jag är förstelärare sen några år tillbaka.

Av Panzer_swe

Jag är en plikttrogen tittare av fredagspanelen. Tycker personligen att ni ska köra alla nyheter och annat skoj som varit under veckorna på fredagspanelen och inte djupdyka i ett specifikt område. Det händer så mycket i datorvärlden och det är skönt att ni sammanfattar detta så man är med i matchen. Djupdyka kan ni gärna göra utöver fredagspanelen vid behov. Behåll gärna det gamla och baka gärna in frågelådan och veckans pryl.

Av Panzer_swe
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Menar du routines?

De funkar om du kör på engelska. Kört med det i snart ett år.

Jag vet inte vad routines är för något. Kollade på nätet och det kanske är något sådant jag menar. Jag vill tex att om någon ringer på dörren så ska Google home prata en fras jag triggat att säga vid händelsen eller om en rörelsesensor utlöses ska home kunna säga var den utlöst. Vill ha lite känslan som att en AI robot övervakar och har koll på huset och meddelar med röst när något händer, istället för pling och textmeddelande på tel och mail. Orkar inte dribbla med engelska versioner. Kör svenskt.