Inlägg

Inlägg som lofswe har skrivit i forumet
Av lofswe
Skrivet av Sveklockarn:

Överraskande bra design måste jag säga, särskilt för att vara från Logitech som gillar det här med att göra 98% rätt och avrunda med 2% katastrofalt dåligt på slutet.
Jag ändrar inte ofta heller (typ som vissa möss har en "sniperknapp") men det är ganska vanligt att t.ex. flygfarkoster i spel behöver rejält mycket högre sens, eller i de fall när man ska styra torn på stridsfordon.
Jag snubblade över den här videon nu när jag började kolla, och även om det kanske finns några andra felkällor så verkar det ju som att det händer grejer: https://www.youtube.com/watch?v=oPfZdZaTGG4

Problemet är fortfarande mest i layouten och formen på musen, sen upplever jag (jag kör med vad andra kallar sinnessjukt hög sens rent generellt) att G9X är väldigt precis när man rör musen fort och stannar på en precis punkt. Jag har t.ex. en Corsair Raptor M45 (också en layout jag trivs bra med, om än något sämre DPI-justering) som jag upplever är sämre på den punkten.
Jag antar att G PRO går att köra trådad som alternativ?
Vad jag minns handlar det om att lasern klarar att detekterar mycket mindre förändringar i ytan i jämförelse med en mer traditionell lysdiod d.v.s. man får en mycket mer exakt mätning mot underlaget. Sen kan det ju som sagt hända att teknik som är billigare att producera har kommit ikapp.
Nja, jag har inte provat några trådlösa gamingmöss någon längre tid så jag kan inte avskriva tekniken helt, men visst har det påverkat att de trådlösa möss jag ändå äger samt andra jag använt har gett en sugig upplevelse, men som jag skriver MÅSTE det inte bero på den trådlösa tekniken.
Exakt. Jämför gaming över WiFi, det kommer bli paket som tappas bort på vägen, och även om det kanske inte märks så mycket så finns det ändå där. Det känns som att hela den trådlösa pushen är ett enda stort "good enough"-resonemang.
Nu spelar jag inte CS längre, men jag uppskattar ändå att kunna göra grejer som kräver hög reaktionsförmåga. Sen är det ju den här komponenten att slippa fundera över "var det musen".
Intressant artikel, inte minst "Laser-illuminated sensors work extremely well on hard pads, but on soft pads with more surface depth, they’re picking up too much useless information, which leads to discrepancies in how they track at different speeds.", då jag kört på hårda musmattor långt innan jag skaffade någon lasermus.

Jag antar att mjuka äckelmattor blivit mer populära rent generellt...

Bra video. Självklart finns det bra o dåliga trådlösa möss.
Fick även upp denna video efter din. Den är bra också även om den sponsras av Logitech genom Linus. https://www.youtube.com/watch?v=wQxw-pX4dak

Ja G Pro kör man trådat medans man laddar den, så väldigt kort uppehåll i musarbetet medans man sätter i kontakten i musen. Men en väldigt dyr mus om man tänkt köra trådat hela tiden.

Av lofswe
Skrivet av Sveklockarn:

Jag skulle säga att den personlighetsegenskapen inte är helt relaterad till ålder även om jag [tydligen] fyller 40 i år, men visst finns det en komponent av att jag inte vill byta bort en musdesign som jag haft länge och trivs extremt bra med. Jag har faktiskt andra möss, men jag har inte hittat någon annan som jag tycker är lika bra uppbyggd med fem knappar (höger och vänster musknapp, scrollhjulet, två knappar vid tummen) samt en "+/-"-knapp för att ställa in DPI med hårdvara som är PERFEKT placerad vid basen av vänster musknapp så att den är lätt åtkomlig samtidigt som man aldrig kommer åt den av misstag. Därtill är lasersensorn löjligt exakt i både X- och Y-led, vilket är ett problem en del optiska möss verkar dras med, att de inte har exakt samma känslighet/precision i X- & Y-led. Den absolut sämsta musen i den aspekten som jag äger just nu råkar vara en trådlös Logitech M705 som jag haft till jobbdatorn, så det ökar inte direkt mitt sug att köpa en trådlös Logitech-produkt.

Förändringspsykologi är ett intressant ämne annars, ett område jag gärna skulle skaffa en formell kompetens inom.
Detta med trådlöst vs. trådat är säkert mest en känsla, men jag har inte provat en trådlös mus till dags dato som inte ger känslan av att något paket någon gång droppas, vilket innebär att jag rörde musen utan att pekaren rörde på sig. Det är naturligtvis otroligt lite det handlar om, ner i storleksordningen någon eller några pixlar, och det måste ju inte bero på just trådlös överföring heller... men jag tar hellre "problemet" med sladden än att känna mig osäker.

Se svaret till improwise ovan angående vad jag gillar med G9X, men ja, utformningen är en stor grej. Med G9/G9X kom Logitech ifrån de två övergripande former som hängt med sedan Mouseman-tiden (tvålkoppen samt den ergonomiska med förhöjd vänstersida). G PRO är tillbaka på tvålkoppen, har de irriterande knapparna på högersidan (för vänsterhänta) och saknar DPI-inställning motsvarande G9X, vilket jag inte är sugen på att betala närmare 1500 spänn för.

Detta med sensorer känns lite som digitalkameramarknaden som pushade ut tiotals megapixel som ett säljargument i enheter med obefintliga linser, för jag antar att du syftar på att att G9X "bara" har 5700 DPI?

Ok utformningen är ju en smaksak och väldigt personligt så det är svårt att säga emot dig.

Knappar på högersidan finns inte, man väljer om man vill sätta dem på vänster eller höger sida. Den andra sidan pluggar man igen.
DPI-inställningen kan jag hålla med om att på G Pro sitter den idiotiskt nog på undersidan. Men jag är inte en person som växlar DPI under spelets gång utan använder 1 för spel och 1 för arbete, så för mig spelar det ingen roll.
Sensorer, menade mer tekniker än DPI i allmänhet.
Ville mest säga att jag hade en jäkla oro innan och var väldigt skeptisk till trådlös mus, samt att betala 1500kr. En otrolig lättnad när musen uppfyllde mina höga krav och man inte hade kastat bort 1500kr i sjön.
Hade precis testat en trådad "budgetmus" innan, Logitech G203 innan och den var ospelbar för min del...

Av lofswe
Skrivet av Sveklockarn:

Trist bara att Logitech aldrig klarar av att behålla några vettiga musmodeller en längre tid utan ska byta ut dem till 18 olika modellvarianter med 36 onödiga funktioner som är 72% dyrare. Plocka fram en mus som är ens i närheten av en G9X igen så kan vi snacka, tills dess får ni [jag fattar att ni läser tråden när ni köpt reklamplatsen] behålla era produkter.

Sen känns det ganska uppenbart att trådlöst innebär någon kompromiss i jämförelse med trådat, även i den bästa av världar. Jag kommer köra vidare på mitt begränsade förråd av G9X (en utsliten, en används, två oöppnade), och som det ser ut nu så kommer jag överge Logitech för gott när den sista ger upp.

Jag tycker inte att det finns någon som helst kompromiss med Logitech G Pro Wireless mot trådad mus (Razer Deathadder tidigare).
Vad är det som gör att endast G9X är enda valet för dig? Är det utformningen??? För rent prestandamässigt finns det bättre o likvärdiga.

Av lofswe

Jag gick från Razer Deathadder med sladd till Logitech G Pro Wireless.
Var rädd att få inputlag men har inte märkt något efter ca 200h FPS-spelande med musen.
Hade även farhågor om att behöva ladda musen stup i kvarten, men 86h användande/laddning är längre än man tror. Känns även som den sparar batteri när man är inaktiv. Tar inte lång tid att ladda musen heller. Tar man som vana att ladda med sladd (du kan använda musen samtidigt fast med sladd) när man är nere på 10% så kan jag inte se att man skall få något avbrott i spelandet pga batterierna tar slut i musen. 10% är trots allt 8.5h.
Klart den bästa musen jag har haft, men nackdelen är självklart priset. Inga andra problem upptäckta än.

* Tillägg: Man bör använda Logitech G HUB och inte Logitech Gaming Software som mjukvara till musen. Märkte lite inputlag från Logitech Gaming Software *

Av lofswe

Har fått totalt 5 samtal på 2 dygn från "Microsoft" med okänt nr och Indisk brytning, som säger att jag har virus, men att de skall hjälpa mig att installera ett program som avhjälper det hela.
Kvittar vad man svarar, hur otrevlig man är, ställer dumma frågor om tex vad min ipadress är så fortsätter de att ringa.
Dock har de noll koll på vad klockan är i Sverige, kan ringa mitt i natten. *suck*
Börjar bli mer o mer jobbigt måste jag säga.