Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

Kört lastpass i flera år med tanken att byta. Dock har jag dragit mig för det, men nu i dagarna när Apple äntligen släppte lite uppdateringar till Windows så gick jag över till iCloud Keychain då det numera finns plugin för Chrome och Edge i Windows.

Av JeagerMeisterSWE

Tycker det är bra. En hel del studier visar trots allt att även om friheten blir stor med att jobba hemma så blir den psykosociala arbetsmiljön, lagandan och företagskulturen sämre.
Tycker att det ska ses som ett komplement men inte en självklarhet. Företag med mycket hemarbete kommer få problem på sikt med kultur.
Skulle själv aldrig klara av att jobba enbart eller till stor del hemifrån. Alldeles för stort behov av den sociala biten och att jobba fysiskt ihop i ett team ger mer om alla är fokuserade är min uppfattning.

Av JeagerMeisterSWE

Master/slave skulle fungera. Harmony har annars stöd för hue. Detta kräver att du inte bryter strömen till din harmony men då skulle du kunna gröa så strömmen bryts till övriga enheter när du stänger av med din harmony remote. Jag hade det så förr.

Allternativet är att du kör en hue plug på timer som bryter tider då du inte använder enheterna.

Av JeagerMeisterSWE

Som med mycket annat så är tillverkningskostnaden marginell men vinsten betydligt högre på högre prestanda. Det är som med Iphone vs Iphone pro. Samma prestanda men med små extrafinesser i pro som många är villiga att betala mycket för även om tillverkningskostnaden för Apple säkerligen är den samma.

Av JeagerMeisterSWE

Ser mest nackdelar. Väldigt skönt att ha allt på samma ställe. Känns som att många skulle lämna appstore ”bara för att”. Bara man inte sitter med en handfull butiker sen som på pc eller som alla streamingtjänster dom inte kan samlas under ett tak. Nu lät jag bitter. xD

Av JeagerMeisterSWE

Sett få lösningar där detta faktiskt har fungerat stabilt. Vet att Linus gjorde det för några år sedan. Jag hade satsat på en aktiv HDMI kabel till ljud och bild samt aktiv usb till kringutrustning. Detta blir både billigare och stabilare.

https://www.hembiobutiken.se/produkter/kablar/hdmi/352480-sup...

Av JeagerMeisterSWE

Om du till exempel befinner dig på din besöksadress mer än en gång i månaden så kan skatteverket hävda att detta är din skatterättsliga tjänsteplats då den andra är ditt hem. Detta kan leda till att alla dina resor som går till eller från ditt hem blir privata resor som du kommer förmånsbeskattas för. Som alltid gäller körjournalen som ska föras löpande.

Av JeagerMeisterSWE

Skulle önska att fokus återgick till SP. Men vet att det inte kommer hända. Visst MP va kul i början men nu har det ballat ur fullständigt.

Av JeagerMeisterSWE

I ren rockstaranda! Jaja, kommer garanterat att spela det på ps5.

Skrivet av Nioreh83:

Nån into om ifall undead nightmare medföljer? Har fortfarande inte spelat det, så vore kanske intressant i så fall.

Edit: Ja så verkar det vara

Det är både Red Dead Redemption och Undead Nightmare

Av JeagerMeisterSWE

Skönt att de går över till USB-C även om jag inte stör mig ett dugg på lightning. En kompetent port som uppfyller alla mina krav. Haft USB-C på min ipad pro i flera år men där är behovet av funktionerna som det medför större.

Oavsett får min iphone 11 jobba på ett par år till

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Echo Echo:

Okej! Då kör jag på detta och kör en avrundad där det egentligen ska vara en kantig. Vette tusan hur jag ska komma runt det annars.
Tack så mycket JeagerMeister och Perost !!

Inga problem, 4+4 och 6+2 innehåller bara 12 volt. Konstigt är det dock. Men det kan vara för att skapa mer flexibilitet med nätaggregatet för att stödja fler cpu:er.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Echo Echo:

Det stämmer inte, mittersta bilden är min 8 pin och den stämmer ju både till PSU och GPU. Översta bilden är mina 6+2 och då stämmer inte pinnen längs ner till vänster (sett framifrån).
Jag förstår ingenting

Jajo, men en ”rundad” passar i en kantig. Du kan kolla på ett schema över stiften men det ska inte vara något problem. Tänk på att den vi kallar 8-pin egentligen är 4+4 om du letar scheman.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av KAD:

Det finns enligt trådstarten redan ethernetkablar draget, så om man ska ge rådet att slita ut befintlig kabel och dra fiber så kan man ju i alla fall ge någon form av argument för det. Personligen har jag svårt att tro att koppar vs fiber är grunden till trådskaparens problem.

Det troliga problemet är kass mjukvara. Om det inte redan är gjort, uppdatera eller testa Merlin om det finns för modellen. Minimera antalet fitjurs som används, dvs skippa meshen och kör över kabel för att minimera chansen för buggar. Finns det ett mönster för vilken av enheterna som blir trött? Kolla loggar om sådana finns.

Om det inte hjälper kan man börja tänka på att byta hårdvaran.

Missade detaljen att en kabel redan ligger där. I så fall är det ett problem mindre. Jag föreslår alltid fiber som markkabel då det är billigare på långa sträckor, du slipper större risker med skada på utrustning vid åska samt att man slipper alla risker med potentilaskillnader på sitt elsystem.

Av JeagerMeisterSWE

Tycker det ser ut att stämma och det ska stämma, men bilderna är lite pixliga. Finns ingen annan standard. Ibland kan de vara hårda att få i dock.

Av JeagerMeisterSWE

Tänkt prova Apple Music nästa gång man får gratismånader vid köp av Appleprodukt. Upplever att Spotify inte löser vissa problem av princip på Appleenheter men det får ett test visa. Men vi kör Airplay 2 i hela huset och då borde det bli bättre upplevelse totalt sett. Men tror inte att Apple Music är något för dig om du använder annat än native Airplay och Bluetooth genomgående.

Av JeagerMeisterSWE

Det är lite jobb men jag hade petat ner en fiberkabel mellan byggnaderna och sedan satt upp accesspunkter från exempelvis ubiquiti i varje byggnad. Finns även varianter för utomhusbruk. Detta är i min värld den långsiktiga lösningen även om den är lite omständig till en början.

Av JeagerMeisterSWE

Kör min roborock genom mitt isolerade IoT VLAN som alla andra enheter som inte innefattar mina privata telefoner, datorer och surfplattor. Tycker det räcker.

Av JeagerMeisterSWE

Skulle köpt en Macbook Air 13” M2 16GB, alla dagar i veckan. Den är extremt framtidssäker och täcker alla dina behov. Är du redan inne i deras ekosystem så blir det ännu bättre.
Ipad är bra grejer och äger själv en ipad pro. Men även med ett magic keyboard så bli det en märklig mutation med lite identitetskris. Ska du skiva så ska du ha en laptop.
Annars är det att gå på en PC där priset är den stora fördelen om nu inte studierna kräver någon speciell mjukvara.

Av JeagerMeisterSWE

Tror de börjar nå smärtgränsen nu, men vi får se.

Har en 11 nu och tänkte vänta på 16 och då även gå upp till pro. Men de börjar bli lite väl mycket pengar nu. Särskilt när både min watch och min ipad också börjar bli äldre.
Gött med usb c, även om jag själv inte har något emot lightning så är det smidigare med en kontakt.

Av JeagerMeisterSWE

CCA är ett sätt att göra kablar billigare då koppar är ett tiotal gånger dyrare än aluminium. Ledningsförmågan är sämre och därför blir prestandan sämre. Så länge det bara är data i kabeln så finns inga risker bortsett från att höga hastigheter möjligtvis inte kan uppnås. Men om man ska köra med PoE och särskilt längre sträckor med högre effekter så kan det innebära risker om man i kombination använder en klen kabel (högt AWG).

Fungerar det för dig så är det inget att fundera över. Du kommer inte märka någon skillnad om du byter kabel om hastigheten är ok.

Motståndet i kabeln ökar mängden värme som alstras. Dina aps kommer att begära den energi de behöver från switchen. Har du stora förluster på vägen så kommer switchen att få jobba hårdare. Detta leder till att den i sig alstrar mer värme vilket gör att den slits fortare. Men den värmen värmer också upp andra enheter som du kanske har i samma skåp samt att ljudnivån blir högre från fläktar. På toppen av detta blir elräkningen högre.

Givetvis så blir detta inte ett så stort problem för en privatperson som för företag som har hundratals PoE-enheter. Men det är värt att tänka på, särskilt om man ska driva enheter med hög effekt på längre avstånd.