Inlägg

Inlägg som CPPC har skrivit i forumet
Av CPPC
Skrivet av toxicstone:

Såg det också, några på 900kr som ingen budade på, tycker det är konstigt faktiskt men men.

Vänta någon månad tills "klippen" ryker och lägg upp en annons då istället så ska du se att det finns pengar att tjäna. Det är klart att ingen budar på ett disk med utgångbud för 900:- när vissa startar sina på 32 spänn och de flesta ligger runt femhundralappen.

Av CPPC

Just FYI: Jag fick också min 2:a igår. Och jag blev lite gladare på dem igen när åtminstone min musmatta kom idag (beställde den i lördags), och min order jag la samtidigt på några serieboxar är skickad den med så lär väl komma imorgon eller så.

Av CPPC
Skrivet av ClubT:

Det känns som om du tolkat mitt inlägg på fel sätt eftersom du direkt gick in i någon form av försvarsställning

Jag är alltså genuint intresserad av de där recensionerna så jag hoppas du hittar dem.

Här är några recensioner på Amazon. http://www.amazon.com/Seagate-Expansion-Desktop-External-STAY...

Edit: Fler på Newegg: http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E1682214884...

Verkar över lag ha fått okej betyg.

Edit2: Ytterligare några på Cnet. Här verkar den inte alls ha blivit uppskattad. http://reviews.cnet.com/external-hard-drives/seagate-expansio...

Här är någon som har gjort en lite längre recension http://www.bangkokimages.com/Articles/Equipment/entryid/1087/...

Av CPPC
Skrivet av Kunzite:

Jo samma här, är vi många som fortfarande inte fått någon disk?

Här är en till iaf. Skåne här.

Av CPPC

Någon mer som tror att de väntar på att priserna ska sjunka ner till en likvärdig nivå som innan tsunamikatastrofen innan de lägger in beställningen och börjar skicka ut våra hårddiskar?

Av CPPC
Skrivet av HCP:

Vi kan ju ta några lagtexter som exempel...

Gäller inte, då säljaren inte är orsaken.

Men, för säkerhetsskull tittar vi på §12 & §14 också.

Fetmarkerade tells the story.

Sen finns det några fler paragrafer kring leveransskyldigheter etc, men även dessa har ovan fetmarkerade villkor på sig.

Vad gäller lockvaror, så är det marknadsdomstolen och etiska rådet för reklam (eller marknadsrådet, minns inte vad de heter) som hanterar dessa, skadestånd i sådana frågor utgår till staten, inte kunderna.
Likväl gäller för tveksamheter kring marknadsföringen, sådana domar är till för att få någon att sluta med viss typ av marknadsföring eller utlovande av erbjudanden om de strider mot något, kunderna erhåller aldrig någon form av kompensation, ersättning eller fullgjord leverans i sådana ärenden.

Än sålänge ser det väl ljust ut för de som beställt 2tb ? (for now...)

Men nu är det så att de hade kunnat förhindra det genom bättre fakta på hand. Vi i tråden var ju t.o.m. tvungna att tjata om att de åtminstone skulle beställa hem ett varuprov till deras kontor för att kolla vad det var och så att allt stod rätt till. Fram tills dess låg allt i hoppet om att kineser är ett ärligt folkslag. Går man ut med en stor kampanj ska man verkligen veta vad man sysslar med. Särskilt sett från företagets synvinkel eftersom det utsätter en så stor grupp samtidigt om något går fel. Och då är vi fortfarande bara i början av historien. Hur de hanterat det därefter går att kritisera i evigheter.

Jag vågar nog tippa att vi har stöd i alla fall i paragraf 12.

Av CPPC
Skrivet av husqvarnaff:

Fick detta idag:

" Tyvärr måste vi meddela dig att en eller flera varor i din order har utgått hos vår leverantör. Vi kan därför inte skaffa fram varan/varorna åt dig och har därför strukit den/dem från din order. Om din beställning är betald med kort återförs det reserverade beloppet till ditt konto.

Order ID: 33369057

Härnedan listas de varor som är strukna: 5020639313 (1TB) OEM Extern Hårddisk

Som kompensation för det inträffade bjuder vi på en fraktfri kod.

Koden är giltig i sex månader räknat från dagens datum. För att nyttja koden, kopiera och klistra in den i rabattkodsfältet när du har gått till kassan. "

Verkar vara kinadisken de menar, men det låter ändå inte så bra.

Skämtar du??

Om CDON inte håller vad de lovar ska jag aldrig mer handla där. Och jag kommer aktivt avråda de jag känner från att handla där, och då känner jag ett ganska stort klientel av frekventa kunder. Det gäller inte bara om jag inte får mina, utan läser jag att det är någon som blivit utan så är det adjöss och dra åt fanders.

Vilket inkompetent sätt att driva ett företag. Det är ju som upplagt att förlora kunder när man håller på att dribbla fram och tillbaka. Vilken tillfällig ekonomisk förlust som helst vore bättre än att fullständigt skita ner i halsen på sina kunder på det här sättet. Vilken jävla dubbelscam!

Nu gäller det verkligen att de spelar korten rätt.

Skrivet av Fekal:

I den här takten så kommer CDON, om en månad, att kräva in 2TB diskar utav alla som från början nappade på dealen. ;-p

Ja, det börjar likna ett jäkla nigeriabrev...

Av CPPC

Ja, vecka 28 var det sagt.

Av CPPC

Det här är fint! Särskilt om den utlovade disken inte kräver strömadapter. Den enda tråkiga är 3,5" formatet men ärligt talat gör det mig inget eftersom jag just tänkt ha den som en extern. Ju smidigare desto trevligare förstås.

Hellre en garanterad märkesdisk i sin egna kabinett och allt med bra specs men 3,5, än en noname disk med knapphändig fakta i ett värdelöst kabinett med 2,5.

Bra save av Cdon!

Av CPPC

Jaha imorgon ska de börja skicka ut diskarna då. Väntar ivrigt på mina kinderägg.

Av CPPC

Har aldrig fuskat, men har provat en hel del fusk och bottar på vår egen server. Det är något varje seriös serveradministratör bör göra för att få en bättre inblick i hur de fungerar och för att lära sig att känna igen dem.

Av CPPC

Inget ljud sedan nytt grafikkort och chassibyte.

Jag ska försöka göra en lång historia kort:

Jag fick en ny burk av mina vänner som hade bränt grafik- och moderkort.

2. Jag tog moderkortet med processor, ram, och ljudkort från en gammal burk och satte in i den nya (tillfälligt, ska köpa nya grejer senare). (AC97)

3. Jag har köpt nytt grafikkort till den som sitter i. (PCI-E)

4. Kopplade i en high definition audio-kontakt från fronten på burken till audiokontakten på ljudkortet. istället för massor av 1-pinskontakter var det en 7-pinskontakt tror jag.

4. Installerade en piratkopia av WinXP, aldrig testad tidigare.

5. Installerade drivrutiner.

Ljudet fungerade aldrig ens från början på den nya burken. Varken i frontanslutningen eller baktill. Inget brus, ingenting. ljudkortet och moderkortet är ju detsamma som tidigare. Det enda som är nytt jämfört med min gamla burk där ljudet fungerade är nätagget och grafikkortet. Det borde väl inte påverka?

Det jag provat är att mecka med inställningar. Har testat allt jag kunnat läsa mig till. Allt från BIOS-inställningar till olika mjukvara. Installerat olika versioner av drivrutiner osv. Jag har kollat i burken men allt ser ut att sitta som det ska där med.

Några misstankar jag haft är:

  • Ljudkortet har blivit skadat av hanteringen när jag bytte burk. (Gjordes varsamt dock).

  • Eftersom ljudkortet stödjer AC97-audio och jag satte i en High Definition Audio-kontakt förstörde jag ljudkortet? (Jag tror inte det är möjligt, men jag är okunnig inom sånt. Vet att vissa kontakter kan bränna komponenter om de sitter fel).

  • Operativsystemet är korrupt. (Fråga: kan ett korrupt operativsystem orsaka att ljudet försvinner? Eller hänger det bara på drivisarna?)

Hoppas någon här kan hjälpa mig. Blir galen på att det inte vill fungera!

Av CPPC

Billiga och bra 775 moderkort, DDR2?

Hej!

Jag skulle vara väldigt tacksam om jag kunde få lite hjälp med att hitta ett moderkort med/som passar med:

  • 775 socket till en Intel Core 2 Duo CPU

  • Frontsidebus: minst 1333

  • DDR2-800

  • PCI-E

  • Inbyggt ljud- och nätverkskort. Inbyggt grafikkort får gärna också finnas med.

  • Basgrejer/basportar som usb 2.0, Sata, IDE, PS/2 etc.

Det är nog allt som måste finnas. Men det får gärna finnas så mycket som möjligt på om det inte kompromissar med priset eller kvaliteten allt för mycket. Särskilda önskemål vore:

  • Firewire

  • HDMI

  • Wifi

  • Bluetooth

  • Stöd för flera GPU's.

  • Stöd för flera CPU's.

Budget: Får gärna ligga under eller åtminstone runt 1000:-. Fick datorn av en vän med bränt grafik- och moderkort så nu vill jag bara få den att fungera hyfsat billigt, men bral. Jag ber om Sweclockers hjälp för att få ut det mesta av min budget. Ni brukar ha koll.

För enkelhetens skull har jag filtrerat ut alla moderkort med grundkraven, här är det som finns att välja på pricerunner http://www.pricerunner.se/cl/35/Mode...&attr_177=4428

Här är några jag har kollat på och som jag tror (??) är ganska bra. Jag kan inte sånt här så bra eller anus? Hade ni valt något annat?

http://www.pricerunner.se/pi/35-9720...uktinformation

http://www.pricerunner.se/pi/35-1231...uktinformation

http://www.pricerunner.se/pi/35-1168...uktinformation

Datorn kommer ha Windows 7, och användas till bildredigering, spela, surfa och andra enklare uppgifter. Spel beroende på prestanda, men för det mesta lite äldre spel.