Inlägg

Inlägg som Leffe_B har skrivit i forumet
Av Leffe_B
Skrivet av Frux:

Ja fast risken med nertid går ju lätt åt andra hållet. Vissa gamla system är intrimmade och fungerar felfritt i den dagliga driften, medan byte till nytt system innebär rejäl risk för inkörningsproblem och barnsjukdomar i åratal.

Du har också compliance-krav på systemet. Det gamla är utvecklat efter äldre regler och standarder. Genom att göra uppdateringar kan de behöva ta hänsyn till massa nya regler vilket i praktiken kan innebära total omdesign.

Av Leffe_B

Det är ingen hjälp för vanliga konsumenter att de tar bort det...

Av Leffe_B

Förutom fiber är optokopplare en vanlig metod inom elektronik. Det är optisk spegling och man återskapar den elektriska signalen på andra sidan omkopplaren.

Fiber som många sagt är nog bästa lösningen i många fall.

Av Leffe_B

Finns ju fortfarande Teams eller New Teams. Varit mycket buggar i New Teams.

Av Leffe_B

Slutet av 90-talet. Hårdvaran utvecklades enormt snabbt och det fanns mer exotiska prylar man bara kunde drömma om som snabba SCSI controllers osv som de flesta vanliga konsumenter aldrig köpte eller 21" högupplösta CRT Eizo skärmar som kostade en förmögenhet.

Idag är alla grejer tillräckligt bra, svårare att motivera uppgraderingar om man inte spelar många nya spel

Av Leffe_B

Gillar att reddit har så många användare och mycket inlägg. Gillar inte inläggsstrukturen. Föredrar raka forumstrukturer som Sweclockers eller Flashback.

Av Leffe_B

Jabra evolve 75

Bra räckvidd, riktigt bra ljud för samtal och enkel att använda.

Av Leffe_B

Dropbox pro levererar alltid

Av Leffe_B

Detta har varit en livräddare för mig många gånger! Det var trist att höra...

Av Leffe_B

Mycom som andra nämnt. Gick in i PUB glashuset, förbi John Wall bottenplan, rulltrappa upp till andra våning, gick förbi Megastore och längst in fanns Mycom.

Hade massor med problem med en Philips cd-rw brännare som åkte på reparation 2 gånger för samma fel. När jag till slut fick tillbaks den hade de returnerat en extern(!) brännare istället utan nödvändiga interfacekort. De var schyssta och hävde köpet istället. Blev en plextor istället, funkade jävligt mycket bättre!

Kommer någon ihåg Mega Skivakademien vid Sergels Torg? Låg i närheten av tanten som spelade orgel och sålde en bok hon skrivit själv. De hade bra sortiment på datorspel också. Nu pratar vi datorbutiken egentligen, men som spelbutik är de värda ett omnämnande. Sjukt stor affär i allmänhet. Det är något dagens ungdom aldrig kommer få uppleva, att gå i så stora affärer för bara fysisk media.

Av Leffe_B

Riksdata System AB vid Odenplan.

Kul folk som jobbade där. Praoade där i slutet av 90-talet.

Lägger till Lap Power också. Föregångarna till tysta datorer med deras Whisper-case som var livsfarliga att bygga med alla vassa kanter.

Av Leffe_B

Du kan lösa att det bara går att dra en kontaktor i taget med XOR grind.

Överström kan väl inte vara svårt att bara köra någon säkring eller liknande?

Av Leffe_B
Skrivet av JonasT:

Mitt starkaste minne från Teknikmagasinet kommer helt klart från ungdomens bläddrande i katalogen och spänningen i att försöka hitta den falska produkten som stoppades in årligen.

Spegelsprayen och batteriet som laddades i mikrovågsugn var favoriter

Av Leffe_B
Skrivet av Cheewie:

Oj det var inte igår! Skribo Font, världens konstigaste namn med en get som logotyp väl?

Ja precis. De expanderade friskt med fler butiker och imploderade sedan när efterfrågan sjönk.

Av Leffe_B

Får lite Skribo Font vibbar

Av Leffe_B

iPhone 4 var fet när den kom. Galaxy S7 var också en grym telefon. Sen dess har mitt intresse varit lågt.

Av Leffe_B
Skrivet av eviln:

Sorry för bump på en nekrotrå men...
Weller och en massa andra förslag baserade på 70talsteknik? Helt värdelösa och ju mer effekt som krävs desto värre blir de.

Hekko nämndes men återigenen modell som är fullständigt utdaterad.

Kolla på 245 pennor från Aixun, Jabe eller Sugon (finns ju icke kina varianter men då är det 10.000 spänn direkt).
För någonstans mellan 2 och 3 tusen får man grejer som är på en vansinnigt mycket bättre nivå än allt som nämts i den här tråden.

Sugon A9 eller Aixun T340 exempelvis.

Vad är det som är dåligt med Weller? Det är inte särskilt avancerat med en lödstation. Antagligen bara en PT100 som är återkopplad till en PWM styrning av värmeelementen.

Störst skillnad gör lödtennet, och för en amatör är klassisk 60/40 blyat tenn kungen av lättarbetat vilket tyvärr inte får säljas till privatpersoner längre. Dock håller lödningar med blyat tenn bättre.

Av Leffe_B
Skrivet av Petterbr:

Mitt senaste paket med datordelar var inte snyggt när det kom fram, men alla paket på insidan av det större var iaf oskadade.

Airmee som Amazon använder har alltid kommit med hemleverans nästa vardag efter beställning, helt gratis, aldrig blivit några fel på typ 5 försök. Dom har nog varit bäst för min del

Airmee är snabba men har ofta levererat saker till grannar osv. DHL är min favorit.

Av Leffe_B
Skrivet av kwame:

Det är ju bara en myt dock. Hormonet dihydrotestosteron (DHT) är en biprodukt av testosteron och tros vara den huvudsakliga faktorn bakom skallighet hos män. DHT får hårsäckarna att krympa och kan till slut leda till håravfall. Men, det är inte nivån av testosteron eller DHT i blodet som är problemet, utan snarare hårsäckarnas känslighet för DHT.

Om man i ett tidigt skede märker att man börjar bli mer tunnhårig kan man ta läkemedlet Finasterid som blockerar enzymet som är ansvarig för att skapa biprodukten DHT vilket kan leda till att man helt slutar upp att tappa hår, det kan även leda till att hårsäckar som krympt börjar växa igen och man får d.v.s mer hår på huvudet än innan.

Många får biverkningar av finasterid som depression, dåligt driv osv. Finns hela forum med folk som försöker komma igen efter att ha käkat det. Rogaine som också är poppis har kopplingar till förändringar i hjärtat.

Har en kompis som gick igenom skiten med finasterid men till slut gjorde en hårtransplantation istället. De håret har stannat kvar och han är nöjd utan att behöva äta mer mediciner med biverkningar.

Av Leffe_B

Kolla på Dell också. Överväg en begagnad Dell Precision. Alla bärbara för professionell användning (läs företag) har en bättre byggkvalitet, framförallt på mekaniken. Gångjärn till skärm, tangentbord osv håller bättre kvalitet.

Asus skulle jag undvika, men det är min personliga åsikt.